Sizin kategorinizdeki vize basvurusunda Unganlar'da muayenenizi tamamladiktan sonra (ilave bir TB testi veya psikiyatri uzmani randevusu planlanmaz ise, saglik muayenesi surecinizin tamamlandigini soylerlerse kayit kabuldaki gorevli) Unganlar ile bir daha isiniz yok, raporunuz kapali zarf icerisinde konsolosluga gonderiliyor ve asi kartinizin kopyasi da size email ile gonderiliyor. Bir sonraki asamaniz randevu tarih ve saatinde konsoloslukta olmak.
-
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
@tahsindundar Evet bu mumkun; ancak AOS surecinde yapmaniz gerekenlere ek olarak KCC'ye e-maila tip sureci AOS olarak devam ettirmeye karar verdiginizi bildirmenizde fayda var.
-
Arkadaşlar merhaba, Mayıs 14 de sizlerin de desteğiyle eşim için AOS dosyamızı hazırlayıp göndermiştim. Hemen 15 gün sonra biometric randevusu geldi. Katıldı ve biometric randevusunun hemen ertesi günü hem I-131 travel document hem de I-765 çalışma izni onaylandi. Şimdi de interview completed oldu. Fakat biz henüz interview ile ilgili herhangi bir tarih almadık ve henüz katılmadık. Bir yanlışlık mı var acaba? Bilginiz var mı? Teşekkürler
-
@bernat Süreç genelde böyle ilerliyor. Bana da aynısı oldu. I-485 onayı var sırada. Herhangi bir eksiklik varsa daha fazla kanıt isterler eğer yoksa da 2 seçenek var: ya interview talep edecekler ya da direkt onaylayacaklar fakat interview neredeyse şart son dönemlerde.
Ben hala RFE'ye cevap bekliyorum 1 ay geçti

-
@bernat Benim de interview complete görünüyor uzun zamandır. Emma’ya sorduğumda interview waive olmuş görünüyor demişti, ilişki kanıtlarınız yeterince güçlü ise sizin de öyle olmuş olabilir muhtemelen. Yine de son adımda interview’a çağıracaklar mı göreceğiz.
-
@lavita çok teşekkürler. Dosyayı ileteli daha 1 ay olmadı, her şeyin bu kadar hızlı ilerleyeceğini düşünmemiştik biraz şaşırdık açıkçası. Acaba biz bir şeyleri yanlış mı algılıyoruz diye tereddütte kaldık. I-130 dosyasını iletirken çokça kanıt eklemiştik ama mülakat verirlerse de çok sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyoruz. Umarım hepimizin süreci sorunsuz ve hızlı bir şekilde sonuçlanır.
-
@Nugbug anladım, çok teşekkürler. Bir şeyi anlamadık mı acaba diye tedirgin olmuştuk, normalmiş onda netleştik en azından. Umarım kısa sürede sonuç alırsınız siz de sürecinizde.
-
@bernat İşte şimdi tam olarak avukatın size ne denli kazık attığını görmüş oldunuz, bir de çok biliyorlarmış gibi gözünüzü korkutuyorlar, gözünüzü korkuttuklarında sanki işlerini iyi yapıyorlarmış gibi bir algı yarattıklarını sanıyorlar. Aslında işlerin ne denli kolay ve kendi başınıza ilerletebileceğinizi de gördünüz, bu size ayrıca ileride birçok konu için bir özgüven ve cesaret de katmış oldu. Sürecinizde bir sıkıntı yok, olması gerektiği gibi ilerliyor. Bence mülakatı da waive ederler, bir müddet daha bekleyiniz, 3-9 ay. Başarılar.
-
@erenotti sizin sayenizde cesaretimizi toplayıp, kendimiz yapabileceğimize inandık. Ne kadar teşekkür etsem az. Ve anladık ki iyice arastırıp, mevcut kaynakları izlemişsen, ingilizce de biliyorsan ve açıkçası biraz mantık yürütecek zekaya da sahipsen aslında zor bir yanı yok. Gerçekten gözümüzü korkutmuşlar. Keşke en başta böyle ilerleseydik 1 yıl kaybetmemiş olurduk. Ama en azından yol almaya başladık. Ders oldu bundan sonrası için. Çok teşekkürler tekrar
-
@bernat benim de hızlı gitti aynı dediğiniz gibi. Çalışma izni ve seyahat onaylanmadı fakat interview tikli olmasına rağmen bir süre sonra görüşmeye çağırıldım. Arkadaşımın çalışma ve seyahat izni geldi fakat interview’dan ses yok mesela… kısmet mi yoksa bir prosedur mü bilemedim
-
Bu ileti silindi! -
Merhabalar, ben Amerikan vatandasiyim. Babam daha once Amerika'ya turistik vize ile geldi ve bu surecini gecirdi. I-130 ve I-485 basvurusu yaptik, ayrica calisma iznine de basvurmustuk o geldi. Bugun USCIS'ten eposta aldim. Babama 1 ay sonrasina mulakat tarihi verilmis. Sponsorlukta vs herhangi bir sorunumuz yok. Genelde IR5 kategorilerinde mulakata ihtiyac duyulmadigi yaziyor. Sozun ozu bize mulakat verilmesi olagan mi? Yani Amerika icinde out status olmus, Amerikan vatandasinin babasi icin yapilan basvuruda mulakata cagirilmak olumsuz bir anlam tasimiyor degil mi? Tesekkur ederim.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı: O onuru
-
Merhaba Amerikada AOS surecimiz devam ediyor 10 Temmuz 2025 tarihi icin interview randevusu verildi. Merkat ettigim Waive olma ihtimali var mi gorusmenin? yani once mulakat verilip sonra waive olma durumu oluyor mu?
-
@erengelebek google gemini yapay zekaya sordugumda interview tarihi verildikten sonra da waive olma ihtimali oldugu yaziyor. Fakat sizin tarihiniz cok yakin bizimde 22 Temmuz 2025 bu nedenle waive olmaz gibi dusunuyorum emin olmamakla beraber.
-
@erenotti bir de aklimiza su takildi. Advance parole ve employment authorization onaylandi ayni anda ve esimin EAD karti geldi. Fakat seyahat izni kabul olmasina ragmen combo kart gelmedi ve kartin ustunde “not valid for reentry U.S.” yaziyor. Acaba seyahat izni icin ayri bir belge mi geliyor? O konuda biraz kafamiz karisti.
-
@bernat “Bildiğim kadarıyla” her ikisine beraber başvurduğunuzda, onaylanmaları (veya reddedilmeleri) ayrı prosedürler dahilinde oluyor. O sebeple EAD’de o ibarenin olması normal, çünkü EAD onaylanır, Advance Parole onaylanmazsa diye o şekilde yapıyolar. Şayet Advance parole da onaylandıysa ayrıca bir Combo Card gelmesi gerekir. Yine de siz bir kendiniz araştırın, çünkü ben birebir deneyimlemedim.
-
@bernat Advance Parole için ayrı bir döküman geliyor A4 kağıdı şeklide. Eğer combo kart gelmediyse tekrar bir kart gelmez, Advance Parole için bahsettiğim doküman gelir.
-
@lavita bugün o da geldi
cok tesekkurler. -
Bu ileti silindi! -
@erenotti, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
@bernat İşte şimdi tam olarak avukatın size ne denli kazık attığını görmüş oldunuz, bir de çok biliyorlarmış gibi gözünüzü korkutuyorlar, gözünüzü korkuttuklarında sanki işlerini iyi yapıyorlarmış gibi bir algı yarattıklarını sanıyorlar. Aslında işlerin ne denli kolay ve kendi başınıza ilerletebileceğinizi de gördünüz, bu size ayrıca ileride birçok konu için bir özgüven ve cesaret de katmış oldu. Sürecinizde bir sıkıntı yok, olması gerektiği gibi ilerliyor. Bence mülakatı da waive ederler, bir müddet daha bekleyiniz, 3-9 ay. Başarılar.
Buna katiliyorum. Avukatin tek avantaji review’lari iyiyisse gocmenlik konusunda uscis tarafindan bilinen ve guvenilir bir avukatsa biraz daha karisik durumlarda ise yarayabiliyor. Onun disinda heleki iyi bir avukatsa asiri yogun oluyor ve zamaninda is yaptirmak imkansiz oluyor. Esimin kiz kardesi evlendikten sonra basvurusunu israrlarima ragmen Amerikali eşinin isteği uzerine avukatla devam etti. Istedigimizde ulasmak imkansizdi. Formlari doldurduktan sonra 4 kere duzeltme yapip kendilerine geri yolladik. En sonunda da green card da nasil olduysa soyadi yanlis yaziyordu

-
Arkadaslar benim yine bir sorum olacak… Eşimin EAD cardı geleli 3 hafta kadar oldu fakat SSN hala gelmedi. Normal mi? SSA ofise gitmeli miyiz yoksa biraz daha bekleyelim mi? Bilgisi olan var mı?
Benzer Başlıklar
124
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k