Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.2k 953

  • @vitruvius, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gouryella gerçekten bilmiyorum kcc ye mail atıyorum sürekli mülakatınız viyanada olacak diye mesaj geliyor gerçekten sinir olmamak elde değil ama olmayacaksa da olmasın artık eylülde gidip AP ye kalma riski de doğuyor saçma sapan bir yere geldi benim için süreç yazık gerçekten

    Dosyanızı ne zaman taşıtmıştınız? Burada current olmasına rağmen randevu alamayan başka arkadaşlar da var. Dağıtımın neye göre yapıldığını bilebilsek keşke.


  • 10 ocak 2025te taşıdım kccnin maili duruyor


  • @vitruvius çok geçmiş olsun ama umudunuzu kaybetmeyin ve eylülde gidip alın .


  • @vitruvius Valla bizdede durum aynı. Frankfurttan 1 haftadır bekliyoruz. Esas soru dagıtımın neye göre yapıldıgını bilmiyoruz. Artık kısmet


  • @omerko teşekkür ederim , ben ağustos bile geç diyordum yok balgamı tükürüğü bilmem nesi şimdi böyle olunca iyice soğudum. viyanaya mail atmasak hala bekleyeceğiz saf saf herhalde ismimi mi beğenmediler ne yaptılarsa artık. :) Viyana ağustosta veremeyecekmiş herhalde benden başka bekleyen yoktur ama olan varsa beklemesin.

  • ⭐⭐

    @vitruvius hocam selamlar, bence hemen kestirip atmayin. Viyanaya olumlu birsekilde yanit donun, eger slot bosalirsa gelebileceginizi iletin. Eger olurda slot acilirsa mulakata cagirilma ihtimaliniz mevcut.


  • "we have not received your request to transfer your case from Ankara to Vienna.
    We will accept your DV case for processing. Your case will most likely be scheduled in September as the August schedule is already full.
    Once we receive your case from KCC, we will contact you again."

    Best regards," viyana böyle bir cevap vermiş zaten onlar dosyayı isteyecekler sağolsunlar ama eylülden önce olmaz demişler artık kısmet.


  • @vitruvius, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    "we have not received your request to transfer your case from Ankara to Vienna.
    We will accept your DV case for processing. Your case will most likely be scheduled in September as the August schedule is already full.
    Once we receive your case from KCC, we will contact you again."

    Best regards," viyana böyle bir cevap vermiş zaten onlar dosyayı isteyecekler sağolsunlar ama eylülden önce olmaz demişler artık kısmet.

    Sizin dosyanız Viyana'da gözükmüyormuş, siz mail atıp sorguladıktan sonra Viyana'ya dahil etmişler diye anladım. Yanlış mıyım?


  • @gouryella yani viyananın haberi yokmuş oysa kcc ocakta viana olarak değiştirdik dedi hatta 2 gün önce dosyam nerde dediğimde viyana diye cevap verdiler ama yok dosya viyanada viyana biz isteriz ama eylül diyor sinir bozucu gerçekten


  • @vitruvius burada ankara mı gözüküyor sizin?

    https://dvprogram.state.gov/


  • @vitruvius, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gouryella yani viyananın haberi yokmuş oysa kcc ocakta viana olarak değiştirdik dedi hatta 2 gün önce dosyam nerde dediğimde viyana diye cevap verdiler ama yok dosya viyanada viyana biz isteriz ama eylül diyor sinir bozucu gerçekten

    O zaman bu tür dosya atlamaların sebebi tamamen kcc ile konsolosluklar arasındaki sistemsel iletişim hatalarından kaynaklanıyor. Ve maalesef buna müdahale şansımız pek yok gibi gözüküyor.

    Ama Eylül'e kaldığınız için moral bozmayın derim. Ben mesela İstanbul'da akciğer röntgeni çektirip, bir problem olması durumunda da sağlık randevusunu çok erkene almayı planlıyorum. Balgam testine kalmak olasılık olarak çok düşük zaten, bir rahatsızlığınız yoksa tabii.


  • @gouryella eylül sonu sanırım bitiyor en ufak aksaklıkta süreç bitiyor yani ankaraya güvenmeyin sözünü KCC ye güvenmeyin olarak güncellemek gerek gelecek arkadaşların aklında olsun.


  • Dosyayı KCC ile taşımak mantıklı gibi duruyordu ama Viyana çok yapıcı mail attı yani aslında KCC değil de direk konsolosluk ile taşımak sanki daha mantıklı gibi geldi bu süreçte bana.


  • @ATS16 çok teşekkür ederim hocam detaylıca anlattığınız için şimdi o kadar az bi süremiz var ki elimiz ayağımıza dolaştı vize mülakatının erken olmasına bile sevinemedik tek merak ettiğim bu anlattığınız prosedürlerden hangisi yapamazsak vize mülakatında tölere edilebilir


  • @emr19 evet ankara

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @goktug1122

    Eşinizi dosyanıza ekleyebilmek, eşiniz ile beraber mülakata katılabileceğinizi teyit eden konsolosluktan konfirme almak ve her ikiniz içinde hazırlanması gereken evrakların size email ile gönderilmesi süreçte ilerlemeniz için olmazsa olmaz.

    Daha önce söylediğim üzere sürecinizi yetiştiremez iseniz mülakat sonrası da sağlık kontrolüne girebilirsiniz, sağlık raporunuz konsolosluğa iletildikten sonra sizinde pasaportlarınızı konsolosluğa ulaştırdıktan sonra vizeleriniz basılabilir ama süreç uzayacak. Tüm süreçlerde her zaman bir risk var, bol şans!


  • evet o şekilde girdim oldu. ready yazıyor. Çok teşekkür ederim


  • @vitruvius eylülde bir problem mi var


  • @Spectator
    Lutfen sureciniz icin olusturulmus DV2026 basliklari altindan sorularinizi iletiniz.


  • Sağlık muayeneme kadar 2nl mail gelmezse konsolosluğun gönderdiği lise belgelerini isteyen maili mi çıktı almalıyım?


Benzer Başlıklar

  • 43 Oy
    7k İleti
    559k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 17 Oy
    8k İleti
    917k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum