AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
@ipekc çok teşekkür ederim. Gönderdiğiniz linkte sadece sayfa açılıyor. Benim durumumla aynı olan kişiyi göremedim. Kullanıcı ismini söylerseniz oradan bakarım
-
2024 greencard çekilişini kazandım. Fakat sıralamam 12443 olduğu ve haziran ayında hala lottery sırası 7000-8000 civarlarında olduğu için 27 haziran 2024 ye Amerikaya Newark havalimanından sorunsuz bir şekilde giriş yaptım. (2015 yılında aldığım 10 yıllık turistik vizem vardı) Derhal harekete geçtim ve işlemleri yapabilmesi için bir Türk avukatla anlaştım. Fakat ne yazık ki herkesin bildiği gibi bir takım sorunlarla karşılaştığım için hızlıca Türk avukattan vazgeçtim ve birkaç arkadaşın vasıtasıyla bir yahudi avukatla çalışmaya başladım. 3 Temmuzda başlattığım süreç 7 eylül günü son buldu ve greencardım bir hafta içerisinde elime ulaştı. Bu süreçle alakalı sorunuz olursa veya avukata ulaşmak isterseniz yardımcı olurum. Herkese başarılar dilerim
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
-
O onuru bu başlıktan bahsetti
-
Aklıma takılan bu AOS sürecinde de case numaramız CURRENT olmadan başvuramıyoruz değil mi? Benim numara 25XXX olunca dosyamı şimdiden avusturyaya taşıdım ama AOS sürecini de araştırıyorum. En kötü onu yaparım diyorum ama numaram CURRENT olmadan sanırım ABD'de sürece başlayamıyorum sanırım?
AOS'un greencard almak anlamında ek bir avantajı olmuyor galiba...
-
@Butcher Oncelikle Tebrikler . Maalesef sira numaraniz aciklanmadan hic bir yerde bir ilerleme saglamak mumkun degil . AOS un o anlamda hic bir ayricaligi yok , AOS Dosyasi gonderebilmek icin mutlaka current olmaniz gerekiyor . Bol Sans
-
@Figen Çok teşekkürler.
-
O onuru bu başlıktan bahsetti
-
Herkese merhaba,
Benimki biraz özel bir durum olduğundan yeni başlık açıp bu durumu daha önce yaşayan var mı diye sormak istedim. DV2025 talihlilerindenim fakat dosya numaram 235XX. Bildiğiniz gibi Ağustos ayında daha 22000'e kadar olan numaralar aktive olmuş ve Ankara 'dan randevu gelmesi imkansız zaten. Ben bu süreç içerisinde Amerika'daki bir okuldan doktora kabulü aldım. I-20 belgemi elime bu hafta alacağım, bu yüzden şimdilik F1 vizesine başvuramıyorum. Sormak istediğim sorular şunlar:
- Ben F1 vizesine DV2025 başvurumdan bağımsız bir şekilde başvurabilir miyim?
- Diyelim ki başvurdum ve F1 vizemi aldım. Eylül ayı içerisinde Amerika'ya gidip bir statü değişikliği yapmam mümkün mü F1'den Greencard'a. Veya orada ayrı bir randevu mu almam lazım?
Bu veya benzeri bir durum yaşamış, duymuş, denk gelmiş olan var mı? Varsa, cevalpayabilirse çok sevinirim.
-
U ugursway bu başlıktan bahsetti
-
Merhaba,
Sıra numaramın yüksek olması sebebiyle dosyamı Hong Kong'a taşımayı düşünüyorum. Bu yıl sıra numaralarına bakarak 2026'da tahmini olarak numaram Ağustos-Eylül ayı gibi aktif olacak. Diyelim ki DV2026'da taşıdığım konsolosluk sıra numaram aktif olduğu halde yoğunluktan ötürü mülakat tarihi vermedi. Buna göre ben Amerika'ya gidip(B1/B2 turist vizesine sahibim) AOS sürecini başlatabilir miyim?( Haziran ve Temmuz ayında açıklanacak bültene göre hemen ABD'ye hareket edeceğim. -
@Eren3135 Oncelikle Tebrikler . DV konusundan bagimsiz olarak F1 basvurusu yapabilirsiniz . F1 vizeniz onaylanir ise ve surec bitmeden Ulkeye giris yapabilirseniz ve ayni zamanda current de olduktan sonra DV icin AOS basvurusu yapabilirsiniz . Ve fakat kalan sure yetermi orasi tartisilir . Gecmiste 30-45 gun gibi surelerde AOS surecini bitirerek GC aldigimiz Dosyalar oldu ama bu tabiki bir garanti degil . Her DV kazanani gibi sizinde sureciniz basvuru yapsanizda , yapmasanizda , Dosya icerde olup islem gormus bile olsa 30 Eylul e kadar Onay almadiginiz takdirde yanacak . Simdiden Bol Sans dilerim .
-
@tahsindundar Oncelikle Tebrikler . Current olmaya yakin degerlendirmek fayda var fakat sorunuza cevaben EVET B1/B2 vizeniz ile surec bitmeden , mumkunse bitise 3-4 ay kala Amerikaya gelerek AOS yapabilirsiniz .
-
Esimin annesine benim sponsorlugumla basvurdugumuz AOS ile green card basvurumuz (I-485) bugun onaylandi. Tum sureci kendim yuruttum. Herhangi bir avukat yada danisman kullanmadim. I-485 uscis’e 5 Ocak 2024 de ulasmisti. Bu ay itibariyle 17 ayda tamamlanmis oldu. Green Card’i beklemeye gectik. Aradaki sureclerden bahsedecek olursam ben calisma iznine basvurmadim sadece seyahat iznine basvurdum (I-131). Seyahat izni 16 ayda geldi. Tum bu surec icerisinde 2 kere uscis den duzeltme talebi geldi. Birisinde belgeleri doldururken karisiklik yapmisim onu duzeltip geri yolladim. Bu duzeltmesen 1 yil sonra da I-485 de bir bolumu eksik doldurmusum onu doldurup yolladim. Tum bu eksikliklere ragmen surec bana verilen tahmini sure icerisinde tamamlandi. Bir gecikme olmadi.
-
-
Evet, F-1 basvurunuzu bagimsiz olarak yapabilirsiniz. Hatta F-1 basvurunuz sirasina DV icin DS-260 formunu doldurmamis olmaniz bir avantaj. Ancak, bildigim kadariyla DOS tum F-1 islemlerini durdurdu. Belki bir guncelleme olmustur.
-
Teoride mumkun; ama gercekci olmak gerekirse Eylul ayinda yapacaginiz basvuru muhtemelen yetismez. DV AOS diger AOS sureclerinden daha hizli ilerliyor; ancak 1 ay yine de pek yeterli degil. Insanlar o yuzden early filing yapiyorlar, yani Temmuz'da bulten aciklanir aciklanmaz dosya gonderiyorlar.
-
-
@tahsindundar Evet bu mumkun; ancak AOS surecinde yapmaniz gerekenlere ek olarak KCC'ye e-maila tip sureci AOS olarak devam ettirmeye karar verdiginizi bildirmenizde fayda var.
-
Arkadaşlar merhaba, Mayıs 14 de sizlerin de desteğiyle eşim için AOS dosyamızı hazırlayıp göndermiştim. Hemen 15 gün sonra biometric randevusu geldi. Katıldı ve biometric randevusunun hemen ertesi günü hem I-131 travel document hem de I-765 çalışma izni onaylandi. Şimdi de interview completed oldu. Fakat biz henüz interview ile ilgili herhangi bir tarih almadık ve henüz katılmadık. Bir yanlışlık mı var acaba? Bilginiz var mı? Teşekkürler
-
@bernat Süreç genelde böyle ilerliyor. Bana da aynısı oldu. I-485 onayı var sırada. Herhangi bir eksiklik varsa daha fazla kanıt isterler eğer yoksa da 2 seçenek var: ya interview talep edecekler ya da direkt onaylayacaklar fakat interview neredeyse şart son dönemlerde.
Ben hala RFE'ye cevap bekliyorum 1 ay geçti

-
@bernat Benim de interview complete görünüyor uzun zamandır. Emma’ya sorduğumda interview waive olmuş görünüyor demişti, ilişki kanıtlarınız yeterince güçlü ise sizin de öyle olmuş olabilir muhtemelen. Yine de son adımda interview’a çağıracaklar mı göreceğiz.
-
@lavita çok teşekkürler. Dosyayı ileteli daha 1 ay olmadı, her şeyin bu kadar hızlı ilerleyeceğini düşünmemiştik biraz şaşırdık açıkçası. Acaba biz bir şeyleri yanlış mı algılıyoruz diye tereddütte kaldık. I-130 dosyasını iletirken çokça kanıt eklemiştik ama mülakat verirlerse de çok sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyoruz. Umarım hepimizin süreci sorunsuz ve hızlı bir şekilde sonuçlanır.
-
@Nugbug anladım, çok teşekkürler. Bir şeyi anlamadık mı acaba diye tedirgin olmuştuk, normalmiş onda netleştik en azından. Umarım kısa sürede sonuç alırsınız siz de sürecinizde.
-
@bernat İşte şimdi tam olarak avukatın size ne denli kazık attığını görmüş oldunuz, bir de çok biliyorlarmış gibi gözünüzü korkutuyorlar, gözünüzü korkuttuklarında sanki işlerini iyi yapıyorlarmış gibi bir algı yarattıklarını sanıyorlar. Aslında işlerin ne denli kolay ve kendi başınıza ilerletebileceğinizi de gördünüz, bu size ayrıca ileride birçok konu için bir özgüven ve cesaret de katmış oldu. Sürecinizde bir sıkıntı yok, olması gerektiği gibi ilerliyor. Bence mülakatı da waive ederler, bir müddet daha bekleyiniz, 3-9 ay. Başarılar.
-
@erenotti sizin sayenizde cesaretimizi toplayıp, kendimiz yapabileceğimize inandık. Ne kadar teşekkür etsem az. Ve anladık ki iyice arastırıp, mevcut kaynakları izlemişsen, ingilizce de biliyorsan ve açıkçası biraz mantık yürütecek zekaya da sahipsen aslında zor bir yanı yok. Gerçekten gözümüzü korkutmuşlar. Keşke en başta böyle ilerleseydik 1 yıl kaybetmemiş olurduk. Ama en azından yol almaya başladık. Ders oldu bundan sonrası için. Çok teşekkürler tekrar
-
@bernat benim de hızlı gitti aynı dediğiniz gibi. Çalışma izni ve seyahat onaylanmadı fakat interview tikli olmasına rağmen bir süre sonra görüşmeye çağırıldım. Arkadaşımın çalışma ve seyahat izni geldi fakat interview’dan ses yok mesela… kısmet mi yoksa bir prosedur mü bilemedim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
44
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum