Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Merhabalar, yeni kayit sistemi ustraveldocs'a kayit olmaya calisiyoruz. Kayit islemlerini tamamladik ve hesabimiza girmeye calisiyoruz fakat hesabimiza giremiyoruz. Sanki sifreyi yanlis girmisiz gibi bloklandiniz diye bir hata mesaji aliyoruz. Boyle bir problemle karsilasan oldu mu acaba? Yeni sistemle alakali bir sorun olabilir mi?

• Merhaba herkese, 2 senelik green card koşulunu kaldırma ile ilgili aşamaları gösteren konu linkini paylaşır mısınız? Veya adım adım özetleyecek olan varsa da sevinirim deneyimli kişiler tarafından. Teşekkürler.

• @nazmi4343 cok tesekkur edeim bilgilendirmeleriniz icin. Ben cifte vatandasim ve gelirim de sponsor olmak icin yeterli. Bu durumda DS260 doldururken belirttiginiz belgeleri sunacagim. Sanirim e-devletten dogum belgesini yuklersem olur gibi. Birde askerlik belgemi sunmam gerekli mi DS260 formuna? Yani bu asamada esimden bir belge talep etmeme gerek yok anladigim kadari ile. Esim ise mulakat zamani belirttiginiz belgeleri ve orjinal dokumanlari sunarak mulakata girecek. Umarim dogru anlamisimdir. Tekrar tesekkur ederim desteginiz icin. Umarim mulakat sureciniz sorunsuz olur.

• @ıscx cok tesekkur ederim paylasiminiz icin. Hemen inceleyecegim. Basarilar dilerim mulakat surecinizde.

• Mülakata giren arkadaşlara bir sorum olucak Diyelim mülakat tarihini aldık biz Joint Sponsor Kullanıcağız Bu Tax Transcriptlerini İnternetten Alip Ciktisini Mi Gorusmede Goturecegiz Yoksa Amerikadan Türkiyeye Bunlarin Ulastirilmasi Mi Gerekiyor Nasil İşliyor Daha Önce Mülakata Girenler Veya Bilgisi Olanlar Bu Aşama Hakkında Aydınlatabilirmi Teşekkürler ^^

• @Ekto-Oktan Bu konuda bence görüşmeye, konsolosluk görevlisinin sizden talep edeceği bütün evrakları götürmeniz daha iyi olacaktır. Yani sadece tax transcriptlerini değil, NVC sistemine yüklediğiniz eşinize ve size ait tüm evrakları götürseniz iyi olur. He derseniz ki orjinalleri mi olsun yoksa çıktıları yetiyor mu diye, o kısmı bende bilmiyorum ama geçmişte çıktılarını gösterip, mülakattan geçenler olmuş. Ben böyle bir risk almayacağım şahsen, orjinallerini eşim gönderiyor, mülakata da orjinal belgeleri götüreceğim

• @Seyduna Cevap için teşekkür ederim hocam zaten çok çok erken bir safhadayım en az 1 yıl bekleyeceğim. O aşamaya kadar belkide daha fazla ama yinede merak ettikçe gelip sorularımı soruyorum cevabınız için teşekkürler ^^

• @Ekto-Oktan bir kaç arkadaş mülakatta sistemde görünmeyip ilettiğini aktarmış ama travelstate sitesinde sponsor belgelerini götürmemiz gerekmediğini okudum sadece garanti olsun diye belki götürülebilir NVC’ye yüklenen kendi belgelerimizi götürmemiz gerekiyor kesinlikle birde ilişki kanıtları

1fe08248-4243-470f-9765-741520526e78-image.png

• Merhabalar usvisascheduling de kayıt olurken yanlışlıkla IR-1 yerine DV1 seçtim iletişime geçtim onlarla ama sorun olur mu bu sizce ?

• @Bircan DS260 online olarak doldurulan bir form ona bir ekleme yapmiyorsunuz formla isiniz bitince sitedeki baska bir bolume dosya yuklemeye baslayacaksiniz, eger abd vatandasi es siz iseniz esinizin civil documents istenecek evet e-devletten alabilirsiniz o belgeleri NVC asamasinda ve mulakatta ihtiyaciniz olacak. Bir arkadas paylasti yukarida o siteden bakin gerekli dosyalara ve nereden nail alabileceginizi anlatiyor. Onayinizin gelmesine yakin bu belgeleri hazir ederseniz muhtemel ekstra belge istemleri ve zaman kaiplarinin onune gecersiniz. Tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin size de basarilar diliyorum.

• Yakın zamanda burada NVC’ye yükleyeceğimiz dosyaların ingilizce tercümesiyle ilgili sorular vardı, bana gelen NVC mailinde tercümeye gerek olmadığını yazıyordu bende e devletten indirdiğim pdf dosyalarını direkt yükledim, ve onaylandı. Aklında soru işareti olan arkadaşlara faydası olur belki, sevgiler.

• Arkadaslar merhaba 13 haziran 10:30 da unganlarda randevum vardi yakin tarihte randevusu olan arkadaslarin fikir edinebilmesi icin yazmak istedim
    Benim randevum saat 10.30'da idi 30 dk oncesinde gittigimizde direk 4 kata ciktik gittiginizde once 4. kat unganlar ofisine cikmalisiniz islemleri baslatmak icin . genel olarak bir 10 kisi bekliyordu hepsi yabanciydi bekleme salonunda pasaport ile asi belgesi istendi benden sadece, asi kartim yoktu bir sorun olmadi. 3. kata yonlendirildim burada da bir 15/20 dk bekledik bu asamada testler icin odeme alindi ( 1862tl kredi karti veya nakit odeyebiliyorsunuz tl mi dolar mi soyleyelim diye soruluyor size) ardindan kan testi yapildi. tekrar biraz bekledik ardindan 5. kata yonlendirildim xray testi icin burada cok az bir bekleme yaklasik 5/10 dk ve hizli bir islem yapildi. tekrar 4. kata gidip muayene icin bekledim. bu arada bir turk hanfendi daha geldi onun disindaki yine bekleyen herkes yabanci idi. doktor muayenesine alindim burda da doktor bey muayene ve asilari uyguladi. ardindan bekleme alaninda 10 dk kadar bekledim 15739tl lik bir odeme daha alindi ( bana yapilan asilar 5 tane)boylece islemlerim tamamlanmis oldu yani yaklasik 2 saatte hersey bitmisti.
    Toplamda 17600 TL odeme yaptik . sehir disindan gittik otel vs konaklamasi yapmadan geri donduk asilardan sonra herhangi bir halsizlik agri ates vb durumu olmadi Randevusu olan arkadaslar icin yardimci olur umarim. genel olarak herkes cok yardimci ve hizli idi . herkesin sorunsuz bir sureci olur insallah

• @rock merhaba interview tarihi alabildiniz mi. biz de 28 martta dq olup ancak 8 mayista tarih alabilmistik yani dq olduktan 41 gun sonra. size de onumuzdeki hafta vereceklerdir diye tahmin ediyorum.

• @Houstonian-Life merhaba henüz alamadık halen bekliyoruz umarım bir an önce gelir

• Merhaba, ABD'ye giristen kac gun sonra ssn adrese ulasiyor? Bilgisi olan yardimci olabilirse cok sevinirim

• @gulsah123 genelde 1 hafta icerisinde geliyor

• Arkadaslar az once green card’im da geldi. Boylelikle, SSN’im Amerika’ya geldikten tam 1 hafta sonra, green card’imsa geldikten 2 ay 3 hafta icinde elime ulasmis oldu. (EK BILGI: 2 hafta once de Amerika’da resmi olarak ilk isime girmistim, green Card’imi beklememe gerek yoktu cunku pasaporttaki I-155 muhuru zaten green card gelene kadar 1 yil green card yerine geciyor.) Diger bekleme surelerim zaten imzamda gozukuyor. Ortalama olarak aklinizda bir hesap yapmak isterseniz diye minik bir ekleme yapayim dedim. Bekleyen herkese tekrardan basarilar diliyorum.

• @nazmi4343anladim; tekrar cok tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin. Saglicakla kalin.

• @İrem-Cuarto Merhaba vizenizi alabildiniz mi acaba? Pasaport teslimatı ile ilgili herhangi bir bilgi verdiler mi vize şu gün basılıp şu kadar gün içinde gönderilir vs diye?

• Arkadaşlar bugün saat 8 de görüşmem vardı vizem onaylandı 9’a doğru herşey bitmişti hızlı oldu. Basitti genel olarak nerede tanışıp ne zaman evlendiğimizi, joint sponsorum, eşim ve ailesiyle alakalı sorular sordu. Daha önce Amerikada yaşadığım için oranın da üzerinde durdu bir süre, neler yapıp nasıl kaldığımı ve sistemden uzunca süre background kontrol etti. 2. Yıl dönümümüze 1 ay kaldığı için CR1 vizesi alacaksın istersen 1 ay bekletelim pasaportunu burda sonra direk IR1 verelim daha iyi olur senin için dedi ama ben planlarımızı zaten yaptık bizim için önemli olan daha çok bu olduğu için daha fazla vakit kaybetmek istemedim reddettim. Bekleyen herkese bol şans dilerim..

Benzer Başlıklar

• 1589
  • 9
  • 16
  • 3116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

126

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |