...pek hatirlamiyorum kac yil oldu belki 4 veya bes , land line telefon hatlari degisti, kablolar degisti,sistem degisti, optus adli sirket her seyi yonetiyor,galiba bir yil evvel hackerler bu sirketi hackleyip milyonlarca kullanicilarin hesaplarini bilgilerini caldilar.....bu yeni sistem gelince ev telefonuna gelen her numara private olarak gozukuyor.pek kafaya takmadim,tabi telefon dolandiricilarida ariyorlar bazen kimin aradigi mechul oluyor, 3-4 hafta evvel optus sirketini aradim,problem boyle ben incoming numaralari gormek istiyorum dedim,adam mesaj kutuna kod numarasi attim onu yaz dedi. benim mesaj kutumda boyle bir sey yok,isim filan soyledim hmmm hesap senin degil dedi,yaw fatura benim uzerime,neyse hesap kizimin uzerineymis kiz evden calisiyor, cagirdim asagiya,al gulum ver gulum yarim saat cene yapildi,birde bekleme yaptiriyorlar beklerken kulaklari tirmalayan bir muzik, ve sonunda karsidaki adam tamam isinizi hallettim bundan sonra gelen numaralar gorunecek dedi,hindistan kokenli teknik elemanlar.....bir kac dakika sonra cep telefonlarindan ev telefonunu aradik yine private number gorunuyor,damat 24 saat gecsin hemen olmuyor dedi..tabi degisen bir sey yok.
......bu optus sirketinin sagladigi fetchbox adli bir kutu var app ler yukleyip tv ye baglaniyor, ayrica kendi kanallari filan var,gecen hafta kutuyu calistiramiyorum baktim problem remote kontrolda,,,,,optusu aradim boyle boyle hem kutu hemde private aramalar filan,,,karsidaki sahis aksanindan belli indian asilli,yine kod gonderme meselesi cikti,yine ust kata cikip kizimi asagi indirdim, oylemi efendim boylemi efendim,tamam en kisa zamanda remote gonderecegiz dedi, peki ikinci issue private numaralar, adam ugrasti ugrasti olmuyor, durun sizi baska birine bagliyacagim o halleder diyor, baska bir teknisyen geliyor,ugrasiyor ugrasiyor,tabi yarim saat filan gecti,ev telefonundan cikip mobille baglandik,,ikinci teknisyende himmm bu is beni asar sizi supervisoruma bagliyacagim diyor,vakit oldu 45 dakika,super sef sorular soruyor filan,ondan sonra simdi telefonuzu arayacagim deyip ariyor hmmm baktik adamin numarasi gorundu, bir daha aradi yine numara gorundu,thank you is halloldu,,, durun ama isinizi yaptik diye telefondan form doldurmaniz lazim, kizimi yine asagi cagirdi, cep telefonuyla oraya tikla buraya tikla ve is bitti,bir gun sonrada eve remote geldi......
.gelen numaralarin gorunmesine sevindim en azindan telefion dolandiricilari ariyor,onlari yasaklarim, yada kanvas yapanlar,dun yine telefon caldi,adam banta kayit almis onu konusturuyor, banka hesabimdam 900 dolar transfer edilmis bitcoine bir seyler olmus sonunda 1 numaraya bas diyor.
..26 ocak pazar gunu resmi tatil pazara rastgeldigi icin pazartersi gunude resmi tatil,(australya day) tatili 1770 yilinda ingilizlerin australya topragina ayak bastiklari gun,aborgine toplumununda sevmedikleri bir gun isgasl gunu diyorlar. kalin saglicakla