Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
3.2k 156 238.3k 173

• Kendi adinizda basvuru yaptiginizda eger E2 ile buradaysaniz, EB3 icin yaptiginiz basvuru %90 olumsuz olarak geri donecektir. Forumlara bir bakin, cunku siz gocmen olmayan bir vize ile gelip is kuracaginizi ve yonetceginizi belirtiyorsunuz hemen sonrasinda gocmen vizeye basvuruyorsunuz tam olarak bu sebeple eb3 u esiniz uzerinden yapmak daha saglikli olacaktir. Bu bilgi avukatimin bana ilettigi bilgi.

• ⭐⭐⭐⭐

@mojitomango eğer konu hakkında net bilginiz yoksa lütfen insanları yanlış yönlendirecek şekilde yorum yapmayın. Bahsettiğiniz gibi bir durum söz konusu değil. Aksine, örneğin EB-3'e başvurup turist vizesinden veya başka bir statüden E-2'ye geçiş yapmak bazı riskler taşısa da (I-140 onayından sonra), bununla ilgili net olarak “% şu kadar ret olur” yorumunu yapmak doğru değil. Birçok olumlu sonuçlanan örnek var. Sizin bahsettiğiniz durumda %0 risk var. F1 ya da E2 statüsünden EB-3'e başvuru rahatlıkla yapılabilir. %90 oranını verirken neye dayandığınızı ve sürece ait detayları nereden öğrendiğinizi belirtin lütfen. "Forumlara bir bakın" demişsiniz ama en doğru kaynak bu başlık altında mevcut zaten.

Bu bilgileri avukatınız veriyorsa o zaman onun yönlendirmesi ile ilerleyebilirsiniz.

• @tufank ben avukatin verdigi bilgiyi ilettim konuyu tekrar soracagim, guncelleme yapacagim bilgilendirme ile ilgili.

• ⭐⭐

@mojitomango avukatinizi degistirmenizde ciddi fayda var.

• @mojitomango avukatınızın görüşünü burada yorumlatmak / teyit etmek doğru değil bence. avukatınız en doğru bilgiyi veren kişi olmalı ve güvenmelisiniz. Bu iletiyi okuyan biri "avukat görüşü" diye ciddiye alabilir söylediğinizi. Doğrudan sorunuzu iletmeniz yeterliydi.

• ⭐⭐

@mojitomango avukatın ismini de verir misiniz.
    Uzak duralım

• serelS serel bu başlıktan bahsetti

• @mesut1905 merhaba mesut abi eb 3 surecin hakkında soru sormak istiyorum ne zaman basvuru yaptın ve ne zaman onaylandı senle iletisime gectiler amerikaya ne zaman ayak bastın ne kadar ödedin ne sürec sancılı mıydı kesin bir sekilde usaya gelinebiliyor mu bende bdvden kayıt yapmayı dusunuyorum

• @selamibasaran merhaba selami abi eb 3 surecin hakkında soru sormak istiyorum ne zaman basvuru yaptın ve ne zaman onaylandı senle iletisime gectiler amerikaya ne zaman ayak bastın ne kadar ödedin ne sürec sancılı mıydı kesin bir sekilde usaya gelinebiliyor mu bende bdvden kayıt yapmayı dusunuyorum

• dostlar selamlar 18 yasındayım eb 3 vizesine seneye başvurmak istiyorum genelde kaç senede sonuclanıyor 2 diyen de var 4 diyen de var ve kesinlikle sonuclanıyor mu bazen sorun cıkabılıyormus sırket is bulamayabılıyormus ve paramızın bır kısmı yanıyormus sanırsam surec sonunda ısı bulup gıdersek eger green cardı kesın alıyor muyuz tesekkurler sımdıden gıdenler varsa yanıtlarlarsa cok mutlu olurum

• ⭐⭐

@oz4nkilic Merhaba Ozan Bey, benim sürecim ve detaylarım imzamda yer almaktadır ancak bu detayları anlayabilmen için bu konu başlığını baştan sona dikkatlice okuman gerekli, şu an Türkiye'deyim aramızda bu vize yöntemiyle Amerika'ya gidebilen 1-2 arkadaşımız var onlarında deneyimlerini ve tecrübelerini yine bu başlıkta/forumda bulabilirsin.
    İlk yapman gerekeni yap ve sonrasında yine sorularına cevap gelecektir.

• ⭐⭐

@mesut1905 Mesut Bey ben E-2 icin arastirma yaparken( sonrasinda GC ile icin de calisacagim ) bana ABD'ye gelmeden sirket kuramazsin, once geleceksin 3 ay sonra sirket kurup kurulum surecini 1 ay bekleyeceksin en iyi ihtimalle geldikten sonra 120. gununde ticarete baslayabilirsin diyen bir avukat vardi ve benden 12k istemisti. E-2 onayimi aldiktan sonra sureci ogretip daha fazla para kazanmasi icin 50k karsiliginda bildiklerimi ogretebilecegimi soyleyen bir e-posta atmistim, utanmasi olmadigindan sovmek icin bile cevap yazmadi.

Ez cumle ne yazik ki yaptigi isten haberi olmayan zamaninda herkesin 100k$ odedigi apartmandan bozma universiteden hukuk lisansi alip uzerine 250k vererek ABD'den yukseklisansini tamamlayip avukat olabilmis bir suru avukat var. Iyi arastirmak ve yaptigimiz gorusmeleri teyit etmek lazim.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

@EasternStar Katılıyorum size, bu yolun başında bir şeylerin olması için araştırma içerisine girdiğimizde ilk yaptığımız hata herkese daha doğrusu her bilgiye(!) inanmak oluyor. Bazı avukatların verdiği hatalı/eksik bilgileri gördükçe hayret ediyorum neyse ki şu sıralar daha az yaşanıyor bu durumlar zira kendileri de bizler gibi olan insanlar üzerinden süreçlerde uzmanlaştılar ama yine de paramızı almaktan eksik kalmıyorlar :)
    Kendi sürecine en az avukatı kadar hakim olamayanlar maalesef zor durumda kalabilir. Araştırmaktan doğru bilgiye ulaşmaktan ve teyit ettirmekten yorulmamak gerekli.
    Sizlerin de adapte olduktan sonra pratikte bizleri nelerin beklediğini paylaşmanız çok değerli.
    Selamlar..

• ⭐⭐

@oz4nkilic Özen selam. Benim sürecim imzamda yazıyor.15/09/2023 te başlattık sürecimizi. Şu anda I140 formum onaylı, bülteni bekliyorum. Bültenle aramda 2,5 sene var. Bu şekilde düz hesap yaparsak 45-50 ay arasında(ilk tarihten itibaren) süreç sonuçlanabilir gibi görünüyor şu anki şartlarda. Süreci başlatmanla birlikte 4-5 sene arasında sürebilir. Daha kısa sürmesi için ilgili vize türünün kotası artmalı ya da aile üyelerinin vizeleri kotaya dahil edilmemeli gibi öneriler var.
    Sonuç olarak 18 yaşında başvur 23. yaş gününü Amerika'da kutla. :)

• @mesut1905 imzana nereden ulasıyorum acaba

• @selamibasaran abi 2 senede onaylananlar da varmıs onlar nasıl oluyor

• @oz4nkilic buradaki formu detaylı olarak incelerseniz baştan sona okursanız tüm sorularınızın cevabını alacaksınız.

• Herkese Merhaba, Canton OH grubundaki arkadaşlar arasından I-140 başvurusu yapılan oldu mu acaba? Teşekkürler

• @vglbyz Hayır yapılmadı beklemedeyiz

• @emrebalc1 Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k