Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Damla-Tanrıverdi-Gül Hayırlı olsun Frankfurt deneyimi çok fazla görmemiştik güzel bir rehber olmuş elinize sağlık.

• ⭐⭐

@hakanu selamlar,

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• @Damla-Tanrıverdi-Gül saflık mulakatınıda yazarmısınız hocam hayırl olsun inş Allah darısı bize dıyelim

• Merhabalar, ankara konsolosluğunda mülakatım sonrası vizemi aldım. Daha önce genel prosedürler yazıldığı için çok detaylı bir şey yazmayacağım. Benim üniversitemi bitirmeme daha 1 sene var. Bu durumda olan insanlar faydalansın diye mülakatın sadece o konuyla ilgili kısmını yazacağım. Öncelikle belge teslimi yaparken (bana sordular) gereken diğer belgelerle birlikte üniversite öğrenci belgemi de verdim. Mülakatta ne iş yapacağımı sordu. Ben de mühendislik yapacağımı ancak okulumun bitmesine 1 sene kaldığı için bu yaz (3 aylık) için gidip herhangi bir işte (mcdonalds otel vs ne olursa.) çalışıp harçlık çıkartacağımı söyledim. Mezun olunca gelip mühendis olacağım dedim. O da bunu baya olumlu karşıladı. Mülakat sonunda bana amerika dışında 6 aydan fazla geçirmemin problem yaratabileceğimi eğer greencardı kaybedersem bir daha almamın çok zor olacağını söyledi. Ben de zaten 2 planım vardı ya 9 ay durup mezun olup gelmek ya da sömestr arasında amerikaya girip çıkmak (yaklaşık 4-5 aylık bir ara). Hangisi daha iyi olur dediğimde de sömestrda 1 gün gir çık yapmak için bile olsa gel daha iyi olur dedi. Eğer kafanızda bir soru olursa cevaplamaya çalışırım ama buradaki çoğu kişi kadar bilgili değilim. Bu arada benim mülakatımın kalanı baya rahat geçti eksik belge vs yoktu her şey genelde burada yazılanlarla paralel oldu. Umarım herkes rahatça vizesini alır.

• @Mehmet-Kocalar saflık mülakatı nedir? Anlayamadım

• @emirhankd Ben teşekkür ederim, forum gerçekten çok faydalı oldu 🙂

• @Serapp Sürecin başka aşamalarında bu siteden kontrol yapmadığım için bir an şaşırdım.
    Bilgilendirme için çok teşekkür ederim 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Damla-Tanrıverdi-Gül Özellikle forumda fazla deneyim paylaşımı olmayan bir yer olduğu için bu deneyimi yazmış olmanız çok değerli. Tebrik ederim, vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏🎉

• ⭐⭐

@Damla-Tanrıverdi-Gül selamlar, saglik mulakati demek istedi sanirim.

• @hecetuna öncelikle harika bir anlatım süper detaylar vermişsiniz çok teşekkürler. kafamdaki çok fazla soruya yanıt buldum. Umarım bizde sorunsuz bir şekilde atlatabiliriz bu süreci. Ayrıca sizi de tebrik ederim. Yeni hayatınızda mutluluk sağlık ve başarı sizinle olsun 🙂

Bir kaç soru sormak istiyorum size, formül A dediğiniz (doğum belgesi e devlet) yazmışsınız bu nedir tam olarak ve nereden alınır e devlette.
    2. bir sorum da formül B yine e devlet bu nedir?
    3. evlilik cüzdanı lejantıyla birlikte fotokopisi nedir? cahillimi mazur görün 😃

Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

@Arif-Emre-Kömürcü
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @Flight101 değerli abim, bu mesajdan benim içinde yazsan keşke nasip olur mu bilmiyorum ama azda olsa umudum var.

• @Damla-Tanrıverdi-Gül 😊saglık mülakatı demek istemiştim hocam

• @Mehmet-Kocalar ah pardon 🙂 tahmin bile edememiştim.
    Evet onu da yazayım müsait olunca 🙂 teşekkür ederim

• Hong Kong Mülakat Deneyimim.

Herkese merhabalar. Bu yazıda sizlere Hong Kong’taki mülakat deneyimimi detaylarıyla anlatmaya çalışacağım. 20 günlük maceraya geçmeden önce; Bu süreçte tanıştığım, A’dan z’ye her konuda yardımıma koşan, yaşadıklarını samimiyetle aktaran, birçok talihliye de destek olan kıymetli @sedaa 'ya teşekkür etmek istiyorum, ABD’deki yeni hayatında kendisine başarılar ve mutluluklar diliyorum…

“HONG KONG ORGANİZASYON” 🙂

Ayrıca Hong Kong’taki yoldaşlarım; @Baki-Kaban, Andaç, @Tevfik-Karademir, @Veyss00 ve @e-krkrt de büyük teşekkür borçluyum. Gezdik, yedik, içtik, eğlendik… Birlikte çok güzel vakit geçirdik… Sağlam dostluklar edindik…

KUTSAL BİLGİ KAYNAĞI; YEŞİLKART FORUM 🙂

Ve tabiki de bu platformu kuran, çok önemli konuları ayrı ayrı başlıklarda detaylıca anlatıp bilgi paylaşan, mesajlara cevap verip en doğru şekilde yönlendiren adminlere ve forumun iyilik meleklerine de çok teşekkür ederim. Bu yılın ilk hong kong fatih’i, hepimize detaylı mülakat deneyimiyle yol gösterip rehber olan @onuru beye de teşekkür ederim.

KCC İLE DOSYA TAŞIMA

Ben de birçok arkadaşımız gibi dosya taşıma olayını “current olduktan sonra” yapacağımızı sanıyordum.

@sedaa 'dan öğrendiğim fam yasası bilgisi sonrası ben de dosyamı geçtiğimiz Ağustos ayında KCC ile Hong Kong’a taşıdım ve bu noktada Yeşilkart forumla tanıştım. Bu zorlu, stresli süreçte hemen hemen her gün girip okuduğum forumdan çok faydalandım.

Dosyamı taşıdıktan sonra Hong Kong ile ilgili bütün deneyimleri okudum. Geçen yıl current olduktan sonra dosyasını HK’a taşıma şansı bulmuş insanlarla da diyalog kurdum.

Case numberım 16 binlerdeydi. Nisan ayında current oldum. Hemen KCC’ye mail atıp mülakat tarihimi sordum. 9 Haziran’a planlandığını öğrenir öğrenmez de KCC den gelen mail’in ekran görüntüsünü alıp, Nicolson a mail attım. (doğru mail adresi: [email protected] )

Ertesi gün cevap geldi. 9 Haziran’daki mülakatım için 26 Mayıs’a randevu verildi. 2nl maili de nisan ayında current olduktan tam bir hafta sonra geldi. Randevu tarihinin, yerinin ve saatinin yazdığı yeni mektubu da Nicolson a sonradan ilettim. Tarihler kesinleştikten sonra gidiş biletimi THY’den (direkt uçuş) aldım.

23 MAYIS CUMA HONG KONG’A İNİŞ

Uzun bir uçuşun ardından Cuma günü akşam üzeri HK’a ulaştım. Pasaport noktasından çok kolay bir şekilde geçtim, hiç kimse bir şey sormadı. Havalimanında 100 dolar bozdurdum ve aynı noktadan hat aldım. Orada çalışan kişi hattı telefona taktı ve gerekli kurulumu yaptı.

Para bozdurulan ve hat alınan yerin tam karşısından ise octopus kart aldım. Havalimanından Central’a otobüs ile kısa bir sürede ulaştım.

airbnb’den bir haftalığına bir yer tutmuştum. Fakat ev sahibi dönüş biletimi görmek konusunda ısrar etti, dönüş tarihim net olmadığı için henüz uçak bileti almadığımı söyledim. Bunun üzerine kendisi beni kabul edemeyeceğini söyledi. (iptal işlemi sonrası bir hafta içinde ödediğim para iade edildi)

Böyle olunca geceyi minicentral adında çok da önermeyeceğim bir otelde geçirmek zorunda kaldım. Ertesi gün ise otel fiyatlarına baktım ve merkeze yürüyerek 15-20 dk, tramvayla ise birkaç durak uzaklıkta olan, hemen dibinde de metro bulunan Ramada otele geçiş yaptım. Burada 19 gece kaldım. (otel fena değil, kaldığım süre boyunca herhangi bir sorun yaşamadım)

DR. NICOLSON SAĞLIK RANDEVUSU

26 Mayıs pazartesi günü ise soluğu Nicolson’da aldım. Burada Türkçe tercümeleri de bulunan birkaç formu doldurdum.

Nicolson’da benden istenen evraklar şu şekilde;

*5 adet fotoğraf
    *mülakat mektubu (çıktısını yanıma almadığım için telefondan pdf olarak gösterdim, okey dedi)
    *antikor sonuçları
    *ve aşı kartı (sağlık ocağından imza kaşeli almıştım, ekstradan e-nabızdan covid aşı kartı da çıkarmıştım)

Ben 10 gün öncesinde TR’de 6’lı karma ve grip aşısı olmuştum. Nicolson'daki hemşire, aşı yapılmayacağını söyledi. Daha sonra boy, kilo, tansiyon ölçümü, kan alımı ve göz testi yapıldı, göğüs filmi çekildi. Ardından kadın doktor odasında vücut muayenesi yaptı. Kendisi inanılmaz tatlı bir insandı. Ekranında translate açıktı, iletişimi bu şekilde sağladı. Emin olmak için doktora “her hangi bir aşı olmayacak mıyım?” diye sorduğumda ise “hayır yeterli” şeklinde yanıtladı. Nicolson’da aşı olmadığım için benden toplamda 4 bin HK doları alındı.

İşlemler bittikten sonra hemşire WP üzerinden haber vereceklerini söyledi. Ben iki kez sonuçlar acaba çıkmış mıdır düşüncesiyle 10. ve 11. günde tekrar gittim ama henüz hazır olmadığı, mesajı beklemem gerektiği söylendi.

Beklediğim mesaj, 6 haziran Cuma akşamı geldi. Cumartesi günü sabah sonuçlarımı almaya gittim. (c.tesi yarım gün açık oluyorlar) Otele döndüğümde ise verdikleri aşı kağıdında (sonradan olmamız gereken dozların belirtildiği) doğum tarihimin 2025 olarak hatalı yazıldığını fark ettim.

HK’daki badim, yoldaşım Baki’nin “Acaba konsolosluğa vereceğin kapalı zarfta da tarih hatalı mıdır?” uyarısı üzerine ise yeniden Nicolson’a gittik, durumu izah ettik.

Hemşire hatayı görünce yarım saat ortalıktan kayboldu, doktorun odasına falan girdi ve tarihin düzeltildiğini, kapalı zarfın içine de bakıldığını, hiçbir problemin olmadığını söyledi. Sonrasında oradan ayrıldık.

Sizler de lütfen tüm bilgilerinizin doğru yazıldığına dikkat edin. Benzer bir durum yaşarsanız kapalı zarfı “açmadan” nicolson’a gidin.

9 HAZİRAN PAZARTESİ MÜLAKAT GÜNÜ

Ve beklediğim gün gelip çatmıştı. Herkes gibi beni de uyku tutmamıştı. Sabah saat 8’de bir diğer yoldaşım; Hong Kong macerasını birlikte tamamladığım Andaç kardeşimle birlikte konsolosluğa gittik. Ben ekstra soruların gelmesi ihtimaline karşın orada sorun yaşamamak adına tercüman Aslı Gargılı hanım ile anlaşmıştım. (yarı fiyatına tercümanlık yapan öğrenciler de mevcut, fakat bayram dolayısıyla tr ye dönmüşlerdi) Kendisi de vaktinden önce oraya geldi ve birlikte kapıdaki listeden isimlerimizi güvenliğe gösterip içeriye giriş yaptık.

(Mülakata tercüman ile girecek arkadaşlar, görüşmeden birkaç gün önce konsolosluğa mail atıp bilgi vermeyi unutmasın. Bu durumdan haberdar olmaları ve kapıdaki listede tercümanınızın adının yazması gerekiyor)

Detaylı bir güvenlik aramasının ardından 1. kattaki görüşme alanına çıktık.

Birkaç dakika sonra sol en baştaki veznede bulunan çekik gözlü hanımefendi bizi çağırdı. pasaportumu ve evraklarımı istedi.

Benden alınan evraklar şu şekilde;

*Lise diplomasının orjinali, fotokopisi, çevirisi
    *Üniversite diplomasının orjinali, fotokopisi, çevirisi
    *Üniversite transkripti
    *Formül A doğum belgesi
    *Vukuatlı nüfus kayıt belgesi, çevirisi
    *Askerlik belgesi, çevirisi
    *Adli sicil kaydı (e-devletten ingilizce olarak da çıkartabiliyorsunuz)
    *2 adet fotoğraf (fotonun arkasına ismimi yazdırdı)
    *Abd’de gidilecek adres (birçok arkadaşım gibi a4 kağıda elle yazmıştım)

Evrakları teslim ettikten sonra oturup beklemeye başladık. Birkaç dakika sonra sağ en baştaki veznede bulunan Amerikalı memur ismimi anons etti. Sağ elimi kaldırıp yemin etmemi istedi. Ardından parmak izi aldı. Kendimi birçok soruya hazırlamıştım. Ama bana sadece “Daha önce hangi ülkelere gittin?” şeklinde tek bir soru sordu. Ben de 2018’de bir hafta şuraya… 2024’te de buralara… diye cevapladım, kendisi de “vizeni bugün onayladım, iki gün içinde teslim edilecek” dedi.

Hem ben hem de Aslı hanım mülakatın bu kadar kısa sürmesine çok şaşırdık ve çok sevindik. Hatta kendisi başka soru yok mu bu kadar mı gibi şeyler söyledi, memur da evet dedi. 1 yıldır yaptığım stres, heyecan… bir dakikada olumlu neticelendi.

Ertesi gün saat 12 gibi konsolosluktan mail geldi. Saat 13.30’da TC kimliğimi ve listedeki adımı güvenliğe göstererek içeri girip pasaportumu ve sarı zarfı teslim aldım. Hızlıca bilgilerime gözatıp, memurlara teşekkür ederek konsolosluktan büyük bir sevinçle ayrıldım.

HK kaldığım süre boyunca birlikte vakit geçirdiğimiz; Baki’ye, Andaç’a, Veysel’e, Emre’ye, Teyfik’e bir kez daha teşekkür ederim. Hepimiz mutlu bir sonuçla HK’dan birer birer ayrıldık. Kendilerine Amerika’daki yeni hayatlarında başarılar ve mutluluklar dilerim. Bundan sonrasında da görüşmeyi, abd’de buluşmayı gönülden isterim.

Ayrıca aynı dönemde orada bulunduğumuz @DenizMaths Hanım’a, eşine ve oğullarına da yeni hayatlarında mutluluklar dilerim. Umarım hepimiz ve bu yoldan geçen tüm talihliler hayallerine kavuşur ve çok daha iyi noktalara gelirler…

Hong Kong - İstanbul uçağından sevgilerle… Aykut

DİP NOT; MASRAFLAR...

*Uçak biletleri: Gidiş-dönüş THY 36 k
    *Otel: 43 k.
    *Konsolosluk ve tercüman ücreti toplam: 23 k.
    *Yemesi, içmesi, hediyesi, alışverişi de derken hong kong’un bana maliyeti 150k üzeri oldu. Tabii bu rakamı daha aşağılara çekmek de mümkün. Bunun içi TR’den bolca erzak getirmenizi ve daha uygun fiyatlı airbnb'lerde kalmanızı öneririm. Daha ucuza uçak bileti bulmanız konusunda da şans dilerim.

Amerika yolunda herkese başarılar…

• ⭐⭐⭐

@aykut1907
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @aykut1907 Ellerinize sağlık çok güzel yazmışsınız. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.

• ⭐⭐

@aykut1907 vizeniz hayirli olsun. Yeni hayatinizda basarilar.

• @aykut1907 vizeniz hayırlı olsun.
    6’lı karma aşısı nerede nasıl yaptırdınız? aile hekimi mi? gittiğinizde bizden bu aşıları isteniyor yaptıracağız deyerek kabul ettiler mi? bir de bütün aşıları tek seferde mi vuruyorlar?

• @aykut1907 hayırlı olsun yolunuz açık olsun✋🏻👍🏻

Benzer Başlıklar

• 728
  • 19441
  • 2735
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

110

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |