Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@joseph-universe selamlar, ne icin cikartmayi dusunuyordunuz bordro pasaportu? Eger yesil pasaporta vizenin basilmayacagini dusunuyorsaniz, daha onceden bir cok ornekleri mevcut, bircok kez yesil pasaporta vize basildi.

• Merhabalar, dosya taşımayla ilgili olarak ufak bir tecrübe paylaşmak isterim;

Başlığın 4. maddesindeki gibi dosya taşıma işlemi için mail attım aşağıdaki gibi, ancak daha sonra DS 260 formunu submitted ettiğime dair talep istendi ve tekrar mail attım DS 260 confirmation sayfası ile ve bu şeklide dosyamı Viyana'ya taşımış oldum.
    Süreci sırasıyla 4 mail ile aşağıda görebilirsiniz;

1- İlk attığım mail;
    1.jpg
    2- Gelen cevap;
    2.jpg
    3- 2. attığım mail ve ekinde DS 260 confirmation page var;
    3.jpg
    4- Son gelen mail ve dosyanın taşındığına dair teyit yazısı;
    4.jpg

Artık sonrası ESC 'den takip.

Faydası olması dileğiyle...
    Süreçte herkese başarılar.

• @ugursway Yani mülakat nasıl alırım gibi elzem bir konuda şu anda yapabileceğim bir şey var gibi gözükmüyor. Çekiliş çıkmadan önce çok dikkatlice araştırmadığım için formun erken doldurulmasının çok elzem bir konu olduğunu okudum, bu yüzden ilk iş onu yaptım. Şu anda dosya taşımak dışında yapabileceğim bir şey var da benim haberim mi yok? Veya dosyayı ne kadar erken taşıdığımızın bir önemi mi var?

• @Mert-A
    Dosya tasimak icin aksiyon almaniz demek vizenizi alabilmeniz icin yapilabileceginiz en onemli seydir. Dosyanizi tasidiniz mi? Gecmis sorularinizdan bu sorumun cevabinin hayir oldugunu anliyorum.
    Dosyanizi ne kadar erken tasimanin bir onemi var mi? Tabii ki var.

• Foreign Affairs Manual(FAM) guncellemesi son olarak mevcut Amerikan hukumeti yonetiminden once gerceklesti, bu demek? Su an sizler icin bir email ile dosya transferi yapabilmenizin onunu acan duzenleme anlamina gelmektedir. Peki mevcut Amerikan hukumeti yonetiminde bunun tekrar degismeyecegini biliyor muyuz? Hayir. Dosya transferini onumuzdeki surecte bu kadar kolay yapabileceginiz ya da dosya transferi yapabileceginizin garantisi yok. Transferinizi gerceklestirmediginiz her gecen gun ummadiginiz bir sekilde DV surecinizin seyri degisebilme ihtimali mevcut.

• Dosyanizi munkun olan en erken zamanda tasimaniz demek, dosya numaraniz cut-off icerisine girdiginde ilgili konsoloslugun mulakatlar icin ayiracagi slotlarda dosyanizin hazir bir sekilde bekliyor olmasi demek.

• Bulteniniz aciklandigi zaman, 21k ile 28k araligini kapsayacak sekilde bir sicrayis olursa eger, ilgili konsolosluklarin AV listesinde ilk giren, dosyasini daha once tasimis 28k Cn’e sahip kisi, dosyasini gec tasimis 21k Cn’e sahip kisiden daha erken mulakat alabilir.

Ozetle, bir an once dikkatli bir sekilde gereken aksiyonlari alirsaniz, daha az stresle surecinizi basarili bir sekilde tamamlayabilirsiniz.

• @ugursway Anladım, teşekkürler. Bu ikamet sorunu benim içime sinmiyor, bu yüzden unlock için mail attım. O gerçekleştikten sonra Hong Kong'a taşımayı düşünüyorum. Eğer Romanya vizem çıkarsa sonuçta dosyayı Bükreş'e taşıyabilirim tekrardan diye düşünüyorum.

• @Aslan-3 yanlıs doldurmussunuz. Kimse sizin nerede, kac gun yaptıgınızla vs ilgilenmez, orda sorulan soru aslında muaf misin degil misin sorusudur. Formu actırmak haricinde bir secenek var mı tam o kısma vakıf degilim fakat kesinlikle yanlıs doldurdugunuzu soyleyebilrim.

• @onuru teşekkürler. Bende yeşil pasaportun yeterli olduğunu düşünüyorum. Ancak eski pasaport veya bordo pasaport meselesi çok sorulunca aklıma takıldı.

• @Spectator
    Bu konuda bir örnek bir veri varsa bilmek isteriz, DS 260 formunu yok yere açtırmayalım, çünkü formda soru aynen şu şekilde “ Have you ever served in the military? “ yani “ Hiç askerlik yaptın mı? “ gerçek cevap “yapmadım” olması gerekiyor bence, muaf olunup olunmadığı sorulmuyor, mülakatta bunu açık şekilde izah edersek bence problem olmayacaktır, ben askerlik yapmadım ama parasını ödeyip muaf oldum, yani elime silah almadım ve bir saat bile askeri birlikte bulunmadım. Formdaki soruya karşılık doğru cevap verdiğimi düşünüyorum ben, fakat yazımın başında belirttiğim gibi şayet bu konuda aynı tecrübeyi yaşamış bir arkadaşımız varsa onun verileri üzerinden daha sağlıklı bir değerlendirme yapabiliriz hep birlikte, teşekkürler.

• @Spectator

Bu konuda bir örnek bir veri varsa bilmek isteriz, DS 260 formunu yok yere açtırmayalım, çünkü formda soru aynen şu şekilde “ Have you ever served in the military? “ yani “ Hiç askerlik yaptın mı? “ gerçek cevap “yapmadım” olması gerekiyor bence, muaf olunup olunmadığı sorulmuyor, mülakatta bunu açık şekilde izah edersek bence problem olmayacaktır, ben askerlik yapmadım ama parasını ödeyip muaf oldum, yani elime silah almadım ve bir saat bile askeri birlikte bulunmadım. Formdaki soruya karşılık doğru cevap verdiğimi düşünüyorum ben, fakat yazımın başında belirttiğim gibi şayet bu konuda aynı tecrübeyi yaşamış bir arkadaşımız varsa onun verileri üzerinden daha sağlıklı bir değerlendirme yapabiliriz hep birlikte, teşekkürler.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Guncel olarak honga konga dosya taşıyanlardan istenilen belgeler nelerdir link atabilir misiniz listenin ya da formun hangi sayfasında

• @Aslan-3 Ben de size katılıyorum. Soru bedelli mi, değil mi; muaf mısın, değil misin gibi ayrıntılara girmeden çok net ve açıktı: Yaptın mı? Evet ya da hayır cevabı bekleniyordu sadece. Zaten “evet” işaretlesek, altına bir sürü bilgi istenecekti; hangi tarihler arasında, nerede, ne yaptın gibi cevaplarını bilemediğimiz pek çok soru gelecekti.
    Belki dil yapısından kafa karışıklığı oldu; served kelimesi belirli bir süre fiilen askerlik hizmeti yapmayı ifade eder. Muaf olan kişi fiilen hizmette bulunmadığından, örneğin kışlada süre geçirip görev yapmadığından “no” cevabını verir.

• @zakaria
    Aynen öyle haklısnız, bir de şöyle bir durum var, soruyu “Yes” olarak işaretlediğimde, nerede askerlik yaptığınızı, hangi rütbede olduğunuzu v,s bir kaç tane daha askeri teknik sorular geliyor peşpeşe, onlara cevap yazmadığın zamanda form ilerlemiyor .

• Selam, malum Trump bazı ülkelere travel ban getirdi, benim eşim de Türkmenistan vatandaşı olduğu için maalesef o da etkileniyor. Açıkçası başta çok üzüldüm ancak ben ve kızıma her türlü green card vizesini alacağım, ban kalkarsa (ki 90 gün sonra değerlendirilecek ibaresi vardı) eşimi de sürece dahil etmeyi düşünüyorum. Bunun dışında başkaca önerisi olan olur mu? Not: normal şartlarda ban devam ederse vatandaş olana kadar hiçbir şekilde yanıma alamıyorum.

• @Aslan-3 bu noktada demek istediğim su, Türkiye'de askerlik yapmış olmak için yani " served " olmak icin illaki askere gitmis olmak gerekmiyor, bir donem sadece para verip " served " olunabiliyordu. Sonuc olarak devlet size dedi ki " evet sen parayı verdin ve ben seni yaptı sayıyorum " . Ama dediğim gibi form actırmak gerekiyor mu yoksa dediginiz gibi mulakatta acıklansa yeterli olur mu onu bilemiyorum yani fikrim yok. Bu konuda ornek belki formda yasayıp anlatan arkadaslar vardır ,arastırmadım, ama benim duydugum yok.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Spectator, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Aslan-3 bu noktada demek istediğim su, Türkiye'de askerlik yapmış olmak için yani " served " olmak icin illaki askere gitmis olmak gerekmiyor, bir donem sadece para verip " served " olunabiliyordu. Sonuc olarak devlet size dedi ki " evet sen parayı verdin ve ben seni yaptı sayıyorum " . Ama dediğim gibi form actırmak gerekiyor mu yoksa dediginiz gibi mulakatta acıklansa yeterli olur mu onu bilemiyorum yani fikrim yok. Bu konuda ornek belki formda yasayıp anlatan arkadaslar vardır ,arastırmadım, ama benim duydugum yok.

Forum tarafından hazırlanan videoda göreceğiniz üzere bedelli askerlik yapanlar No diye işaretleyecek:

Sizin imzanız yanlış 2025 değil 2026 olacak.

Ayrıca 2026 Excel tablosunda yoksunuz. Lütfen bilgilerinizi girin.

• @Serapp aa evet onu 2026 olarak duzelticem, tesekkurler. Bir de ben de bedelli yaptım ama askere gittim 25 gun ben de mi " NO " isaretleceğim?

bir diğer sorum ise " is your mother's address the same as father's " sorusunu bos bırakmısım. Bangkok da mulakata girmeyi planlıyorum. Sizce formu actırayım mı yoksa mulakatta belirtsem/soylesem olur mu ?

• ⭐⭐⭐⭐

@Serapp aa evet onu 2026 olarak duzelticem, tesekkurler. Bir de ben de bedelli yaptım ama askere gittim 25 gun ben de mi " NO " isaretleceğim?

bir diğer sorum ise " is your mother's address the same as father's " sorusunu bos bırakmısım. Bangkok da mulakata girmeyi planlıyorum. Sizce formu actırayım mı yoksa mulakatta belirtsem/soylesem olur mu ?

Önce imzanızı düzeltin ve excele girişinizi yapın.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @Serapp evet suan giris yaptım , alt beyaz satıra

• ⭐⭐⭐⭐

@Serapp evet suan giris yaptım , alt beyaz satıra

Tamam, elinize sağlık. Bu mesajda imza görünmüyor ama düzelttiğinizi diğer mesajda gördüm. Sistemde oluyor bazen.

Ben bundan sonra eğer unutmazsam tabi, önce imzaya sonra excele bakıp bilgiler girilmişse cevap vereceğim😎

Annenizin adresi babanızın adresi ile aynı mı sorusuna yes veya no şeklinde cevap veriliyor, bir seçeneği işaretlemeden devam edemezsiniz. Buna mutlaka evet diye cevap vermişsinizdir.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |