Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @istalin hocam kota 45 bin demek varsayım mı oluyor? ki 2018 de 50 bin bu sene kota 52 binlen bu varsayımı yapmak

• @ruzgaroglu 18 yılında 25775 son bulten oldu yani benim bahsettiğim yılın 2017 ile alakası yok biz de 24 kazandık ama 25 diyoruz

• @justdream Bu davranis meselesini aylardir dusunuyorum. Gercekten bu sene insanlar gecen senye gore daha istekli mi? Surece daha buyuk bir motivasyonla devam ediyorlar mi? Bu sorulari dusunuyordum.

Oncelikle sunu belirteyim bu sene davranisin farkli oldugunu iddia eden arkadaslar herhangi bir hesaplama ortaya koymadilar. Ya da koydular; ama ben kacirdim.

Ben size birkac temel istatistik sunacagim. Bunlara gore davranisin farkli olup olmadigi konusunda bir fikir yurutebilirsiniz:

Vize basimi gerceklesen case sayisinin guncel olan case sayisina orani. Bu gun 6 Temmuz. Yani Haziran'da guncel olan numaralarin mulakatlarinin gerceklestigini varsayabiliriz. O yuzden Haziran'a odaklanalim ve sadece EU bolgesine bakalim:

2025'te guncel case sayisi 10451, viza basimi gerceklesen case sayisi 5172. Yani 49.49% oranla vize basilmis.

2024'te Temmuz basindaki verilere bakarak bu sayilarin sirasiyla 10207 ve 4883 oldugunu goruyoruz. Onayladigimizda 47.84 cikiyor sonuc.

Yani 2025'te guncel olan her 100 caseden 49.49'u 2024'te de her 100 caseden 47.84'u vize alabilmis. Aradaki fark 1.65 yuzde puani. Yani yok denecek kadar az.

Ready statusundeki caselere baktigimizda ise 2025'in geride oldugunu goruyoruz. Oranlar sirasiyla 2025'te 18.7%, 2024'te 23.1%. Yani fark 4.4

Ready caselerinin fazla olmasi demek konsolosluklarin yakin gelecekteki is yukunun fazla olmasi demek. Hatirlayacaginiz uzere 2024'te bir "Hail Mary" gerceklesmisti. Veriler gosteriyor ki bu Hail mary karari alindiginda konsolsluklar aslinda bugun oldugundan daha mesguldu.

Ozetle Hail Mary'nin gerceklesmesi icin sartlar musait. Tabii ki kotaya yaklasma niyeti yoksa matematigin de mevcut sartlarin da hicbir onemi yok. Birkac gune netlesecek her sey.

• @Erdem-Yıldız haklısın düzelttim, forumda gecen yılların gönderilerine bakmıştım olan biteni benzettim , numaranız yüksek diye gerildiniz 30 hissediyorsan 30 olsun ne ala benim tahminim bu yönde o yıl 15 bin basılmış bu zamanlar evet ama o zaman çok dosya taşıma yoktu söyle bakalım , 30 olması için bir sebeb var mı orası hayır kurumu mu herkes yararlansın diye en yüksekten açsınlar 2018 yıılında dosya taşınmadan 25500 de kalup neredeyse 50 bini doldurmuşlar, yani Kotanın dolması için bi 26 bin yeterli 23500 de de olsa kota boşta kalmaz konsolosluklarını neden yorsun adamlar baksana hongkong doldurmuş, adam almıyor havada ki sinek bile dosya taşıdı neymiş kcc 30 açacak neden çünkü kota boşta kalacak kime göre boşta ?sen gecen yıla benzettiysen ben de 18 e benzeterim cutoff 27500 olsaydı ben de gecen yıkın aynısı derim ve bulten final current derim
    Arkadaşlar yoruldunuz biliyorum umarım current olur, ama biraz sakin olun, herkese şans diliyorum

• @istalin bilerek mi yapıyorsunuz yoksa cidden anlamıyor musunuz? DV 2018'ın kotası 45k dediniz ancak attığım linke bakarsanız 50k olarak açıklanıyor

• @istalin tahmin kısmını geçtim bunca aydır CEAC verilerini okumayı öğrenemediniz bi türlü. Hala her senenin case numberı birbirine denk sanıyorsunuz

2025EU24k = 20xxEU24k

• @istalin numaram ile alakalı değil söylediklerim 2018 yılına da yazdıklarınıza ayrıten 50 k doldu yazmışsınız 25500 de ama 46-48 bin arası vize basıldığını kotanın o sene dolmadığını bilmiyorsunuz yeniden seni düzeltiyorum :)kaynakta verebilirim istersen ayrı olarak ta bu sene bültende current olmuş numaraların cases beforları ile geçen senenin cases beforlarına bir bakın derim havadan sudan sallayarak yorum yapmıyoruz burada ben ortaya verilerimi sunuyorum bazen kaynakta gösteriyorum senin gibi random şu şu diyip sonra pardon karıştım demiyorum hocam onu ayıralım istersen, herkese bol şanslar dilerim eğer istediğimiz bir rakam gelmese bile verileri ile iyi çalışma yapan başta @Stoic-Turk @ruzgaroglu teşekkür ederim en azından mantıklı ve kaynaklara dayanarak yorum yapmış oldular işin sonunda bültene biz karar vermiyoruz ama kaynaklı verilere dayanarak söylüyoruz en azından

• @ruzgaroglu o kadar haklısınız ki burada boşuna kaynak veya verilerimizi söylüyoruz diyorum bazen, bazı kişiler halen yalan yanlış bilgiler vermekten sıkılmadı

• Ben bu sene all current olacagini sanmiyorum; nedenide fam yasasi. Cunku all current olursa soyle bir sorun (haksizlik) ortaya cikicak,olursa diyelimki sizler dosyalarinizi hongkong, vienna ve bankoka tasidiniz. Ama bu konsolosluklar anladigim kadariyla ilk tercih edilen yogun konsolosluklar. Bu durumda case numberi 25xxx olan kisi mulakat alamazken (o kisiye randevu verilmezken) atiyorum filipinler maniladaki 42xxx case numberli bir talihli 10 eylul randevusu kapacak. Ozetle cok buyuk bir artis beklememekle beraber 20-30k arasi case sayisinin 10-20k arasindakinden az oldugu tahminine dayanarak 6000-7000 civari artisla 28000-29000 kapatir gibi geliyor. Tabi benimki sadece yuzeysel bir yorum.

• @istalin 2018 de dosya taşımaya gerek yoktu tek bir veri üzerinden gidiyorsun ayrıca bu yıl 30k da olsa kota dolması zor AF AS ready yüksek gelebilir belki ama toplam ready dosyalarının 5k kadarı muhtemelen ya mülakata girmedi ya girmeyecek yada red alacak.

• @BlueGeostar yoğun elçilikte olanlar riskli bu bir gerçek haklısınız hocam

• @Erdem-Yıldız hocam yoğun elçilik dediğiniz şu an hongkok , bangkok ve viyana 🙂 gidebildiğimiz tek yerler.

• @Stoic-Turk umarim veriler ile gerceklesecekler örtüşür. umarim bizleri ilk defa olumlu anlamda şaşırtırlar.

• @akinoo0 fazlada sey yapmayın bence bu arkadaşın yorumlarını butun yıl ıstatıslık kasıp sonucunungorecek

• @Erdem-Yıldız ciddiye almayın pek bu arkadası faydadan cok. İğrite edıyor insanı

• @Erdem-Yıldız bu istalne laf yarıstırmayın bırakın kendı haline 🙂

• Türkiye saati ile 15:00'dan sonra mesaileri başlıyor , artık her an açıklanabilir .

• @omerko bir an evvel açıklasalar da artık şu süreci bir sonlandırsak. bülten açıklanma haftası yaşanan heyecanın bağımlısı olduk.

• @Erdem-Yıldız engelleyın gecın görmeyın yazılarını yorumda yapmayın kendı kendıne konussun ben engelledım yazmaya basladıgı bır kac gun sonra😂 kafa rahat

• Merhaba, excelde numarası müsait olduğu halde randevu almamış görünenler var. (Viyana için soruyorum) Güncelleme yapabilecek olan var mı numarası uygun olduğu halde randevusu planlanmayan?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |