Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.2k 953

  • @minnesota Muhtemelen bilerek ülkede fazlaca kalmamızı, para harcamamızı istiyorlar. Dediğiniz gibi zaten işlemler basit. Ama adamlar bunu ustaca kullanıyor.


  • @theelfly merhabalar, biz de benzer bir süreçteyiz. Şöyle yapmak gerekiyor bildigim kadarıyla: Mailinizde evlendiğinizi ve soyadınızın değiştiğini belirtin, ek olarak eski ve yeni pasaportunuzu, eşinizin pasaportunu, evlilik cüzdanınınızı ve formül b kağıdını yollayın. Eşinizin de sizinle birlikte yani randevunun 2 kişi için olduğunu hastane randevusu alırken belirtmiştiniz değil mi? Eski soyadınızla ilerlemeniz gerekiyor dosyada o isim olduğu için.


  • Arkadaşlar merhaba,

    Vizem hala basılmadı. 4 Hazirandan beri "[email protected]" adresine durumumu izah eden hatırlatma mailleri atıyorum ancak dönüş alamıyorum.

    Bunun haricinde dikkatimi çeken bir konu ise : https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx adresini kontrol ettiğimde eşim vizeyi aldığı için "Issued" bende ise "Ready" gözüküyor.

    Ancak : "Case Last Updated: 12-Jun-2025" şeklinde. Daha önce bu 5-Jun-2025 şeklindeydi. Bunun sürekli güncellenmesi bir çalışma olduğuna işaret midir yoksa sistem kendini otomatik mi güncelliyor?

    Teşekkürler.


  • @EzgiEce merhaba ne tarz bir mail attınız eğer taslağı varsa paylaşabilir misiniz? ben de mail atmak istiyorum ama nasıl yazacağım konusunda bir fikrim yok.


  • @Nalcabasmaz 16 Nisandan bu yana vizenizin basılmaması hiç iyiye işaret değil. Kccye de mail atıp 2 aydır vizenizin basılmadığını ve ankaradan dönüş alamadığınızı belirtin.


  • @boredeng TB Testi sonucuna kaldım. 27 Mayısta çıktı raporum


  • @Nalcabasmaz bence bu hafta vizeniz basılır. Benim de mülakatım 27 Mayıs'taydı. Çarşamba statüm değişti. 1 haftada elinize ulaşır denilen süreç 2 haftadan fazla sürdü. Bir şekilde bu ara vizeyi geç basıyorlar sanırım.


  • Merhabalar uscis ödemesi yaparken A number kabul etmiyo sistemde böyle bi numara yok uyarısı alıyorum, benim numaram 8 haneli kendisi otomatik 9a tamamlıyo veya başına kendim sıfır yazsamda aynı şekilde uyarı veriyo daha önce böyle bişey başına gelen oldumu?


  • @MERVE-SARI bir haftalık bir tatil planı ile başvuru yaptığımız ispanya ilk başvurumuzda tek giriş 26 günlük verdi. fransa biraz daha zor bir ülke. daha kolay bir ülkeye başvurmanız daha sağlıklı olur sanki


  • Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak, görüşme için istenen belgelerde "doğum belgesi" var. Bu konuyla ilgili bilgi paylaşan oldu mu görmedim. E devlet de doğum belgesi çıkmıyor, bu belgeyi nerden temin edebiliyoruz?


  • @Eagle2015 edevlete formul A yazın çıkar uluslararası doğum belgesi


  • @EzgiEce Merhaba bende aynı durumdayım. Bende kcc mail attım 30 Temmuz planlanmış bir mülakat randevum var fakat 2NL gelmiyor. Dosya Ready görünüyor ve Ankara 27 mayıs 2025 de dosyamı görüntülemiş. Şimdi Temmuz ayında herkeste böyle bir sorun var ama bana danıştığım kişiler direkt mail gelmesede Ankara’ya gideceklerini ve gitmem gerektiğini söyledi. Gitmek sorun değil ama Ais kaydı ve Unganlar nasıl halledeceğim 2NL maili gelmesi gerekli bunlar için değil mi? Lütfen bilgisi olan varsa yazsın 2nl maili gelmeden ungunlardan randevu oluşturayım mı ya da oluşturuluyor mu? Geç kalmış olmak istemiyorum.


  • @Eagle2015

    Doğum belgesi TC vatandaslari icin bu belge Vukuatli nufus kayit ornegi'dir, e-devletten cikarabilirsiniz. Vukuatlı nüfus cüzdanı için e-devletten nüfus aile olarak alacaksınız.

    https://yesilkartforum.com/forum/post/430499

  • ⭐⭐⭐

    Doğum belgesi Formul A değil mi?


  • Merhabalar,

    10.06.2025 tarihinde Ankara'da vize mülakatına girdim. Vizem onaylandı, pasaportumu teslim aldım. Gelişmeler hakkında kısa bir yazı yazmak istedim.

    Randevum 08:30 daydı. Büyükelçilik yanında bulunan yola aracımı bıraktım, daha önce turist vizesi için binaya giriş yapmıştım o yüzden telefon gibi elektronik eşyaların alınmadığını biliyordum bu tarz eşyaları aracıma bıraktım.

    08:00 gibi büyükelçilik binasının önündeydim. 08:15'de sıraya girdim, girişte pasaportumu görevliye teslim ettikten sonra ismim çağırıldı ve içeri alındım, güvenlik aşamasından sonra bahçede kısa bir yürüyüşten sonra solda bulunan binaya giriş yaptım. Binada bulunan görevliler vize türümü sordu, Göçmenlik vizesi olduğunu söyledim ve ödeme yapmam gerektiğini bildirdiler.

    Ödeme yapılan "Cashier" kısmına geçtim, kredi kartım ile vize ücretini ödedikten sonra V ile başlayan bir numara verdiler, bu numara ile önce evrak teslimi için çağırıldım, evrak tesliminden sonra aynı numara ile mülakata çağırılacağım belirtildi. Mülakatı Türkçe seçtim.

    Mülakat için sıra bana geldiğinde görevli İngilizce olarak İngilizce bilip bilmediğimi sordu ve bende bildiğimi söyledim, ardından tüm mülakat İngilizce olarak gerçekleşti.

    Sorular,

    • Daha önce evlilik yaptın mı?
    • Daha önce başka bir ülkede yaşadın mı?
    • Hangi eyalete gideceksin?
    • Nerede okudun?
    • Mesleğin ne?

    Şeklindeydi, soruları cevapladıktan sonra pasaportunuzu 3 gün içerisinde teslim alabilirsiniz dendi.

    Pasaportumun basıldığına yönelik mail geldikten sonra Çukurambarda bulunan VFS Global'e 14:30 gibi gittim. Aşırı kalabalık vardı ve sadece 1 tane görevli Amerika ile ilgileniyordu. Yaklaşık 1:30 saat bekledikten sonra pasaportumu teslim alabildim. Sanırım VFS Global hazırlıklı değildi sürece.


  • Merhabalar Tiran konsolosluğuna dosyamı taşımak istiyorum hangi adrese mail atmam gerekiyor acaba?


  • @kayayca [email protected] , hongkok mülakat vermedi mi size ?


  • @omerko maalesef hala mülakat tarihimizi öğrenemedik 10 mail falan atmamıza rağmen


  • @kayayca ESC ekranından sorguladınız mı ? 2nl geç gelebiliyor , çünkü excele baktığımda sizden başka herkes almış görünüyor mülakatı ?


  • @omerko, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @kayayca ESC ekranından sorguladınız mı ? 2nl geç gelebiliyor , çünkü excele baktığımda sizden başka herkes almış görünüyor mülakatı ?

    Evet herkes almasına rağmen bir tek sizin almamanız garip.


Benzer Başlıklar

  • DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    518k Bakış
    H
    @toga51 aynen hocam other question seçeneği ile devam ettim sorunsuz değişiklik yapıldığına dair cevap mail’i aldım. Teşekkürler.
  • 43 Oy
    7k İleti
    559k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum