Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
2.7k 479 202.6k 516

  • @Damla-Tanrıverdi-Gül selamlar, saglik mulakati demek istedi sanirim.


  • @hecetuna öncelikle harika bir anlatım süper detaylar vermişsiniz çok teşekkürler. kafamdaki çok fazla soruya yanıt buldum. Umarım bizde sorunsuz bir şekilde atlatabiliriz bu süreci. Ayrıca sizi de tebrik ederim. Yeni hayatınızda mutluluk sağlık ve başarı sizinle olsun 🙂

    Bir kaç soru sormak istiyorum size, formül A dediğiniz (doğum belgesi e devlet) yazmışsınız bu nedir tam olarak ve nereden alınır e devlette.
    2. bir sorum da formül B yine e devlet bu nedir?
    3. evlilik cüzdanı lejantıyla birlikte fotokopisi nedir? cahillimi mazur görün 😃

    Teşekkürler.


  • @Arif-Emre-Kömürcü
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀


  • @Flight101 değerli abim, bu mesajdan benim içinde yazsan keşke nasip olur mu bilmiyorum ama azda olsa umudum var.


  • @Damla-Tanrıverdi-Gül 😊saglık mülakatı demek istemiştim hocam


  • @Mehmet-Kocalar ah pardon 🙂 tahmin bile edememiştim.
    Evet onu da yazayım müsait olunca 🙂 teşekkür ederim


  • Hong Kong Mülakat Deneyimim.

    Herkese merhabalar. Bu yazıda sizlere Hong Kong’taki mülakat deneyimimi detaylarıyla anlatmaya çalışacağım. 20 günlük maceraya geçmeden önce; Bu süreçte tanıştığım, A’dan z’ye her konuda yardımıma koşan, yaşadıklarını samimiyetle aktaran, birçok talihliye de destek olan kıymetli @sedaa 'ya teşekkür etmek istiyorum, ABD’deki yeni hayatında kendisine başarılar ve mutluluklar diliyorum…

    “HONG KONG ORGANİZASYON” 🙂

    Ayrıca Hong Kong’taki yoldaşlarım; @Baki-Kaban, Andaç, @Tevfik-Karademir, @Veyss00 ve @e-krkrt de büyük teşekkür borçluyum. Gezdik, yedik, içtik, eğlendik… Birlikte çok güzel vakit geçirdik… Sağlam dostluklar edindik…

    KUTSAL BİLGİ KAYNAĞI; YEŞİLKART FORUM 🙂

    Ve tabiki de bu platformu kuran, çok önemli konuları ayrı ayrı başlıklarda detaylıca anlatıp bilgi paylaşan, mesajlara cevap verip en doğru şekilde yönlendiren adminlere ve forumun iyilik meleklerine de çok teşekkür ederim. Bu yılın ilk hong kong fatih’i, hepimize detaylı mülakat deneyimiyle yol gösterip rehber olan @onuru beye de teşekkür ederim.

    KCC İLE DOSYA TAŞIMA

    Ben de birçok arkadaşımız gibi dosya taşıma olayını “current olduktan sonra” yapacağımızı sanıyordum.

    @sedaa 'dan öğrendiğim fam yasası bilgisi sonrası ben de dosyamı geçtiğimiz Ağustos ayında KCC ile Hong Kong’a taşıdım ve bu noktada Yeşilkart forumla tanıştım. Bu zorlu, stresli süreçte hemen hemen her gün girip okuduğum forumdan çok faydalandım.

    Dosyamı taşıdıktan sonra Hong Kong ile ilgili bütün deneyimleri okudum. Geçen yıl current olduktan sonra dosyasını HK’a taşıma şansı bulmuş insanlarla da diyalog kurdum.

    Case numberım 16 binlerdeydi. Nisan ayında current oldum. Hemen KCC’ye mail atıp mülakat tarihimi sordum. 9 Haziran’a planlandığını öğrenir öğrenmez de KCC den gelen mail’in ekran görüntüsünü alıp, Nicolson a mail attım. (doğru mail adresi: [email protected] )

    Ertesi gün cevap geldi. 9 Haziran’daki mülakatım için 26 Mayıs’a randevu verildi. 2nl maili de nisan ayında current olduktan tam bir hafta sonra geldi. Randevu tarihinin, yerinin ve saatinin yazdığı yeni mektubu da Nicolson a sonradan ilettim. Tarihler kesinleştikten sonra gidiş biletimi THY’den (direkt uçuş) aldım.

    23 MAYIS CUMA HONG KONG’A İNİŞ

    Uzun bir uçuşun ardından Cuma günü akşam üzeri HK’a ulaştım. Pasaport noktasından çok kolay bir şekilde geçtim, hiç kimse bir şey sormadı. Havalimanında 100 dolar bozdurdum ve aynı noktadan hat aldım. Orada çalışan kişi hattı telefona taktı ve gerekli kurulumu yaptı.

    Para bozdurulan ve hat alınan yerin tam karşısından ise octopus kart aldım. Havalimanından Central’a otobüs ile kısa bir sürede ulaştım.

    airbnb’den bir haftalığına bir yer tutmuştum. Fakat ev sahibi dönüş biletimi görmek konusunda ısrar etti, dönüş tarihim net olmadığı için henüz uçak bileti almadığımı söyledim. Bunun üzerine kendisi beni kabul edemeyeceğini söyledi. (iptal işlemi sonrası bir hafta içinde ödediğim para iade edildi)

    Böyle olunca geceyi minicentral adında çok da önermeyeceğim bir otelde geçirmek zorunda kaldım. Ertesi gün ise otel fiyatlarına baktım ve merkeze yürüyerek 15-20 dk, tramvayla ise birkaç durak uzaklıkta olan, hemen dibinde de metro bulunan Ramada otele geçiş yaptım. Burada 19 gece kaldım. (otel fena değil, kaldığım süre boyunca herhangi bir sorun yaşamadım)

    DR. NICOLSON SAĞLIK RANDEVUSU

    26 Mayıs pazartesi günü ise soluğu Nicolson’da aldım. Burada Türkçe tercümeleri de bulunan birkaç formu doldurdum.

    Nicolson’da benden istenen evraklar şu şekilde;

    *5 adet fotoğraf
    *mülakat mektubu (çıktısını yanıma almadığım için telefondan pdf olarak gösterdim, okey dedi)
    *antikor sonuçları
    *ve aşı kartı (sağlık ocağından imza kaşeli almıştım, ekstradan e-nabızdan covid aşı kartı da çıkarmıştım)

    Ben 10 gün öncesinde TR’de 6’lı karma ve grip aşısı olmuştum. Nicolson'daki hemşire, aşı yapılmayacağını söyledi. Daha sonra boy, kilo, tansiyon ölçümü, kan alımı ve göz testi yapıldı, göğüs filmi çekildi. Ardından kadın doktor odasında vücut muayenesi yaptı. Kendisi inanılmaz tatlı bir insandı. Ekranında translate açıktı, iletişimi bu şekilde sağladı. Emin olmak için doktora “her hangi bir aşı olmayacak mıyım?” diye sorduğumda ise “hayır yeterli” şeklinde yanıtladı. Nicolson’da aşı olmadığım için benden toplamda 4 bin HK doları alındı.

    İşlemler bittikten sonra hemşire WP üzerinden haber vereceklerini söyledi. Ben iki kez sonuçlar acaba çıkmış mıdır düşüncesiyle 10. ve 11. günde tekrar gittim ama henüz hazır olmadığı, mesajı beklemem gerektiği söylendi.

    Beklediğim mesaj, 6 haziran Cuma akşamı geldi. Cumartesi günü sabah sonuçlarımı almaya gittim. (c.tesi yarım gün açık oluyorlar) Otele döndüğümde ise verdikleri aşı kağıdında (sonradan olmamız gereken dozların belirtildiği) doğum tarihimin 2025 olarak hatalı yazıldığını fark ettim.

    HK’daki badim, yoldaşım Baki’nin “Acaba konsolosluğa vereceğin kapalı zarfta da tarih hatalı mıdır?” uyarısı üzerine ise yeniden Nicolson’a gittik, durumu izah ettik.

    Hemşire hatayı görünce yarım saat ortalıktan kayboldu, doktorun odasına falan girdi ve tarihin düzeltildiğini, kapalı zarfın içine de bakıldığını, hiçbir problemin olmadığını söyledi. Sonrasında oradan ayrıldık.

    Sizler de lütfen tüm bilgilerinizin doğru yazıldığına dikkat edin. Benzer bir durum yaşarsanız kapalı zarfı “açmadan” nicolson’a gidin.

    9 HAZİRAN PAZARTESİ MÜLAKAT GÜNÜ

    Ve beklediğim gün gelip çatmıştı. Herkes gibi beni de uyku tutmamıştı. Sabah saat 8’de bir diğer yoldaşım; Hong Kong macerasını birlikte tamamladığım Andaç kardeşimle birlikte konsolosluğa gittik. Ben ekstra soruların gelmesi ihtimaline karşın orada sorun yaşamamak adına tercüman Aslı Gargılı hanım ile anlaşmıştım. (yarı fiyatına tercümanlık yapan öğrenciler de mevcut, fakat bayram dolayısıyla tr ye dönmüşlerdi) Kendisi de vaktinden önce oraya geldi ve birlikte kapıdaki listeden isimlerimizi güvenliğe gösterip içeriye giriş yaptık.

    (Mülakata tercüman ile girecek arkadaşlar, görüşmeden birkaç gün önce konsolosluğa mail atıp bilgi vermeyi unutmasın. Bu durumdan haberdar olmaları ve kapıdaki listede tercümanınızın adının yazması gerekiyor)

    Detaylı bir güvenlik aramasının ardından 1. kattaki görüşme alanına çıktık.

    Birkaç dakika sonra sol en baştaki veznede bulunan çekik gözlü hanımefendi bizi çağırdı. pasaportumu ve evraklarımı istedi.

    Benden alınan evraklar şu şekilde;

    *Lise diplomasının orjinali, fotokopisi, çevirisi
    *Üniversite diplomasının orjinali, fotokopisi, çevirisi
    *Üniversite transkripti
    *Formül A doğum belgesi
    *Vukuatlı nüfus kayıt belgesi, çevirisi
    *Askerlik belgesi, çevirisi
    *Adli sicil kaydı (e-devletten ingilizce olarak da çıkartabiliyorsunuz)
    *2 adet fotoğraf (fotonun arkasına ismimi yazdırdı)
    *Abd’de gidilecek adres (birçok arkadaşım gibi a4 kağıda elle yazmıştım)

    Evrakları teslim ettikten sonra oturup beklemeye başladık. Birkaç dakika sonra sağ en baştaki veznede bulunan Amerikalı memur ismimi anons etti. Sağ elimi kaldırıp yemin etmemi istedi. Ardından parmak izi aldı. Kendimi birçok soruya hazırlamıştım. Ama bana sadece “Daha önce hangi ülkelere gittin?” şeklinde tek bir soru sordu. Ben de 2018’de bir hafta şuraya… 2024’te de buralara… diye cevapladım, kendisi de “vizeni bugün onayladım, iki gün içinde teslim edilecek” dedi.

    Hem ben hem de Aslı hanım mülakatın bu kadar kısa sürmesine çok şaşırdık ve çok sevindik. Hatta kendisi başka soru yok mu bu kadar mı gibi şeyler söyledi, memur da evet dedi. 1 yıldır yaptığım stres, heyecan… bir dakikada olumlu neticelendi.

    Ertesi gün saat 12 gibi konsolosluktan mail geldi. Saat 13.30’da TC kimliğimi ve listedeki adımı güvenliğe göstererek içeri girip pasaportumu ve sarı zarfı teslim aldım. Hızlıca bilgilerime gözatıp, memurlara teşekkür ederek konsolosluktan büyük bir sevinçle ayrıldım.

    HK kaldığım süre boyunca birlikte vakit geçirdiğimiz; Baki’ye, Andaç’a, Veysel’e, Emre’ye, Teyfik’e bir kez daha teşekkür ederim. Hepimiz mutlu bir sonuçla HK’dan birer birer ayrıldık. Kendilerine Amerika’daki yeni hayatlarında başarılar ve mutluluklar dilerim. Bundan sonrasında da görüşmeyi, abd’de buluşmayı gönülden isterim.

    Ayrıca aynı dönemde orada bulunduğumuz @DenizMaths Hanım’a, eşine ve oğullarına da yeni hayatlarında mutluluklar dilerim. Umarım hepimiz ve bu yoldan geçen tüm talihliler hayallerine kavuşur ve çok daha iyi noktalara gelirler…

    Hong Kong - İstanbul uçağından sevgilerle… Aykut

    DİP NOT; MASRAFLAR...

    *Uçak biletleri: Gidiş-dönüş THY 36 k
    *Otel: 43 k.
    *Konsolosluk ve tercüman ücreti toplam: 23 k.
    *Yemesi, içmesi, hediyesi, alışverişi de derken hong kong’un bana maliyeti 150k üzeri oldu. Tabii bu rakamı daha aşağılara çekmek de mümkün. Bunun içi TR’den bolca erzak getirmenizi ve daha uygun fiyatlı airbnb'lerde kalmanızı öneririm. Daha ucuza uçak bileti bulmanız konusunda da şans dilerim.

    Amerika yolunda herkese başarılar…

  • ⭐⭐⭐

    @aykut1907
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀


  • @aykut1907 Ellerinize sağlık çok güzel yazmışsınız. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.

  • ⭐⭐

    @aykut1907 vizeniz hayirli olsun. Yeni hayatinizda basarilar.


  • @aykut1907 vizeniz hayırlı olsun.
    6’lı karma aşısı nerede nasıl yaptırdınız? aile hekimi mi? gittiğinizde bizden bu aşıları isteniyor yaptıracağız deyerek kabul ettiler mi? bir de bütün aşıları tek seferde mi vuruyorlar?


  • @aykut1907 hayırlı olsun yolunuz açık olsun✋🏻👍🏻


  • HONG KONG MÜLAKAT DENEYİMİ
    Herkese merhabalar.Zorlu ve sabır gerektiren uzun bir sürecin sonunda 6 Haziran günü vizelerimize kavuştuk.Bu uzun süreçte Yeşilkart Forumu kuranların ve devamlılığını sağlayan herkese ne kadar teşekkür etsek az kalır.
    Biz üç kişilik bir aileyiz ve asıl talihli benim.Geçen haziran ayında bu foruma üye oldum ve hemen her gün en az yarım saatimi burada geçirdim.Çok sayıda deneyim okudum,notlar aldım.Burada iki kilit cümle vardı:
    1)Ankara’ya güvenmeyin
    2)Her yılın dinamikleri farklı
    Bu iki cümleden yola çıkarak dosya taşıma kararı aldık.İki konsolosluğun performansı açık ara öndeydi.Viyana ve Hong Kong.Yeşil pasaportumuz ya da uzun dönem schengenimiz olsaydı hiç düşünmeden Viyana’ya taşırdık.Ancak defalarca schengen almamıza rağmen tekrar schengen almamızın garantisi yoktu.Böyle bir şans yakalamışken hele ki 17 yaşındaki oğlumuzun geleceği için risk alamazdık.Temmuz ayında dosyamızı KCC ile HK’a taşıdık.
    16 Nisan’da mülakat tarihimizin 6 Haziran olduğunu öğrendik.22 Mayıs için Nicolson’dan randevu aldık.20 Mayıs gecesi Demet ve Baki arkadaşlarımızla elimiz boş dönmemesi temennileriyle HK’a ulaştık.
    NICOLSON MUAYENE
    Gitmeden önce antikorlarımıza baktırdık.Eksik aşılarımızı olduk.Tabiki aşılar da cinsiyet ve yaş aralıklarına göre değişiyor.Sadece polio aşılarımızı Nicolson’a bıraktık.Mevcut aşılarımızın kayıtlarını hazırladık.Nicolson’da en dikkat çekici olan doktor dışındaki çalışanların ingilizcelerin yetersizliğiydi bence.İngiliz sömürgesi olmuş bir ülkede üstelik sadece işleri anadili ingilizce olan dört ülkenin göçmen vize muayenelerini yapan bir kurum için şaşırtıcı.Zaten HK genelinde de ingilizce seviyeleri ve telaffuzları çok kötü.Nicolson istediği evrakları zaten size mail yoluyla önceden bildiriyor.Ne istediyle tam onlar yeterli.Önce numara alınıyor,bir bölümde tüm evraklarınızı alıyorlar önce.Pasaportların fotolarını önden istemişlerdi.Onların fotokopilerini hazırlsmışlar zaten.Hemen verdiğiniz evrakları ekleyip herkese ayrı ayrı dosya oluşturuyorlar.Sonra hemşireyi bekliyorsunuz.Tansiyon,boy ve kilo ölçümü yapıyor.Göz muayenesi yapıyor.Göz muayenesinde alt sıra çok küçük,biz üçümüz de okuyamadık😊Umursamıyorlar.Ateş ölçümü yapılıyor.Bu arada boy ölçümünde başınızı dik tutup biraz yukarı kaldırın yoksa 3-4 santim kısa çıkıyorsunuz.Biz bunu 2 kişiden sınra fark ettik ve sadece eşim gerçek boyunda çıktı.Tabi bu önemli değil.Hemşire kan alıyor.Bazı kişilerden ekstra idrar testi de isteniyor.Bizden istenmedi.Sonra size verilen kıyafetleri giyip göğüs filmi çektiriyorsunuz.Doktor steteskop ile göğüs ve sırtı dinliyor.Elbiseyi göğüs altına kadar açıp vücutta herhangi bir bıçak izi ya da iğne izi olup olmadığına bakıyor.Amaç önceden çok büyük bir kavgaya karışmış mı,kendine zarar vermiş mi ya da uyuşturucu kullanmış mı bunu öğrenmekmiş.Biz doktor hanımla 5 dakika sohbet ettik.Direkt bunu sordum ve cevabı bu oldu.Bel fıtığı ameliyatım var,epikrizini sundum.Ameliyat yerine bile bakmadı.Karın bölgesine farklı bölümlerden bastırarak muayene ediyor.Diz refleksine bakıyor.Toplam 2 saat sürüyor.En son eksik aşıları olup ödeme yapıyorsunuz.Hemşire oğluma küçükken olduğu bir aşıyı tekrar olması gerektiği konusunda çok ısrarcı oldu.Eşim kendisinin de doktor olduğunu ve oğluna gereksiz yere aşı yaptırtmayacağını söyledi.Hemşire içeri gitti geldi ve sonuçta tamam gerek yokmuş dedi🤗
    NICOLSON SONRASI
    Eşim aşı konusundaki ısrarını ertesi gün film için tekrar çağırılarak ödemiş oldu😊Bir sorun olabilirmiş ve tekrar çekim lazımmış.Tabi bu durum bizi ister istemez gerdi.Balgam testi karşımıza çıkabilirdi.Eşim yan döndü ve kolunu kaldırdı.Çünkü şüpheli durumda aslında daha ileri gözlem öyle yapılırmış.Oysa hemşire
    bu sefer de sadece sırttan çekti.Önden ve arkadan çekim arasında fazla fark olmazmış.Çok şükür bir daha arayan soran olmadı.Mülakattan bir gün önce Nicolson dosyaları verdi.
    MÜLAKAT
    İstenen Belgeler
    Benden(asıl talihli)
    Formül A
    Formül B
    Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    Adli sicil kaydı
    Lise diploması orjinali ve ing çevirisi
    Üniversite diploması orijinali ve çevirisi
    Evlilik cüzdanı ve fotokopisi
    Eşimden

    Formül A ve B
    Adli Sicil Kaydı
    Askerlik Belgesi

    Oğlumuzdan
    Formül A ve Adli sicil(16 yaş üstü olduğu için)

    Resim ve pasaportlar zaten herkesten istenenler.Ayrıca Amerikan vizemiz 10 gün önce bittiği halde o vizelerin basılı olduğu eski pasaportlar istendi.Vizelerin üstü mühürlendi.

    SORULAR:
    Karşısında DS260 formları açık ve oradan soruyor.
    Yurtdışında bulundunuz mu?
    Hangi ülkelere gittiniz?
    Peki Suriye,İran,Irak ya da Kürdistan’da bulundunuz mu?
    Amerika’da bulundunuz mu?
    Hangi şehirlerine gittiniz?
    Siz elektrik mühendisi miydiniz?(Hayır,matematik mühendisiyim dedim)
    Oğlumuza Amerika planını sordu.
    O da Amerika’da zaten üniversite okumayı birkaç yıldır planladığını ve bu nedenle uluslararası bir lise eğitim programında okuduğunu söyledi.
    Hangi şehirde yaşamayı düşünüyorsunuz?
    Orada kim var?
    Sonunda da saç ekimi yapan eşime benim saç ekimine ihtiyacım var mı şakası yaptı(Aslında saçları çok iyiydi🧿)
    Sonunda vizelerinizi onaylıyorum dedi.Çok kibar ve güleryüzlüydü.Ben de o samimiyete güvenerek vizelerimizi en kısa sürede almamız gerektiğini aksi taktirde oğlumun sınavlarını kaçıracağını ve sınıfta kalabileceğini söyledim.Mikrofonu kapatıp ayağa kalktı,bir dakika arkadakilerle konuştu.Sonra uçağınız ne zaman dedi.Salı sabahı dedik.Kimseye imtiyaz yapamayacağını ama elinden gelenin en iyisini yapacağını söyledi.

    3 SAAT SONRA MUTLU SON

    Aynı gün 3 saat sonra mail geldi.Bayram çocukları gibi bir sevinçle gidip pasaportlarımızı aldık.Akşam arkadaşlarımızla bu güzel gün için kadeh kaldırdık🥂

    Çok güzel insanlarla tanıştık,güzel dostlar edindik.Bazıları yaşıtım hatta adaşımken bazıları kardeşim hatta çocuğum olabilecek yaştalar.Hepimiz tek bir paydada kader arkadaşıyız.Bana en ufak bir bilgi veren herkese teşekkürler.Bilgi kıymetlidir.Ben de elimden geldiği kadar benden sonrakilere yardım etmeye çalışıyorum ve çalışacağım🙋♀


  • @DenizMaths yolunuz açık olsun tebrikler 👍🏻👍🏻


  • @zakaria Sağlık ocağındaki ve şehir hastanesi enfeksiyon bölümündeki doktorlar bu aşının ellerinde olmadığını söyledi. ben de eczaneden 6'lı karma ve grip aşısı alıp sağlık ocağında ikisini de aynı anda yaptırıp sisteme işlettim ve verdikleri aşı kağıdına imza kaşe attırdım...

  • ⭐⭐

    @DenizMaths vizeniz hayirli ugurlu olsun. Sizlerle tanisip, sohbet etmek buyuk bir keyifti. Amerika da da gorusmek dilegiyle. Esinize ve oglunuza selamlar.


  • @DenizMaths Büyük bir mutlulukla okudum abla, forum sayesinde de ne güzel tanışmış olduk. Yolunuz açık olsun, oralarda görüşmek dileğiyle 🙂


  • @aykut1907 hayırlısı olsun dostum.Yeni hayatında başarılar dilerim.Tecrübelerini paylaştığın için teşekkürler.


  • @DenizMaths Yolunuz açık olsun. Ellerinize sağlık çok güzel yazmışsınız. Bizde sizlerin yardımıyla vizemizi alacağız ins.

  • ⭐⭐⭐

    @DenizMaths
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum