Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @selamibasaran merhaba selami abi eb 3 surecin hakkında soru sormak istiyorum ne zaman basvuru yaptın ve ne zaman onaylandı senle iletisime gectiler amerikaya ne zaman ayak bastın ne kadar ödedin ne sürec sancılı mıydı kesin bir sekilde usaya gelinebiliyor mu bende bdvden kayıt yapmayı dusunuyorum

• dostlar selamlar 18 yasındayım eb 3 vizesine seneye başvurmak istiyorum genelde kaç senede sonuclanıyor 2 diyen de var 4 diyen de var ve kesinlikle sonuclanıyor mu bazen sorun cıkabılıyormus sırket is bulamayabılıyormus ve paramızın bır kısmı yanıyormus sanırsam surec sonunda ısı bulup gıdersek eger green cardı kesın alıyor muyuz tesekkurler sımdıden gıdenler varsa yanıtlarlarsa cok mutlu olurum

• ⭐⭐

@oz4nkilic Merhaba Ozan Bey, benim sürecim ve detaylarım imzamda yer almaktadır ancak bu detayları anlayabilmen için bu konu başlığını baştan sona dikkatlice okuman gerekli, şu an Türkiye'deyim aramızda bu vize yöntemiyle Amerika'ya gidebilen 1-2 arkadaşımız var onlarında deneyimlerini ve tecrübelerini yine bu başlıkta/forumda bulabilirsin.
    İlk yapman gerekeni yap ve sonrasında yine sorularına cevap gelecektir.

• ⭐⭐

@mesut1905 Mesut Bey ben E-2 icin arastirma yaparken( sonrasinda GC ile icin de calisacagim ) bana ABD'ye gelmeden sirket kuramazsin, once geleceksin 3 ay sonra sirket kurup kurulum surecini 1 ay bekleyeceksin en iyi ihtimalle geldikten sonra 120. gununde ticarete baslayabilirsin diyen bir avukat vardi ve benden 12k istemisti. E-2 onayimi aldiktan sonra sureci ogretip daha fazla para kazanmasi icin 50k karsiliginda bildiklerimi ogretebilecegimi soyleyen bir e-posta atmistim, utanmasi olmadigindan sovmek icin bile cevap yazmadi.

Ez cumle ne yazik ki yaptigi isten haberi olmayan zamaninda herkesin 100k$ odedigi apartmandan bozma universiteden hukuk lisansi alip uzerine 250k vererek ABD'den yukseklisansini tamamlayip avukat olabilmis bir suru avukat var. Iyi arastirmak ve yaptigimiz gorusmeleri teyit etmek lazim.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

@EasternStar Katılıyorum size, bu yolun başında bir şeylerin olması için araştırma içerisine girdiğimizde ilk yaptığımız hata herkese daha doğrusu her bilgiye(!) inanmak oluyor. Bazı avukatların verdiği hatalı/eksik bilgileri gördükçe hayret ediyorum neyse ki şu sıralar daha az yaşanıyor bu durumlar zira kendileri de bizler gibi olan insanlar üzerinden süreçlerde uzmanlaştılar ama yine de paramızı almaktan eksik kalmıyorlar 🙂
    Kendi sürecine en az avukatı kadar hakim olamayanlar maalesef zor durumda kalabilir. Araştırmaktan doğru bilgiye ulaşmaktan ve teyit ettirmekten yorulmamak gerekli.
    Sizlerin de adapte olduktan sonra pratikte bizleri nelerin beklediğini paylaşmanız çok değerli.
    Selamlar..

• ⭐⭐

@oz4nkilic Özen selam. Benim sürecim imzamda yazıyor.15/09/2023 te başlattık sürecimizi. Şu anda I140 formum onaylı, bülteni bekliyorum. Bültenle aramda 2,5 sene var. Bu şekilde düz hesap yaparsak 45-50 ay arasında(ilk tarihten itibaren) süreç sonuçlanabilir gibi görünüyor şu anki şartlarda. Süreci başlatmanla birlikte 4-5 sene arasında sürebilir. Daha kısa sürmesi için ilgili vize türünün kotası artmalı ya da aile üyelerinin vizeleri kotaya dahil edilmemeli gibi öneriler var.
    Sonuç olarak 18 yaşında başvur 23. yaş gününü Amerika'da kutla. 🙂

• @mesut1905 imzana nereden ulasıyorum acaba

• @selamibasaran abi 2 senede onaylananlar da varmıs onlar nasıl oluyor

• @oz4nkilic buradaki formu detaylı olarak incelerseniz baştan sona okursanız tüm sorularınızın cevabını alacaksınız.

• Herkese Merhaba, Canton OH grubundaki arkadaşlar arasından I-140 başvurusu yapılan oldu mu acaba? Teşekkürler

• @vglbyz Hayır yapılmadı beklemedeyiz

• @emrebalc1 Teşekkürler.

• ⭐⭐

@emrebalc1 eb3vize.com da kiminle irtibat kuruyorsunuz acaba forumda bu sitenin kendi başlığına firma yetkilileri yada adaylar hiç yazmıyor, aktif ilanda yok uzun zamandır bilginiz var mı

• @mesut1905 Soruyu doğrudan bana mı sordunuz kiminle irtibat kuruyorsunuz diye? Ben eb3 çalışanı değilim bende sürecin içinde olan bir kişiyim. Kendi sürecimle alakalı ulaşmam gereken mercilere ulaşabiliyorum. @eb3vize-com forumda aktif olmaması hakkında bir bilgiye sahip değilim.

• @mesut1905 abi dün eb3vize benimle iletişime geçti ben bdv ile 9 mayısta başlattım ama kayıt oluşturmuştum eb3vize ye whatsapp tan dün yazdılar biri vazgeçmiş onu yerine sizi alalım mı diye kayıtta da whatsapp tan oluşturmuştum canlı görüşmede oradan oldu. Bilginiz olsun.

• ⭐⭐

@ari-luli @emrebalc1 teşekkürler

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   serel serel 

• Selam eb3vizesi.com güvenilirmidir yada bana önereceğiniz aracı bir firma varmı?
    Bide bur firmalar cidden bizim adımıza herşeyi takip ediyorlarmı ve hangi aşamaya gelirsek bize bilgilendirme yapıyorlarmı

• Sevgili @asef, konunun ilk postundan bu yana çeşitli firmalarla çalışan forum üyesi arkadaşlarımızın deneyimlerini okuyarak bilgi sahibi olabilirsin.

İlk postta yer alan online Excel belgesi üzerinden hangi firmayla kaç kişi çalışıyor, hangi aşamaya ulaşmışlar, yapacakları iş ne gibi benzeri bilgileri görebilirsin.

Ayrıca bu konu başlığı dışında https://yesilkartforum.com/forum/category/127/i̇ş-dayanaklı-göçmen-vizeler kategorisinde birkaç tane daha EB3 hakkında konu başlığı mevcut. İlgili firmanın özel olarak açtığı ve yanıtladığı bir konu başlığını görebilirsin.

Tüm bunlardan bağımsız olarak, her türlü göçmen vize türü ciddi bir iştir. Sabır, nakit ve vakit gerektiren, dikkatli ve titiz ilerlenmesi gereken, çalışacağınız kişi ve kurumların tamamen profesyonel ve işinin ehli olmasını gerektiren bir konudur.

Bu sebeple, EB3 hakkında yayınlanmış bütün kaynakları(yalnızca forumumuz değil, Youtube ve Google araştırmasını da öneririm) incelemenizi, mevcut aracı firmalarla 15-30 dakikalık tanışma/bilgilendirme toplantıları yapmanızı ve ayrıca bir göçmenlik avukatına danışarak süreçle ilgili legal regülasyonları ve süreci uzmanına sormanızı tavsiye ederim.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Selamlar,

Sürece yeni dahil olmayı planlayan birçok arkadaşın mesajlarını görüyoruz. Öncelikle bilgi sahibi olabilmeniz adına bu başlığı, en azından ilk 10 sayfasını okumanızı tavsiye ederim.

Bunun haricinde, forumda bu süreci sürdürenlerin %90’ı süreçlerini BDV Solutions veya Eb3vize.com şirketleri ile yürütmektedir. İki şirketin de kendilerine göre artısı eksisi olsa da güvenilirlik ya da iletişim yönünden bir problemleri yok.

Son olarak, süreç 3-4 sene sürüyor deniyor ancak realite bundan uzak. Mevcut vaziyete göre süreci şu an sıfırdan başlatacak bir kişinin 6-7 seneden önce vizeyi alabilmesi neredeyse imkansız görünüyor. Bunu değiştirebilecek tek yasa değişikliği dolaylı kota artışı sağlayacak “Dignity Act” isimli yasa tasarısı. Ancak bunun yasalaşma ihtimali de mevcut siyasi şartlara göre yüzde 10’dan bile düşük. Dolayısıyla süreci iyi düşünüp değerlendirip karar vermek çok önemli.

Özetle bu başlığı iyi inceleyip ona göre süreçleri başlatmanızı ısrarla tavsiye ederim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |