@Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2027 Sohbet Odası
-
Herkese simdiden bol sans...
Forumu cok bosladim is guc derken.
Maalesef pandemi sonrasi greencard sureclerinin de tadi kalmadi. Iltica ve yatirimci olarak gelmek isteyenler cok dikkatli olsun. Her iki yolda cok masrafli. Lutfen bu tarz durumlarda kendinizi kisa vadede buyuk hayallere kapatin. Greencardla gelen normal ekonomik sartlarda olan bir kisi 1-2 yil bandinda duzen oturtuyor ortalama olarak. Diger yollarda bu surec daha da uzuyor yada daha da masrafli hale geliyor.
Amerika bizim geldigimiz amerika'dan daha zor suan. Pandemi donemi is coktu ama suan hem is hem nakit konusunda ciddi sorunlar var.
Can sikintisindan ballandira ballandira ABD anlatanlardan uzak durmakta fayda var... Bu zaman o zaman degil. Delivery yaptim 6-7k kazandim devri bitti.
Buraya kaba tabirle "soyum buradan devam edecek artik" mantigi ile gelmeyen bir cok kisi sorun yasar. Elbette Akademik, sirket gorevlendirmesi vs ile gelenlerden bahsetmiyorum...
Mutlulugumuzda burada, huznumuzde, kazancimizda kaybimizda... Boyle uzun vadeli ve ciddi bir hayat tercihini aldigi 3 kilo ete, kredi cekip borclandigi mustange indirgemek mutluluk getirmez...
Satinalma gucunun dusuk oldugu bir ulkeden geldigimiz icin bunlar keyif verici gorunuyor. Lakin bir cok seyin alinabilir olmasi bir sure sonra Turkiye'de amac olan seylerin, arac olmasi insani kendi icine dondurur... Aile , mutluluk, ozlem, cocuklar, sirtina yumruk atacagin bir arkadas.... Bunlar herseyin onune gecer...
Ailemde herkes burada, bunlar benim hissedecegim seyler olmuyor genellikle ama konustugumuz, git gel yaptigimiz, bana ugrayan bir cok kiside bunlari okuyabiliyoruz...
Amerika basarili yada basarisiz olunacak bir yer degil... Tercih sadece...
-
@semavi yazınız çok güzel harika siz orada yaşayan hatta ticaretle uğraşan birisiniz bazen sizin sitenize girip araç fiyatlarına bakmıyor değilim
söyledikleriniz yazdıklarınız çok değerli dürüstçe yazılmış ay başında amerikadaydım tatildeydim fiyatların türkiyeye oranla kimi yerlerde çok düşük kimi yerlerde aynı olduğunu gördüm benim gittiğim bölgelerde turist bölgesi olduğu içinde olabilir bilmiyorum sonuca gelecek olsak olayı birime vurduğumuz zaman alım gücünün farkını çok net görebildim eşimde bende giyim dolabımızı tamamen baştan düzenledik ödediğim fiyat 1000usd bile değil aynı markaları aynı sayıda türkiyede alsaydım 1 aylık maaşımı vermek durumunda kalırdım belki geçerdi bile en basitinde 8 ayakkabı aldık ortalama tr fiyatı 3k olsa 24k sadece ayakkabıya verecektimbir çoğumuz benle aynı fikirde olduğunu düşünüyorum daha iyi yada daha çok kazanmak için değil verdiğimiz emeğin karşılığını daha iyi almak istediğimiz için düşünüyoruz
size şöyle bir anımı anlatayım
2011 yılında facebook üzerinden bir tanıdık aracılığı ile hiç yüzyüze görüşmediğimiz 2014 yılında beraber amerikaya gitmek istediğimiz arkadaşımla üniversiteyi amerika da okuruz dediğim arkadaşımla 2025 de orada buluştuk oda facebook da bana hayalini gerçekleştirmişsin diyerek mesaj attı orlandoda buluştuk evlenmiş eşi ve çocuğu ile bizi karşıladık gezdik aynı yaştayız aynı mücadeli verdiğimiz varsaysak bile anlattı hayat hikayesini benle aynı değil şuan orada 8 adet tırı olduğunu 6 tır daha sipariş verdiğini bu işle uğraştığını söylüyor kazancı aylıkta çok ciddi bir rakam denk geliyorözetle mücadelemi veriyorum orada bir tık daha çok vereceğim ama karşılığını alacağımı bilmek bana yeter
aile özlemi konusuna gelirsek en zoru kesinlike bu olacaktır

-
@ari-luli 2 senedir Florida'da yasiyorum, yilan ya da timsah gormedim. Iguana, kurbaga, bilimum kertenkele turevleri cokca mevcut, onlar da insan gorunce kaciyorlar.
-
@semavi kadir bey selamlar zaman olduğu vakitlerde yayınlarınızı izler birşeyler kapardık bu mesajınız çok değerli olmuş.. en azından artık dürüstçe yazan insanların sayısının sizin mesajınızla birlikte artması dileği ile diyelim.
Bizlerde yıllardır gözlemliyoruz birçok yöntemle hayal pompalandı insanlar yatırımlarını askıya aldı yada tamamen eritip hayallere kapılıp yollara düştü ve malesef tertemiz green card ile gidenler dışında gözlemlediğimiz durum içler acısı. Okadar çok örnek görüyoruz ki.. eb3 unskilled ile gidelim diye yola çıkıp ders verecek konumda gözüküp bunu pazarlayacak durumda olan kişilerin, vize görüşmelerinizi öne çekiyoruz sizin için b2 vizesi başvurusunu yapıyoruz amerika bizim işimiz diyen insanların, green card çekilişine bel bağlamayın bakın bir çok yöntem var biz size oradan işletme ayarlarız gerekirse eb3 skilled gösteririz vs diye hayal satanların orada öncesinde sahte evlilik sonrasında ise hesap kiralayıp (uber eats doordash vs) ki sonradan o işte patlayınca eb3 mb3 birşeye bakmadan sahte evlilikte olmayınca iltica edip geçici çalışma izniyle giderken kaybettikleri yatırımı geri koyma mücadelesini izlerken inanın zamanla bol bol düşünme fırsatı yarattığım ve körü körüne gitmediğim için şükreder hale geldim.
İnsanlara sürekli sattıkları hayaller sebebiyle geçtiğimiz günlerde bir tır okulu bir youtuberında ortağına (sahte evlilik ile kalma mücadelesi verip hayal satan diyelim) fbi baskını olduğunu bile gördük inanılmaz gerçekten..Özellikle şu zamanda ıce polisi göçmen avındayken evden dışarı çıkmakta bile tereddüt yaşayan insanları duyuyoruz.. kapalı kapılar ardında konuşulanlarla açık seçik ortamda konuşulanlar hala fark gösteriyor.. çok üzülüyorum bu duruma.. amerika hala eski amerika gibi görmemek lazım artık.. green card yoksa parada yoksa hazırda iş yoksa yada herşeyi planlı yasal ve gelişime açık bir yöntem yoksa amerikada 3 kuruşa 5 köfte devri yok..
artık sahte evliliklerde çapraz sorgu var
Eb3 dediğiniz şeyde yıllarca onay yok ki abd içinde beklemekte sanıldığı gibi kolay giden bir olay değil.. beklerken statü yok çalışma izni yok.. statüyü f1 çevirip devam ederimlerde pek yok çoğu okul öğrencilerine mesaj atıyor diye duyumlar alıyoruz ıce polisi yakaladığında şunlar olur bunlar olur..
yani göçmen olmayan vize türleriyle giderim orada rahat ederimcileri duyuyorsanız uzaklaşın arkadaşlar..
Bugün e2 yapan adamlar 2. Yılları dolduğunda birbirlerine sponsor gösterip şirketlerini abd içinde kalma mücadelesi veriyor alttan alttan hala uber doordash kovalıyor ama youtube videolarında insanlara hala utanmadan bir çoğu hayal satıyor. Sanırım çok yazdım ama yazmakta lazım.. en azından bilinçlenmek ve bilinçlendirmek adına..
Sizlerin yazdığı bu gerçeklik umarım bazı insanlarada ders olur ve yaşadığı olumsuz ve kötü şeyleri iyi şeyleri anlattıkları kadar gelip burada paylaşmak konusunda cesaretlendirir.. zira insanlar malesef ülkemizde üzerlerinde hissettiği baskıyla birlikte şu an 2 çift motivasyon konuşmasına baştan hazır halde.. amerikaya bir şekilde gidince herşeyin düzeleceğini düşünmekte.. plansızlıkla hareket edilecek zaman eskide kaldı. Sağlıcakla.. -
@EasternStar çok iyi benim böcek ve türevlerine fobim var ondan çekiniyorum bir de takip ettiğim birkaç kişi var onlarda flo rida da ve bahçelerine çok kez yılan vb hayvanlar geldiğini söylüyordu bende onların yalancısıyım valla

-
@semavi Kadir bey seni severek ve her kelimeni özümseyerek dinliyor, izliyor ve takip ediyorum. Forum olarak sana, Uğur beye ve değeri ölçülmeyecek diğer yardımsever kullanıcılılara değerli zamanlarını ayırdığı için ve bizi bir aile olarak gördüğümüz için tüm arkadaşlar adına ne kadar teşekkür etsem azdır. Konuşmalarındaki “…. yapmakta fayda var. “, “…. gibi durumlara dikkat etmek gerek.” gibi yapıcı, kibar ve hayal satmayan yönlendirmeler çok faydalı oluyor. Çünkü sosyal medyadaki “şunu yap, bunu yapma, kesinlikle bunu bunu yap…” gibi keskin ve hayal pompalayan ifadeler bizi oldukça yıprattı.
Bizi Amerika hayallerinden önce siz ve sizin gibi insanların varlığı mutlu etti. -
Başvurulara ücret getiren madde Byrd kuralına takılmış. Artık 60 oy gerekiyor geçmesi için senatoda. Büyük ihtimalle başvurular ücretli olamayacak

-
@travelleth mayıs ayında cıktı haber 5 6 ayda getırebıleceklerını sanmıyorum bu sene olmaz bence seneye uygulanmaya baslanır
-
@ihavedreamed, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Başvurulara ücret getiren madde Byrd kuralına takılmış. Artık 60 oy gerekiyor geçmesi için senatoda. Büyük ihtimalle başvurular ücretli olamayacak

olsun olsun ya umarim olur
-
@ihavedreamed
Bu haber kötü oldu heveslenmiştik bu sene ihtimal yükselecek diye. -
@ihavedreamed bu haberler yapılırken bunun senatodada rahat geçeceğini, senatörlerin bu ücretlere çok sıcak baktığını okumuştum.
-
@USA, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@ihavedreamed bu haberler yapılırken bunun senatodada rahat geçeceğini, senatörlerin bu ücretlere çok sıcak baktığını okumuştum.
En az 60 oya ihtiyaç var artık geçmesi için ama senatoda 53 cumhuriyetçi var. Demokratlar genel olarak karşı.
-
@ihavedreamed, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@USA, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
En az 60 oya ihtiyaç var artık geçmesi için ama senatoda 53 cumhuriyetçi var. Demokratlar genel olarak karşı.
Bu sene savaş çıkarsa siz 4, 5 sene çekilişi unutun derim bırakın şansın artmasını bu sene çıkanların işi bile zora düşer...

-
@oz4nkilic nerede yayınlandı peki bu? resmi bişi mi yoksa böyle bir düşüncemiz var mı dendi sadece?
-
@semavi abi seninle tanışmak çok isterim. vesselam.
-
hayırlısı olsun deyip bekliyoruz dv 2028 i
-
@falsepoet, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Merhaba 2026 green card da 6 ci basvurumda cekilisi kazandım.case numaram çok yüksek olduğundan 2027 çekilişine tekrar katılmak istiyorum,bu 2026 surecindeki basvuvurumun olmsu yönde etkiler mi yada başvuru yapabilirmiyim
Birsürü yorumda önerilen dosya taşıma ile viyana honkong bangkok isimleri geçiyor, bunlar çok uzaksa mısır katar vs bir sürü ülkede amerikan konsolosu var araştırın iletişim kurun ve zamanı gelince bunlardan birine gidin çoğu 20bin civarı numaralara kadar gelmiş. dosya taşımadan o konsolosluğa da yazın ama.
-
@falsepoet mükkemmel bir cnye sahipsin 4 5 k larda olacağına senınkisi gibi olmasını tercih ederdim...
-
@dogan28 neden 4 5k larda olmak Ankara'da olmak demek biz ise kalabalık bir aile ile bangkong a gitmek zorundayiz.ne demek istediğinizi anlamadim cm niz mukemmel derken
-
@falsepoet şundan kaynaklı demiş olabilir 4-5k cn ye sahip kişiler süreci hep bir ankarada gelir mi yoksa taşısak mı acaba ikileminde gecikiyor ancak sizin gibi yüksek cn sahibi kişilerin ankarada şansı çok düşük olduğunu bildiği için direk maddi elverişe göre taşımaya odaklı hareket etme yönünde planlamaya odaklanabilirsiniz. Aksi halde düşük cnnin yüksek cnye göre kötü olduğu başka bir senaryo gelmedi aklıma

Benzer Başlıklar
132
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k