Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • alt metni

    • Kanada Göçmenliği

    Türkiye’den en çok göç edilmek istenen ülkelerden birisi tartışmasız bir şekilde Kanada. Özellikle eğitim koşulları, refah seviyesi ve dinginliği ile buradan bakınca adama “her şey güzel olacak” dedirtecek bir hali olduğu aşikar. Eğer göç etmek için ilk tercihiniz Kanada ise öncelikli olarak Fransızca ya da İngilizce dillerinden birine iyi şekilde hakim olmanız, herhangi bir sabıkanız olmaması ve Kanada’da çalışabileceğiniz bir iş alanına hakim olmanız gerekiyor. Şayet Kanada’ya göç etmek gibi bir niyetiniz varsa, öncelikle şu sitedeki Check Your Eligibility Tıklayıp Açılan Sayfadan çeşitli soruları cevaplayarak, Kanada göçmenliği için uygun olup olmadığınızı kontrol edebilirsiniz. Şayet uygun görünüyorsanız, başvuru yapabileceğiniz şu gibi kategoriler var:

    • Eğer ailenizden birisi (anne, baba, kardeş, eş gibi) 18 yaşın üzerinde bir Kanada vatandaşı ise ya da oturma izni varsa, bu kişi size başvuru yapmanız için aracı olabiliyor.

    • Eğer Kanada’da bir firma için çalışmaya başladıysanız ve bu şekilde çalışma iznine sahip olduysanız, ülkede 2 sene tam zamanlı olarak çalıştıktan sonra, oturma izni için başvurma hakkı kazanıyorsunuz.

    • Eğer Kanada’ya bir uluslararası öğrenci statüsünde giderseniz ve mezun olduktan sonra orada yaşamak istiyorsanız yine diğer göçmenlere kıyasla bir puan önde başlıyorsunuz. Okulunuzu bitirdikten sonra Kanada’da tam zamanlı olarak çalışmaya devam ederseniz işiniz daha da kolaylaşıyor. Bu noktada dikkat etmeniz gereken önemli detaylardan biri de, bazı eyalet hükümetlerinin, başka eyaletlerdeki okulları resmi olarak tanımayabiliyor olması.

    • Yukarıda da kısaca söz ettiğimiz gibi, eğer kalifiye işçi sınıfına giriyorsanız yine göçmenlik başvurusunda bulunabiliyorsunuz. Örneğin tıp, mimari, akademisyenlik, mühendislik, hukuk, yöneticilik, bilim gibi alanlarda iş yapabilir durumdaysanız bu gibi alanlar için öncelik tanıyorlar ve bu başvuru biçim “Express Entry” olarak adlandırılıyor. Ancak tabii ki kalifiye işçi olma durumunun yalnızca yukarıda saydığımız alanlarla sınırlı olduğunu düşünmeyin, önemli olan iş gücü sağlayabilmeniz. Örneğin X eyaletinde hayvancılık alanında çalışacak işçiye ihtiyaç, Y eyaletinde madencilik konusunda çalışan gerekiyor ve bu sebeplerle de yabancı işçilerin ülkeye girişine destek verebiliyorlar.

    • Şayet Kanada’da yaşamak nasıl bir şeydir diye kafanız karıştıysa şurada ve şurada Kanada’da yaşayan Türkler ile yapılmış ve geçtikleri süreçleri anlatan iki adet röportaj mevcut.

    Bu arada Quebec Eyaleti’nin göçmenlik süreçleri diğerlerinden farklı, aklınızda bulunsun.

    *Ben daha fazla bilgi istiyorum diyenler için resmi siteye tıklayabilirsiniz..
    Resmi Site - Göç ve Vatandaşlık Sayfası

    ***Alıntıdır.

  • Gc ile gelip abd vatandaşlığını henüz almadan kanada vatandaşlığı için başvuru yapabiliyor muyuz? Şartlar ve koşullar varsa nelerdir?


  • @sChAdOw gc ile ilgili şartları bilmiyorum ama Kanada nın göçmenlik ile ilgili detayları aşağıda paylaşıyorum.
    Kanada 2020 ye kadar yaklaşık 1 milyon göçmen almayı planlıyor.
    2018 için 310.000
    2019 için 330.000
    2020 için 340.000 hedefleri mevcut.Kanada ya göçmenlik için en önemlisi ingilizce ya da Fransızca bilmeniz.IELTS sınavının ortalaması 6 nın üzerinde olması isteniyor.Daha sonra puanlama sistemine dahil olduğunuzdanmezuniyetiniz,mesleğiniz,meslek tecrübenize göre puanlanıyorsunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @schadow Kanada Vatandasligina basvuru yapabilmek icin, oncelikle Kanada'da gocmen olmalisiniz (Permanent Resident), ayrica gocmen olarak -ABD'de oldugu gibi- son 5 yilin en az 3 yilini Kanada'da gecirmis olmalisiniz.


  • Merhaba, Yeni Zelanda göçmenlik başvurusu için ciddi bir meblağ para alıyor. Kanada da böyle bir durum söz konusu mu?
    Göçmenlik için gerekli puana sahibim fakat oradan bir iş teklifim yok. Bu göçmenlikte bir sıkıntı yaratır mı?
    Başvuru yaparken herhangi bir iş teklifi yeterli olur mu yoksa yayınlanan iş listesinden olmak zorunda mı bu teklif?
    ben araştırma görevlisiyim. Gittiğimde orada da akademik kariyerime devam etmek mümkünse bir üniversite bünyesinde çalışmak isterim. Bu konuda iyi bir CV'im de var. Bunun dışında fotoğrafçılık ve tasarım tecrübem ve eğitimim var. Bu alanlarda iş bulma imkanım nedir? Ya da bu alanlardan birinden iş teklifi alsam da başvuruda ana bir avantaj sağlar mı bu? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.


  • @academicus Kanada da göçmenlik için başvuru ücretli.Başvuru parası,sağlık kontrolleri v.b.Kanada göçmenliğine kabulunüz yaklaşık 6 ayı buluyor.
    Göçmenlik için iş teklifi olmaması herhangi bir sıkıntı yaratmaz.


  • @ikizbabasi cevabınız için teşekkür ederim.


  • @ikizbabasi GC çıkmaz ise istepne diyorsun... 🙂

    Biz gidemeyeceğiz bu gidişle ama inşallah mayıstan sonra sizler için geri sayacağız 12XXX case nonuzu. İçime böyle doğdu nedense... 🙂


  • @asilcenk keşke olsa.Kanada aslında daha sosyal bir devlet ama IELTS sınavından istenen puanı alamayız.Her gün bir İngilizce çalışıyorum ama yeterli değil.O sınav için oldukça çaba sarf etmeli ve Kanada için yaştan puan kaybı fazlaca olur.
    Sıkmayın canınızı olucak sizin iş.Bu ayın bülteni çok önemli.
    Bakalım case no mu kaç olacak.İnşallah senin dediğin gibi olur.
    İçimde bir huzur bir rahatlık var.Geçen sene o kadar hayal kurup çıkmadığını öğrenince yıkılan hayallerden dolayı bu sene biraz daha rahat olunuyor herhalde.
    15 Mayıs akşamı yeni hayatımıza doğru önce basacağız yelkeni(tabiri caizse denizcilik dünyasından) sonra vizenin onayı ile birlikte yelkeni doldurup açılacağız yeni hayat doğru.Umarım 15 Mayıs akşamı öğreniriz çok yoğun bir talep oluyor biliyorsun.Dünyada yaklaşık 11-12 milyon kişi aynı anda öğrenmeye çalışıyor.
    Gerçi bir de şöyle diyorum bakmayayım sonra "aaaa hiç haberim yoktu başvurduğumu bile unutmuştum sonra bir baktım kazanmışım :)"


  • @ikizbabasi GC olmazsada burada kalsakta şu kısa hayatımızı mutlu geçirmek lazım. Evet aksilik, terslik ülkemizde çok ama yapacak bir şeyde yok. 20 yaşındaki arkadaşların durumu farklı, eğer gitmek istiyorlar ise GC'ye saplanmasınlar bir çok yol var onlar için tabi ama biz...

    Bazen akıntının tersine deli gibi kürek çekip boşa yorulmaktansa, kendini akıntıya bırakmak ve en azından şelaleden çakılana kadar korkmak yerine kalan kısa zamanın tadını çıkarmak gerekiyor sanki...

    Zaten hepimiz yapabileceğimizi yaptık bundan sonrası nasip-şans-tesadüf ne ise o olacak...


  • @asilcenk John Lenon demiş ya;Hayat biz onu planlarken başımızdan gelip geçenlerdir diye.Benim de sevdiğim diğer söz insan hayal kurarmış Allah ta gülermiş.

    Ve yine John Lenon a sormuşlar Büyüyünce ne olmak istiyorsun diye?
    -Mutlu olmak istiyorum demiş.Sen bizi anlamadın demişler.Ben de onlara hayatı anlamamışsınız dedim.

    Bizler ne yazık ki koşuşturmaca da hayatı ıskalıyoruz.Hep bir şeyleri erteliyoruz,anın tadını ne yazık ki çıkartamıyoruz.Akılda hep deli sorular.iş ne olacak,ev kirasi ev taksidi çocuklar ne yapacak.Böyle sonsuz sınırsız sorular,endişeler.

    Dediğin gibi biraz akışına bırakıp,topa şöyle bir basıp nefes almak lazım.


  • Merhaba,
    Bilgisi olan varsa Express Entry ile ilgili birkaç şey danışmak istiyorum. Ben başvuru yapabilecek düzeyde olsam da seçilecek düzeyde değilim henüz. Ama bunun hazırlığını yapmak ve 2 yıl sonra başvurumu gerçekleştirmek istiyorum. Doğal olarak bu 2 yıl içinde yapacaklarımı şimdiden belirlemem gerekiyor diye düşünüyorum. Bunun için de birkaç sorum olacak hepsine olmasa da bilginiz olduğu kısma cevap verirseniz çok iyi olur. Şimdiden teşekkür ederim.

    1. Şu an lisans mezunuyum ama puanımı arttırmak için master mezunu olmak istiyorum. 3 dönem süren tezsiz yüksek lisans programları (Türkiye'de tezsiz master diye geçiyorlar) bize master mezunu statüsü kazandırır mı? 4 dönemlik tezli master mı şart illa?

    2. Benim okulum bir-iki ders yüzünden uzadı ve mezuniyetim gecikti. Ama bu süreçte 20 ay boyunca full-time, ücretli çalıştım. Ve çalıştığım bölüm NOC mesleklerine uyuyor. Mezuniyet sonrası mı iş tecrübesi olması lazım illa? Bu mezuniyet öncesi iş tecrübesini kullanabilir miyim? Az değil bana 20 ay kazandıracak. Ayrıca öğrenci olduğum için 20 ay boyunca maaşım asgari ücret yatmıştı, firma büyük olduğu için avantaj gördüm kabul ettim. Asgari ücret olması sıkıntı yaratır mı, niteliksiz iş diye düşünülür mü?

    3. NOC'taki görev tanımları uyuyor benim önceki iş yerimde yaptığım işe. Şirketten bununla ilgili antetli kağıtta referans mektubu alabilirim o konuda bir problem yok. Ama benim oradaki ünvanım "trainee" gibi gözüküyordu. Süreç içerisinde herkesin yaptıklarını yaptım, görev tanımlarım oldukça genişti. Şirket kabul ederse ünvanımda ufak bir değişiklik yaptırıp referans mektubu alsam süreç içerisinde sıkıntı çıkar mı? Şirket hariç başka bir yerden bunu öğrenme imkanları yok diye düşünüyorum.

    4. Son olarak şu an iş değiştirdim. Doğal olarak eğer mümkünse önceki işimdeki tecrübem sayılacaksa onun üzerinden yürümek istiyorum. 3 yıl baştan saymaktansa. NOC'ta diyelim bir kod seçtik. Orada 5-6 görev tanımı oluyor. Bunun tamamı birebir uymalı mı? Genel bir uygunluk mu yeterli?

    5. İş yerinden alınacak "çalışma pozisyonu, görev tanımları, ücret, çalışma süresi ve tavsiye" içeren bir mektup iş tecrübesini kanıtlamak için yeterli mi? Ekstra bir evrağa ihtiyaç var mı?

    Çok oldu ama aklıma takılanlar bunlar. Araştırmalara başladım farklı yerlerden. Bilgilerinizi aktarmanız çok yararlı olur benim için. Teşekkürler


  • Kanada için yapılan ara eleman ya da göçmenlik başvurularının zamanını ve başvuru şeklini/yerini bilen varsa yardımcı olabilir mi?


  • Az önce haberlerde okuduğuma göre Kanada'da 43 000 tır şoförü açığı varmış. Ve göçmen alarak bu açığı kapatmak istiyorlarmış. 85 - 100 K CAD ücretten bahsediliyor. Gençler için bulunmaz fırsatmış. İlgilenenlerin DİKKATİNE

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Birşey sormak istiyorum Kanadaya öğrenci vizesiyle gittimizde eşmiz çalışabiliyor ok peki çocuğumuz ücretsiz mi okuyor yoksa ücret alıyorlar mı? Teşekkürler


  • Yalin ve bilgilendirici bir video.
    Canada'da yasayan Turk, Yetkili Kanada Göçmenlik Danışmanlari ile roportaj yapilmis:


  • Ozellikle Canada'da egitime nasil devam edilecegine ve kalabilmek icin ne saglayacagina dair detaylari ogrenmek icin izlenebilir.
    Bir egitim kurumundan Turk yonetici ile soru-cevap yapilmis.


  • @murattemiz71 Kanada Göçmenliği içinde söyledi:

    Birşey sormak istiyorum Kanadaya öğrenci vizesiyle gittimizde eşmiz çalışabiliyor ok peki çocuğumuz ücretsiz mi okuyor yoksa ücret alıyorlar mı? Teşekkürler

    Esinizin calisabildiginden hareketle, ESL disinda bir "post-secondary" egitim aldiginizi varsayiyorum. Bu durumda buyuk ihtimalle cocugunuz da Canada'daki "public school" sistemine (elementary & secondary schools) dahil olabilecektir.

    Oncelikle ogrenci vizeli ebeveynin "minor" cocugu ek bir izin/vize almadan okula (elementary&secondary) gidebilir mi sorusunun yaniti (pre-school ve kindergarten'a ebeveynin statusune bakilmaksizin gidebilir):

    Can a minor child go to school in Canada without a study permit?

    Generally, minor children need to apply for a study permit from outside of Canada, if they want to go to study in Canada. However, a minor child can go to school without a study permit if:

    • one parent (biological or adoptive) is a Canadian citizen or permanent resident; or
    • *one parent (biological or adoptive) is permitted to study or work in Canada; *or
    • neither parent is physically in Canada.

    Kaynak: http://www.cic.gc.ca/english/helpcentre/answer.asp?qnum=488&top=15

    Ikinci nokta ise cocugun "public school" sisteminden ucretsiz yararlanip yararlanamayacagi. BC ve ON eyaletleri icin buyuk ihtimalle yanit evet ancak eyaletler ve detaylar icin su makaleyi inceleyebilirsiniz:


  • Who can get a work permit as spouse or common-law partner of a student?
    Your spouse or common-law partner may apply for an open work permit if you:

    are a full-time student at a:

    • public post-secondary school, such as a college or university, or CEGEP in Quebec
    • private college-level school in Quebec or
    • Canadian private school that can legally award degrees under provincial law (for example, Bachelors, Masters or Doctorate degree) and

    have a valid study permit.

    How long is the open work permit valid for?
    The work permit for your spouse or common-law partner is valid for the same period of time as your study permit.

    Kaynak: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/study-canada/work/help-your-spouse-common-law-partner-work-canada.html


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

75
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum