Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @onuru işte tam onlardan birisi bu satırları yazıyor.. Bir oğlumuz var 10 sınıfa geçti cn 48xx acaba diyoruz strese girmesek diğer tarafta şengen yok yüksek maliyet kafamız çok karışık...

• ⭐⭐

@05kartal16 selamlar, ek olarak soyle bir streste oluyor. Dv26 nin aciklanacak ilk bulteni ile cut-off a girmeniz yuksek ihtimal. Acele ettirmek istemem ama karar vermeniz icin 1 ay gibi bir sureniz kaldi.

• @onuru Evet Onur bey , kararımızı artık vermeliyiz, eğer Bangkok yada Hongkok'a taşırsak bir aksilik çıkmazsa sizlerin yazdığı yorumlardan okuduklarıma göre Aralık Ocak gibi mülakat sırası gelir gibi değil mi?

• ⭐⭐

@05kartal16 eger ilk bultenle cut-off a girerseniz konsoloslugunun yogunluguna gore ekimde mulakata girmeniz olasi. Bende de ayni sekilde oldu. Ilk bultenle cut-off a girdim. 2 ekimde mulakata girdim.

• Sonunda dosyamı Hong Kong'a taşıdım. Eğer Romanya vizesi alabilirsem muhtemelen Viyana'ya taşımayı, Romanya'dan Avusturya'ya geçip o şekilde mülakata girmeyi deneyeceğim. Umarım doğru kararı almışımdır. Şu anda mülakat almayı garantilemek için yapabileceğim bir şey kalmış gibi gözükmüyor, kimsenin de bir önerisi olduğunu okumadım sürecin bu aşamasında. Sanırım aşı antikor testi için beklememe gerek yok, aradan çıkarmam gereken başka bir şey aklıma gelmiyor.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   O onuru 
  • ⭐⭐⭐

@Mert-A Selamlar..Bir de DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığını okumak sürecinizi yönetmenize yardımcı olacaktır. Başarılar...

• ⭐⭐⭐⭐

@Mert-A

Antikor, aşı vb. konuları düşünmek için şu an çok erken sizin özelinizde sahip olduğunuz 21xxx ile. Daha önce Schengen veya yeşil pasaport sahibi olmadığınızı yazmıştınız.

İlk Schengen başvurunuzda uzun süreli veya çok girişli alma ihtimaliniz daha düşük, bu nedenle birden çok Schengen başvurusu (vize müracaatınız onaylanırsa her bir Schengen vizesi sonrası vize aldığınız ülkeye ilk olmak şartıyla seyahat etmek ve ilerleyen başvuruları da aynı ülkeden yapmak) yapmak ve Viyana hedefinizde ise olası randevu tarihini kapsayacak Schengen vizesinin her daim hazır olmasını hedeflemek olmalı sizin için.

Hong Kong tercihi şu an sizin için doğru tercih, sahip olduğunuz CN nedeniyle Papua Yeni Gine’ye (örnek olarak yazdım sadece) taşımak bile Ankara’yı beklemekten daha doğru sizin için. Bol şans!

• ⭐⭐⭐⭐

(Bir örnek teşkil edebilir diye yaşadığım bir durumu yazmak istedim.)
    Hep birlikte bekleme aşamasındayız malum. Ben de bu arada eksik bir evrak işimi halledeyim dedim ve hala gidip okulumdan teslim almadığım üniversite diplomamı (20 yıllık.. mezun olduktan sonraki ilk 2 yıl çok peşine düştüm ama çeşitli bahanelerle bir türlü hazırlayamadılar, sonra da iş hayatı, evlilik, çocuk vs derken gidip alma gereği duymadım) geçenlerde almaya gittim. Öncesinde öğrenci işleriyle iletişim kurdum, bilgilerimi verdim, diplomanın hazır olarak kendilerinde bulunduğunu, gidip teslim alabileceğimi belirttiler(farklı bir şehirde). Gittim, diploma odasında boş boş oturan 5 memur, diplomayı çıkardılar dosyaların birinden, bir de ne görelim?? Tc kimlik numaram yanlış yazılmış.. O şekilde almadım tabiki. Dilekçe yazdım, bıraktım, döndüm İstanbul'a vs 15 gündür bekliyorum hazırlasınlar diye, nihayet bugün hazır gelip alabilirsiniz dediler. Gideceğim almaya, bakalım gerçekten doğrusunu hazırlamışlar mı :)) Belki vardır böyle benim gibi diploma peşine düşmesi gereken birileri, vakitlice düşsünler, yazılan tüm bilgileri kontrol etsinler vs sonra düzeltilmesi de vakit alıyor çünkü.. E malum bu diploma da vizeyi alabilmenin ön şartı, önemli yani. İnşallah doğru yazılmış diplomayı alabilme aşamasını da atlatabilirsem sakince beklemeye devam.

• 1 Ekim 2024'de başlayan, 30 Eylül 2025’de sona erecek #DV2025 Green Card mülakatlarında ABD Ankara Büyükelçiliği, 31 Mayıs 2025 itibariyle toplam 751 adet DV vizesi vermiş.

Mayıs 2025: 153
    Nisan 2025: 113
    Mart 2025: 32
    Şubat 2025: 132
    Ocak 2025: 136
    Aralık 2024: 2
    Kasım 2024: 93
    Ekim 2024: 90
    soru şu: vize verilenlerin tamamı Türkiye talihlilerimi?yada kaçı Türkiye talihlileri bilgi verebilir misiniz ? lütfen

• ⭐⭐⭐⭐

@falsepoet

Sorduğunuz sorunun istatistiği aylık bazda yayınlanır, linkte sayfanın en altında en güncel istatistikleri bulabilirsiniz iki ayrı dosyada (şu an için 2025 Mayıs ayı dahil geçmiş aylar mevcut).

Monthly Immigrant Visa Issuance Statistics

Immigrant Visa Issuances by Foreign State of Chargeability or Place of Birth May 2025 (FY 2025) dosyasındaki istatistik doğum yerine göre verileri içermekte yani TR doğumlu olup dosyasını yurtdışı bir konsolosluğa taşıyıp vizesini alan kişileri de içermektedir. Kendi içerisinde filtreleme imkanı bulunmamaktadır.

Immigrant Visa Issuances by Post May 2025 (FY 2025) dosyasındaki istatistik doğum yeri TR veya TR dışında olup (İran vb ABD konsolosluk hizmetlerinin verilmediği ve Ankara’da dosyaları işlem gören talihlilerde bu sayıya dahil) vizesini alan kişileri de içermektedir. Kendi içerisinde filtreleme imkanı bulunmamaktadır.

İstatistiklerde “issuance” kolonundaki bahsi geçen sayilar case sayısı değil, principal applicant ve beneficiary (aile üyeleri) dahil kişi bazında basılan toplam vize sayisini gösterir.

• Merhabalar,

Viyana mülakatında tercüman temini nasıl oluyor, konsolosluk vasıtası ilemi, yada dışardan biz kendimizmi araştıracağız? bu konuda bilgi ve tecrübesi olan varmı, teşekkürler.

• @aysegul Selamlar
    Bende Üniversite diplomamı bulamadım.
    Eylül'de talep edeceğim şahsen başvuru yapıcam tatil sonrası.
    Kolay gelsin

• @Flight101 @ATS16 teşekkürler, bu başlıktaki deneyimlerden bazılarını okudum zaten. Önümde baya uzun bir süre var, eğer bu süre için bir önerisi olan varsa her zaman açığım.

• ⭐⭐⭐

@Umayalp07 Selamlar..
    Viyana ABD konsolosluğunda Türkçe bilen çalışan mevcuttur..Mülakat başlamadan talebinizi ilettiğinizde mülakatınızda yardımcı olacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐

@Leyla-Günay iyi şanslar şimdiden, umarım sorunsuz alırsınız.

• @Flight101 Teşekkür ederim

• @olcay-san 3 yerde gerçekten çalışıyormusunuz, SGK dökümünüzde yer alıyormu. Eğer Freelance tarzında ise açıkca belirtmenizi öneririm. Zaman varken DS260'ı açtırıp Freelance ise "Freelance" diye ekleme yaparak belirtirseniz kafanız rahat eder.

• @metinbeci Benzer bir durum bende de var. Şu anda şahıs firmam var. Freelance çalıştığımı, hangi firma için contractor olarak çalıştığımı, hatta vergi levhamdaki numarayı yazdım. Umarım uygundur. Tabi bu firma ABD'ye giriş yapmadan önce kapanacak.

• Merhabalar,

Birde şunu sormak istiyorum, benim İkinci evliliğim, ilk evliliğimden boşanma belgesi bir yerden çıkarmak gerekiyormu, yada nüfus kayıt örneğinde eski eş dahil olarak çıkarmak yeterlimi, yada eski eşi hiç bir yerde görünmesine gerek yokmu, yeni evlilik cüzdani ve formül b belgesi yeterlimi? Birde formül b ve formül a belgeleri ingilizce değil, sanırım Almanca ve Fransızca, Viyana mülakatı için bu belgeleri de ingilizceye çevirttirmek gerekirmi, birde tüm ingilizceye çevrilmesi gereken belgeler yeminli tercümandan ve noter onaylı olmak mı zorunda?

• @Umayalp07, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar,

Viyana mülakatında tercüman temini nasıl oluyor, konsolosluk vasıtası ilemi, yada dışardan biz kendimizmi araştıracağız? bu konuda bilgi ve tecrübesi olan varmı, teşekkürler.

Konsolosluk sitesinde dv bölümünde gerekli talimatlar veriliyor o kısımda kendiniz tercüman bulun diye ibare varsa o konsolosluk size tercüman sağlamaz deniyor ve aynı sayfada tercüman listesi paylaşılmış oluyor gideceğiniz yerin göçmen vizesi kısmını kontrol edin.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |