Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba, biz şu an Amerika’dayız ve köpeğimizi yanımızda farklı bilgilerin olması ve net bilgi olmaması sebebiyle getiremedik. Şu an getirmeye çalışıyoruz ama hala bilgiler net değil ve herkesin deneyimi farklı. Kime güveneceğimizi de şaşırdık çünkü bazı yerlerde hala boşluklar var. Her ikisinde de CDC’nin istediği formu dolduruyoruz ama bize söylenene göre THY ile giderseniz brooker ve karantina ihtimali süreçleri doğru ama Lufthansa ile aktarmalı Miami’ye gelirlerse ekstra bir şey istemiyorlarmış. Kuduz titrasyon, veterinerin yola çıkabilir belgesi ve cdc de doldurulan form yeterliymiş. Köpeğimizi artık yanımıza almak istiyoruz ama çıkmaza girdik. Lütfen süreci başarıyla tamamlayan ya da bu farklılık hakkında bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi? Biz de öğrendiğimiz bilgilerle ya da süreci başarıyla tamamlayabilirsek aydınlatıcı bir yol rehberi yayınlayacağız. Umarım herkesin süreci kolaylıkla olur.

• @Ashley-0 merhaba köpeğin cinsi nedir? cinsinden dolayı mı sorun yaşıyorsunuz? havalimanından mı geri döndünüz almadılar mı ? yoksa hiç denemediniz mi götürmeyi? Süreci tamamlamış hayvanlarını götürmüş insanlar var. Bende bu konuda çok endişeliyim açıkcası ve net bir bilgi gerçekten bende bulamıyorum. Nereden net bir bilgi alırım onu da bilmiyorum.

• @bkio hayır küçük. Bugün kuduz aşısını yaptırdık. Titrasyon testi için 1 ay bekleyeceğiz. Sonrasında neler yapacağımız konusunda bize fikir veren yakın tarihte paylaşılmış bir video bulduk.

Umarım sizlere de yardımı dokunur.

• @thellc video için teşekkür ederim. Bizim köpeklerimiz büyük. Prosedürü çözdüm ama nasıl etkilenecekler her şey yolunda gidecek mi bakalım.

• Umarım her şey yolunda gider, bizde köpeğimiz için aşamaları başlatıyoruz. Aklınıza bir şey takılırsa her zaman sorabilirsiniz, bol şans diliyorum.

• @bketcrsur Merhaba, maltese terrier. Cinsiyle alakalı ya da herhangi bir sebepten sorun yaşamadık. Sadece süreci tam olarak bilmediğimiz için CDC son dakikaya kaldı. Gelirken yanımızda getiremedik. Kuduz titrasyonunu falan yaptırdık onlar tamam. Dün araştırmama göre ve eğer doğru anladıysam Miami, New York gibi havaalanlarında yoğunluk kaynaklı böyle bir önlem alıyorlar (broker falan gibi) ama mesela Orlando o kadar yoğun olmadığı için CDC’ye bildirmeniz ve kuduz titrasyon, tarımdan ve veterinerden alınan belgeler, aşılarının tam olması yeterli. Broker’a gerek yok yani. Ama tam olarak emin olamadığım için güncelde yeni getiren kişilerden süreci hakkında bilgi alıp teyit etmek istiyorum.

• Facebook’ta CDC dog import help page isimli bir grup var, sürekli güncel bilgiler paylaşılıyor, üyeler de her soruya cevap veriyor, buradan da bilgi alınabilir.

• @flapjack faydalı bir siteye benziyor, teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

Selamlar...Önümüzdeki ay Lufthansa ile Frankfurt aktarmalı Amerika seyahatimizi planlamaktayız. Bu seyahatimizde yanımızda kedimiz de olacak. Görüştüğüm SunExpress havayolu firmasından, "Avrupa birliği dışından bir ülkeden Avrupa birliğine giriş yapacak tüm hayvanlardan kuduz titrasyon testi istenmektedir" şeklinde bir geri dönüş aldım. Daha önce bu yolla transit olarak Avrupa'dan Amerika'ya kedisiyle uçuş yapan varsa bilgiyi doğrulayabilir mi? Ek olarak hangi işlemleri yaptığı ve işlem süreleri hakkında bilgi paylaşırsa sevinirim.

• @Flight101, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Selamlar...Önümüzdeki ay Lufthansa ile Frankfurt aktarmalı Amerika seyahatimizi planlamaktayız. Bu seyahatimizde yanımızda kedimiz de olacak. Görüştüğüm SunExpress havayolu firmasından, "Avrupa birliği dışından bir ülkeden Avrupa birliğine giriş yapacak tüm hayvanlardan kuduz titrasyon testi istenmektedir" şeklinde bir geri dönüş aldım. Daha önce bu yolla transit olarak Avrupa'dan Amerika'ya kedisiyle uçuş yapan varsa bilgiyi doğrulayabilir mi? Ek olarak hangi işlemleri yaptığı ve işlem süreleri hakkında bilgi paylaşırsa sevinirim.

Bildiğim kadarıyla bu tarz aktarmalarda son destinasyonun kuralları geçerli, ülkeye giriş yapmadığınız sürece ABD giriş kurallarının uygulanması gerekiyor. Benim aktarma deneyimim olmadı ama araştırdığımda bu sonuca varmıştım. EU bölgesine giriş yapmayacaksanız, havayolu değiştirmeyecekseniz, gümrük bölgesinden çıkmayacaksanız gerekli olduğunu düşünmüyorum, aktarma için neden öyle bilgi vermişler anlamadım.

Bence Sunexpress ile hiç uğraşmayın, havalimanı ile iletişime geçin doğru bilgi için.

• ⭐⭐

Veterinerimiz titre testi sonrasında 3 beklemeniz lazım dedi video da 1 ay sonra diyor sanırım gidişimize yetişmeyecek

• @thellc Video gerçekten çok açıklayıcı ve adım adım olmuş. Bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Son öğrendiğim bilgiyle kafamdaki soru işaretlerini de cevaplamış oldum. Aynı konuyu merak eden olursa diye paylaşıyorum. CDC’nin sitesinde olan 6 havalimanı haricinde başka bir havalimanından riskli ülkelerden gelen köpek girişine izin verilmiyor. Yani başka bir eyalete uçacaksanız bile size en yakın olan havalimanını seçip işlemlerden sonra geçmeniz gerekiyor. Diğer her şey zaten istendiği gibi yapılması gerekiyor. Video adım adım anlatılmış. Bir de eyalete göre sanırım fiyatlar değişiyor, arada ne kadar fark var bilmiyorum ama tercihe bağlı araştırmak isteyen mail yoluyla bilgi alabilir.

• @Flight101 Merhaba bizde aynı şekilde Lufthansa ile Frankfurt aktarmalı olarak Chicago uçuşumuzu 24 Nisan da yaptık. Kısaca deneyimlerinizi ülke ülke olarak aktarmaya çalışayım.

Türkiye:

Öncelikle CDC nin Web sayfasından kediler için herhangi bir regulasyon var mı onu araştırdık. Köpekler için çok fazla prosedür olmasına rağmen kediler için hemen hemen hiç regulasyon yapmamışlar. Hatırladığım kadarıyla sadece uçuştan belli bir süre önce kuduz aşısı istiyorlar. Daha sonra tarım ilçe müdürlüğünden çıkış yazısı aldık. Buradaki memur ile titrasyon testi için biraz tartıştık. Olması gerektiğini söyledi ama CDC nin Web sitesini gösterince ikna oldular. Yaklaşık 2400 TL tutuyor bu belge. Sırt çantası şeklinde akordeon çanta aldık. Çok işimize yaradı, hava alanlarında sırt çantası şeklinde taşıdık oturduğumuz yerlerde ve hava alanlarında çantayı açtık. Bu arada Lufthansa dan uçuştan 3 gün önceye kadar online olarak hayvan için rezervasyon yapılması gerekiyor, yoksa telefonda yapılabiliyor. Onunda 150 euro kadar bir ücreti vardı. Biz online yaptık fakat mail gelmedi daha sonra telefon ile teyit ettirdik. Bu arada Lufthansanın telefon hattında Türkçe destek veriyorlar. Aynı zamanda Lufthansa Web sitesinde kabinde hayvan taşıma ile ilgili yönergelerde bulunmakta, mutlaka okuyun derim. Giderken mutlaka çip numarasının olduğu hayvan pasaportunu alın ilave olarak varsa eskileride yanınızda olsun Amerika'daki ev kiralama sürecinde kısırlaştırma bilgilerini talep ettiler eski pasaporttan gösterdik. Bu arada çantasının altına alt açma bezi mutlaka serin ve yanınıza da mutlaka 10 tane kadar yedek alın.

Amerika Chicago Havaalanı:

Pasaport kontrolünden geçtikten sonra secondary kontrole gittik. İlk memura evraklarımızı verdikten sonra kedimizde var dedik. Çok tatlıymış cinsi ne dedi, hiçbir evrak, karne veya pasaport sormadı. Direk geçirdiler 😀. Fakat ev kiralama aşamasında karneleri çok gerekli oldu.

• @Flight101 ilave olarak

Lufthansa dan yaptıracağınız hayvan rezervasyonu sadece Amerika'ya kadar geçerli. Örneğin Chicago daki aktarma için United Airlines arayarak rezervasyon yaptırdım.

• ⭐⭐⭐

@stek Selamlar....Ayrıntılı bilgiler ve hızlı geri dönüşünüz için teşekkürler..🤝

• Herkese merhaba. THY Amerika ofisinden gelen e-mail'de süreç soyle aktarilmis. Bu e-mail bana THY web sayfasinda geribildirim olusturmam uzerine gonderildi. Belki isinize yarar.

For the dog you do need to comply for the following requirements as you mentioned:

Travel Checklist for foreign-vaccinated dogs from rabies high-risk countries

Step 1 : 60 days or more before travel (recommended)
    Get the dog microchipped or have the dog’s veterinarian verify its microchip number. Be sure to have the dog microchipped before the rabies vaccination.
    Make sure dog’s rabies vaccination will not expire during travel.
    Take the dog to the veterinarian to get their rabies vaccination (or booster), if needed.
    Begin airline reservation process, if applicable.
    Ask the dog’s veterinarian to collect a blood sample (at least 30 days after first valid rabies vaccine) to send to a CDC-approved laboratory for a rabies serology titer if you wish to avoid a quarantine for the dog.
    Step 2: 30 days before travel to the United States
    Ask the dog’s veterinarian to complete the Certification of Foreign Rabies Vaccination and Microchip form. Make arrangements to have the form endorsed by an official government veterinarian as defined by the country, which could be the same veterinarian.
    If not done yet: last chance to ask the dog’s veterinarian to collect a blood sample to send to a CDC-approved laboratory for a rabies serology titer to avoid a quarantine for the dog. Titers MUST be collected at least 28 days before travel to the U.S.
    Reserve the dog’s spot at CDC-registered animal care facility. If the dog will not have a valid rabies serology titer when they enter the U.S., the reservation must also include a 28-day quarantine.
    The reservation confirmation from the CDC-registered animal care facility MUST accompany the dog and be shown to the airline before boarding and to Customs and Border Protection upon arrival at a U.S. airport. We recommend you print a copy of the reservation confirmation.
    Step 3: The week of travel to the United States
    Finalize travel arrangements with the airline or transport company as needed.
    Complete the CDC Dog Import Form.
    We recommend traveling with two copies of the Certification of Foreign Rabies Vaccination and Microchip form in case the airline keeps one copy for their records.
    Step 4: Day of travel to the United States Arrive at the airport listed on the CDC Dog Import Form receipt. Be ready to show the following documents to airlines and U.S. Customs and Border Protection:
    CDC Dog Import Form receipt and
    Certification of Foreign Rabies Vaccination and Microchip form
    Reservation confirmation for the CDC-registered animal care facility
    Step 6: After travel Follow the instructions of the CDC-registered animal care facility. This includes where and when to pick up the dog after all services are done.

• ⭐⭐⭐

@deebee Selamlar... Frankfurt havalimanı sitesinde bu Avrupa Birliği regülasyonlarının random olarak uygulanabildiği bilgisine yer verilmekte olduğunu gördük. Ancak bugüne kadar bu seçmeli kontrole takılan birinin anlatımına rastlamadık. Şu an direk uçuşlarda THY fena fiyat vermedi, dolayısıyla risk almadan direk uçuş seçeneği bir miktar öne geçti.
    Verdiğiniz bilgi için teşekkürler..🤝

• @Zelene Benim veterinerim de aynı konu için Avrupa Birliği ülkeleri titrasyon testi sonrası 3 ay beklemenizi şart koşuyor ama Amerika'da bu süre 28 gün demişti isterseniz bir teyit edin

• Herkese merhaba, hayvan sayısıyla ilgili bir limit var mı? 3 kedimide götüreceğim ve kafam karıştı bu konuda.

• ⭐⭐⭐

@Refiks Selamlar..Havayollarında Uçak başına belli bir kontenjan bulunmaktadır..Bu kontenjan genellikle 3 pet ile sınırlıdır..Siz direk uçak kontenjanını kapatmış oluyorsunuz..Biletleme işlemi öncesi uçacağınız şirket ile mutlaka temasa geçiniz.
    Ayrıca pet yolcuda bussiness class yolcuların ayrıcalığı oluyor...içeride kontenjan dolu olsa bile ekonomiden bir pet ground edilir, bussiness classın pet i kontenjanı kapar...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |