Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
-
@flapjack çok teşekkür ederim yanıtınız için. Süreçte irtibatta kalırsak gerçekten çok mutlu olurum 😊
-
merhaba, bende Shıba Inu cinsi köpek var. yaklaşık 10 kg kafesle birlikte muhtemelen kargo bölümünde gidecek buraya kadar tamam. Köpeğimi Çek Cumhuriyetinden getirtmiştim ve bulgaristanda aldım pasaportu ile birlikte geldi zaten. çipi de var. şu an türkiyede yaşıyorum burada çipi veterinerler görmüyor. yani sisteme bağlayamıyorlarmış öyle diyorlar. bu durumda ne yapmam gerekiyor. yeniden türk çipi mi taktırcam hayvana. Çok kafamı karıştırıyor bu durum.
-
Herkese merhabalar, bizim bir toy poodle ımız var. Daha öncesi Amerika-Türkiye arası problemsiz bir şekilde seyahat etti. Ancak biz ESA ya da PSD raporu çıkarmayı düşünüyoruz. Türk hava yolları ESA yı kabul ediyor mu? Etmiyorsa siz daha önce PSD raporu çıkarttınız mı? Online siteler scam gibi duruyor. Bu kou hakkında bilginiz varsa ve yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum.
-
@larayyildir Amerika’da esa ve rehber köpek raporu almak çok kolay ama Türkiye’de psikiyatristlerin esa konusunda bilgisi yok. Thy sadece İstanbul çıkışlı uçuşlarda bu raporları kabul ediyor. Devlet hastanesinde şansımı denedim maalesef vermediler. Özel bir klinikte tekrar deneyeceğim. Bu raporları alınca kilo sınırı olmuyor ama taşıma çantası konusunda bir bilgim yok. Rehber köpek olunca çantasız ve ücretsiz bir şekilde uçabiliyor.
-
Bu ileti silindi! -
kedimle ilk kez uçağa bineceğim. sakinleştirici vermek gerekir mi. cok agresif bi kedi degil ancak pek emin olamıyorum
-
@tb19 Bitkisel olarak kullanılabilecek ürünler bulunmaktadır.. Uçuştan birkaç gün öncesinde başlanması gerektiğini söylüyorlar.. Can dostlarımızı çok uyuşturulmaması tavsiye edilmektedir, yemek yemese bile su içmesi önemlidir. Ayrıca inişte baygın olmaması da önemli bir faktör, ayılmasını beklemek istemeyiz. 😉
-
@tb19 merhaba, ben iki kedimi ayrı zamanlarda getirdim ve ilk getirdiğim kedim daha stresli bir kediydi. O nedenle organik sakinleştiricilerden kullanmayı tercih ettim. Eğer kullanacaksanız (mutlaka veterinerinize danışarak) organik bir takviye yapmanızı öneririm diğer kimyasallar anestezi içeriyor ve hem tehlikeli hem de hayvan sinirsel olarak çok etkileniyor, tamamen uyuşuyor ve ayılmakta zorlanıyor. Çoğu veterinerde de satışları yasaklandı. Organik ürünler hayvanın sadece anksiyetesini hafifletiyor, tamamen uyutmuyor ya da uyuşturmuyor. Ben iki ayrı organik ürün kullandım o nedenle bu konuda biraz tecrübe edindim. Stresli olan ilk kedimi getirirken:
Yukarıda linkini paylaştıgım ürünü kullanmıştım ve uzun uçak yolculuğu gibi fazlaca stresli bir durumda asla işe yaramadığını belirtmeliyim. Evet, kısmen sakinleştirdi fakat etkisi çok kısa süreli oldu.
Diğer kedimi getirirken:
https://www.vedavet.com/urun_detay.php?id=9
Bu ürünü kullandım ve çok memnun kaldım. Fakat bu ürünlerin tamamını veterinerimize sorarak, onun uygun gördüğü ölçü ve zamanlamaya harfi harfine uyarak uyguladım. Her kedi için vereceğiniz miktar değişecektir, bu nedenle mutlaka önce veterinerinizle görüşün. Hayvanın alerjik bir durumu olabilir, kalp ya da solunum problemi olabilir ya da bu takviyeleri almaya başka bir sebeple uygun olmayabilir. Öncelikle veterinerinize danışın, eğer kullanmasında bir sakınca yoksa, özellikle son gönderdiğim ürün gerçekten sağlıklı ve etkili bir ürün tavsiye ederim.
-
@binnur Atlanta öyle bir talepte bulunmadı, daha doğrusu hala henüz onları konuşacak aşamaya gelemedik çünkü istediğimiz tarihe yer boşalmadı, ve kendilerine ulaşmak için her gün hala büyük bir çaba harcıyorum
-
Merhaba, biz şu an Amerika’dayız ve köpeğimizi yanımızda farklı bilgilerin olması ve net bilgi olmaması sebebiyle getiremedik. Şu an getirmeye çalışıyoruz ama hala bilgiler net değil ve herkesin deneyimi farklı. Kime güveneceğimizi de şaşırdık çünkü bazı yerlerde hala boşluklar var. Her ikisinde de CDC’nin istediği formu dolduruyoruz ama bize söylenene göre THY ile giderseniz brooker ve karantina ihtimali süreçleri doğru ama Lufthansa ile aktarmalı Miami’ye gelirlerse ekstra bir şey istemiyorlarmış. Kuduz titrasyon, veterinerin yola çıkabilir belgesi ve cdc de doldurulan form yeterliymiş. Köpeğimizi artık yanımıza almak istiyoruz ama çıkmaza girdik. Lütfen süreci başarıyla tamamlayan ya da bu farklılık hakkında bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi? Biz de öğrendiğimiz bilgilerle ya da süreci başarıyla tamamlayabilirsek aydınlatıcı bir yol rehberi yayınlayacağız. Umarım herkesin süreci kolaylıkla olur.
-
@Ashley-0 merhaba köpeğin cinsi nedir? cinsinden dolayı mı sorun yaşıyorsunuz? havalimanından mı geri döndünüz almadılar mı ? yoksa hiç denemediniz mi götürmeyi? Süreci tamamlamış hayvanlarını götürmüş insanlar var. Bende bu konuda çok endişeliyim açıkcası ve net bir bilgi gerçekten bende bulamıyorum. Nereden net bir bilgi alırım onu da bilmiyorum.
-
@bkio hayır küçük. Bugün kuduz aşısını yaptırdık. Titrasyon testi için 1 ay bekleyeceğiz. Sonrasında neler yapacağımız konusunda bize fikir veren yakın tarihte paylaşılmış bir video bulduk.
https://www.youtube.com/watch?v=2ZCQuTSs0NA&pp=ygUhYW1lcmlrYXlhIGV2Y2lsIGhheXZhbiBnw7Z0w7xybWVr
Umarım sizlere de yardımı dokunur.
-
@thellc video için teşekkür ederim. Bizim köpeklerimiz büyük. Prosedürü çözdüm ama nasıl etkilenecekler her şey yolunda gidecek mi bakalım.
-
Umarım her şey yolunda gider, bizde köpeğimiz için aşamaları başlatıyoruz. Aklınıza bir şey takılırsa her zaman sorabilirsiniz, bol şans diliyorum.
-
@bketcrsur Merhaba, maltese terrier. Cinsiyle alakalı ya da herhangi bir sebepten sorun yaşamadık. Sadece süreci tam olarak bilmediğimiz için CDC son dakikaya kaldı. Gelirken yanımızda getiremedik. Kuduz titrasyonunu falan yaptırdık onlar tamam. Dün araştırmama göre ve eğer doğru anladıysam Miami, New York gibi havaalanlarında yoğunluk kaynaklı böyle bir önlem alıyorlar (broker falan gibi) ama mesela Orlando o kadar yoğun olmadığı için CDC’ye bildirmeniz ve kuduz titrasyon, tarımdan ve veterinerden alınan belgeler, aşılarının tam olması yeterli. Broker’a gerek yok yani. Ama tam olarak emin olamadığım için güncelde yeni getiren kişilerden süreci hakkında bilgi alıp teyit etmek istiyorum.
-
Facebook’ta CDC dog import help page isimli bir grup var, sürekli güncel bilgiler paylaşılıyor, üyeler de her soruya cevap veriyor, buradan da bilgi alınabilir.
-
@flapjack faydalı bir siteye benziyor, teşekkürler.
-
Selamlar...Önümüzdeki ay Lufthansa ile Frankfurt aktarmalı Amerika seyahatimizi planlamaktayız. Bu seyahatimizde yanımızda kedimiz de olacak. Görüştüğüm SunExpress havayolu firmasından, "Avrupa birliği dışından bir ülkeden Avrupa birliğine giriş yapacak tüm hayvanlardan kuduz titrasyon testi istenmektedir" şeklinde bir geri dönüş aldım. Daha önce bu yolla transit olarak Avrupa'dan Amerika'ya kedisiyle uçuş yapan varsa bilgiyi doğrulayabilir mi? Ek olarak hangi işlemleri yaptığı ve işlem süreleri hakkında bilgi paylaşırsa sevinirim.
-
@Flight101, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
Selamlar...Önümüzdeki ay Lufthansa ile Frankfurt aktarmalı Amerika seyahatimizi planlamaktayız. Bu seyahatimizde yanımızda kedimiz de olacak. Görüştüğüm SunExpress havayolu firmasından, "Avrupa birliği dışından bir ülkeden Avrupa birliğine giriş yapacak tüm hayvanlardan kuduz titrasyon testi istenmektedir" şeklinde bir geri dönüş aldım. Daha önce bu yolla transit olarak Avrupa'dan Amerika'ya kedisiyle uçuş yapan varsa bilgiyi doğrulayabilir mi? Ek olarak hangi işlemleri yaptığı ve işlem süreleri hakkında bilgi paylaşırsa sevinirim.
Bildiğim kadarıyla bu tarz aktarmalarda son destinasyonun kuralları geçerli, ülkeye giriş yapmadığınız sürece ABD giriş kurallarının uygulanması gerekiyor. Benim aktarma deneyimim olmadı ama araştırdığımda bu sonuca varmıştım. EU bölgesine giriş yapmayacaksanız, havayolu değiştirmeyecekseniz, gümrük bölgesinden çıkmayacaksanız gerekli olduğunu düşünmüyorum, aktarma için neden öyle bilgi vermişler anlamadım.
Bence Sunexpress ile hiç uğraşmayın, havalimanı ile iletişime geçin doğru bilgi için.
-
Veterinerimiz titre testi sonrasında 3 beklemeniz lazım dedi video da 1 ay sonra diyor sanırım gidişimize yetişmeyecek
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum