Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
-
@tb19 selamlar...https://share.temu.com/AIu8ULuANOA
bu ürünü aldım kısa sürede geldi -
@yenidunya35 biz de birkaç ay sonra seyahat edeceğiz, kedin 7 kilo civarı olduğu için kabine almamalarından endişe ediyorum. Kilosuna çok dikkat ettiler mi acaba?
-
@debbieLA77 arkadaşınız New York da total 1000 dolar ödedi ama değil mi ? Bende neredeyse her cdc merkeziyle yazıştım sanki fiyat olarak en makul olanlar new York ve Washington sanırım . Arkadaşiniz New York ile randevu ayarlarken zorluk yasadimi acaba
-
Bu ileti silindi! -
@tb19 genişleyen ve sırt çantası şeklinde olan ürünler mevcut. Malum alışveriş sitelerinde uygun fiyata alınıyor. Taşırken sırta takip uçak içinde genişletme imkanı olduğu için çok rahat oluyor. Hem ağırlık olarak da epey hafif. Taşıma kabı ile birlikte 8 kg ya kadar izin veriliyor.
Evrak olarak başka bir şey yaptirmadik.
-
@nazlihande 7 kilo biraz kritik bir değer. Taşıma kabı ile birlikte tartım yapıyorlar. Maksimum 8 kg olmalı. Bizim kedimiz 5.5 kg, taşıma kabı da yaklaşık 500 Gr şeklindeydi. Önerim kumaş ve genişleyen taşıma kaplarindan almanız ve dostumuza az da olsa bir diyet programı hazırlamanız. :)
-
@nazlihande daha önce yazdıgım şu iletiyi okumanızı oneririm.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/305/amerika-ya-evcil-hayvan-götürmek/1409?_=1747484172686
-
B bernat bu başlıktan bahsetti
-
@debbieLA77 İnanın anlamadım $1000 neden ödeniyor ve neden bir gece kalacak?
-
@AYSY33 köpekler karantinaya alınıyor çünkü Türkiye salgın hastalık riski olan ülkeler arasında. Cdc’nin verdiği hizmetlerin toplamı aslında 1000 dolar. Ama her hayvan için değişiyor sanırım. Kalma süresi de değişebiliyor. Veterinerlik hizmeti ve otel ücreti gibi düşünün.
-
@thellc Merhaba, biz de DV2026 talihlisiyiz. Bizim 2 köpeğimiz var. Her şey yolunda giderse biz de köpeklerimizi götüreceğiz.
Mutlaka teyit edin ancak veterinerimiz bize "titrasyonu gidişe yakın yaptırmak zorunda değilsiniz, geniş zamanda yaptırın, artık genelde birkaç haftada geliyor ama gecikme olursa stres yaşamazsınız, titrasyondan sonra kuduz aşısı yapılmasında bir gecikme olmamış ise titrasyon geçerliliğini kaybetmez" şeklinde bir bilgi verdi. Henüz ben de araştırıyorum dediğim gibi doğruluğundan emin değilim.
Köpeğiniz büyük mü ?
-
@bernat deneyiminizi okudum, biraz rahatladım çok teşekkür ederim. Çantasıyla 8.200 civarı geliyor şu an benimki ama diyet de yapıyoruz bir yandan. Birkaç ay içinde biraz daha zayıflayacağını umuyorum :)
-
@yenidunya35 aylardır diyet maması yiyor desem :) ne yaparsak yapalım belli kilonun altına inemedi, çok sınırda kaldı. Bakalım göreceğiz gelecek aylarda nasıl olacak.
-
@bkio ben önümüzdeki eylülde gideceğim ama köpeğimin aşı zamanı geçtiğimiz aralıkta olduğu için o zaman aşıyı ve titrasyonu yaptırdım, 1 ay sonra da raporu geldi. Raporun 1 yıl geçerlilik süresi var. Bundan sonraki aşılarını her yıl aynı gün yaptırırsanız ömür boyu geçerliliği oluyor. Forumda maalesef gidenler geri dönmüyor sorulara cevap bulamıyoruz :) benim köpeğim 15 kilo terrier, kabinde gelmesinin yollarını arıyorum. Gidene kadar ve gittikten sonra da tüm süreçte yardımcı olmaya çalışacağım arkadaşlara, çünkü inanılmaz stresli bir durum ve belirsizliklerle dolu maalesef.
-
@nazlihande 8.2 sorun olmaz. Ben uçuş öncesinde 2-3 ay diyet yaptırdım fakat zaten büyük bir kedi olduğu için aslında kilosu çok değildi. Kendisi büyüktü. Yaşı da olduğu için çok da dikkatli uyguladım diyeti. Ve sonunda gayet güzel kilo verdi. Öğünlerde mama oranını azar azar düşürün. (Öncesinde mutlaka veterinerinize danışın) ben diyet mama kullanmadım. Her hafta biraz daha mama gramajını düşürdüm ve elbette hareket. Gün içinde hareketini artırmalısınız. Hoşuna gidecek çeşitli oyunlarla hareket etmesini sağlayın. Ben apartmanın merdivenlerinden sabah akşam çıkarıp, indiriyordum onu. O çok etkili oldu. Apartmanınız müsaitse bunu deneyin. Çıkmazsa en üst kata kadar kendim tasıyordum kendisi mecburen eve girmek için aşağı inmek zorunda kalıyordu :))
-
@bernat Of son cümleye aşırı güldüm ve sizinle empati kurdum. Asla oynamıyor, yerinden kalkmıyordu. Son 2 aydır biraz daha kilo verince hareketlenmeye başladı. Bi 300 gr daha gitse uygun kiloya geliyor garibim ama sizinkisi gibi kendisi de iri bir kedi. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Umarım kolaylıkla hallederiz her birimiz süreçlerimizi :)
-
Herkese merhabalar, bizim bir toy poodle ımız var. Daha öncesi Amerika-Türkiye arası problemsiz bir şekilde seyahat etti. Ancak biz ESA ya da PSD raporu çıkarmayı düşünüyoruz. Türk hava yolları ESA yı kabul ediyor mu? Etmiyorsa siz daha önce PSD raporu çıkarttınız mı? Online siteler scam gibi duruyor. Bu kou hakkında bilginiz varsa ve yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum.
-
@flapjack çok teşekkür ederim yanıtınız için. Süreçte irtibatta kalırsak gerçekten çok mutlu olurum 😊
-
merhaba, bende Shıba Inu cinsi köpek var. yaklaşık 10 kg kafesle birlikte muhtemelen kargo bölümünde gidecek buraya kadar tamam. Köpeğimi Çek Cumhuriyetinden getirtmiştim ve bulgaristanda aldım pasaportu ile birlikte geldi zaten. çipi de var. şu an türkiyede yaşıyorum burada çipi veterinerler görmüyor. yani sisteme bağlayamıyorlarmış öyle diyorlar. bu durumda ne yapmam gerekiyor. yeniden türk çipi mi taktırcam hayvana. Çok kafamı karıştırıyor bu durum.
-
Herkese merhabalar, bizim bir toy poodle ımız var. Daha öncesi Amerika-Türkiye arası problemsiz bir şekilde seyahat etti. Ancak biz ESA ya da PSD raporu çıkarmayı düşünüyoruz. Türk hava yolları ESA yı kabul ediyor mu? Etmiyorsa siz daha önce PSD raporu çıkarttınız mı? Online siteler scam gibi duruyor. Bu kou hakkında bilginiz varsa ve yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum.
-
@larayyildir Amerika’da esa ve rehber köpek raporu almak çok kolay ama Türkiye’de psikiyatristlerin esa konusunda bilgisi yok. Thy sadece İstanbul çıkışlı uçuşlarda bu raporları kabul ediyor. Devlet hastanesinde şansımı denedim maalesef vermediler. Özel bir klinikte tekrar deneyeceğim. Bu raporları alınca kilo sınırı olmuyor ama taşıma çantası konusunda bir bilgim yok. Rehber köpek olunca çantasız ve ücretsiz bir şekilde uçabiliyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum