Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• DS 260 formu dolduruldıktan sonra,
    Online Immigrant Visa and Alien Registration Application (DS-260) ( çıktısını aldım )
    Immigrant Visa and Alien Registration Application Confirmation ( çıktısını aldım )

Ama hiç bir yere hiç bir evrak yüklemedim.
    Sanırım önceleri yapılıyormuş. Artık evrak yükleme yapılmıyor mu?
    Evrak vs yüklemem lazım mı?

Teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@doguyilma Bu başlığın ilk iletilerini okumuş muydunuz?

• @doguyilma
    Selamlar, evrak yukleme olayi 2022 mali yilinin baslarinda kaldirildi. Su an icin surecinizi takip ederek dosyaniza mulakat planlanmasini bekleyeceksiniz. Bol sanslar.

• Merhabalar, öncelikle herkese sabırlar ve kolaylıklar dilerim. Daha öncede yazdım ama sanıyorum arada kaldı notum. Dosya taşımaya karar vermiş ve taşımış arkadaşlara kafamda oturmayan birkaç soruyu aktarmak isterim.
    Çok fazla Bangkok ve Hong Kong a taşıyan görüyorum. Bu durumda o konsolosluklarda yoğunluk olma durumu ve Ankara ile aynı durumda olma ihtimali var mı? Veya geçmişte bu durum için bir bilgi var mı acaba.
    Ek olarak dosyayı ne zaman taşıdığımız ile mülakat tarihimiz etkilenmekte mi? Örnek olarak numarası 20xxx olan bir arkadaş bu tarihlerde sırası 10xxx olan bir arkadaş ise 1 ay sonra taşıdığında sıra numarası önce olan mı mülakat önce alır yoksa önce taşıyan mı? Bu konuda bir bilgi bulamadım.
    Şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler. Herkese başarılar dilerim

• @aliyonel

Bizim durmumuz sizinkiyle çok yakın, ben 4. Pasaportumu kullanıyorum şuan bir çok schengen aldım fakat eşimin hiç yok ve dosyamızı Viyana’ya taşıdık, sayın @Flight101 in dediği gibi bir yöntem çok akıllıca olacaktır , biz de aynı şekilde yapmayı planlıyoruz, sürecinizde başarılar diliyorum, belki de aynı günlerde mülakata girip bayraklarımızı alıp çıkarız inşallah 🙏

• ⭐⭐⭐⭐

@Mirage-0 birkaç yıl önce olsaydı çok rahat alırdınız vizenizi ankaradan, ancak bu cn ile selected olmanın avantajı değil de bir şansı var, o şansta şu, 2026 bahar aylarından sonra açıklanacak vize bültenlerinde sizin de cut off olabilme ihtimali ve bundan sonra uygun bir konsolosluktan randevu alabilme ihtimali. Dosya taşıma ile bu şansın gayet güzel kullanıldığını gördük' yeterki bültende açıklanan sıralamada olsun cn'ınız.
    Bülteni de az önce verilen linkten ay ay takip edebilirsiniz. Bununla ilgili forumda da başlık var, o başlığı da takip edebilirsiniz. Örneğin, temmuz ayında dv2025 için son bülten yayınlanacak ve 2 ay sonrasında yani eylül ayında dv2025ler için son mülakat verilebilecek numara açıklanmış olacak o bültende. Dv2025 için sondan bir önceki bülten yeni açıklandı ve 22k.. yani 22k üstü herkes umudunu 7.ayda açıklanacak bültene taşıdı mecburen. Şans son aya kadar devam eder, yeterki siz elinizden geleni yapın (dosya taşıma gibi)
    Bizim için yani dv2026 için ağustos 2.haftası gibi başlar süreç, ilk bültenin açiklanmasıyla yani. Ağustosun 10u civarı bülten açiklanacak ve ekim ayında ilk mülakatlar hangi numaraya kadar verilebilir bunu öğrenmiş olacağız. Aylar içinde de hem bültende açiklanan numaraların hem de konsoloslukların performansına ve seyrine göre de siz numarası yüksek olanlar doğru sekilde aksiyon almaya çalışacaksınız, hepsi bu, bol şanslar 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@aliyonel mali olarak kıyaslama konusunda aslında viyana ve hk/bk denk gelebilirler mi acaba? Şöyle ki, eşiniz için doğru zamanda schengen alabilmek için önden küçük turistik gezi ile schengen alma ve o geziyi gerçekleştirme maliyetiyle sağlik+mülakat zamanı yapacağınız viyana seyehatlerini eklediğinizde belki de uzak doğuya yapacağınız masrafa denk gelebilir mi? Bunu da bir hesap ederdim ben olsam, bir de mülakat dönemi vizeyi denk getirme meselesi var. Hk bk mülakat deneyimlerinde arkadaşlar çok güzel maliyet geri bildirimleri de yapmışlar, hâkeza viyana için de, bunlardan da bolca faydalanıp en doğru kararı vereceksinizdir, bol şans 😊

• Dosyamı bangkok'a taşıdım ve taşındıgına dair mail geldi. şu an için teyit etmeme gerek var mı?

• @aysegul açıklamanız için teşekkür ederim🌹Henüz dosya taşıma işini anlamadım, umarım Case Number’ın yüksekliği beni sıkıntıya sokmaz ve hayırlıysa gönlümdeki yolculuk gerçekleşir🍀

• merhaba , vukuatlı nüfus kayıt örneğimde sadece benim ve babamın detaylı bilgileri mevcut(doğum yeri, kimlik no vs. ). Annemin ise sadece anne adı yazan yerde ismi var o kadar. Herhangi bir kimlik no doğum yeri yok. Listede babam ve ben varız. Bu bir sorun teşkil eder mi ? yapmam gereken bir sey var mı ? teşekkürler

• ⭐⭐⭐

@Ekremi Selamlar... Nüfus kayıt örneğini aile olarak seçip almalısınız...Tüm aile bireyleriniz (Alt-Üst soy olarak) çıkacaktır.

• @Ekremi bu belge ne içindi, ben en son dosyamı taşıdım ve sonrasında beklemem gerekiyor sanıyordum

• @Mirage-0 eğer dosyanızı taşımazsanız süreçle alakalı beklenti içindeyseniz hüsrana uğrama ihtimaliniz çok yüksek. Sizin dosya numaranıza ankara için sıra gelmesi, greencard çıkma ihtimali kadar düşük sanırım. Hepimize bol şans diliyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@onurfenci bu belgeler mülakat için, henüz sadece bekliyoruz evet, yani evrak hazırlamıyoruz şuan, police cert. vs gibi uğraştırıcı işleriniz olmayacaksa bekliyoruz. İlk iletiyi okuyun tekrar, faydasını görürsünüz.

• @onurfenci Viyana’ya dosya taşımak için dilekçe örneği var mı❓ Siz de taşımışsınız sanırım benden daha iyi bir dosya numaranız olduğu halde🙄

• @AyemÖ
    Selamlar, ilgili konsolosluklarda fazla transfer edilmis dosyalardan dolayi yogunluk olussa bile her bir dosyaya mulakat planlayabilecek potansiyele sahipler. Tabii ki bir sure sonra Umman Buyukelciligi’nin yaptigi gibi dosyalari kabul etmeme ya da transfer edilmis dosyalara slot ayirmama gibi ihtimalleri her zaman mevcuttur. Bu yuzden surecinizi dikkatlice takip etmek, mali yilinizin ilerleyen zamanlarinda olasi bir sorun cikma ihtimaline karsi size alternatiflere yonelmeniz icin zaman kazandiracaktir.
    Sahsi gorusum ise ilgili konsolosluklarin Ankara Buyukelciligi gibi yapmayacaklari yonunde.
    Yani sira Ankara Buyukelciligi istese 1 ay icerisinde mevcut DV25 mali yilinda current olan butun TR talihlilerine vize verebilecek kapasiteye sahiptir. Ancak Ankara’nin mulakat vermeme sebebi dosya yogunlugundan daha cok bilinmeyen bir sebepten oturu Turk talihlilerine yeteri kadar mulakat vermek istememeleri diyebiliriz.
    Diger sorunuz icin, eger bultende bir anda sicrama olur ve 10k’dan 20k’ya kadar aralikta bulunan dosyalar mulakat planlanmaya uygun hale gelirse, o zaman 19k gibi yuksek numaraya sahip dosyasini erken tasiyip AV(Allocation of Visa) siralamasinda yer alan talihli, dosyasini gec tasiyan 11k CN’e sahip bir talihliden daha once mulakat alabilir. Ancak son yillarda bulteni cok kontrollu bir sekilde ilerlettikleri icin, bahsettigim secenegin olmasi pek muhtemel gorunmuyor.

• Planı şöyle kurguladık ne dersiniz bilemedim, mülakat tarihimize yaklaşık 9-10 ay kadar zaman var, erken bir turistik Schengen alma yoluna gideceğiz, mülakata yakın daha kolay Schengen alabilmek için,red almamız durumunda Case numaramız current olmadan KCC ile temasa geçip direkt Bangkok’a taşıyıp orada süreci orada tamamlamak istiyoruz, bana kalırsa hiç Schengen beklemeksizin taşımamız gerekiyor aslında fakat yalnız değilim , eşim ve 5 yaşında kızımız da sürece dahil, zira eşim yakın yerlerde bitirelim istiyor.

• @Mirage-0

Alıcı: [email protected]

Konu: Case Transfering – (Name Surname) – (Case Number)

Dear Sir/Madam
    I kindly request your assistance in transfering my case to U.S. Embassy Vienna, Austria.
    Best Regards.

Name-surname: XXXXXXX XXXXXXX
    Case Number: XXXXXXXXXXXXXX
    Date of Birth: AY/GÜN/YIL
    Mail Adress: (kendi mail adresimi yazdım)
    The address where I will stay in Vienna will be: XXXXXXXXXXXX Wien, Avusturya

Please accept my transfer request and let me now after the transfer process.
    Thanks, regards

Viyana için Booking veya Airbnb’den bulabileceğiniz bir otel adresi yazabilirsiniz otel adı belirtmeden, biz bu şekilde yaptık ve hemen dosya transferimiz gerçekleşti 1-2 gün içerisinde.Bol şanslar dilerim.

• Merhabalar dosya taşımak için konsoloslukların bilgilerine nasıl ulaşabiliriz?

• ⭐⭐⭐⭐

@Mirage-0

Aynı soruyu tekrar tekrar sorarak zaman kaybediyorsunuz, sürecinizin başarısız olması için ugrasiyorsunuz.

CN 27xxx ile Ankara’dan mülakat almanız çekilişte kazanan olmuş olmanızdan daha düşük bir ihtimal. Başka bir mesajinizda yeşil pasaportum var ama Viyana’ya gitmek istemiyorum demeniz kişisel bir tercihiniz mi bilmiyorum. Dosya taşımayı anlamadım demişsiniz ayrıca.

Bu ayağınıza gelen şansı (CN numaranız keşke daha küçük olsa ama artık yapacak bir şey yok) tepmek istemiyorsanız, bu başlığın 4.iletisini okuduktan sonra DV2025 mülakat deneyimlerindeki farklı ülkelerde talihlilerin girdiği deneyimlerdeki maliyetler & seyahat sürelerini kendi profiliniz nezdinde değerlendirdikten sonra en kısa sürede dosya taşımanız gerekiyor.

Dosyanızı taşıdıktan sonra yapmanız gereken sabırla açıklanacak bültenleri ve bu konu başlığını takip etmek, bültende cut off olduktan sonra size mülakat tarihi verilmesini beklemek olmalı. Bu forumdaki kimsenin bilemeyecegi tek şey DV2026 sürecinde belki sizin numaranız cut off olmadan süreç bitecek ve süreciniz olumsuz sonuçlanacak. Bu yüzden beklentiye girmeden, duzeninizi bozmadan hayatınıza devam etmeniz bu önünüzdeki 15 ay boyunca yararınıza olacaktır.

Bu cevaplarım yeterli olmadıysa mutlaka paraniza göz dikmiş danışman adı altında çalışanlar var dışarıda, size destek olabilirler ama bu forum çok kıymetli.

Bol şans!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |