Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

​Global Talent Independent Visa Program (Global Yetenek Vizesi) - Avustralya

Pasifik
2 1 662 1
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

mottosu;

Australia must attract the best and brightest to help create a more prosperous Australia

*avustralya, daha müreffeh bir avustralya'nın yaratılmasına yardımcı olmak için en iyi ve en parlak olanları çekmelidir

olan bir programdan bahsetmek istiyorum sizlere. son dönemde göçmenlik konusunda oldukça ilgi gören ve yaşam standartları konusunda imrenilecek düzeyde imkanlar sunan avustralya, global talent independent visa / global talent visa program (bağımsız global yetenek vize programı) adı altında bir vize programı başlattı.

programın asıl amacı, belirlenmiş sektörlerde yüksek vasıflı, kalifiye düzeyde profesyonel kişilerin bu yeteneklerini ve çalışmalarını belgelemeleri halinde avustralya'da daimi yaşama ve çalışma (pr) hakkı kazanmalarını sağlamak.

ilk olarak şunu belirtmekte fayda var. bu vizeye sahip olmak için gereken şartlar oldukça zor. bu yüzden de verilecek kişi sayısını 5000 ikişi ile sınırlı tutuyor avustralya. (2020-2021 yılında bu rakam esnetilerek 15.000 kişiye çıkartıldı) yukarıda bahsettiğim sektörlere gelirsek. bunlar ilk olarak avustalya'nın gelişiminde ilk sırada yer alan ve global anlamda ülkeyi daha iyi konuma getirmeye imkan sağlayan belli başlı alanlar.

• AgTech
    • Space and Advanced Manufacturing
    • FinTech
    • Energy and Mining Technology
    • MedTech
    • Cyber Security
    • Quantum Information, Advanced Digital, Data Science and ICT

bu alanlarda çalışmış / çalışan ve global anlamda da çalışmaları ile kendini tanıtmış kişiler ilgili gereksinimleri sağladıklarını inanıyorlarsa programa başvurabiliyor. dediğim gibi gereksinimleri sağlamak oldukça zor ancak; imkansız değil. programla ilgili detayları aşağıdaki resmi site linkinden daha detaylı inceleyebilirsiniz;

https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/working-in-australia/visas-for-innovation/global-talent-independent-program

*bir arkadaşım bu yıl ki başvurusuna (Energy and Mining Technology dalında) dün itibariyle kabul aldı ve sürecini başlattı. kendisi bir çok ülkede enerji alanında (baraj inşaatı) çalışmalar yapmış ve genellikle devletlerle çalışmış biri. sürecini takip etmeye çalışıyorum. hali hazırda avustalya'da bir baraj inşaatını yönetmekte ve çalışma vizesi ile orada yaşamakta. gelişmelerini öğrendikçe buradan bilgi vermeye devam edeceğim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

yukarıdaki iletimde arkadaşımın başvuru yaptığından bahsetmiştim. başvurusu üzerinden 40 gün kadar geçti ve daimi oturum iznini dün itibariyle aldı kendisi. bahsettiğim gibi Energy and Mining Technology dalında yapmıştı başvurusunu.

Es3-a7sVkAIo_ng.jpg

Benzer Başlıklar

• Avustralya'da bir ömür böyle geçti...

Pasifik
    393
    39 Oy
    393 İleti
    33k Bakış
    S
    ..Ne mutlu turkum diyene... ...Cok uzun yillar evvel bir gun hatunla evde oturuyorum,o zamanlar cep telefonu yok,ev telefonu caldi,samimi bir arkadasim var aradigi zaman hep degisdik aksanla konusur,sakacidir.....Telefonu hanim aldi bana bakiyor ya ne diyor bu anlamiyorum diyor, sakince telefonu ben aldim. ahizenin obur ucundaki turkt o cocuklarindan bir olmali.karsidaki sahis, hatuna kimlerle yattigini biliyorum,cok yakindayim istersen gelirim,bak kocanada anlatirim gibi santaj yapiyor..bir anda beynim dondu bastim en agir kufuru her kimse kimse hemen telefonu kapatti,sokagimiz kucuk ve kisa sokakti kafa iste hemen sokaga firladim hani hareket eden bir araba gorsem sanki gidip girtlagina yapisacagim ....Auburn bolgesi turklerin karargahiydi bir iki turk kahvesi vardi-bir tanesine arasira gider 51 veya yanik oynardik cayina tabi, bir gun yine kahvedeyim yandaki masada bir vatandas diger adama anlastiyor anlattigi adami uzaktan taniyorum rizeli tam karadeniz usagi,kulak misafiri oldum,bize telefon eden kimse kahvedeki adamin evinede etmis, rizeli arkadas o sapik bizim evide aramis, valla bir elime gecirirsem 99 parcaya boler gider 30 sene yatarim diyor.Bende bizide aradilar, bende ayni sekildeyim kim oldugunu bilsem gider evini atese veririm dedim,bir kac kisi olup sikayet etseydik adam parali sokak telefonundan aramiyorsa adresi ve ismi bulunabilinirdi. ..yurt disina geldik, soyguncusuda hirsizida zamparasida cikti,bazi kadinlar yeni memleket ozgur memleket diye yoldan ciktilar,bazi erkekler yabanci kadin yerine turk kadinlariyla iliski kurmaya calistilar ,kadinin icinde varsa iliskiye gider, cok arkadaslarimiz oldu, kadinlardan ve zamparalikdan bahsedenler oldumu hep uzak durmaya calistim.
  • Avustralya hakkinda bilgiler ve deneyimler

Pasifik
    229
    21 Oy
    229 İleti
    12k Bakış
    S
    ...NESA.....NSW EDUCATION STANDART AUTHORITY........Bizim nsw eyaletinde yabanci ogretmenlerin buraya gelip ogretmenlik yapmalari icin bu kuruma basvurmalari lazimmis,,,,,, australia nesa diye siteye girebilirseniz tabi ingilizceniz yeterliyse cok bilgilere ulasabilirsdiniz....
  • Work and Holiday Vizesi - Dil Koşulu

Pasifik
    4
    1 Oy
    4 İleti
    579 Bakış
    S
    ..derdinizi anlatacak ve karsinizdakini anliyacak kadar ingilizce bilmeniz yeterlidir,,,okul olarakda lise veya yuksek tahsil olabilir,tahsil disinda gecerli bir meslek sahibide olmaniz yeterlidir diye dusunuyorum,wat bir sefer verilir,zannedersem 30 yasini gecmis olmiyacak
  • Green Card ile Avustralya Vizesi Almak

Taşındı Pasifik
    4
    0 Oy
    4 İleti
    2k Bakış
    gucarslanG
    @sir-altan merhaba, aramıza tekrardan hoşgeldiniz. deneyimlerinizi uygun başlıklarda aktarmasız bizler için de çok değerli. son dönemde cok fazla talep gören ülkelerin başında geliyor. sizin yerleşme sureciniz nasil oldu acaba? bu başlıkta aktarirsaniz cok memnun oluruz
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k