Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @gouryella IGRA Testi adında bir test var, balgam kültürüne gerek kalmıyor ve Türkiyede yedikulede yapılıyor. Rontgende sorun olursa bu yapılıyor ve net sonuç veriyor. Hong kong sağlık kurumları da ekledi listelerine bu testi.

• @Zuhuratbaba, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gouryella IGRA Testi adında bir test var, balgam kültürüne gerek kalmıyor ve Türkiyede yedikulede yapılıyor. Rontgende sorun olursa bu yapılıyor ve net sonuç veriyor. Hong kong sağlık kurumları da ekledi listelerine bu testi.

Harika. O zaman balgam testi yüzünden 8 hafta bekleme riski artık yok anlamına mı geliyor bu? Hongkong'taki sağlık muayenesinde akciğerde leke çıktığında igra testi mi yapılacak?

• Bu ileti silindi!

• @Zuhuratbaba, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gouryella IGRA Testi adında bir test var, balgam kültürüne gerek kalmıyor ve Türkiyede yedikulede yapılıyor. Rontgende sorun olursa bu yapılıyor ve net sonuç veriyor. Hong kong sağlık kurumları da ekledi listelerine bu testi.

@Serapp @gucarslan selamlar bu konu hakkinda bilginiz varmi veya nereden bu bilgiyi edinebiliriz tesekkurler

• ⭐⭐⭐⭐

@Cansu-mer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Zuhuratbaba, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp @gucarslan selamlar bu konu hakkinda bilginiz varmi veya nereden bu bilgiyi edinebiliriz tesekkurler

Şimdi HK resmi siteden baktım, daha önceki aşı listesini arşivimde tutuyordum karşılaştırma yaptım. IGRA testi her iki listede de var, yani bir farklılık yok, sadece fiyatlar değişmiş.

TC Sağlık Bakanlığı sayfasındaki bilgilere göre, tüberküloz tanısı için önce akciğer röntgeni çekildiği, IGRA testinin tanıya yardımcı olduğu ama kesin tanı koymak için balgam testi yapılması gerektiği yazıyor.

• @Cansu-mer merhaba konu ile alakalı bizi aile hekimimiz sağlık bakanlığı seyahat sağlığı merkezine yönlendirmişti mart ayı için danıştığımda ellerinde vardı ve aşı kartı dahil tüm işlemleri kendilerinin yaptıklarını söylemişlerdi dilerseniz bir kontrol edin

• Merhabalar. Doğru bölümde mi yazıyorum bilmiyorum değilse özür dileyerek benim durumumu kısaca anlatmak ve sorularıma cevap vermenizi rica ediyorum. Ben Amerika ya 2017 Ocak ayında B1B2 vizesi ile giriş yapıp 2019 yılında çıkış yaptım. 2021 yılında vize yenileme başvurusu yaptım. Waiver of grounds of ineligibility ibaresi ile 10 yıl giriş yasağı aldım. İmzamdan anlaşılacağı üzere cn 19binlerde 2025 yılı gc talihlisi oldum. İki sorum var. Birincisi benim şartlarımda olup da green card mülakatından immigrant vize alarak çıkan oldu mu 🙂 Sizce mümkün mü? Mümkünse case mi başka bir ülkeye transfer etmek için geç mi kaldım? Yeşil pasaport sahibiyim vize engelim yok. Sayın @crazycells ve Sayın @gucarslan özellikle yorumlarınızı rica ediyorum. Çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Cansu-mer

Konu ile ilgili resmi karar merci CDC ve konu ile ilgili resmi yönergeyi aşağıya bırakıyorum. Mülakata gireceğiniz konsolosluğun yetkilendirdiği, sağlık muayenesine gireceğiniz sağlık kurumu ile konuyu yazılı teyit etmeniz faydanıza olacaktır.

Tuberculosis - Technical Instructions for Civil Surgeons

fb6ee119-2094-4a80-80d4-563fd76e3a39-image.jpeg

• @melisbasdurmus cevabınız için çok teşekkür ederim içimize su serpmiş oldunuz tandıklarımız var nüfus müdürlüğünde nikahtan sonra hemen gideceğiz:)

• @brucewayne dosyan nerde ki

• @ATS16 @Serapp yonlendirdiniz sayfayi okudum ama acikcasi pek anlam yukleyemedim,varsayiyorum varicella aşımızı olup aşı kartına işliyoruz hk saglik musyenesinde sorun yasamiyoruz.igra testide ona benzer bir durummu? yaptirip negatif kagidiyla ile hk ya gittimizde bunu bildirirmemiz yeterli olurmu.yoksa sadece biz tr de onden ogrenmemiz icinmi yaptirmaliyiz .cok tesekkurler simdiden

• @Cansu-mer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 @Serapp yonlendirdiniz sayfayi okudum ama acikcasi pek anlam yukleyemedim,varsayiyorum varicella aşımızı olup aşı kartına işliyoruz hk saglik musyenesinde sorun yasamiyoruz.igra testide ona benzer bir durummu? yaptirip negatif kagidiyla ile hk ya gittimizde bunu bildirirmemiz yeterli olurmu.yoksa sadece biz tr de onden ogrenmemiz icinmi yaptirmaliyiz .cok tesekkurler simdiden

@ATS16 @Serapp simdi iyice okudum.teshis konulmasi icin ciger filmine destek amacli olunan birsey .TB olup olmadigimizi ogrenmek icin.muhtemelen eylulde current olucagiz sizce onden baktirmalimiyim buna TB olup olmadigimizi ogrenip ona gore surece devam etmek icin? cunku 2 kisi 150-200 k masraf yapip balgam testine kalip sureci kacirip alamamakta var

• ⭐⭐⭐⭐

@Cansu-mer

Türkiye’de kendi inisiyatifiniz ile içinizin rahat etmesi için yaptıracağınız ve sonucu negatif olsa bile IGRA (Interferon-Gamma Release Assay) test sonucunuz veya x-ray görüntülemesi Hong Kong’daki sağlık kurumunun kararını bağlamayacaktır. Takdir ve karar sizin, hali hazırda dosya taşıyarak ne yazık ki büyük maddi külfetler ve stres altına giriyorsunuz, göç sürecinde ve sonrasında daha da fazlası olacaktır ama altından kalkabilirsiniz inanarak.

Moralinizi yüksek tutarak siz elinizden gelenin maksimumunu yaparak süreci sonuna kadar zorlamaniz yararınıza olacaktır, anlık yıldızınızın düşmesine izin vermeyin, aklınıza kötü senaryolar getirmeyin geçmiş kaynaklı bir şüpheniz yok ise 🍀 sürecinizde kolaylıklar ve bol şans 🙏🏻

• Arkadaşlar selam, şimdi work experience kısmında benim biraz durumlar karışık. Yani tek bir şirkette yıllarca çalışmışlığım yok. TR'de yurtdışında uzaktan, yakından, kontratlı, freelancer vb birçok farklı işte, proje bazlı vb. çalıştım. Son 2.5 sene bir yerde 1.5 senedir de başka bir yerde işime devam etmekteyim. Sorum şu, ds260 formunu bu noktada tekrardan revize etmeli miyim? Sadece son 2 şirketi eklemiştim. Hızlıca formu göndereyim diye. Yani adamlar şunu sorar mı, bu kadar yıl tecrüben var ama sadece son 4-5 yıldır çalışıyor gözüküyorsun, diğer şirketlerde ne yaptın vb.? Yoksa hiç umursamazlar mı?

• @ATS16 merhaba asıl talihli benim banka hesap birikimimiz eşimin adina hesap eşimin adina olmasi sorun olurmu konsoloslukta ? Parayi eşimin hesabinda göstermem?

• ⭐⭐⭐⭐

@blueboy21

Geçmiş mülakat deneyimlerine bakacak olursanız mülakatın yapıldığı konsolosluk neresi olursa olsun (Hong Kong, Ankara, Bükreş, Viyana, Bangkok, Montreal vb) mülakat esnasında sorgulanan husus işveren bazında geçmiş zamanda fiziken hangi şirkette birebir çalıştığınız değil, hangi iş alanında kendinizi uzman olarak gördüğünüz, geçmiş mesleki tecrübeniz ve ABD’ye göç edince planladığınız/yapacağınız iş nedir olarak soruluyor. Mülakat deneyimlerini bu gözle tekrar okumanız faydanıza olacaktır. Belirttiğimin aksine mülakat deneyimlerinde geçen bir durum olduysa sizde paylaşın lütfen.

• @ATS16 cok tesekkurler.İnaniyorum ve manifestle yasiyoruz son 1 yildir 🙂 hersey guzel olucak.iateyen herkese nasip olur umarim.

• Ankara' dan gelen maılde; ''Marriage Certificate (Original and English translation)'' yazıyor. Sadece evlilik cuzdanında böyle bır ıbare var ıngılızce tercume yaptırmam gerekıyor dıye anlıyorum. Birde 18 yas altı çocuk için nufus kayıt örneğini nasıl alacagız ? Formul A alabildim sadece e devletten

• ⭐⭐⭐⭐

@didemkrbck, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Ankara' dan gelen maılde; ''Marriage Certificate (Original and English translation)'' yazıyor. Sadece evlilik cuzdanında böyle bır ıbare var ıngılızce tercume yaptırmam gerekıyor dıye anlıyorum. Birde 18 yas altı çocuk için nufus kayıt örneğini nasıl alacagız ? Formul A alabildim sadece e devletten

1-Evlilik cüzdanı tercüme yaptırmanız gerek yok, orijinali ve bir adet fotokopisi götürmeniz yeterli Ankara için.

2-Kendiniz için nüfus kayıt örneği alırken e-devletten, nufus kayıt örneği tipi sekmesi var, o sekmeden vukuatlı ve nüfus aile tipini seçeceksiniz. 18 yaşından küçük çocuklar ve bebeklerin e-devlet hesabı olmadığından onlar için ebeveynlerinin alacağı "nüfus aile" kaydı kullanılıyor. Çünkü çocuklar sadece aile belgesinde görünüyorlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@didemkrbck

Bu iletiye ve geçmiş Ankara mülakat deneyimlerine tekrar göz atmanız sizin için faydalı olabilir.

Benzer Başlıklar

• 153
  • 180
  • 7344
  • 2688
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |