....Kafama kulakligimi taktim,usb mp3 de computere taktim hem muzik dinliyorum hemde bir seyler yazmaya calisiyorum,,, dun ve bu gun hava yagmurlu, 20 yildir ilk defa austos ayinda bu kadar cok yagmur yagmis,yillar geciyor ve ayni zamanda yavas yavas mevsimlerde degisiyor.
...... ulkemizin disinda yasadigimiz ulkede her ne kadar mutlu olsakda bir cok seylere erisebilsekde,mani olamiyacagimiz bir cok durumlar vardir, istesekde istemesekde boyle seylerin onune gecmek zordur....abimin oglu zamaninda ispanyol kokenli bir kiz arkadas buldu sonra evlendiler,daha sonra iki ogullari oldu,cocuklara turk isimleri verilmedi,yari latin yari ingiliz gibi, abim ogluna bak evladim sen turk olmiyan bir kiz ile evlenemezsin diyemedi,deseydide faydasi olmazdi...
....benimde bir tane oglum var oda balkanlardan bir kiz arkadas buldu, sekiz yil arkadaslik yaptiktan sonra 2007 yilinda evlenmeye karar verdiler,bende kendi biraderim gibi kendi ogluma hayir oglum senin turk olmiyan bir kizla evlenmene musaade etmiyorum diyemedim,diyecegim allah mesut etsin evliliginiz uzun mutlu ve hayirli olsun demekti .... bir kac yil sonra arka arkaya iki erkek cocuk sahibi oldular, oglumda cocuklara ingiliz ismi koydu,iste olmaz ya diyemedik,cocuklarin halalari turk, teyze ve dayilari balkanlardan.....
...30 yil evvel bacimizin oglunu getirdik,bir muddet sonra oda vietnam kokenli bir kizla evlendi onunda iki oglu oldu, yegen bizlere cocuklarimin ismi her ne kadar turk diyorsa,gercekte vietnam isimlerine yakin isimler koymus,
..... iki yil evvel obur yegenimin oglunun evlendigini yazmistim bu yegende hukuk okurken ayni okuldan arjantina asilli bir kizla tanisiyor okullar bittikten sonra evlendiler, dugunlerini ispanyada yaptiklari icin maalesef gidemedik, allah mesut etsin deyip dugun hediyelerini dolar olarak sunduk.boylece aileye dort tane yabanci gelin girmis oldu, birde turkiyede kirgiz asilli gelinimiz var......iki yil evvel evlenen abimin torunu bu gunlerde ilk bebeklerini bekliyorlardi, dun sabah abim aradi, gozumuz aydin ben buyuk dede oldum dedi, hayirli ugurlu olsun,bir oglan torun cocugu dunyaya geldi,allah anali babali buyumeyi nasip etsin,,, ehh merak edip biradere ismini ne koymuslar diye sordum, antonia ile basliyan ve 3 gobek adi ve soyadimiz .....bir kac kusak sonra ne oluruz diye dusunuyorum herhalde dunya vatandaslari olurlar.
....kendimin baba tarafi bulgaristan gocmeni ana tarafim karadeniz usagi onlar orda kaynasmislar, bizde australyada bir kac degisik irk ile karistik,benim oglan torun 15 yasina girdi kisa zamanda oda kendine bir girl friend bulur diye dusunuyorum,cocuklarimiza onunla evlenme diyemedik, oglumda kendi cocuklarina bu kizla evlenemezsin diyemiyecegini biliyorum.....abimin ailesi benim ailem birde turkiyeden gelme yegenimin ailesiyle birlikte 26 kisi olduk,turkiyeden getirmis oldugumuz yegen besle kargayi oysun gozunu tabiri oldu, esini ve cocuklarini sokakta gorsem tanimam,
....iste boyle australyada bir omur gecirmeye devam ediyoruz,hayat devam ediyor, kalin saglicakla