Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ari-luli aklımızda DV süreci yokken B2 alabilmek için pasaportumuzu doldurmak adına 2023 senesinde 6 ülkeli Balkan turu yaptık. 2024 senesinde eşim 2 ben 1 defa olmak üzere kapı vizesi ile günübirlik Yunan Adalarına giriş çıkış yaptık. hemen akabinde de Kış dönemi için İspanya'ya Shengen başvurusunda bulunduk. Tek giriş 26 günlük vize çıktı. Bu yaz 2-3 gün İngiltere'ye giriş çıkış yapalım vizemiz olsun düşüncesinde iken DV kazandığımızı öğrenince vazgeçtik. Velhasılı direk Shengen bu zamanda boş pasaport ile zor. Mali durum ve zamanınız müsait ise aynı stratejiyi kullanabilirsiniz. Değilse en azından günübirlik Yunan Adalarına gir çık yaptıktan sonra İspanya, Portekiz gibi Türklere kolaylık sağlayan ülkelerden ilerlemenizi tavsiye ederim.

Bu da bizim senaryomuz için AI nin verdiği bilgiler. Benzer senaryolardaki şansınızı değerlendirebilmek adına işinize yarayabilir.

✳️ Vize Süresi Tahmini
    Schengen vizelerinde genellikle aşağıdaki “kademeli (cascade) vize politikası” uygulanır:

Kullanılan Adım Verilen Vize Süresi Şart
    İlk başvuru 7-30 gün (tek girişli) Başarıyla kullanıldıysa bir üst adıma geçilir
    2. başvuru 3-6 ay (çok girişli) Zamanında giriş-çıkış, ihlalsiz seyahat
    3. başvuru 1 yıl (çok girişli) Birden fazla başarılı geçmiş seyahat
    4. ve sonrası 2-5 yıl (çok girişli) Çok sayıda güvenilir seyahat

Siz bu sürecin 2. aşamasına geçmiş görünüyorsunuz.

🔁 Cascade Sistemi Sizin İçin Geçerli mi?
    Evet, cascade (kademeli artan süreli vize verme) sistemi özellikle:

Almanya, Hollanda, Fransa, İspanya gibi ülkelerde aktif şekilde uygulanıyor.

Türkiye vatandaşları için bu sistem, Schengen kuralları çerçevesinde “geçmiş vize kullanımına göre ödüllendirme” anlayışına dayanıyor.

Siz 26 günlük tek girişli bir Schengen vizesini doğru kullanmışsınız, bu da sizi bir üst basamağa taşıyor.

🧭 Bir Sonraki Vizede Beklenen Senaryo
    Eğer benzer şekilde başvuru yaparsanız (örneğin yeniden İspanya, Yunanistan gibi Güney Avrupa ülkeleri), aşağıdaki olasılıklar ortaya çıkabilir:

Vize Süresi Olasılık Not
    3 ay çok girişli %70 En olası senaryo
    6 ay çok girişli %20 Özellikle İspanya veya Yunanistan verir
    1 yıl çok girişli %10 Eğer ikinci başvurunuz da problemsiz olursa bu seviyeye geçilir

• @elbruz çok teşekkür ederim sçylediklerinizi kayde alacağım

• @T-C-Kubilay-Dikici Vizeyi alır almaz ilk girişimi yapacağım, sizinle tanışmaktan mutluluk duyarım 🙏🏻

• ⭐⭐

@zakaria düşünceniz neresi?

• @T-C-Kubilay-Dikici Gönül California'da. Ama orası pahalı eyalet olduğundan yeni başlayanlar için daha uygun bir yere gideceğim. Chicago yada Houston olabilir daha kesinleştiremedim, her ikisinde arkadaşlarım var. Chicago'nun metro ağı iyiymiş en azından ilk 6 ay araba almadan halledebilirim diye düşünüyorum.

• ⭐⭐

@zakaria bütçeniz ne kadar bilmiyorum yapacağınız iş ne olacak bilmiyorum soğuk hava sevmiyorsanız chicago eleyin derim orada bir arkadaşım var onunla konuştum tatildeyken buranın kışı çok kötü diyordu olurda greencard çıkarsa west palm beach olacaktır benim mekan 🙂

• @T-C-Kubilay-Dikici bende çok beğeniyorum ama tehlikeli hayvanlar çok ondan endişeliyim bir de sizce de çok pahalı değil mi? en pahalı vergi orada diye izledim bir yerden

• @ari-luli Florida'da gelir vergisi yokmuş yalnız kira, sigorta ve bazı yaşam masrafları yüzünden cüzdan yanabilir.

• ⭐⭐

@ari-luli tehlikeli hayvanlardan kastınız timsah ise bir şekilde insanlar alışıyor 🙂 vergi açısından bakıyorsan florida gelir vergisi almıyor

• ⭐⭐

@zakaria kiralara zillow bakmıştım özellikle gezdiğim bölgelere 1,5k ile 40k arasında kiralar 40k lık yer saray yavrusu ama 🙂

5936eb4f-3b2d-4218-a13f-1272d4d84840-image.png

• @T-C-Kubilay-Dikici Foto harikaa 🔥
    Peki çekilişi beklemeden girişimci olarak Amerika'ya gitmeyi düşünür musunuz?

• ⭐⭐

@zakaria Onu çok araştırmadım çünkü e2 vizesi ile green card alınmıyor bu yüzden yatırımcı vizesine sıcak bakmıyorum daha önceden düşündüm ama orada kullanacağım paraya ev aldım. tek yol greencard 🙂

• @T-C-Kubilay-Dikici ama yine de pahalı olmuyor mu sizce timsah böcek yılan benim fobi var da ondan 🙂

• ⭐⭐

@ari-luli pahalılık kastınız yaşam maliyetleri ise verginin az olduğu yerlerde kaliteli bir yaşama ödersiniz örnek veriyorum aylık 2.5k kira bedeli ile oturacağınız florida da daha yeni iken new yorkda daha eski olacaktır.

• OBBBA'daki başvuru ücreti maddeleri Byrd Kuralı'na takılmamış. Bütçe uzlaşı süreciyle 51 oy ile kabul edilme ihtimali yüksek gibi. Sizler ne düşünüyorsunuz?

• ⭐⭐

@ihavedreamed tek temennim başvuruların ücretli olması 🙂

• Şu siteye bir sayaç eklesek keşke.

• Özel eğitim mezunu olarak Amerika'ya gitsem neler yapabilirim aceba sadece alanımla değil yani kolay iş bulunur mu bulunsa güzel bir hayat olur mu yoksa günün sonunda elde kalan Türkiye'yle ayni mi olur ciddi bir fark mi en basit iş örneğinde bile mesela nasıl bir fark olur

• arkadaşlar bu 250 dolar mevzusu başladı mı hakikaten? herhangi bir yerde görmedim ben.. sadece duyum mu yoksa bu?

• Green Card Çıkana kadar Avusturalya da work and holiday yapmayı düşünüyorum. daha önceden yapmış deneyimlemiş birisi var mı? work and holidayde maksimum 6 ay bir iş yerinde çalışma şartı varmış sonraki 6 ayını başka şirkette çalışmak gerekiyor muş. work and holiday ile 3 yıl avusturalya da kalma imkanı da var. daha önce avusturalyada bu vizeyle gidip çalışmış kalmış insanlar DM ya da buradan bilgi verebilir mi Teşekkürler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |