Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@TC-Secil-Tarhan-Altınok
    Selamlar ...
    Bucketlist..

1. Vize sürecinizin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması,
    2. DV2025 Excel Tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi,
    3. DV2025 Green Card Lotosu Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması.
    4. DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığının takip edilmesi.

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...🍀

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• @Mert-Ali-Ayyildiz 2021den bu yana çok şey değişti. 2024 Eylül ayında Ankara süreci 7 binlerde kapattı. Bu sene de durum çok farklı değil hatta daha kötü ilerliyor gözüküyor. Bu arada siz 2025 çekilişi talihlilerisiniz. Eğer schengen alma imkanınız kolaysa veya halihazırda schengen vizeniz varsa Avusturya'daki Viyana konsolosluğuna kcc üzerinden taşıyabilirsiniz. Benim tavsiyem schengen ile uğraşmaktansa Bangkok veya Hong Kong'a taşımanız yönünde. Cuttoff'a girmemişken yani kcc ile kolayca taşıma imkanınız varken elinizi çabuk tutun.

• @MEMET-0 Merhaba.Nicolson’ın olduğu binaya girdiğinizde önce hangi asansörlerin 14.kata çıktığını tayin ediyorsunuz.Asansörlerin yanında kat aralıkları yazılı.Bu arada binanın her iki caddeden de girişi var.(fark etmez).Nicolson’a girdiğinizde karşınızdaki bankoda 4 görevli kız var.Herhangi birine Amerika için göçmen muayene randevunuz olduğunu söylemeniz yeterli.Size bir numara verecek.Bu arada İngilizceleri doktorun dışında iyi sayılmaz.Bankoya direkt mülakat mail çıktısını da gösterebilirsiniz.Elinizdeki numarayla bekliyorsunuz.Önce sizi evrak kabüle çağırıyor.Size mailde ne yazmışsa onları istiyor.Antikor sonuçları,aşı kayıtları,ameliyat geçmişi varsa epikrizler,5 adet resim(1x1,5 inch),Nicolson mail çıktısı,(TR adresi,Amerika adresi,mail adresi,telefon no )gibi bilgileri yazdığınız kağıt.Orada formlar dolduruyorsunuz.Hepsinin türkçe versiyonunu hemen size uzatıyorlar.Alerji var mı,hamilelik var mı,kullandığınız ilaç var mı gibi sorular.Sonra tekrar bekleme.Hemşire gelip göz testi,kilo,boy ölçümü,tansiyon,ateş gibi şeylere bakıyor.Sonra göğüs filmi,doktor genel muayene ve en son varsa eksik aşınız yapılıyor.Ödeme yapıp ayrılıyorsunuz.
    Sizi önce zaten whatsappdan bir “Hello” ve case number numaranız mesaj olarak geliyor.Sonra tekrar çekim gerekliyse bir iki gün sonra whatsappdan tekrar çağırıyor.Yoksa dosya hazır ,gelin alın mesajı geliyor.Bize henüz gelmedi.
    Aklımdakiler bunlar.

• @DenizMaths Kilolu olmak ya da o an ki tansiyonun yüksek çıkması vb. durumlarda bir sorun oluyor mu ya da ek bir muayene ihtiyacı? Hiç böyle bir deneyim yaşayan oldu mu?

• @DenizMaths hocam son soru tercuman nasıl yaptınız ben tercuman tutmak ıstıyorumda

• ⭐⭐

@Mert-Ali-Ayyildiz 5000 yukarısı çok zor dosyanı taşı

• ⭐⭐⭐⭐

@MEMET-0, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@DenizMaths hocam son soru tercuman nasıl yaptınız ben tercuman tutmak ıstıyorumda

Sayın Memet Bey imzanız hatalı daha önce de yazmıştım düzeltmediniz

2021EU1900XX bu satır 2026 ile başlayacak.
    Evrak Talebi ve Evrak Gönderimi satırlarının olmasına gerek yok.

Lütfen imzanızı buradaki gibi düzenleyin.
    Sonra 2026 Excel tablosuna bilgilerinizi girin.

• @Serapp düzenledim hocam

• @MEMET-0 biz tercümanla girmiyoruz ancak tercüman bulmak pek sorun olmuyor.Zaman yaklaştığında gruptaki arkadaşlardan gerekli bilgilere rahatça ulaşabilirsiniz.Ayrıca buradaki eski mülakat deneyimlerinden de yararlanabilirsiniz.Sadece mülakat öncesi kiminle birlikte mülakata katılacağınızı önceden mail ile konsolosluğa bildirmelisiniz.

• @blueboy21 2024 ye başvuru yaptık manasında belirtmiştim.

• @Murat-Dündar Maalesef, ben de o belgeyi ıslak imzalı olarak götürdüm, ancak o belgeyi çok önemsemediler. E devletten cıkarttığım öğrenci belgesinin tercümesini ve onayını istediler.

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @Physicus orijinal diplomamiz varsa bunların hiçbirine gerek yok dimi. Tercüme, edevletten belge transkript vs.

• @DenizMaths Dilerim vizenizi aldığınız o haberi de buradan okuyacağız. Çok sevgiler

• @Zuhuratbaba Sınavlar için kızınıza sağlık raporu alabilir misiniz? Raporla sınavlara sonradan girdiğini belirten bir yorum okumuştum bu forumda.

• @doguyilma Merhaba, bilgilerinizi DV2026 Excel takip listesine eklermisiniz?

• ⭐⭐⭐⭐

@bravist

LGS ve YKS sinavina gireceklermiş talihlinin kızları, telafi sınavı olmayan sınavlar ne yazık ki.

• Bu ileti silindi!

• @Zuhuratbaba
    @ATS16 'nin yazdığı sınavlarız için önerdiğim rapor olayı zor gibi.

Ben olsam TR deki bu sınavları boş verirdim. Greencard'a sahip olup yeni bir hayata başlamak ve kızlarınızın eğitimine Amerika'da devam etmesi çok daha faydalı olacaktır bence.

Benim 9. başvurumda çıktı oda önlerde bir numara değil. Her zaman böyle bir fırsatı bulamayabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

119

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |