Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@Mirage-0 selamlar, ankara da bulunan konsoloslugun performansi her gecen sene daha da kotuye gidiyor. Ornek olmasi acisindan eski donemlerin verilerini ileteyim sizlere;

Dv25 ==> en son verdigi mulakat 5653 ( henuz surec bitmedi)
    Dv24 ==> en son verdigi mulakat 7121
    Dv23 ==> en son verdigi mulakat 15940

Yukarida size son 3 donemin en son verilen mulakatlarini paylastim. Gordugunuz gibi her gecen sene daha da kotuye giden bir profil cizmis, bu verileri ele aldigimizda sizin cn ne sira gelmesi inanin cok zor. Bu yuzden burada herkes size iki seyi onerecektir.

1-) ankaraya guvenmeyin
    2-) dosyanizi tasiyin

Sizin dosya tasima durumunun disinda su ihtimalide dusunmeniz gerekiyor, cn niz yuksek oldugu icin dosyanizi tasisaniz bile mulakat alamama ihtimaliniz mevcut. Yani onunuzde nereden bakarsaniz 1 yili askin bir sure var. Bu nedenle dosyanizi tasiyip, dv26 surecini izlemeniz gerekiyor. Eger olurda ankara nin performansi duzelirse geri tasima ihtimalinizde mevcut, buda yuksek cn li olmanin avantaji. Umarim aklinizda ki sorulara ufakta olsa, cevaplamisimdir. Simdiden bol sanslar.

• @onuru cevap için teşekkür ederim😉Bir de şu current olma durumuna nereden bakılıyor onu öğrenebilsem iyi olurdu🍀Şimdi bu Case Number ile randomly selected olma durumumun ne faydası oldu bana❓Dosya taşımanın da bir faydası yok gibi😞

• ⭐⭐

@Mirage-0 selamlar, vize bultenine asagidaki linkten ulasabilirsiniz. Soylediklerinizde haklisiniz, malesef artik sadece secilmis olmak yetmiyor birde iyi bir cn ile secilmek gerekiyor. Yukarida da bahsettigim gibi, 1 yildan fazla bir sureniz olacak. Gunlerin ne getirecegi belli olmaz o yuzden umudunuzu kirmayin.

• @iibrahimd detayları takip etmeye çalışıyorum. Benim de tahminim dv2027 ile başlayacaktır diye ama bekliyoruz bakalım.

• @onuru moral verdiğiniz için de teşekkür ederim😉Hayırlısı olsun herkes için🍀♾️

• Merhaba amerikaya 2023 f1 ile girdim 2024 iltica dosyasi actim 2026dv lottery kazandim keske kazanmasaydim numaram 2.57X.Amerika icinde adjustment of status yapamiyorum.dosyami kapatip ulkeyi terk edip turkiye disinda bir konsolosukta mulakata girip Geri gelmem lazim.basina boyle bir sey gelmis biri Beni aydinlatabilir mi tesekkurler ?

• 2025 mülakat sayfasında sormuştum serap hanıma teşekkürler cevap vermiş burdan da sorayım mülakatların tamamını okudum şunu merak ediyorum aktif olarak çalıştığımız için işten izin alma durumu bizleri sıkıntıya sokuyor sürecimizi bangkok da mı yoksa hongkong da mı daha hızlı tamamlarız acaba mesela hongkongda sağlık muayenesiyle vize mülakatı arasında gün fazla genelde ama bangkokta da pasaportun geri alınmasında uzun günler bekleyen olmuş ve ikisi arasındaki maliyetlerde ne kadarlık bir oynama olur yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

• Merhaba,
    Benim Schengen vizem var ancak eşimin olmadığı için randevu zamanını nasıl denk getirebiliriz ve vize alabiliriz endişesiyle ana başlıktaki 4. madde de tarif edildiği şeklide dosyamı Viyana yerine Hong Kong'a taşıma kararı aldım.
    Bu kararım sizce doğru mu? Viyana'ya vize alıp gitmek mi yoksa Hong Kong mu?
    Mali açıdan daha uygunu sanırım Viyana ama vize çıkmama ya da randevu tarihine denk getirememe endişem var.
    Ancak yine randevu zamanı belirlenmesine göre erkenden bilet ve konaklayacağımız yerleri rezerve etmek istiyorum.
    Bunu en doğru şeklide nasıl yapabilirim?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

@aliyonel, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,
    Benim Schengen vizem var ancak eşimin olmadığı için randevu zamanını nasıl denk getirebiliriz ve vize alabiliriz endişesiyle ana başlıktaki 4. madde de tarif edildiği şeklide dosyamı Viyana yerine Hong Kong'a taşıma kararı aldım.
    Bu kararım sizce doğru mu? Viyana'ya vize alıp gitmek mi yoksa Hong Kong mu?
    Mali açıdan daha uygunu sanırım Viyana ama vize çıkmama ya da randevu tarihine denk getirememe endişem var.
    Ancak yine randevu zamanı belirlenmesine göre erkenden bilet ve konaklayacağımız yerleri rezerve etmek istiyorum.
    Bunu en doğru şeklide nasıl yapabilirim?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Selamlar...
    Sürecinizde mülakat almanıza 10 aya yakın süre olduğunu söyleyebiliriz. Şimdiden düşük maliyetli, turistik bir ülkeye seyahat planlayarak eşinize schengen vizesi alabilirsiniz..Bu girişim daha sonraki başvurunuz için iyi bir başlangıç olacaktır. Bir sonraki vize başvurunuzu süreci takip ederek mülakat tarihinizin gelebileceği aylara uygun yapabilirsiniz...Mülakat tarihinizin 2026 yılının ilk çeyreğine gelme ihtimali olduğunu düşünürsek bu zaman diliminde schengen vize randevusu bulmak diğer dönemlere göre daha olasılık dahilindedir...
    Mülakat tarihinizi yaklaşık 40-45 gün öncesinden öğrenebiliyosunuz. Bu zaman aralığı uygun fiyatlı uçak biletleri ve konaklama ayarlamak için gayet yeterlidir.
    Viyana mülakatları için 6-7 günlük seyahat yeterli olmaktadır.

• ⭐⭐⭐⭐

@aliyonel Çok haklısınız. Viyana hem yakın hem de daha az maliyetli ama yeşil pasaportu olmayanlar için Schengen vizesi gerçekten çekilecek dert değil. Stres yaşamaktansa BK veya HK'ya taşımak daha mantıklı görünüyor.

• @Flight101 teşekkürler bilgi için. Eşimin daha önce 1 adet ispanya ve 2 adet Yunan kapı vizesi bulunuyor. Sadece zamanı denk getirememe ya da schengen başvurusunun olumsuz sonuçlanması için endişe ettim. Risk almaya değebilir çünkü HK çok maliyetli olacak.

• ⭐⭐⭐

@aliyonel
    Yunanistan iyi bir seçenek değerlendirilebilir...İlk başvuruda kısa verebilir ancak ikinci de işinize yarayacak sürede alabileceğinizi düşünüyorum...Sürecinizi sıkı takip ediniz, current zamanınızı iyi hesap etmenizi sağlayacaktır.

• @Serapp serap hanım merhaba Bk ve Hk nın mülakat verme performanslarını nasıl değerlendiriyorsunuz sizce hangisi daha hızlı mülakat veriyor

• ⭐⭐⭐⭐

@tolga20, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp serap hanım merhaba Bk ve Hk nın mülakat verme performanslarını nasıl değerlendiriyorsunuz sizce hangisi daha hızlı mülakat veriyor

Merhaba Tolga bey, 2025 Excel tablosunda inceleme yapabilir, her ne kadar eksikler olsa da bir fikir edinebilirsiniz.

Bu arada sizin de 2026 Excel tablosunda isminizi göremedim❗

BK ve HK’ya dosyasını taşımış olup CN'ı aktif olanlardan şu ana kadar “mülakat alamadım” diyen kimse olduğunu görmedim. İkisi de hızlı.

Tabloyu incelerken şunu da unutmayın ki, bazı kişiler mülakat veya vize aldıktan sonra imzalarını güncellemiyor ve tabloya işlemiyor. Biz 2023 yılında excel tablosundan çok faydalandık, hatta kendimiz giriş yapamıyor not yazarak güncellenmesini sağlıyorduk. Şimdi çok kolay ama sanırım “ben faydalandım ama başkası faydalansa da olur, faydalanmasa da” gibi bir yaklaşım sergileniyor.

Halbuki hem süreci halen devam edenler hem de gelecekteki talihliler için imza güncellemeleri ve excel tablosu çok önemli bir kaynak.

Bu nedenle, sorumluluk sahibi herkesin gelişmeler oldukça hem imzasını hem de exceldeki kendi satırını güncellemesini önemle rica ediyoruz.

• @Serapp yeşil pasaportum var ama Case Number 28.000’e yakın ve Viyana gitmek istediğim bir yer değil, dosya taşıyıp da Amerika işi yatarsa boşa harcanacak para olursa çok üzülürüm. Yerimde olsaydınız dosya taşıma riskini göze alır mıydınız merak ettim🤔

• Forum yöneticileri DV2026 Excel Takip Listesine yine bir sabotaj yapılmış 🙂 düzeltebilir misiniz, teşekkürler.

@gucarslan @Serapp @Flight101

• ⭐⭐⭐⭐

@Mirage-0, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp yeşil pasaportum var ama Case Number 28.000’e yakın ve Viyana gitmek istediğim bir yer değil, dosya taşıyıp da Amerika işi yatarsa boşa harcanacak para olursa çok üzülürüm. Yerimde olsaydınız dosya taşıma riskini göze alır mıydınız merak ettim🤔

Bu CN ile Ankara'da kalırsanız zaten mümkün değil. Ayrıca dosyanızı taşımak risk değil ve bunun için bir masraf yapmıyorsunuz. Yeşil pasaportunuzun olması büyük bir avantaj. Olur da sıranız gelir ve mülakat alırsanız vizenizi alırsınız. Sıranız gelmezse de ben elimden geleni yaptım ama olmadı dersiniz. Yerinizde olsam çoktan taşımıştım bile😊

• @Serapp teşekkür ederim🌹Nasıl da anında cevap veriyorsunuz, maşallah size🧿

• ⭐⭐⭐

@bravist Malesef talebinizi yerine getiremiyorum..Çünkü yönetici değilim, düzenli kullanıcıyım 😉...

• @bravist düzeltmeler yaptım ama yine herkes bilgilerini kontrol etsin bazı özel bilgiler karışmış.

Benzer Başlıklar

• 221
  • 728
  • 73
  • 642
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

167

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |