Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Mekselina-Kazan Merhabalar Bizde bu yıl için Belgradda mülakata gireceğiz önceki dönemlerde yaşanan sorunlar bizimde canımızı sıkıyor başka yere taşısak mı diye de düşünüyoruz maalesef mülakat sonucunuzu tekrar burdan paylaşabilir misiniz ? Belgradla alakalı çok fazla tecrübesi olan yok sanırım şansımızı farklı yerde mi denesek acaba.

• arkadaşlar merhaba,
    2024 yılında formaliteden öğrenciliğim devam etsin diye yksye girerek bi bölüme kaydımı yaptırmıştım. Şuan o ünide öğrenciliğim devam ediyor. Haftaya oradan kaydımı sildircem. DS260a bu öğrenciliğimi yazmamıştım haliyle o zaman formu doldururken kaydım yoktu. Şimdi boşuna beyan etmek istemiyorum. Yazmasam Bangkokta mülaktta sıkıntı çıkar mı?

• @boredeng
    Merhabalar, hayir hicbir sorun olmaz. Siz lise diplomanizin orijinalini temin etmeniz yeterli, bol sanslar.

• @Okan-Tuğ
    Selamlar, bu cok buyuk bir hata degil ancak dogru bir beyan da olmadigi icin formunuzu konsoloslukla iletisime gecerek duzenlemek icin actirabilirsiniz. Dosyaniza hali hazirda mulakat planlandigindan dolayi 2nl’i beklemeniz gerekmiyor. Kolayliklar.

• Merhaba, Bangkok için son hazırlıkları yapıyorum. Evraklar için küçük bir sorum olacak. üniversite lisans ve lise diplomalarımın orijinalleri var, çevirilerini de yaptırdım. üniversite için transkript belgesini e-devlet ten çıkardım ancak lise için edevlette yok (2008 öncesi mezunum). Bangkok'ta lise transkript belgesi istenme durumu olabilir mi?

• Selamlar bu sene üniversiteden mezun oluyorum fakat mülakat günümde diplomamı vermemiş olacaklar sanırım. Konsolosluğa üniversite mezunu olduğumu sözlü şekilde anlatmak dışında kanıtlı olarak yapabileceğim bir şey var mı?

• @yalcin61 üniversiteden dersin kalmadığına dair belge alabilirsin

• @rosalia Selamlar, Üniversite diplomanız varsa Lise diplomanızı götürmenize gerek yok.
    Son mezun olduğunuz okulun diplomasının orjinali, yeminli tercüman imzalı çevirisi, transkript ve çevirisi olması yeterli.

• @yalcin61 Mezun durumdaysanız geçici mezuniyet belgenizin orjinali (aslı gibidir ibareli), transkript ve ıslak imzalı çevirileri ile beraber giderseniz sorun olmayacaktır.

• @MomisCan çok teşekkürler bilgi için. Lisans diplomam 2012 mezuniyet tarihli. Ondan sonra 2018 tarihinde 2 yıllık ön lisans programı bitirdim. Son diploma değil de en yüksek derecedeki diploma için orijinal belge, çeviri, transkript götürmem gerekir mantıklı olan o ama biraz fazla titizlenince en küçük detayı bile tekrar tekrar kontrol etmek istiyor insan:)

• @ugursway Teşekkürler hocam yanıtınız için, formu açtırıp bu bilgiyi güncellemeye çalışacağım.

• @Zekeriya-0 Mülakat tarihimiz 1 Temmuz'da, mutlaka tüm tecrübelerimi paylaşacağım. Belgrad'da oturma izniniz vs. mi var? Nasıl taşıdınız dosyasınızı?

• Dr. Andersondan gelen muayene tarihi bilgilendirme mailinde, "sputum test is needed to be performed if there is history of lung disease" (Akciğer hastalığı geçmişi varsa balgam testi yapılması gerekir) yazıyor. 2 aylıkken ciğerime anne karnında bir şey kaçması sonucu amfizem ameliyatı geçirmiştim. Bu ameliyatı geçirdim diye direkt balgam testine kalır mıyım ? Röntgen çektirdim iz vs. var mı diye doktor çok küçük bir iz oldugunu ve bir sorun olacağını düşünmediğini söyledi.

• @MomisCan Hongkong içinde bu dediğiniz geçerli midir acaba.

• @yalcin61
    Selamlar, size daha once defalarca benzer cevaplar verildi ve hala ikna olmadiniz ve ayni soruyu defalarca sorarak farkli cevaplar bekliyorsunuz. Eger en ufak bir TB suphesi ile balgam testine kalma ihtimaliniz varsa, ozellikle mali yilinizin bitimine cok az sure kalmisken atmaniz gereken en dogru adim, alabileceginiz en erken tarihe ilgili ulkenin yetiili saglik kurulusundan randevunuzu alip surecinizin uzatma ihtimaline karsi hazirlikli olmanizdir. Bunun disinda gecirdiginiz her zaman sizin aleyhinize isleyecektir. Yine de sizin sureciniz, sizin karariniz.

• @ugursway 23 haziranda sağlık muayenesine girdiğimde balgam testine kalırsam vize alamaz mıyım?

• @yalcin61 en az 8 hafta sürüyor, ağustos sonu eylül başı sonuçlanırsa, şansınız olabilir.

• @yalcin61
    Acikcasi bunu kimse bilemez. Ilgili konsolosluk eger saglik raporunuz yoksa mulakata almiyor. Boyle bir ihtimal gerceklesir ve surenciniz uzarsa mulakatinizin yeniden planlamasi icin konsoloslugun bos slotunun olmasi gerekiyor. Yani sira saglik raporunuzu almaniz son mulakat dagitimlarindan sonraya sarkarsa eger bu durumda konsoloslugun insiyatifine kalma ihtimaliniz var. Daha once de belirttigim gibi kotanin dolmasi vb. gibi ihtimalleri de goz onunde bulundurmalisiniz.

• @ugursway Son mülaka dağıtım zamanları ne zaman?

• @Mehmet-Fatih-Aslan bilemiyorum, Hong Kong deneyimlerinden faydalanırsanız daha garanti olur.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |