DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@brucewayne dosyan nerde ki
-
@ATS16 @Serapp yonlendirdiniz sayfayi okudum ama acikcasi pek anlam yukleyemedim,varsayiyorum varicella aşımızı olup aşı kartına işliyoruz hk saglik musyenesinde sorun yasamiyoruz.igra testide ona benzer bir durummu? yaptirip negatif kagidiyla ile hk ya gittimizde bunu bildirirmemiz yeterli olurmu.yoksa sadece biz tr de onden ogrenmemiz icinmi yaptirmaliyiz .cok tesekkurler simdiden
-
@Cansu-mer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@ATS16 @Serapp yonlendirdiniz sayfayi okudum ama acikcasi pek anlam yukleyemedim,varsayiyorum varicella aşımızı olup aşı kartına işliyoruz hk saglik musyenesinde sorun yasamiyoruz.igra testide ona benzer bir durummu? yaptirip negatif kagidiyla ile hk ya gittimizde bunu bildirirmemiz yeterli olurmu.yoksa sadece biz tr de onden ogrenmemiz icinmi yaptirmaliyiz .cok tesekkurler simdiden
@ATS16 @Serapp simdi iyice okudum.teshis konulmasi icin ciger filmine destek amacli olunan birsey .TB olup olmadigimizi ogrenmek icin.muhtemelen eylulde current olucagiz sizce onden baktirmalimiyim buna TB olup olmadigimizi ogrenip ona gore surece devam etmek icin? cunku 2 kisi 150-200 k masraf yapip balgam testine kalip sureci kacirip alamamakta var
-
Türkiye’de kendi inisiyatifiniz ile içinizin rahat etmesi için yaptıracağınız ve sonucu negatif olsa bile IGRA (Interferon-Gamma Release Assay) test sonucunuz veya x-ray görüntülemesi Hong Kong’daki sağlık kurumunun kararını bağlamayacaktır. Takdir ve karar sizin, hali hazırda dosya taşıyarak ne yazık ki büyük maddi külfetler ve stres altına giriyorsunuz, göç sürecinde ve sonrasında daha da fazlası olacaktır ama altından kalkabilirsiniz inanarak.
Moralinizi yüksek tutarak siz elinizden gelenin maksimumunu yaparak süreci sonuna kadar zorlamaniz yararınıza olacaktır, anlık yıldızınızın düşmesine izin vermeyin, aklınıza kötü senaryolar getirmeyin geçmiş kaynaklı bir şüpheniz yok ise 🍀 sürecinizde kolaylıklar ve bol şans 🙏🏻
-
Arkadaşlar selam, şimdi work experience kısmında benim biraz durumlar karışık. Yani tek bir şirkette yıllarca çalışmışlığım yok. TR'de yurtdışında uzaktan, yakından, kontratlı, freelancer vb birçok farklı işte, proje bazlı vb. çalıştım. Son 2.5 sene bir yerde 1.5 senedir de başka bir yerde işime devam etmekteyim. Sorum şu, ds260 formunu bu noktada tekrardan revize etmeli miyim? Sadece son 2 şirketi eklemiştim. Hızlıca formu göndereyim diye. Yani adamlar şunu sorar mı, bu kadar yıl tecrüben var ama sadece son 4-5 yıldır çalışıyor gözüküyorsun, diğer şirketlerde ne yaptın vb.? Yoksa hiç umursamazlar mı?
-
@ATS16 merhaba asıl talihli benim banka hesap birikimimiz eşimin adina hesap eşimin adina olmasi sorun olurmu konsoloslukta ? Parayi eşimin hesabinda göstermem?
-
Geçmiş mülakat deneyimlerine bakacak olursanız mülakatın yapıldığı konsolosluk neresi olursa olsun (Hong Kong, Ankara, Bükreş, Viyana, Bangkok, Montreal vb) mülakat esnasında sorgulanan husus işveren bazında geçmiş zamanda fiziken hangi şirkette birebir çalıştığınız değil, hangi iş alanında kendinizi uzman olarak gördüğünüz, geçmiş mesleki tecrübeniz ve ABD’ye göç edince planladığınız/yapacağınız iş nedir olarak soruluyor. Mülakat deneyimlerini bu gözle tekrar okumanız faydanıza olacaktır. Belirttiğimin aksine mülakat deneyimlerinde geçen bir durum olduysa sizde paylaşın lütfen.
-
@ATS16 cok tesekkurler.İnaniyorum ve manifestle yasiyoruz son 1 yildir :) hersey guzel olucak.iateyen herkese nasip olur umarim.
-
Ankara' dan gelen maılde; ''Marriage Certificate (Original and English translation)'' yazıyor. Sadece evlilik cuzdanında böyle bır ıbare var ıngılızce tercume yaptırmam gerekıyor dıye anlıyorum. Birde 18 yas altı çocuk için nufus kayıt örneğini nasıl alacagız ? Formul A alabildim sadece e devletten
-
@didemkrbck, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
Ankara' dan gelen maılde; ''Marriage Certificate (Original and English translation)'' yazıyor. Sadece evlilik cuzdanında böyle bır ıbare var ıngılızce tercume yaptırmam gerekıyor dıye anlıyorum. Birde 18 yas altı çocuk için nufus kayıt örneğini nasıl alacagız ? Formul A alabildim sadece e devletten
1-Evlilik cüzdanı tercüme yaptırmanız gerek yok, orijinali ve bir adet fotokopisi götürmeniz yeterli Ankara için.
2-Kendiniz için nüfus kayıt örneği alırken e-devletten, nufus kayıt örneği tipi sekmesi var, o sekmeden vukuatlı ve nüfus aile tipini seçeceksiniz. 18 yaşından küçük çocuklar ve bebeklerin e-devlet hesabı olmadığından onlar için ebeveynlerinin alacağı "nüfus aile" kaydı kullanılıyor. Çünkü çocuklar sadece aile belgesinde görünüyorlar.
-
Bu iletiye ve geçmiş Ankara mülakat deneyimlerine tekrar göz atmanız sizin için faydalı olabilir.
-
@ATS16 dosyamı bahsettıgınız şekılde hazırladım aslında ama sadece evlılık cuzdanın yanında ıngızlıce tercume yazması kafamı karıştırdı o yuzden sormak ıstedım, yanıtınız için çok tesekkur ederım :folded_hands_medium-light_skin_tone:
-
@ATS16 Yani sizce bu kadar boşluk var, şu işte çalıştığınızı ispatlayın gibi bir şey sormazlar mı? Teşekkürler.
-
@blueboy21 hocam hongkok ozelinde sadece videolu biri mulakat deneyimlerini paylaasmisti bir tek onlardan sgk kaydi istediğini gördüm, başka yok sanırım böyle bir kanit .
-
Arkadaşlar merhaba biliyorsunuz cn a göre viyanada mülakat almam gerekliydi benden sonraki cn ler mülakat aldı KCC ye defaten mail atmama rağmen sürekli otomatik cevaplarla karşılaştım ve hiç bir sonuç alamadım viyana ile mailleştim dosyamı eylülde alabileceklerini kcc ile iletişime geçeceklerini söylediler. Benim durumumda olan pek fazla kişi yok ama sanırım bu durumdakilerin konsolosluk ile görüşmesi gerekiyor.
-
18 yaş altı çocuğunuz için kendi dosyanıza koyacağınız nüfus aile vukuatlı nüfus kayıt örneğinizden 1 adet fazla e-devlet çıktısı almanız iyi olacaktır.
-
@vitruvius size başka bir mesajda ilettiğim İngilizce metni email ortamında gönderdiniz mi konsolosluğa ve gönderdiyseniz cevap geldi mi?
-
@ATS16 yardımlarınız için teşekkür ederim , tam olarak o metni göndermedim aslında sizin metne benzer bir metini chatgpt üzerinden yazdırdım. fakat ağustos dolu eylül dediler kcc ile iletşime geçeceklerini söylediler. açıkçası shengen sorunum yok boş slot açılsa giderim ama tekrar bunun için bir mail atmak nasıl olur bilemedim 4 e yakın mail attım. Birde dosyamı kcc den beklediklerini belirttiler dosyamda viyana göründüğünde herhangi bir slot boşalırsa hemen gelebilirm diye mail atmayı düşünüyorum acaba şimdi mi atsam bilemedim.
-
@yalcin61 Sağlık muayenesinde KCC den gelen maili çıktı almıştım. Sıkıntı olmadı. 2NL bana da henüz gelmedi.
-
ESC sayfasının güncellendiğine dair e-posta aldım, ancak linke tıkladığımda ESC sayfasın da post Ankara.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
8
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum