Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Mert-A

Vatandaşlık için önünüzde uzun bir süre var seçeceğiniz yola bağlı olarak statü tarihinizden sonra (askerlik-1 yıl, evlilik-3 yıl, diğer yollar-5 yıl).

Şimdiden bunu düşünmek şu an için ekstra stres kaynağı. Öncelikle amacınız dosya taşımak, cut off olabilmek, mülakat tarihi alabilmek, sağlık kontrolü ve mülakata katılabilmek, mülakat sonrası idari işleme kalmadan mali yıl bitmeden vizenize kavuşabilmek, ABD’ye göç etmek, eksiksiz ve ABD yasalarına uygun örnek bir vatandaşa (sabika, düzenli vergi mükellefi olarak beyanlarinizi/odemelerinizi yaptığınıza dair kanıt) uygun olarak sürenizin dolmasını beklemek olmalı.

Vatandaşlık ile ilgili ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) veya Learn About Citizenship baglantilarindan sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@iBaykus, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Haziran 2026'da turist vizesi için randevum var ve bu randevu green card için işime yarar mı? O randevuda green card olarak girebilir miyim ya da buna benzer bir şeyler olur mu? Bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilir mi?

Turist vizesi ile DV vizesi tamamen farklıdır.
    DV vizesi için her ay bülten yayınlanır ve ardından konsolosluklar mülakat dağıtır. Mülakat bildirimleri KCC'den e-posta ile yapılır.
    Sahip olduğunuz bu CN ile Ankara'da beklerseniz sıranız gelebilir ama belli de olmaz.
    Forumda bolca okumanız ve özellikle bu başlığın ilk dört iletisini okuyup biraz bilgi sahibi olmanız süreciniz için çok faydalı olacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐

@Gokhan-Gec, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese kolay gelsin,paralı askerlik yapıp,hiç askere gitmeyenler,askerliğini yapmıṣtır diyemi iṣaretliyecek ?

Sorularınıza cevap alabilmek için önce imzanızı tamamlamanız ve excele bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.
    İmzanızı buradaki örneğe bakarak düzenleyin.
    Sonra 2026 Excel tablosuna bilgilerinizi girin lütfen.
    Kolay gelsin.

• Merhabalar,
    Biz 3 yıldır eşim ve benim adıma ayrı ayrı başvuruyoruz 7 yaşında oğlumuz var, her sene fotoğrafları doğru çektirip formları da eksiksiz dolduruyoruz, bu sene benim başvuru formumu doldururken tüm bilgilerimi girip fotoğrafımı yükleyip daha sonra evliyim bölümünü işaretleyip çocuk sayısınıda 1 olarak girip formu doldurmaya devam ettim, ancak eş ve çocuk bölümü açıldıktan sonra kendi bölümümde bir şeyi eksik doldurduğumu düşünüp sayfada geri gittim daha sonra eş ve çocuk bilgilerini girmeye başladığımda eşimin bilgilerini girdiğimi düşünüp o bölümü atlayıp direk çocuk bölümünü tamamladım ve sayfa kapanmasın diye acele ederek submit ettim, ancak formu kaydettiğim anda eşimin fotoğrafını yüklemedeğimi ve büyük bir ihtimalle bilgilerini de girmediğimi o an düşündüm, fakat submit ettiğim için geri dönüp düzeltme şansım yoktu, daha sonra eşim için formu doldururken daha titiz ve dikkatli davranıp nerdeyse 3 sefer kontrol ederek (Eşimin, benim ve çocuğumun bilgi ve fotoğraflarını) eşim içinde başvuru yaptık. Ancak kazanan ben oldum, ve sevinelimmi üzülelimmi bilemedik, çünkü DS260 formu açıldığında sadece benim ve oğlumuzun adına doldurulmak üzere formlar vardı, o sırada add applicant bölümü olduğunu farkettim ve add applicant bölümünden eşim içinde DS260 formu açıp üçümüz içinde formları doldurduk, sormak istediğim soru, eş yada çocuk başvuru formuna girilmemişse diskalifiye olabilirsiniz diye bir ibare gördük acaba diskalifiye olma ihtimalimiz varmı, bu sebepten dolayı diskalifiye edilirsek çok üzülürüz. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

• @ATS16 Öncelikle sağolun vakit ayırıp detaylıca cevap verdiğiniz için. Hayır daha önce hiç ABD'ye giriş yapmadım. Bazı AB ülkelerine sadece. Bunu da zaten daha önce sormuştum fakat aldığım cevaplar beni tatmin etmiyor maalesef. Konsolosluk bana eski pasaportunu getir diyorsa, ben de sonuçta ABD'ye giriş yapmadım diye eski pasaportumu getirmezsem, o zaman milyonda bir ihtimal bile olsa yangına körükle gidermişim gibi hissediyorum. Sonuçta bu gibi şeyler biraz da oradaki memurun inisiyatifine kalmış.

Hayır ne yeşil pasaporotum ne Schengen'im var. Romanya'da tanıdıklarım var. Davetiyeyle vize alabilirim diye düşünüyorum. @marius'un deneyimlerini de zaten okudum ve gayet memnun kalmış gibi gözüküyor kendisi. Romanya'yla ilgili tek sorun şu ki, Tayland ve Hong Kong'la ilgili yüzlerce deneyime erişimimiz varken Romanya'ya giden kişi sayısı pek az gibi. Doğal olarak çoğunluk neye meylederse ona daha çok güveniyoruz. Romanya Türkiye'ye çok yakın sonuçta, bu kadar insan dünyanın öbür ucuna gidiyorsa bir bildikleri vardır diye düşünüyor insan.

Son olarak, 260'ı yeniden açtırmamın da bir mahsuru olacağını düşünmüyorum. Böyle milyonda bir ihtimalle bile olsa bana sorun çıkarabilecek bir şeyler istemiyorum kuracağım yeni hayatta. Ama işte bazıları da diyor ki ne zaman doldurulduğu çok önemli. Ben hemen çekilişi kazandığım günün gecesi doldurdum. Bunu çöpe atarsam da acaba dosyayı taşısam bile mülakat çıkmayabilir mi diye düşünüyorum, sonuçta numaram 21'le başlıyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mert-A Bangkok’un Hong Kong’a göre daha az maliyetli olduğu söyleniyor, doğru olabilir. Ancak her iki konsolosluğun da resmi sitesinde eski pasaportların getirilmesi gerektiği yazıyor. Buna rağmen, oğlum Hong Kong’ta mülakata girdiğinde eski pasaportunu götürmemişti ve hiçbir sorun yaşamadı. Şimdiye kadar Bangkok ya da Hong Kong’da eski pasaportu yanında olmadığı için vize alamayan birine rastlamadım. Resmi olarak yazılmış olabilir ama uygulamada eski pasaportunda ABD Turist vizesi olanlar dışında, genellikle istenmediğini görüyoruz.

Aşırı detaycı birisiniz sanırım 🙂 Resmi sitelerinde yazmayanları istediklerini de düşünürsek sizi rahatlatmış olur muyum bilmem 🙂

KCC’ye mail atıp formunuzu açtırmanızı önermem. Son iki yıldır submit tarihine göre ilerlemiyorlar ama bu yıl nasıl bir yol izleneceği belli değil. Bu nedenle formunuzu erken göndermiş olmanız önemli bir avantaj, bunu riske atmanızı önermem.

• @Serapp Bangkok kesinlikle daha az maliyetlidir. Uçak biletleri arasında ne kadar fark vardır bilmem ama konaklama, yeme içme açısından daha ucuz olacağı kesin.

Evet aşırı detaycı biriyim. Burada evlilik tarihlerini yanlış yazdıkları için (ya da öyle bir şeydi) vizesi reddedilen insanların hikayelerini korku filmi gibi okuyorum. Elime çok büyük bir fırsat geçmişken ufak tefek şeylerden gol yeme ihtimalim beni çok korkutuyor.

Benzer birden fazla sorunum var. Freelance çalışıyorum ve şahıs firmam var, fakat mülakat tarihi gelmeden önce bu firmanın kapanma, hatta belki de bir iş yerinde bordrolu çalışmaya başlama ihtimalim var. O zaman bir değişiklik yapmam gerekebilir zaten. Beş yaşındayken İngiltere'de bir seneye yakın yaşadım ve buna dair bir evrağım yok mesela, aynı şekilde o yaşlarda olduğum bir bademcik ameliyatının epikrizi de yok sağlık kontrolü için. Bu ikisinin sorun olmayacağını düşünüyorum.

Fakat bilginize, Hong Kong konsolosluğunda eski pasaport istendiğine dair bir madde yok:

Aynı şekilde Romanya'da da. Ya da benim mi gözümden kaçtı?

Bu arada submit tarihine göre ilerleniyorsa bile 25, 26 ile başlayan insanlar mülakat alabiliyorsa benim de sonuçta dosyayı taşıyacağım için sorun yaşamamam gerekir diye düşünüyorum. Aynı zamanda formun submit edilme tarihi mi baz alınıyor, hata düzeltmek için tekrar açtırdığımız tarih mi; bu konuda da çelişen şeyler okuyorum hep. Keşke ABD bu konuda resmi bir guideline yayınlasaymış.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mert-A Formu açtırırsanız son submit edilen tarih geçerli olur.

Diğer konuya gelirsek de farklı cümlelerle eski pasaportlar istenmiş önceki mesajım geçerlidir.

• @Mert-A Ne gibi cümleler? Gerçekten bilmediğimden soruyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mert-A, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mert-A Ne gibi cümleler? Gerçekten bilmediğimden soruyorum.

HK şöyle demiş:
    Lütfen süresi dolmuş ve/veya geçerli ABD vizelerine sahip önceki seyahat belgelerinizi de getirin.

BK ise :
    Başvuru sahipleri, özellikle diğer ABD vizelerini içeren veya Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmek için kullanılan pasaportlar olmak üzere, tüm önceki pasaportlarını veya kaybolan veya eksik önceki pasaportları veya ABD vizeleri için polis raporlarını sunmalıdır.

Bu yazılara rağmen bugüne kadar eski pasaportu olmadığı için vize alamayan olmadı. Ayrıca eski pasaportunuzda ABD vizesi yoksa, ki bunu sistemden de görüyorlar, endişe etmenize gerek yok.

Geçmiş tüm Bangkok deneyimlerini okumanızı öneririm.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mert-A

Bol şans sürecinizde. Bir başka husus daha var, kaynağını hatırlayamadığınız emin olmadığınız diğer forum kullanıcılarını tedirginliğe sevk edecek ifadeler yazmaktan imtina edin lütfen veya nerede okuduğunuzu/yazıldığının kaynağını belirtin lütfen.

Örnek “Burada evlilik tarihlerini yanlış yazdıkları için (ya da öyle bir şeydi) vizesi reddedilen insanların hikayelerini korku filmi gibi okuyorum”

• @Mert-A
    Overthinking nedir, nasil yapilira ornek bir paylasim. Sira numaraniza gore uzun bir surec sizi bekliyor. Bu surecte insani faktorlerden dolayi dogal olarak yanlis yazimlar, hatali bilgiler ile DS-260 formunu dolduranlar olabiliyor. Bu cok normal bir durum. Inanin kimse sizin icinde Amerika vizesi olmayan eski pasaportunuzu sorgulayamacak. Bazen surec elinizde olmayan sebeplerlerden dolayi istediginiz gibi gitmeyebiliyor. Mali yiliniz basladiginda sizleri nelerin bekledigini kestirmek neredeyse imkansız…
    Tavsiyem, en hizli sekilde mualakat nasil alabilirim gibi daha elzem bir konuya odaklanmaniz ve sizin bu konuda ustunuze duseni biran once yapmaniz yonundedir. Bol sanslar.

• @Gokhan-Gec

Ben paralı yaptım askerliğimi, DS260 formuna “yapmadım” olarak işaretledim, çünkü gerçekten yapmadım, sadece para yatırdım , 1 gün için bile gitmedim askere, e-devlette askerlikten muaf olduğum yazıyor.

• @Serapp

Evet, Hong Kong özellikle ABD'ye seyahat etmekte kullandığınız belgeleri derken Bangkok tüm önceki pasaportlarınızı getirin ama ABD'ye giriş yapmakta kullandıklarınızı özellikle getirin diye belirtmiş. Beni tedirgin eden bu.

Her halükarda dosya taşıma yapmadan önce Romanya vizesi çıkarıp çıkaramayacağımı kestirmeye çalışıyorum. Eğer Romanya'ya çıkarsa muhtemelen orada hallederim.

• @ATS16 dediğinizi anlıyorum. Özellikle de aradım hatta ama o gönderiyi bulamadım maalesef, çok fazla var ve sitenin arama motorundan çok memnun kaldığımı söyleyemem. Bir tarihi yazım hatası gibi yanlış girmek gibi bir şey değildi ama, o tarz şeylerin sorun olmadığını biliyorum, kimseyi tedirgin etmek istemem.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • ⭐⭐⭐⭐

@Kamile-1, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, ds260 ı mülakat tarihinden sonra açtırıp eski özbek vatandaşlık bilgilerimizi gireceğiz. Merak ettiğimiz şu, dosyayı açtırdıktan sonra bir kaç değişiklik yapabiliyor muyuz? Örneğin eski Özbekistan vatandaşlığımızı gireceğiz. Bunun yanında eğitim bimlerine sadece üni yazmıştık, lise bilgilerini de girelim istiyoruz ve Çin de öğrenci değişimi programı ile bir dönem yani 5-6 ay kalmıştım, yaşadığınız adresler kısmına bunu da girelim diyoruz.. bir kere dosyayı açtırıp bu üç konuda güncelleme yapabilirmiyim? Birde çinden police certificate almalımıyım?

Mülakat aldıktan sonra Bangkok konsolosluğuna dosyanızın kilidini açmaları için e-posta yazacaksınız. Açıldıktan sonra istediğiniz kadar düzeltmeler yapabilirsiniz sonra da tekrar submit etmeyi unutmayın.
    Diğer sorunuz için bu başlığı okuyun lütfen:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak?page=1

• @iBaykus selam. Eğerki ds260 formunu doldurup submit yaptıysanız. Turist vizeniz kesinlikle reddedilecek. Bunuda unutmayınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@Erkan-0, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@iBaykus selam. Eğerki ds260 formunu doldurup submit yaptıysanız. Turist vizeniz kesinlikle reddedilecek. Bunuda unutmayınız.

Turist vizesi randevusu 2026 yılı Haziran'da. Ds260 formunu göndermediyse bile mecbur gönderecek. Ayrıca kesin demeyelim, ds260 formunu doldurduktan sonra turist vizesi alan kişiler var

• @Erkan-0 @iBaykus
    Merhabalar, boyle bir kesinlik soz konusu degil. Daha once DS-260 formunu doldurduktan sonra turist vizesini alan bircok kisi oldu. Eger turist vize mulakatinizi yapan konsolosluk gorevlisi gidis amaciniza ikna olursa vizenizi onaylayabiliyor. Kesinlikle diyemeyiz ancak cogunlukla olumsuz sonuclandigini soyleyebiliriz.

• Merhaba. Sadece yeşil pasaportum var. bordo pasaport çıkartmak gerekir mi. Teşekkürler

Benzer Başlıklar

• 180
  • 19441
  • 221
  • 73
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

123

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |