Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @onuru

Teşekkür ederim,
    Eşim lise mezunu ve orjlnal diploması var elimizde, merak ettiğim şey, e-devlette 2006 öncesi diplomalar görünmüyor, bu yüzden acaba apostil veya tastik gerekli mi acaba ?

• ⭐⭐⭐⭐

@Aslan-3 2025 viyana mülakat deneyimlerini okuyun, orada diploma ibrazıyla ilgili belki de farklı farklı caseler göreceksinizdir. Sorunuza daha net yanıt bulabilirsiniz o şekilde.

• @aysegul

Teşekkür ederiz,

2025 Viyana deneyimleri’nin tamamını okudum aslında, son dönem mezunlardan bazıları e-devlet çıkktısı ile beraber görürmüşler evlatları, kimileri de sadece orjlnal diploma ve tercümesi ile girmişler ve sorun olmamış, bende tereddüdte kaldım o yüzden sordum .

• @ugursway haklısınız arada sadece 2 gün fark oluştu. Umarım sorun olmaz.

• ⭐⭐⭐⭐

@SKUKAAN Ankara; dv2025te mesela 580e kadar cn'lara 2024 Ekimde mülakat tarihi vermiş, kasım aralık pas geçmiş evet, 500-1499 arasını da ocak ayına mülakat tarihi vererek eritmiş. Ancak bu her sene için tam bu şekilde geçerli değil, dv2024te de sadece kasımı pas geçmiş, gibi notlar almışım ben(yanlışım yoksa eğer). Yani her yılın kendine has bir takvimi var, ancak değişmeyen şey, Ankara nın her yıl giderek azalan performans grafiği..

• Dosya taşımayı nereye yapmalıyım ve şimdiden taşıma işlemini yapmalı mıyım?

• @Serapp şuan da girdim excel tablosuna

• @flzdgnn, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@rezanclz schngen vizemiz yok nasıl yapabiliriz. Sizce schengen basvurusu mu yapalım? yada vizesiz ülke tercihi mi yapalım schengen almak için şartlar nedir bilmiyoruz. Bir de bu taşıma işlemini ne zaman yapmalıyız. DV-260 formunu gönderdik

Evli ve uzun süredir sgk girisiniz var ise yunanistan size cok yüksek ihtimalle veriyor, yunanistani simdiden deneyebilirsiniz. Vizeniz cikarsa ufak bir gezi de yaparsiniz daha sonra aktif olmaya yakin yeniden basvuru yaparsiniz. Ama bazen belli olmaz 6 aylik da verebilir hic vermeyebilir de. Bunun icin turizm ajanslarina danisabilirsiniz genelde tur paketleri satiyorlar ücrete tur+vize hizmetleri de dahil oluyor konuya cok fazla hakim degilim bu konuda en iyi bilgiyi turizm ajanslari size aktarir. Ds-260 formunu gönderdikten hemen sonra bu basligin 3.iletisinde kcc araciligi ile dosyanizi tasiyabilirsiniz.

• Yunanistandaki konsoloslukla alakalı çok fazla veri yok sağlık raporu süreci nasıl işler nasıl olur, biraz riskli sanki. Ve kaç mülakat alıyor hızlı mı bilmiyoruz. Viyanadan dosya taşıma maliyeti ne olur peki ortalama bilginiz var mı?

• @matkapitalizm, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Dosya taşımayı nereye yapmalıyım ve şimdiden taşıma işlemini yapmalı mıyım?

Merhabalar,
    Benim dosya numaram 65xx ve geçmiş yılların deneyimlerini okuduğumda Ankarada bize sıra gelme olasılığının risk olmasından kaynaklı direk olarak dosyamızı Hong Kong'a taşıdık. Önceki deneyimleri okuduğumda 4000 ve altı bir sıra numaranız yoksa Ankarayı beklemek çok mantıklı durmuyor. 1 Ekimden önce KCC'ye mail atarak direk dosya transferi yapılıyor. Ancak bültende numaralar açıklandıktan sonra yani KCC dosyalarımızı konsolosluklara gönderdiğinde artık karar veren yer konsolosluklar oluyor ve konsolosluk oturum vs. isteyebilir veya kotamız doldu diye dönüş yapabiliyormuş. Önceki deneyimleri okuyarak daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Ben araştırmamı yaparak dosya taşıma işlemini KCC üzerinden direk yaptım. Dosya numaranız 5000 üzerindeyse bence riske atmayıp taşımakta fayda var diye düşünüyorum. Örneğin geçen sene 5800 sıra numarası olan bir talihli dosyasını Hong Kong'a taşıayarak 2025 yılının ilk vize onayını alanları arasında. Aynı tarihlerde Ankara da halen 2000 sıra numaralı kişiler mülakat alamamış olarak görünüyordu. Ancak dediğim gibi iyice araştırıp önceki deneyimleri okuyarak doğru yere karar vermekte fayda var.
    Sevgiler

• @excan12 Vienna dan herhangi bir adresi gösterebilirsiniz otel airbnb vs çok takılmıyorlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@flzdgnn

@Flight101 ve bir çok DV2025 talihlisinin paylaştığı mülakat deneyimlerinde güncel Viyana maliyetleri mevcut, sizde o başlıktaki deneyimleri okuyarak fikir/bilgi edinebilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/post/484655
    DV2025 Mülakat Deneyimleri

• ⭐⭐⭐

@flzdgnn Selamlar... Yunanistan'ı dosya taşıyıp konsolosluk mülakatı yerine schengen almak için değerlendirebilirsiniz.
    Başarılar....🍀

• @gucarslan Bir kişi DV2026 Excel Takip Tablosunu karıştırmış, düzeltebilir misiniz, teşekkürler.

• @Alaca Bende aynı şekilde transkript aldım. Fazla kağıt oluyor ama üni diplomanız yoksa konsoloslukların lise diploması üzerine düştükleri detaylarını önceki deneyimlerden okumuştuk. okuldan e-devlette güncelleme talebinde bulundum. Okul biz yapmıyoruz deyince ilçe Milli Eğitime giderek e-devlete yüklenmesi talebinde bulundum. Milli Eğitim (gerek olmamasına rağmen) apostil yaptı ve okula bilgi geçerek okul öğrenci sistemi üzerinden güncelleme yapılmasını istediler. Akabinde 2008 öncesi mezuniyet bilgileriniz e-devlete düşüyor. Sonrasında barkodlu belgeyi e-devlet üzerinden alabiliyorsunuz.

ayrıca üni transkriptini de e-devletten ingilizce olarak alabiliyorsunuz. Bir videoda üni diploması olan birine lise diploması sorulduğunu da duyunca (gerçekliği sadece videoda anlatım yapan kişi tarafından teyitli olduğu için) lise bilgilerimi de aldım ne olur ne olmaz diye.

• Avusturya konsolosluğuna vize başvurunda bulunurken, oraya Viyana ABD konsolosluğuna mülakat için gidileceğimizi kanıtlarla beyan etmemizin shengen vizesi almamıza negatif bir etkisi olur mu acaba ya da tam tersine olumlu bir etksi olur mu ? Bu konuda tecrübe sahibi arkadaşlardan bilgi rica ediyorum

• @elbruz

Eşim talihli lise mezunu, diplomanın orjinali var fakat 2008 öncesi olduğu için e-devlette görünmüyor, e-devlet çıktısını şart mı koşuyorlar acaba ? Sadece apostil yaptırmayı kabul etmiyorlar mı acaba ?

• @Aslan-3 sizinle benzer durumda olan arkadaşların geçmiş senelerde olan tecrübelerini okuyunuz lütfen. Arama butonunu kullanarak "Viyana"yı arattırınız.

Ayrıca, siz veya eşiniz yeşil pasaport hakkına sahip devlet memuru değilsiniz sanırım. Herkesin maddiyat başta olmak üzere koşulları farklı. Ancak, şunu hatırlatayım: TR'ye seyahatlerinden sonra dönme ihtimali (yani iltica etmeme ihtimali) yüksek olan akademisyenler ve şirket sahipleri dahi bordo pasaportları ile Schengen vizesi almakta zorlanıyorlar şu sıralar. Ben, sizin yerinizde olsam Bangkok (veya Hong Kong) seçeneğini de araştırırdım.

Her şey gönlünüzce olsun.

• Merhaba,
    Eşim asıl talihli ve meslek lisesi mezunu. Elimizde Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilmiş iş yeri açma belgesi bulunuyor. Mülakatımıza Ankara’da katılacağız. Diploma ile ilgili başlıkları okudum ancak yine de emin olmak istiyoruz, Ankara’daki mülakatlarda okuldan ve MEB’den onaylı bir belge almak zorunlu mu? E-Devlet üzerinden alacağımız mezuniyet belgesi ve iş yeri açma belgesi yeterli olur mu?
    Ayrıca, benimle ilgili bir konuda da bilgi rica edeceğim. 2017 yılında skolyoz ameliyatı oldum. Sağlık raporu alınırken bu ameliyatla ilgili herhangi bir belge sunmam gerekecek mi?
    Şimdiden teşekkür ederim.

• @sinatra35

Teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

• 316
  • 12173
  • 57
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

165

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |