Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@İbrahim-Şen

Sahip oldugunuz 2026EU8XXX ile mulakatin hangi tarihe verilecegi cok tahmin edilebilir degil. Ayrica 15.01.26 tarihinden once mulakat tarihi alirsaniz mulakattan onceki saglik kontrolunde istenen rontgen (x-ray) ve olasi asilamalari da esinizin hamilelik surecini takip eden doktorunun da bilgi sahibi olmasi iyi olacaktir.

Sanki sizin icin mulakat planlamasinin 15.01.26 tarihinden sonraya yapilmasi iyi olacak gibi. Dogumdan sonra bebeginiz icin pasaport cikartilmasi, add applicant yapilmasi ve mulakat tarihinden sonra konsolosluk ile irtibata gecerek bebegin dosyalariniza dahil edilmesi, Hong Kong'daki saglik kontrolu ve mulakata bebeginiz ile birlikte gitmeniz en iyisi olacak gibi gozukuyor. Tamamen kisisel gorusum, diger forum kullanicilari da bilgi sahibi ise katki sunacaktir. Bol sans!

• Merhabalar ben 2026 greencard talihlisiyim, ds-260 formunda geçmiş iş yerlerini girmeye çalışırken aynı zamanda üç yerde çalışıyormuş gibi girdim. Sizce ne yapmalıyım dosyayı hemen açtırıyımı yoksa mülakat alınca mı açtırayım yardımcı olursanız çok sevinirim.

• @nami
    Merhaba,

Bence gitmek isteyip istemediğinize karar verin öncelikle. Diğer bütün soruların cevabını bu forumda bulacaksınız zaten.

• @ATS16 doğuma çok yakın bir tarihe mülakat verilirse erteleme talebinde bulunsam geçerli bir mazeret sonuçta erteleme yaparlar mı?

• İstanbul içinde farklı bir adrese taşınıyoruz, adres değişikliği mülakatta sorun olur mu,? DS 260 da yazdığımız güncel adres değişmiş olacak, bunun için ne yapımalıyız acaba ?

• Herkese merhaba. 08.05.2025 tarihinde ds 260 formunu doldurdum ve mülakat yerini Ankara olarak seçtim. 14XXX CS Ankara'da gelmeyeceği için dosyayı taşıyacağım. Ekim ayı gelmeden (Temmuz ayında) KCC'ye mail atarak Bangkok'a taşıyabilir miyim?

• ⭐⭐⭐⭐

@Aslan-3 hiç sorun olmaz, formu doldurduktan sonra aynı adreste devam etmenizi beklemiyorlar tabiki 🙂 formu açtırmanıza da gerek yok ama içiniz rahat etsin isterseniz mülakat tarihi aldıktan sonra formunuzu açtırır bilginizi güncellersiniz veya mülakata gittiğinizde bununla ilgili beyanda bulunursunuz, şu tarihte şu adrese taşındık dersiniz, hepsi bu.

• ⭐⭐⭐⭐

@Aslan-3, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

İstanbul içinde farklı bir adrese taşınıyoruz, adres değişikliği mülakatta sorun olur mu,? DS 260 da yazdığımız güncel adres değişmiş olacak, bunun için ne yapımalıyız acaba ?

Hiç bir sorun olmaz. Ds260 formunu o anki güncel halinizle doldurdunuz. Bunun için hiç bir şey yapmanıza gerek yok.
    Form doldurduktan sonra ev, iş, telefon vs değiştirmek hayatın olağan akışıdır.

• ⭐⭐⭐⭐

@falsepoet, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Honkong pahalı olacağından vaz gectim.muskat yapacaktım sizin yonlendirme izle ondanda vazgeçtim, araştırıyor um sanki bankkong daha uyguna gelecek 6 kisilik bir aile için muhtemelen onu yapacağım ,başka bir öneriniz varsa ben ve benim gibiler için lütfen yol göstetiniz çünkü sizler tecrübeli siniz.simdiden teşekkürler

Teşekkürler, elimden geldiğince yönlendirme yapıyorum. Bangkok şu an en uygun seçenek. Hazırlıkları iyi yaparsanız süreci rahat geçirirsiniz. Kararınızı verir vermez beklemeyin, taşıyın. Hayırlı olsun.

• ⭐⭐⭐⭐

@İbrahim-Şen, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp tahmini 15 ocak gibi doğum olacak görünüyor. Burada bizim mülakat tarihi ne zaman verilecek onu bilmiyoruz. Amerika'ya yetişir mi yetişmez mi öngöremiyorum şuanda.

Sizin durumunuzda üç olasılık var:
    1- Doğumdan önce mülakat almak
    2- Doğuma çok yakın bir tarihte mülakat almak
    3- Doğumdan sonra mülakat almak

1- Vizelerinizi alırsınız ve ABD’ye doğumdan önce giriş yaparsınız. Böylece bebeğiniz orada doğar ve doğrudan Amerikan vatandaşı olur.

2- Eşinizin doğumuna çok yakın bir tarihte mülakat verilirse, Hong Kong’a gitmek mümkün olmayabilir. Bu durumda konsolosluktan mülakat tarihi için erteleme(📌) talep edebilirsiniz. Doğumdan sonra bebeği dosyaya ekleyip, pasaport çıkararak formlarınızı açtırıp güncelleme yaparsınız. Daha sonra belirlenecek yeni tarihte mülakata gidersiniz.

3- Mülakat zaten doğumdan sonraya kalırsa, doğumdan sonra bebeği dosyaya ekler, pasaport çıkarır ve formları güncelleyerek mülakata üç kişi birlikte gidersiniz.

📌 Mülakat erteleme talebi hiç tavsiye edilmiyor. Özellikle mali yılın ortalarından sonra erteleme istenirse hem boş slot bulunamayabilir, hem de konsolosluk söz veremiyor. Ama sizin bu durum mali yılın ortasına gelmeden yaşanacak ve yapacak başka bir şeyiniz de yok.

1 veya 3.senaryonun gerçekleşmesini umalım🙏

• @vedattt

Merhaba, bilgilerinizi DV2026 Excel Takip Formuna eklemeniz faydalı olacaktır, teşekkürler.

• @efemu35

Merhaba, bilgilerinizi DV2026 Excel Takip Formuna eklemeniz faydalı olacaktır, teşekkürler.

• @nami merhaba bende iki lise değişikliği yapmıştım ve hepsini yazdım lise ve üstü okudugunuz bütün eğitim kurumlarını yazın yıllara göre. kolay gelsin

• ⭐⭐⭐⭐

@İbrahim-Şen

Bu durumu şimdiden sorgulamak için erken bence, geçmişte buna benzer bir durum yaşandıysa ve deneyim olduysa diğer forum kullanıcıları hatırlatacaktır. Sizin sakin olmanız, açıklanacak bülten sayıları ve mülakat dağıtım sürecini takip etmeniz şu an için gerekli olan. Sağlıkla bebeğiniz kucağınıza almanız dileğiyle 🙏🏻🧿

• ⭐⭐⭐⭐

@Rosa

Bu konu basliginin 4.iletisini okuyarak zaman geçirmeksizin dosyanızı başka bir ülke konsolosluğuna taşıyabilirsiniz KCC aracılığıyla.

• ⭐⭐

@burakcan selamlar, mulakatinizi yaklasik 1.5-2 ay gibi bir sure onceden ogreniyorsunuz. Size ocakta mulakat gelse bile saglik muayenesi icin aralik ayinda orada olmaniz lazim. Eger askerlige gidisini erteleyebilirseniz yada one cekebiliyorsaniz bence onu yapin. Mulakat erteleme oluyor fakat cok tavsiye edilen bir durum degil.

• ⭐⭐

@Egemen-Eren-Gümüş selamlar, viyana konsoloslugunun verip vermemesinden once dusunulmesi gereken sizin cut-off olup olmayacaginiz. Eger 2026 eylule kadar sizin cn niz cut-off olmazsa malesef hakkinizi kaybediyor olacaksiniz. Suanda yapmaniz gereken tek sey malesef beklemek. Bol sanslar.

• Selamlar herkese,

DV2026 talihlisiim ve şu an DS-260 formunu dolduruyorum. Fakat özellikle "Public Charge" yani kamuya yük olma kısmı kafamı ciddi şekilde karıştırdı. Aklımdaki birkaç soruyu sizinle paylaşmak istiyorum, özellikle formu tamamlayıp görüşmeye giden arkadaşlar varsa tecrübelerini çok merak ediyorum:

1 Bankada ne kadar birikim göstermek yeterli oluyor?
    2 Sponsor zorunlu mu? Olmadan görüşmeye giren var mı?

Ben formu doldururken eşimle beraber geleceğimizi belirttim ama eşim şu an çalışmıyor. Benim freelance işlerim var ve gelir beyanı yapabiliyorum ama bu durum kamu yükü açısından olumsuz algılanır mı, emin olamıyorum.

Bu arada konuyla ilgili araştırma yaparken greencardturkey . com isimli bir sitede kamu yüküyle ilgili detaylı bir yazıya denk geldim. Tam olarak şu yazıyor: "Kamu Yükü (Public Charge)
    Neden: Memur, başvuru sahibinin ABD’de sosyal yardımlara muhtaç olacağını düşünürse reddeder.
    Riskli davranış: Geliri düşük sponsor, sıfır birikim, iş planı veya ABD’de destekleyici akraba göstermemek."

Ayrıca sitede yazan günlük giderler doğru mu? Buna göre hareket edeceğim ve forumda bunu buldum ama 2018'den kalma. Daha güncel masraf tablosu varsa gönderirseniz sevinirim. Site bağımsız bir kaynak olduğu için buradaki bilgilerin ne kadar güncel ve güvenilir olduğunu merak ediyorum. Açıkcası başka bir güncel kaynak bulamadığım için buraya üye oldum en sonunda.

Ayrıca Green Card görüşmesinde memurun kamu yükü konusuna çok takıldığını ya da hiç sormadığını belirtenler de olmuş. Bu konuda görüşme deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
    Her türlü bilgiye açığım. Şimdiden teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐

@Selim-Kaygusuz, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar herkese,

DV2026 talihlisiim ve şu an DS-260 formunu dolduruyorum. Fakat özellikle "Public Charge" yani kamuya yük olma kısmı kafamı ciddi şekilde karıştırdı. Aklımdaki birkaç soruyu sizinle paylaşmak istiyorum, özellikle formu tamamlayıp görüşmeye giden arkadaşlar varsa tecrübelerini çok merak ediyorum:

1 Bankada ne kadar birikim göstermek yeterli oluyor?
    2 Sponsor zorunlu mu? Olmadan görüşmeye giren var mı?

Ben formu doldururken eşimle beraber geleceğimizi belirttim ama eşim şu an çalışmıyor. Benim freelance işlerim var ve gelir beyanı yapabiliyorum ama bu durum kamu yükü açısından olumsuz algılanır mı, emin olamıyorum.

Bu arada konuyla ilgili araştırma yaparken greencardturkey . com isimli bir sitede kamu yüküyle ilgili detaylı bir yazıya denk geldim. Tam olarak şu yazıyor: "Kamu Yükü (Public Charge)
    Neden: Memur, başvuru sahibinin ABD’de sosyal yardımlara muhtaç olacağını düşünürse reddeder.
    Riskli davranış: Geliri düşük sponsor, sıfır birikim, iş planı veya ABD’de destekleyici akraba göstermemek."

Ayrıca sitede yazan günlük giderler doğru mu? Buna göre hareket edeceğim ve forumda bunu buldum ama 2018'den kalma. Daha güncel masraf tablosu varsa gönderirseniz sevinirim. Site bağımsız bir kaynak olduğu için buradaki bilgilerin ne kadar güncel ve güvenilir olduğunu merak ediyorum. Açıkcası başka bir güncel kaynak bulamadığım için buraya üye oldum en sonunda.

Ayrıca Green Card görüşmesinde memurun kamu yükü konusuna çok takıldığını ya da hiç sormadığını belirtenler de olmuş. Bu konuda görüşme deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
    Her türlü bilgiye açığım. Şimdiden teşekkür ederim

Merhaba, öncelikle 👉 buradaki 2026 Excel tablosuna girip alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.

DS-260 formunda kamu yükü (public charge) ile ilgili sorular, “Security and Background” bölümünde yer almakta olup bu bölümdeki tüm sorulara hayır cevabı verilmesi beklenir.

ABD’de yaşam masrafları, göç edenlerin ilk ayları gibi çok fazla başlık var ama şimdilik odaklanmanız gereken en önemli şey, ds260 formunu eksiksiz ve doğru şekilde doldurmak olmalı. Çünkü çok geç kalmışsınız. Numaranız yaklaşık bir yıl sonra aktif olabilir o yüzden masrafları ve diğer konuları incelemek için çok fazla zamanınız var.

Bu başlığın ilk dört mesajını mutlaka okuyun.

Ayrıca mülakat zamanına kadar birikim yapmanız, varsa üzerine eklemeniz çok uygun olur. Sponsor işini hiç düşünmeyin bile.

Not: Lütfen diğer platformlarda yazan bilgileri buraya taşımayın.

• @Selim-Kaygusuz hocam cn numaranıza göre zamanınız var. Önce ds 260 doldurun, sonra 2025 mülakat deneyimlerini kahve eşliğinde bolca olan zamanınızda okuyun. Durumunuza uygun bir ülkeye taşımak isterseniz o ülkenin deneyimlerine yogunlaşın, banka dökümü lise diploması, aşı kartları, askerlik belgesi, iş planı gibi şeylerin aslında teferruat oldugunu herşeyin kolayının olduğunu ögrenirsiniz. Bu site dışında bence başka yerden bilgi almanız ancak size kafa karışıklığı olarak geri gelir. Buralardan bilgi alıp danışmanlık yapanlar var, halbuki bilgi bedava burada!

Benzer Başlıklar

• 221
  • 73
  • 180
  • 642
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |