Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @nazlihande Selamlar herkese. Benim Green cardımın teslim süresi inanılmaz uzun oldu. Benzer durum yaşayanlara örnek oluşturması adına nasıl bir yol izlediğimi anlatayım.

ABD ilk girişim 27 Ekim 2024. Bir gün öncesinde de USCIS fee ödemesini yapmıştım. Ülkeye girdiğimde adresimi değiştirdim. Ancak SSN 2 hafta sonra DS 260 formundaki adrese teslim edildi. Green carddan bir haber yokken, 7 Ocak 2025 günü biyometrik randevusu geldi ve ona gittim. 29 Nisan 2025 tarihinde hala bir gelişme yoktu, USCIS sitesinden Green cardın teslim süresinde gecikme ile ilgili inquiry doldurdum Bu alanı nasıl buldum linki neydi inanın hatırlamıyorum ama kolayca bulmuştum. Zaten site sizi yönlendiriyor. Bu doğrultuda benim çizelgem şu şekilde ilerledi:

USCIS fee ödemesi: 26 Ekim 2024
    ABD'ye ilk giriş: 27 Ekim 2024
    We are producing your new card: 15 Mayıs 2025
    We mailed your new card: 20 Mayıs 2025
    Card was delivered to me: 26 Mayıs 2025

• @nazlihande merhabalar biz de benzer bir süreç yaşıyoruz, 20 Ocak’ta ülkeye giriş yaptık 15 Ocak’ta da kart ücretini ödemiştik SSN yaklaşık iki haftada ds 260 formundaki adrese geldi ama green kartlardan ses seda yok. Kontrol ettiğimde sadece ‘ödeme alındı’ aşamasında görünüyor. Sizin bahsettiğiniz biyometrik randevu nasıl geldi email ile mi yoksa posta ile mi ?
    Bizim burada ücretsiz Randevusuz kabul etmiyor biz de yaklaşık üç hafta önce telefon ile yarım yamalak İngilizcem ile derdimizi anlatmaya çalıştık ve bize bir ay içinde size mail gelecek dediler ama hala gelen bir mail yok

• @erenist Benim adresime biyometrik randevusu ile ilgili appointment belgesini postaladılar. Ama aynı zamanda kontrol ettiğimde, myUSCIS alanında bana gelen belgelerde de bir kopyası pdf olarak gözüküyordu. Herkeste aynı mı oluyor bilmiyorum tabi. Bence hem ara ara posta kutusu hem de USCIS belge alanınızı kontrol edin. Benim randevum Aralık sonu geldi, 7 Ocak randevu günüydü. Haberim olmasa kaçırmıştım, kaçırmanın da sonuçları pek iyi değilmiş dikkat etmek gerekiyor.

• @nazlihande bizim mülakat adresimiz ile Amerika’da yaşadığımız adres farklı ama diğer adresteki arkadaşlarımız da kontrol ediyor iki tarafa da gelen bir şey yok, arasıra ucsis hesabına da giriş yapıp bakıyorum bir bildirim yok umarım kaçırdığımız bir şey yoktur

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @erenist Kontrolde kaldığınız sürece bence sorun olmaz. Benim ülkeye ilk girişim 27 ekim 2024 idi, Greencard daha yeni ulaştı. Bazılarımızda böyle gecikmeler oluyor anladığım kadarıyla. Siz haftada 1-2 kez uscis i kontrol edin. Zaten arkadaşlarınız da dikkatli imiş. Baktınız hiç hareket yok o zaman benim gibi inquiry doldurursunuz. 1 ay geçmeden hallettiler bu şekilde.

• @nazlihande biz şimdilik ucsisi aradığımızda telefondaki bayanın anladığımız kadarıyla bir ay bekleyin mail gelecek demesinden ötürü o bir ayın dolmasını bekliyoruz. Sistemden ucsis e randevu almak çok zor çünkü üç konu haricinde herhangi bir şeye randevu vermiyor, şahsen gidip derdimi anlatmaya çalışacağım, o da olmazsa sizin bahsettiğiniz şeyi yapmaya çalışırız.

• @erenist, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

@nazlihande biz şimdilik ucsisi aradığımızda telefondaki bayanın anladığımız kadarıyla bir ay bekleyin mail gelecek demesinden ötürü o bir ayın dolmasını bekliyoruz. Sistemden ucsis e randevu almak çok zor çünkü üç konu haricinde herhangi bir şeye randevu vermiyor, şahsen gidip derdimi anlatmaya çalışacağım, o da olmazsa sizin bahsettiğiniz şeyi yapmaya çalışırız.

Randevusuz kapidan iceri almazlar sanirim.

• @Karagoz evet ilk geldiğimiz günlerde ssn öğrenmek için gitmişliğim var ve içeri almamışlardı bir kağıt verip buradan randevu alın diyerek gönderiyorlar

• @erenist 1 ay bekleyin o halde, baktınız yine yok hiç randevuyla uğraşmadan inquiry doldurursunuz benim gibi.

• Merhabalar. Az önce USCIS'den havalimanında teslim edilen immigrant visa paketimin kendilerine ulaşmadığına dair mail aldım. Bu başlıkta birkaç kişinin daha başına gelmiş bu durum. Hangi belgeleri tekrar getirmem gerektiğini mailde detaylı açıklamamışlar. Ankaradaki mülakatta e-devletten türkçe çıktılar getirmiştik bunları kabul etmezler diye düşünüyorum. Belgelerin ingilizce mi olması gerek ve ıslak imza mı isterler acaba? Diğer bir sorum da sağlıkla ilgili belgeleri nasıl tekrar alabilirim veya bunları isterler mi?

@tapsix @akmaz21213434 @Ozzyy

• @nazlihande bekliyoruz ama bir ay neredeyse dolmak üzere üç gün kaldı hâlâ bir haber yok. Rica etsem inquiry doldurma hakkında buradan veya özelden biraz bilgi verebilir misiniz

• @erenist inquiry yarattıktan sonra 1 ay dolarsa tekrar arayın USCIS'i. Onlar follow up inquiry yaratıyorlar

• @erenist inanın tam hangi alandan buldum doldurdum hatırlayamıyorum ama green card hala gelmedi diye seçebileceğimiz bir alan vardı. Oradan tıkladığımda direkt açılmış ve bilgileri doldurup göndermiştim.

• @nazlihande bugün canlı sohbet ile iletişime geçtim şimdi de en son aramamın üzerinden 60 gün geçmesi gerektiğini söylüyorlar

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar biyometrik randevusunda location değiştirmek için adres kısmını değiştirmek zorunda mıyız? Kartın teslimi için adresi farklı konumda olan ama farklı merkeze randevuyu erteleyip girebilen oldu mu?

• @Dada7 ben Amerika’da girdim eşim Türkiye de girdi

• @Dada7 merhaba, ben ve oglum Ankara'da gittik biyometrik vermeye. Düzgün ve geçerli gerekceler gosterirseniz eger UCSIS kabul ediyor degisikligi, en azından Ankara kabul etti.

• Eşim ve çocuğum Ankara’da parmak izi verdi . Hala parmak izi için mektup yollamışlar.3,5 ay sonra kartım geldi .ne iştir anlamadım.

• Bizim beş ay bitti hala hiçbir haber yok, ucsis ile iletişim kurmak da çok zor bahsettikleri 60 gün bitsin bakalım ne yapacağız. İnşallah bu gidişle bizden tekrar kart basım ücretlerini almazlar

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

138

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |