Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @rock Merhabalar, bende 23 Mayıs'ta DQ oldum, mülakat maili bekliyorum. Sanıyorum siz benden önce DQ olmuştunuz, DQ olduktan sonra herhangi bir şey yapmamıza gerek yok değil, öylece bekliyoruz mülakatı sanırım?

• @Ekto-Oktan Açıkçası konuyla alakalı bilgim yok araştırma yapmadım bu konuda. Çünkü benim için önemli olan bir an önce gidebilmek 🙂 çok sıkıldım çünkü süreçten, bir an önce orada hayatımı kurmak istiyorum. Dediğiniz doğru, ilişki 2 senesini doldurunca vize türü IR1'e dönüyor. Bu konuda ABD'ye giriş tarihi önemli diyenler oluyordu. Yani ABD'ye girişteki görevlinin insiyatifi önemli diyen arkadaşlar da vardı. Yani bu konuda gerçekten bir bilgim yok muhtemelen bende kısa süreli green card alıp sonradan işlemlerimi yaptıracağım

• @Ekto-Oktan Evliliğiniz hayırlı olsun öncelikle. Mülakat erteleme ile ilgili olarak şuan bunları düşünmeniz için erken ama ben önermezdim zaten süreç çok belirsiz ve bekleme süreleri çok değişken, uscis onayınızın gelmesi 1 sene bile olabilir veya yavaşlarsa 2 seneye kadar giderse önümüzdeki sene şaşırmazdım açıkçası. Bu yüzden herkes en kısa zamanda gidebilmek için uğraşıyor o aşamada mülakatınızı ertelemeyi düşünmezsiniz bence, ama ertelemek istiyorsanız yaparsınız tabi konsoloslukla iletişime geçmelisiniz geçerli bir sebep sunmalısınız ama ne zaman tekrardan mülakat verirler bilmiyorum kendinizin seçebileceği bir sistem yok o aşamada turist vizeleri gibi değil, konsolosluğun belli dönemlerde uzun bir süre mülakat vermediği oldu 2024 yılında mesela bunu da belirteyim. Ama NVC aşamasına gelince süreci bekletebilirsiniz 1 seneye kadar duraklatılıyor diye duymuştum. Eğer mülakat tarihinizi alıp 2 yıldan sonrasına mülakat için ısrar ederseniz evliliğinizin gerçekliğinden şüphe duyabilirler, Amerika’da beraber yaşamaktan ziyade uzun süreli green card amacınız var gibisinden o yüzden bu duruma girmemenizi öneririm.

• @Seyduna evet öylece bekliyoruz umarım bir an önce gelir 🙏🏼😊

• @nazmi4343 Sondaki Uyarı mükemmel bir detay haklısınız hocam o halde şans diyelim ne zaman çıkarsa gidiceğiz artık mülakatımıza peki diyelim ki 1 yıl 6 ay olduğunda mülakatımıza girdik CR1 Aldık geçici green card ile ülkeye girdik girdikten sonra 6 aylık süreyi geçirdikten sonra direkt 2 Yıllık green card için koşulları kaldırabiliyormuyum yoksa 2 yıllık kartın son 90 gününün gelmesini yani 2 yıl üstüne beklemem gerekiyor mu? bu konuda bir bilginiz var mı hocam tekrardan teşekkür ederim ama dediğiniz gibi haklısınız evliliğin niyeti açısından yanlış algılanabilir.

• Merhaba I-130 Online dolduruyorum Burda ilk sayfada Eşimin Adını ve soy adını soruyor Eşim hala eski kızlık soy adı ile pasaportunu taşıyor yeni bir pasaport almadık. 3 Sene daha geçerli pasaportu fakat resmiyette artık ismi benimle evlendiği için benim soy adımla değişti.

Şimdi buraya yeni soy ismini yazarsam "proof of name change" kısmına evlilik sertifikasını yükleyeceğim fakat citizenship evidience kısmında yükleyeceğim amerikan pasaportu'da kızlık soy adıyla aldığı pasaport hala geçerli süresi var burda nasıl bir yol izlemeliyim? Doğum Sertifikası VS Yükleyeceğim vatandaşlık kanıtı bölümüne

Sizce ne yapmalıyım bu konuyu yaşayan biri varmı doldururken siz neler yaptınız?

alt metni

• Merhabalar yine ben Fazlasıyla Soru Sorduğum İçin Özür Dilerim I-130 Formunu Online Dolduranlar Bu Kısma Ne Yüklediniz Veya Boş Mu Bıraktınız Bilgliendirebilirseniz Sevinirim Gerçekten Bu Form Konusunda Hiç Tecrübem Yok İlk Kez Dolduruyoruz Gerçi Kaç Kere Göçmen Olabilirim Ki Herkese Tekrardan Teşekkürler ^-^

Ekran Resmi 2025-06-02 21.28.37.png

• @Ekto-Oktan YouTube da kseniya international diye bir kanal var (ücretsiz) hanımefendi çok güzel açıklayıp tek tek ayrıntılarıyla anlatıyor. biz bütün formu kendisinin videolarından yardım alarak doldurmuştuk. tavsiye ederim 🙂

Sorduğunuz bu son soru için ise eğer siz (beneficiary) isminiz roman alfabeleri (ABCDEFGHIKLMNOPQRSTVX) ile yazılmıyorsa, açıklamada da dediği gibi kendi ana dilinizde yazıldığı gibi isminizin bulunduğu bir belge eklemeniz lazım. Benim ismim tamamen roman alfabesi olduğu icin boş bıraktım. Ama videolardan hatırladığım; Japonca,Çince Rusça ve benzeri apayrı alfabeler kullanan foreigners icin sorun oluyordu bu kısım en çok.

• @Malonjao Merhaba videoya göz attım ve dediğiniz gibi gayet öyle gözüküyor sanırım herhangi bir sorun yok orayı boş bırakacağız Hala üstteki isim değişikliği hakkındaki sorum ile alakalı kafam çok karışık orayı ne yapıcağım bilmiyorum

• @Ekto-Oktan Merhabalar, biz de eşimin eski yani kızlık soyadı olan pasaportu ile I-130 formunu yüklemiştik hemen evlilikten sonra, ardından USCIS'den onay geldiğinde ise NVC'ye durumu anlatan bir mektup yazıp imzaladı eşim. O belgenin görüntüsünü evraklarımıza yükledik ve I-864 formunu da eşimin şimdiki soyadı yani benim soyadım ile birlikte yükledik. Ancak sistemde yine eşimin eski adı var. NVC bize DQ verdi ancak konsolosluk bu konuda bir sorun çıkaracak mı göreceğiz

• @Seyduna Hocam evet bu çok faydalı bir geri dönüş oldu NVC Aşamasına kadar DQ Olmak için bir mektup yeterli oluyorsa çok iyi zaten IRS Tax transcriptlerinde Joint sponsor kullanacağız Sizin sürecinizi takip ediceğim ben buradan umarım siz sorunsuzca vizeyi alırsınız akabinde bende sorularımı sorarım hayırlısı diyelim çok teşekkür ederim aydınlatmanız için çok sağ olun

Ben eşimin yeni soy adı ile formu doldurup eski soy adını yazacağım ve isim değişikliğine dair evlilik sertifikasının kopyasını kanıt bölümüne yükleyeceğim NVC Aşamasına gelindiğinde muhtemelen ya pasaportu yeniler öyle dosyaları CEAC'e yüklerim ya da sizin dediğiniz yolu izlerim çok teşekkür ederim yönlendirme için hocam

• @Ekto-Oktan Araştırmalarıma göre USCIS veya NVC, soy isim değişikliğine çok bir şey demiyor ama Çinliler bir Amerikalı ile evlendiğinde alfabeden ötürü isimlerini de değiştirmek istiyormuş. O yüzden onlar daha büyük sıkıntılar yaşıyormuş. Yani bizim durumumuza her şey kanıtlı olduğu için bu hususta birşey olacağını zannetmiyorum. İsterseniz ekstra olarak eşinizin birt certificate'ni de ekleyebilirsiniz, USCIS aşamasında ne kadar çok kanıt o kadar iyi oluyor

• Merhabalar öncelikle herkese teşekkür ederim özellikle @Seyduna @nazmi4343 @Refiks @ıscx Hocalarıma Teşekkür Ediyorum 4 Haziran 2025 İtibariyle I-130 Formunu Online Olarak Doldurdum Ve Yolladım Serüven Burda Başlıyor Umarım Herkesin Mülakatları Ve Bekleyişi Olumlu Sonuçlanır Bu Mesajı Bir Çeşit Geçmişe Not Gibisinden Atmak İstedim Gelecekte Dönüp Bakarız :)) Tekrardan Cevap Veren Yardım Eden Herkese Çok Teşekkür Ederim!

• Merhaba I 130 onayı geldi 14 ay sonra şimdi nvc kısmına geçilecek benim sorum oraya gönderilecek belgeler için belli bir süre mi var mesela 1 ay gibi yani bır ay içindemi tüm istenilen belgeler gönderilecek hazırlanmaması gibi bir durum olursa diye öğrenmek istedim umarım cevap yazarsınız çok sağolun

• @umayy Tebrik ederim gözünüz aydın. Dosya yüklemek için belirli bir süre limiti yok, sadece uzun bir süre yüklememeyi planlarsanız NVC’yi 1 seneden fazla habersiz bırakmayın o durumda case’inizi iptal edebilirler ama 1-2 ay gibi bir süre vs söz konusu değil. Başarılar dilerim.

• @nazmi4343 çok çok ediyorum hepimizin işleri rast gitsin

• Merhaba arkadaşlar. Yeni sistemde kaydını oluşturup sıkıntı yaşayan var mı ? Benim şehrim kargo sayfasında çıkmıyor ve vize türüm cr-1 yerine c52 olarak gözüküyor. Benzer durumu yaşayan varsa nasıl bir yol izlediğinş öğrenmek isterim. Mülakat tarihim çok yakın ve endişeleniyorum.

• Arkadaşlar selam bu yeni sistem yüzünden mülakat randevu mektubu ve tarihinde bir değişiklilik olabilir mi 3 hafta olucak araya bayramda girecek baya sıkıntılı gibi sistemin de tam oturmadığı yönünde baya endişe edici yorumlar var

• @İrem-Cuarto vize türü sorununu ben de yasiyorum sm2 gösteriyor. ben de arastirdim pek bir sey bulamadim umarım düzeltirler bu hafta su hatalari..

• @umayy başvuru tarihiniz neydi

Benzer Başlıklar

• 2
  • 2
  • 1177
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

115

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |