Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Cansu-mer Ben Kocaeli şehir hastanesinde yaptırdım. İstanbul'daki şehir hastanelerinin enfeksiyon bölümünden randevu alarak Antikor testi verebilirsiniz.

• @Serapp tercüme ettirdim Serpil hanım teşekkürler 🙂

• ⭐⭐⭐

@Mehmet-Fatih-Aslan
    Rica ederim...Başarılar 👋

• @aliaytac41 Ali Bey çok teşekkür ederim. Bugün mail atacağım kcc'ye. Siz unganlar muayenesi icin nasil planlama yaptınız? Biz mülakattan 1 ay önce alacağız ki verem şüphesi ile test gönderirlerse süreç 2 aya kadar uzuyormuş. Neticede Ekim ayına sarkarsa vize alamama talihsizliği olabilir diye düşündük. Acaba bu sonuç Ekim'de gelse vize hakkımızı kayıp mı ediyoruz yoksa negatif sonuç beklenerek ap'ye mi kalınıyor? İlla ki birileri tecrübe etmiştir ve yazmıştır da ben denk gelmedim forumda.

Bir diğer konu da aşı konusu. Biz direkt orada olmak üzere gidecegiz, çok kasmayın zaten illaki bir kaç aşı yapıyorlar deniyor çünkü.

İyice uzattım ama 😃 bir de hesapta para gösterme konusunda bir trick var mi bildiğiniz? Bizim yeterli paramız var ama süreçte yapacağımız masrafların bir kısmını da bunun içinden kullanacağız. Yani bankadan aldığımız dökümle reel uyuşmayacak.

Saygılar:)

• ⭐⭐⭐⭐

@Ferhatyılmaz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@aliaytac41 Ali Bey çok teşekkür ederim. Bugün mail atacağım kcc'ye. Siz unganlar muayenesi icin nasil planlama yaptınız? Biz mülakattan 1 ay önce alacağız ki verem şüphesi ile test gönderirlerse süreç 2 aya kadar uzuyormuş. Neticede Ekim ayına sarkarsa vize alamama talihsizliği olabilir diye düşündük. Acaba bu sonuç Ekim'de gelse vize hakkımızı kayıp mı ediyoruz yoksa negatif sonuç beklenerek ap'ye mi kalınıyor? İlla ki birileri tecrübe etmiştir ve yazmıştır da ben denk gelmedim forumda.

Bir diğer konu da aşı konusu. Biz direkt orada olmak üzere gidecegiz, çok kasmayın zaten illaki bir kaç aşı yapıyorlar deniyor çünkü.

İyice uzattım ama 😃 bir de hesapta para gösterme konusunda bir trick var mi bildiğiniz? Bizim yeterli paramız var ama süreçte yapacağımız masrafların bir kısmını da bunun içinden kullanacağız. Yani bankadan aldığımız dökümle reel uyuşmayacak.

Saygılar:)

1-30.09.25 Salı günü mesai bitimine kadar vizenizi alamaz iseniz hakkınızı kaybediyorsunuz, sağlık raporu bu tarihten sonra çıkarsa ve konsolosluğa iletseniz bile bir hak iddia edemiyorsunuz.

2-Ankara Unganlar öncesi aşı/antikor testi ile ilgili görüşünüze katılıyorum.

3-Mülakat tarihine yakın alacağınız hesap hareketinde bakiyenin yeterli olacağını düşünüyorsanız sıkıntı yok. Sizden beklenen hesap hareketindeki meblağı mülakat esnasında size sözlü sorulduğunda aynı rakamı beyan etmeniz.

Bol şans!

• ⭐⭐⭐⭐

@Ferhatyılmaz 30.09.2025 dv2025 sürecinin her türlü işlemi için son gün. Malesef ekim ayında çıkacak test demek, vize alamamanız demek olur, ama bu kısmı düşünüp stres olmayın boşuna çünkü odaklanmanız gereken kısım mülakat tarihi alıp, hazırlanmak. Para konusunda da, dökümlerinizde yeteri kadar mali kanıt varsa reeli vs düşünmeyin, en azından vizeyi alabilmek için düşünmeyin, sonrasında yerleşmeden önce zaten ne kadar artırabilirseniz o kadar artırırsınız zaten, bol şans.

• arkadaşlar biliyorsunuz dosyamı viyanaya taşımıştım güya kcc aracılığı ile fakat randevu alamamıştım viyanaya mail attım ağustos randevuları dolmuş ancak Eylüle bakabiliriz size diyorlar malesefe bir saçmalık yüzünden benim greencard yandı sanırım bana geçmiş olsun. eylülde gitme durumum zor kalan arkadaşlara başarılar dilerim.

• @vitruvius, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

arkadaşlar biliyorsunuz dosyamı viyanaya taşımıştım güya kcc aracılığı ile fakat randevu alamamıştım viyanaya mail attım ağustos randevuları dolmuş ancak Eylüle bakabiliriz size diyorlar malesefe bir saçmalık yüzünden benim greencard yandı sanırım bana geçmiş olsun. eylülde gitme durumum zor kalan arkadaşlara başarılar dilerim.

Çok ilginç. Sizi es geçip neden 21xxx lere randevu vermişler ki? Dosyanızı ne zaman kcc aracılığı ile taşıtmıştınız?

• @gouryella gerçekten bilmiyorum kcc ye mail atıyorum sürekli mülakatınız viyanada olacak diye mesaj geliyor gerçekten sinir olmamak elde değil ama olmayacaksa da olmasın artık eylülde gidip AP ye kalma riski de doğuyor saçma sapan bir yere geldi benim için süreç yazık gerçekten

@gouryella gerçekten bilmiyorum kcc ye mail atıyorum sürekli mülakatınız viyanada olacak diye mesaj geliyor gerçekten sinir olmamak elde değil ama olmayacaksa da olmasın artık eylülde gidip AP ye kalma riski de doğuyor saçma sapan bir yere geldi benim için süreç yazık gerçekten

Dosyanızı ne zaman taşıtmıştınız? Burada current olmasına rağmen randevu alamayan başka arkadaşlar da var. Dağıtımın neye göre yapıldığını bilebilsek keşke.

• 10 ocak 2025te taşıdım kccnin maili duruyor

• @vitruvius çok geçmiş olsun ama umudunuzu kaybetmeyin ve eylülde gidip alın .

• @vitruvius Valla bizdede durum aynı. Frankfurttan 1 haftadır bekliyoruz. Esas soru dagıtımın neye göre yapıldıgını bilmiyoruz. Artık kısmet

• @omerko teşekkür ederim , ben ağustos bile geç diyordum yok balgamı tükürüğü bilmem nesi şimdi böyle olunca iyice soğudum. viyanaya mail atmasak hala bekleyeceğiz saf saf herhalde ismimi mi beğenmediler ne yaptılarsa artık. 🙂 Viyana ağustosta veremeyecekmiş herhalde benden başka bekleyen yoktur ama olan varsa beklemesin.

• ⭐⭐

@vitruvius hocam selamlar, bence hemen kestirip atmayin. Viyanaya olumlu birsekilde yanit donun, eger slot bosalirsa gelebileceginizi iletin. Eger olurda slot acilirsa mulakata cagirilma ihtimaliniz mevcut.

• "we have not received your request to transfer your case from Ankara to Vienna.
    We will accept your DV case for processing. Your case will most likely be scheduled in September as the August schedule is already full.
    Once we receive your case from KCC, we will contact you again."

Best regards," viyana böyle bir cevap vermiş zaten onlar dosyayı isteyecekler sağolsunlar ama eylülden önce olmaz demişler artık kısmet.

"we have not received your request to transfer your case from Ankara to Vienna.
    We will accept your DV case for processing. Your case will most likely be scheduled in September as the August schedule is already full.
    Once we receive your case from KCC, we will contact you again."

Best regards," viyana böyle bir cevap vermiş zaten onlar dosyayı isteyecekler sağolsunlar ama eylülden önce olmaz demişler artık kısmet.

Sizin dosyanız Viyana'da gözükmüyormuş, siz mail atıp sorguladıktan sonra Viyana'ya dahil etmişler diye anladım. Yanlış mıyım?

• @gouryella yani viyananın haberi yokmuş oysa kcc ocakta viana olarak değiştirdik dedi hatta 2 gün önce dosyam nerde dediğimde viyana diye cevap verdiler ama yok dosya viyanada viyana biz isteriz ama eylül diyor sinir bozucu gerçekten

• @vitruvius burada ankara mı gözüküyor sizin?

https://dvprogram.state.gov/

@gouryella yani viyananın haberi yokmuş oysa kcc ocakta viana olarak değiştirdik dedi hatta 2 gün önce dosyam nerde dediğimde viyana diye cevap verdiler ama yok dosya viyanada viyana biz isteriz ama eylül diyor sinir bozucu gerçekten

O zaman bu tür dosya atlamaların sebebi tamamen kcc ile konsolosluklar arasındaki sistemsel iletişim hatalarından kaynaklanıyor. Ve maalesef buna müdahale şansımız pek yok gibi gözüküyor.

Ama Eylül'e kaldığınız için moral bozmayın derim. Ben mesela İstanbul'da akciğer röntgeni çektirip, bir problem olması durumunda da sağlık randevusunu çok erkene almayı planlıyorum. Balgam testine kalmak olasılık olarak çok düşük zaten, bir rahatsızlığınız yoksa tabii.

Benzer Başlıklar

• 8486
  • 16399
  • 1917
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

180

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |