Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Stoic-Turk bu sebeple inşallah güzel bir artış görürüz. Dediğiniz gibi 28-30k arası olmadığı sürece kota dolmaz . Doldurmaya gayet gosterdiklerine inanmak istiyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gucarslan, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

@gucarslan, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

@Mehmet-Fatih-Aslan cumartesi dvchart verileri güncellensin, yeni mülakatlar işlensin sisteme o zaman net tabloyu görmek lazım.
    sonrasında ilk fırsatta bir analiz yaparız birlikte.

dvchart'daki ceac verileri güncellendiği için biz de sözümüzde duralım.

öncelikle dünya genelindeki son duruma bir bakalım;

cdd61f31-54d2-41d5-b1d8-8848e61a7ebc-image.png

şu ana kadar dünya genelinde toplam 46616 vize işlem gömüş.

işlem görmüşten kastım şu; mülakat girmiş yani issued / AP / refused ya da mülakat tarihi almış yani ready

bu da geriye ortalama 3500 işlem görecek vize kalmış demek.
    issued + readylerin toplamı şu an 40.000 vize yapıyor.

evet, bunların hepsi issued olacak değil ama; biliyoruz ki AP'ye kalan dosyalar son aylarda çok hızlı sonuçlandırılır ve bu oran eylül ayında minimuma iner.. bu da ready!deki AP'ye kalacak dosyaların arasında gap'i kapamış olacak.

son 3 yılda DOS, dv özelinde basılabilecek bütün vizelerin basılması konusunda konsolsoluklara ve kcc'ye ciddi baskı yaptı. bu sene de aynı tempoyla devam ediyorlar.. buradaki baskıyı üzerine almayan tek konsolosluk ise malumunuz, ankara!

ankara özelinde yorum yapmak çok saçma, çok gereksiz olur.
    çünkü basmayacaklar.. verecekleri 50~100 mülakatı zannediyorum ki mülakattan saymak abeste iştigal olur. zaten temmuz için verdiği mülakat sayısı ve tarihler belli. yok dememek için iki lahmacun yapıp, kebap satmaya çalışan lokantacı gibiler. yük olmasın, kazancı da fazla olsun dertleri.

peki kalan vizelerin dağıtımı ne kadar olacak?
    bunu, her hafta güncellenecek ceac verilerini çok yakın takip etmek lazım.
    ready sayısı haftalar ilerledikçe eğer artarsa, yüksek cnler için mülakat alması o kadar zorlaşacak.

yukarıda da dediğim gibi, ben işlem görmüş vize sayısına bakarım.
    kalan aylarda bu kadar fazla işlem görmüş dosya ile DV2025 %90 bitti diyebilirim.
    acı ama gerçek.. %10'luk dilimde kendine yer bulabilecek arkadaşları şimdiden başarılar diliyorum.

ışık sizinle olsun
    namaste

yukarıdaki ifademde yer alan;

bu da geriye ortalama 3500 işlem görecek vize kalmış demek.

cümlesinde ufak bir anlam karmaşası var, biraz kafa karıştırıcı olmuş.
    demek istediğim aslında 50.000 sayısına ulaşmak.. bütün işlem gören dosyalar (ap, refused, transit, ready) için bu terimi kullandım. yoksa elbete her zaman daha fazla işleme girecek, herkesin mülakatta vize alma şansı olmayacak. benim hesabım her zaman ilgili dosyaların toplamı. biliyorum ki yıl sonuna doğru, o ap sayıları hızla azalıp, konsoloslukların hızı artacak.

mali yılın sonuna az kaldı.
    bekleyip görelim hep birlikte.. umarım 1 vize bile kalmadan dağıtıp bitirirler.
    elbette sizlere vize vererek..

• Yüksek case no’lar için gerçekten çok yıpratıcı bir mali yıl oluyor. Ancak tahminim bundan sonraki DV’lerde süreç daha da zorlaşacak mutlaka başka engel çıkartacaklardır. Covid dönemi sonrası ilk kısmetsizler bizler olduk. “To smell a rat” ABD’de çok kullanılan bir deyim hani bu işte bir bit yeniği seziyorum tarzında. Gerçekten kritik olduğunu düşündüğüm son 3 bültendeki 3000’lik performans bana bunu düşündürtüyor. Çok drastic bir değişim olmazsa kotalar epey bir boş kalacak gibi duruyor. Bir ayda max oynama 6000 olmuş bu mali yılda. Bunun üstüne çıkılır mı bilmiyorum. Tahmin etmeyi de bıraktım açıkçası durumu kabullendim, zaten bir faydası da olmuyor bazı şeylerin önüne geçemiyorsunuz. Herkese bol şans diliyorum.

• @mbaris79 Bence olay Trump yonetiminin dogrudan dogruya DV programini kaldirmak istemesi veya yavaslatmak istemesi degil. Problem DOS'in kotayi asmasi durumunda bu isten sorumlu burokratlarin ust yonetim tarafindan cezalandirilacak olmasi. Yani ilgili burokratlar asiri temkinli yaklasiyor duruma ve kotanin altinda kalmayi ustune cikmaya yegliyorlar. Zira kota kanunen bir ust sinir, herhangi bir alt sinir yok.

Ilreleyen yilalrda DV nasil olur bilemeyecegim; ama bu sabah Temsilciler Meclisi'nden 2025 butce yasasi gecti ve yasada DV kurasina katilma ucreti $250 olarak belirlendi. Eger Senato'dan da gecer ve Trump da imzalarsa DV-2027 itibariyle cok ilginc durumlarla karsilasacagiz. Katilim sayisi dusecek, secilme ihtimali artacak; fakat $250 sirf kuraya katilmak icin vermek gerekecek. Bu durumda dogrudan ABD hukumetine gelir saglayan bir program haline geliyor ki o noktadan sonra programin kaldirilmasina kimse sicak bakmaz diye tahmin ediyorum.

• $250 enteresan bir açılım olmuş. Kurayı artık ödüllü piyango biletine çevirecekler.

• ⭐⭐⭐⭐

@minnesota @Stoic-Turk

Sadece çekiliş ücreti değil, göçmenlik dairesi işlemlerini içeren bir çok kalemde fee artışı yapılacak yasalaşırsa ilave kaynak sağlanması için. Mülakat öncesi konsoloslukta ödenen $330 olan fee de $400 olacak gibi gözüküyor. Detayları aşağıdaki basın bülteninde mevcut hangi işlemlerde artış yapılacağı.

Big, Beautiful Border Security Act

One Big Beautiful Bill Act

• @Stoic-Turk Sırf şu öylesine başvuran, kazanıp gitmeyen, sonuca bile bakmayanlarin başvurmasını engelleyecegi ve başvuranın kazanma ihtimalini arttıracağı için 250$ ücrete sıcak bakarım ben.

• @Stoic-Turk 250 dolar bence kötü bir haber değil, bu iş için uğraşan emek veren insanlar için iyi bir haber bile olabilir.

• Ilgili ucrete sevinen arkadaslara hatirlatmak isterim ki DV programinin asil amaci cesitlilik. Ulkeden ulkeye alim gucu acisindan ciddi farklar var. $250 odemek kurayi garantilemiyor. Dolaiyisla sadece $250'i gozden cikarabilecek insanlar basvurabileccek. Evet, bir cok Turk'un sansini artiracak bir durum olur; ama adaletten olabildigince uzak.

• Boş versinler şimdi $250 , bülteni 22 bin üzerine çıkarsınlar :). Çünkü $250 vizeyi garantilemiyor. Tamamen şans işi

• tüm sınıfın geçtiği dersten bütünlemeye kalmış gibi hissediyorum. şehir bomboş ama sen sınava girmek için beklemek zorundasın.
    gidenler için tüm iyilikleri diliyorum umarım en kolayından alışırlar ve kök salarlar.
    bekleyenler için ise sürecin mutlu sonlanmasını diliyorum.

• @Stoic-Turk, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

@mbaris79 Bence olay Trump yonetiminin dogrudan dogruya DV programini kaldirmak istemesi veya yavaslatmak istemesi degil. Problem DOS'in kotayi asmasi durumunda bu isten sorumlu burokratlarin ust yonetim tarafindan cezalandirilacak olmasi. Yani ilgili burokratlar asiri temkinli yaklasiyor duruma ve kotanin altinda kalmayi ustune cikmaya yegliyorlar. Zira kota kanunen bir ust sinir, herhangi bir alt sinir yok.

Ilreleyen yilalrda DV nasil olur bilemeyecegim; ama bu sabah Temsilciler Meclisi'nden 2025 butce yasasi gecti ve yasada DV kurasina katilma ucreti $250 olarak belirlendi. Eger Senato'dan da gecer ve Trump da imzalarsa DV-2027 itibariyle cok ilginc durumlarla karsilasacagiz. Katilim sayisi dusecek, secilme ihtimali artacak; fakat $250 sirf kuraya katilmak icin vermek gerekecek. Bu durumda dogrudan ABD hukumetine gelir saglayan bir program haline geliyor ki o noktadan sonra programin kaldirilmasina kimse sicak bakmaz diye tahmin ediyorum.

Bit yeniğinden kastım aslında kotanın altında bırakılmak istenmesiydi ama 5% civarı altta kalması zaten Trump’ın ilk döneminde hep yapılıyordu sanki. Bu kez bu makas açılacak diye endişeleniyorum açıkçası.

Bill’i okudum, bir yerde mantıklı aslında ama asıl amaç ICE’a gelir yaratmak olmasın sakın 😀 Epey de zor geçmiş. Senato’da zorlanabilir.

• @Stoic-Turk kesinlikle katılıyorum, 250 dolar başvuru ücreti gelmeli , 3 sene çıkıp gitmeyen adam biliyorum. Hak yenilmemeli

• @Ozan-Melen-Aslan mutlu sonlanmasa bile hayat devam ediyor, şansımızı başka yerde deneriz veya yenıden greencardı deneriz, durumu kabullenmek gerekiyor yine de umarım hepimiz istediğimiz şeye kavuşuruz cunku 1 küsür senedir çok yıprandık...

• @dogan28 özellikle son 3 ay inanılmaz yıprandım, ha şimdi yükselecek derken her defasinda yıkıldık.

• @omerko ben greencard kazandıgıma 2 gun kadar sevinebildim, cn denen şeyin varlıgı ve ankaranın mulakatı vermediğini öğrendikten sonra süreç tamamen stres dolu oldu benım ıcın bazen keşke kazanmasaydım bile diyorum kendı kendıme, süreç devam ediyor hatta sizin şansınız benden daha yüksek yine de umudunuzu kaybetmeyin, bir ihtimal işte.

• @dogan28 çok ilginç duygular içindeyim, birr yandan totem olsun diye umutluyum, bir yandan olmayacağını biliyorum. Saçma sapan gel gitlerdeyim

• @dogan28 selamun aleyküm bu cn ile siteye giriş yaptım😂😂
    Bence eylül ayında 26k cut of olur gibi

• @yasin34 merhaba, burada bahsettiğiniz mail tam olarak nedir acaba ?

• @bkio adam amerikaya gitti gecen yılın gönderisi o

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |