Herkese simdiden bol sans...
Forumu cok bosladim is guc derken.
Maalesef pandemi sonrasi greencard sureclerinin de tadi kalmadi. Iltica ve yatirimci olarak gelmek isteyenler cok dikkatli olsun. Her iki yolda cok masrafli. Lutfen bu tarz durumlarda kendinizi kisa vadede buyuk hayallere kapatin. Greencardla gelen normal ekonomik sartlarda olan bir kisi 1-2 yil bandinda duzen oturtuyor ortalama olarak. Diger yollarda bu surec daha da uzuyor yada daha da masrafli hale geliyor.
Amerika bizim geldigimiz amerika'dan daha zor suan. Pandemi donemi is coktu ama suan hem is hem nakit konusunda ciddi sorunlar var.
Can sikintisindan ballandira ballandira ABD anlatanlardan uzak durmakta fayda var... Bu zaman o zaman degil. Delivery yaptim 6-7k kazandim devri bitti.
Buraya kaba tabirle "soyum buradan devam edecek artik" mantigi ile gelmeyen bir cok kisi sorun yasar. Elbette Akademik, sirket gorevlendirmesi vs ile gelenlerden bahsetmiyorum...
Mutlulugumuzda burada, huznumuzde, kazancimizda kaybimizda... Boyle uzun vadeli ve ciddi bir hayat tercihini aldigi 3 kilo ete, kredi cekip borclandigi mustange indirgemek mutluluk getirmez...
Satinalma gucunun dusuk oldugu bir ulkeden geldigimiz icin bunlar keyif verici gorunuyor. Lakin bir cok seyin alinabilir olmasi bir sure sonra Turkiye'de amac olan seylerin, arac olmasi insani kendi icine dondurur... Aile , mutluluk, ozlem, cocuklar, sirtina yumruk atacagin bir arkadas.... Bunlar herseyin onune gecer...
Ailemde herkes burada, bunlar benim hissedecegim seyler olmuyor genellikle ama konustugumuz, git gel yaptigimiz, bana ugrayan bir cok kiside bunlari okuyabiliyoruz...
Amerika basarili yada basarisiz olunacak bir yer degil... Tercih sadece...