Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@onurfenci

Kentucky saat dilimi = Türkiye saati - 7 saat
    KCC çalışma gün ve saatlerini aşağıda görebilirsiniz.

de248539-f617-4197-8652-3cb1a793c802-image.jpeg

• @onurfenci Hayır tekrar mail atmayın bence, DV2026 dönemi 1 Ekim 2025 tarihinde başlayacak. 1 Hafta 10 gün içinde cevap gelmezse eğer Ağustos 2025 tarihinde yayınlanacak ilk DV2026 bültenine kadar olan süre içerisinde tekrar bir mail atabilirsiniz.

• Selamlar, sadece kazanan kisi DS260 göndermesi yeterli mi (sadece ilk basta kendisi gidecek sonra ailesi) yoksa ailesiyle beraber gitmeyecek olsa bile DS260'i esi ve çocuklarına doldurup göndermesi gerekir mi? Teşekkürler!

• Merhaba,
    Sıra numaram 23XXX ve ABD turist vizesine sahibim. ABD'de konuştuğum Türk avukatlar AOS ile greencard başvurusu yapmamı önerdiler. Benimle benzer durumda greencard alanlar veya almayı düşünenler var mı?

• @bravist yapabildim mi pek anlamaidm ama

• Merhaba dosyamı geçen hafta Bangkok’a taşıdım teğit etmek amaçlı nasıl bir mail atabilirim forum da onay maili alıp da dosyası taşınmayanlarla karşılaştım aklıma takıldı

• Neden tekrar mail atanlar bu kadar çoğaldı ki? Bu işin mantığı ne? Taşındı maili geldiyse sonrasında “emin misiniz? Taşındı mı?” diyorsunuz?

• @Nebleux katılıyorum benim de kafam karıştı forumda yazılanları okuyunca geçen hafta dosyamı taşıdım arada kaldım teğit etsem mi etmesem mi diye onay mailinden sonra sorun yaşayanlar olmuş galiba

• ⭐⭐

@Nebleux merhabalar, onceki donemlerde istenilen konsolosluk yerine farkli yere tasidiklari oldugu icin, insan ister istemez emin olmak istiyor.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   B bravist 
  • ⭐⭐

@amanilyasovich selamlar,

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• merhabalar, vize bültenine B)DIVERSITY IMMIGRANT (DV) CATEGORY FOR THE MONTH OF MAY) başlığı altında baktıgımda europe kısmı için sıralama 16.000 gösteriyor.benım sıralamam 14.000 lerde dosya numarama aktif mi oluyor? aktif olup olmadıgını nereden görebilirim?

• @tahsindundar Merhaba. ben de sizinle aynı durumdayım lakin hem bizim dosya numaramız cut*off olana dek beklemeliyiz hem de AOS uzun bir süreç. mali yıl bitmeye yakın bize sıra gelirse AOS la Green Card alma şansımız hayli düşük olabilir çünkü inceleme süresi yetmeyebilir. geçmiş deneyimleri okuyabilirsiniz bu konuda

• ⭐⭐⭐⭐

@Semih-Yardımcı, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Nebleux katılıyorum benim de kafam karıştı forumda yazılanları okuyunca geçen hafta dosyamı taşıdım arada kaldım teğit etsem mi etmesem mi diye onay mailinden sonra sorun yaşayanlar olmuş galiba

Arada kalacak bir konu değil. KCC'ye "Mülakat yerim neresi - Where is my interview location?" diye sormanızda hiç bir sakınca yok. Teyit edin, rahatlayın, arkanıza yaslanıp current olmayı bekleyin💯

• merhabalar, vize bültenine B)DIVERSITY IMMIGRANT (DV) CATEGORY FOR THE MONTH OF MAY) başlığı altında baktıgımda europe kısmı için sıralama 16.000 gösteriyor.benım sıralamam 14.000 lerde dosya numarama aktif mi oluyor? aktif olup olmadıgını nereden görebilirim?

• merhaba, muhtemelen daha önceden sorulmuştur ( lütfen doğru sayfaya yönlendiriniz) mali konular hakkında kafamıza takılan bazı sorular var:

1- 2 yetişkin 2 çocuklu toplam 4 ( çocuklar aslında 10 kaplan gücünde) kişilik bir aileyiz. hesabımızda ne kadar bir nakit olmalı?
    2- bu teminat dolar, tl ya da gayrımenkul olabilir mi? dolar ise hangi dökümler bunu ispatlayabilir?
    3- dolar harici ise tl olmasını nasıl ispatlayabilirim?
    4- gayrımenkul olur ise bunu nasıl gösterebilirim?

ilk etapta "ulan çıktı varı yoğu satıp dolara basayım" demek doğru olur mu ?

son olarak mevcutta eşim de ben de memuruz. 1 sene ücretsiz izin alma hakkımız var. giderken halihazırda kamuda çalışıyor olarak gözüksek bir problem teşkil eder mi?

• merhaba, muhtemelen daha önceden sorulmuştur ( lütfen doğru sayfaya yönlendiriniz) mali konular hakkında kafamıza takılan bazı sorular var:

1- 2 yetişkin 2 çocuklu toplam 4 ( çocuklar aslında 10 kaplan gücünde) kişilik bir aileyiz. hesabımızda ne kadar bir nakit olmalı?
    2- bu teminat dolar, tl ya da gayrımenkul olabilir mi? dolar ise hangi dökümler bunu ispatlayabilir?

son olarak mevcutta eşim de ben de memuruz. 1 sene ücretsiz izin alma hakkımız var. giderken halihazırda kamuda çalışıyor olarak gözüksek bir problem teşkil eder mi?

• ⭐⭐

@bukomecra merhabalar, henuz dv26 sureci baslamadi. 1 ekim 2025 itibariyle dv26 sureci baslamis olup 30 eylul 2026 itibariyle son bulacak. Agustos ayi ile aciklamacak bultenle beraber takip etmeye baslayabilirsiniz. B ve C basliklarini takip etmeniz gerekecek. Bol sanslar.

• ⭐⭐

@tolga-ozfidan merhabalar, imzanizdan anladigim kadariyla ankara mulakata girmek istiyorsunuz, uzulerek soylemem gerekiyor ki, ankaradan size mulakat gelme olasiligi malesef cok dusuk.( eger ankara eski performansina donmez ise) Forumda genelde tavsiye edilen miktar: 15k$+5k$ cocuk icin. Yani sizin durumunuzda 25k$ gibi bir tutar gosterebilirsiniz. Yanlis bilmiyorsam, ankara diger tasinmazlari kabul ediyor. Size tavsiyem, bunlardan once dosya tasimayi arastirmak olacaktir, eger yesil pasaportunuz mevcut ise, viyana konsoloslugu yoksa, hong kong veya bangkok konsolosluklarini arastirabilirsiniz. Sonrasinda ucret konularina bakabilirsiniz. Bol sanslar.

• ⭐⭐

@tahsindundar selamlar, aos icin forumdaki konunun linkini birakiyorum. Aos veya cp yapabilmeniz icin oncelikle cut-off olmaniz gerekiyor. Dv25 te henuz sizin cn nize sira gelmedi. 2 adet vb kaldi. Yanlis bilmiyorsam aos, cp ye gore daha uzun suruyor. Bana soracak olursaniz, cp ile yolunuza devam etmek olacaktir. Yercih sizlerin. Bol sanslar simdiden.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

• ⭐⭐⭐⭐

@tolga-ozfidan, içinde söyledi: DV2026 Mülakat Deneyimleri

merhaba, muhtemelen daha önceden sorulmuştur ( lütfen doğru sayfaya yönlendiriniz) mali konular hakkında kafamıza takılan bazı sorular var:

Sorularınızı sormanız gereken doğru konu başlığı DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan veya forum yöneticileri bu soru ve cevabı uygun görürse ilgili konu başlığına taşıyabilir.

1-hesapta gösterilecek birikim ile ilgili tavsiye edilen (yazılı bir kural değil) asıl talihli için $15.000.- ve her bir ilave aile üyesi için kişi başı (yetişkin veya çocuk fark etmez) ilave +$5.000. Taşınmayı planladığınız eyalet konsolosun mülakatı esnasında bir değerlendirme kriteri olabilir, bu bahsi geçen rakamdan daha azı ile vizesini alan oldu veya bu bahsi geçen rakamdan daha fazlasıyla sponsor bulması istenen talihlilerde oldu. Bu yazdığınız konu başlığının 1.iletisini okumanızda fayda var.

2-https://yesilkartforum.com/forum/post/449979

3-Döviz cinsi veya birikiminizin cinsi fark etmez, yeter ki banka hesap hareketinizde kanıtlanabilir olsun. İkinci sorunun cevabında bu sorunuzun da cevabı yer alıyor.

4-Gayrimenkulunuzun değerlemesini kanıtlayabileceğiniz bir yöntem Endeksa, https://yesilkartforum.com/forum/post/496431 ancak konsolos bu değerlemeyi dikkate almayabilir. Esas kriter hesabınızdaki nakdi veya diğer yatırım araçları bazındaki ispat edeceğiniz birikiminiz.

5-Yapacağınız her bir USD birikimi taşınmanız esnasında veya sonrasında size fayda sağlayacaktır. Mülakatınız gerçekleşmeden herhangi bir mal veya taşınmanızın satılmaması önemli bir kriter, konsoloslukların bu yönde yazılı tavsiyesi var.

6-Mülakatta veya ABD’ye göç esnasında memur olmanız veya başka bir meslek yapmanız mülakatınızın sonucu etkileyebilecek bir husus değil, planlaması size kalmış. Tecrübeleri okumak isterseniz ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri ve Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş başlıklarını okuyabilirsiniz.

Tüm bu sorularınızdan önce en önemli konu dosyanız ve mülakata girmeyi planladığınız konsolosluk zira sahip olduğunuz 11xxx CN ile Ankara’dan mülakat alma şansınız DV çekilişinde kazanan olma şansınızdan daha düşük. Ankara’ya güvenmeyin ve dosyanızı bir an önce taşımanız önceliğiniz olsun. Bol şans!

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |