Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Fer-0 taşınmış evet, hayırlı olsun 👏

• @mehmet-yücel-söğüt
    Dunyanin obur ucundaki ulkelere bu kadar masraf yaparak dosya transferi yapilmasinin bir sebebi olmali muhakkak.

• @BERKE-Güngöroğlu ben bir kaç gün önce yazılı ilettim oturu. Ve vatandaşlık istediklerini maille bildirdiler aksi halde dosya transferi yapamıyorlarmış mış. Mailin orjinalini postladım. Benim profildeki yazışmalardan bulabilirsiniz.

• @demetdemirsf selamlar, fikir verebilecek biri var mıdır acaba, teşekkürler

• @ATS16 Tamamdır.Saygılarımla

• Merhaba, forumda yeniyim. Bu süreci tamamlamış veya bilgisi olanlara bir arkadaşımın sorusunu onun ağzından iletiyorum:
    Şimdi ben yıllardır Türkiye'den başvuruyorum, henüz kazanamadım. Ancak bu yıl yurtdışından başvuru yapma şansım olacak. Moldova vatandaşıyım ve başvuru zamanı geldiğinde Moldova'da olma ihtimalim var (TR vatandaşlığım yok, öğrenci oturumu ile kalıyorum). Orada ne kadar kalacağım belli değil eğer beklediğim iş olmazsa 1-2 hafta kalıp dönmüş olacağım ama yine de başvururken adres olarak orayı yazmayı düşünüyorum iş olursa ve kalmam gerekirse diye. Bu durumda eğer başvurduktan sonra yeniden Türkiye'ye dönmem gerekirse ve çekilişi kazanırsam orada kaldığım 1-2 hafta sıkıntı yaratır mı bana? DS-260 formunda geçmiş adresleri yazarken orayı yazabilirim yine başvuru yaptığım ve orada olduğum tarihleri kapsayacak şekilde. Ancak bunun bir şartı var mıdır? Vatandaşı olduğum ülkeden başvuru yapmış olacağım sonuçta. Bir de pasaport giriş-çıkış tarihlerine bakılıyor mu aşamalar süresince? Orada kısa bir süre kalmamın sıkıntı yaratmasını istemiyorum. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim. Kazananları gönülden tebrik ediyorum, darısı başıma.

• Cevap: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

260 FORMDA mail adresi sırasınada kopuyo,detek rica ediyorum.Teşekkürler

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   T.C. Kubilay Dikici T.C. Kubilay Dikici 

• @aysegul merhaba cevabınız için teşekkür ederim bu durumda baş vurmamın anlamı sanıyorum kalmıyor.

• @Kamile-1 Hocam o otomatik cevap herkese gönderiyorlar onu.

• İşe yarar mı bilmiyorum ama KCC ve bakanlığa İstanbul konsolosluğunu da devreye almaları konusunda bir eposta gönderdim. Ankarayı'da cc'ye ekledim.

Araştırdığım kadarıyla Hindistan, Çin, Meksika, Kanada gibi bazı ülkelerde birden fazla ABD konsolosluğu DV vize mülakatları yapıyor. Yani başka ülkelerde örneği var.

• @onuru anladım teşekkür ederim asıl talihli başka yerden alınca Ankara nasıl diğerlerine randevu veriyor peki kusura bakmayın lutfen üm yazıları okumaya çalışıyorum fakat göremedim böyle bisey.Sizin yazınızı okudum honk kong vize oturma izni istiyormu peki

• Merhabalar, Ds-260 formunu doldururken bilgisayarda çok problem yaşadım ve telefondan devam ettim. Durumun heyecanı ve acele ederken dalgınlığıma gelmiş ve passaport no kısmında ben üstteki yerine belgenin altında U ile başlayan TURxxx olarak devam eden numarayı girmişim. Bu bir sorun yaratırmı ? Passaport no kısımdada aynı zaten ama Hemen ds-260 formunu açtırıp değiştirmelimiyim ? Yoksa endişelenmemi gerektirecek bir durum yokmu ? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Arkadaşlar KCC ye dosyamızın Bangkok a taşınması için mail atmıştık. Daha sonra dosyamızın taşındığına dair olumlu mail aldık. Forumdaki tavsiyeleri dinleyerek bir kaç gün sonra tekrar bir mail le mülakat yerimizi teyit etmek istedik ancak mülakat yeriniz Ankara dır şeklinde bir cevap aldık. Ne yapmamızı tavsiye edersiniz acaba? @gucarslan sizde görüş bildirirseniz çok mutlu olurum .

• Merhaba,
    Ben DV2026 talihlisiyim (Case No: 2026EU203XX). Ankara’dan Bangkok’a mülakat yeri transferi talebi gönderdim, KCC’den gelen cevapta “mülakat günü Bangkok’ta bulunacağım fiziksel adresi” paylaşmam istendi. Ancak tarih belli olmadığı için kafam karıştı. Yardımcı olursanız çok sevinirim:

Adres için rezervasyon şart mı?
    – Otel/airbnb’de kesin rezervasyon yapmak mı gerekiyor, yoksa sadece planladığım yere dair adres bilgisi vermek yeterli mi?

Tarih belirsizken nasıl adres verilir?
    – Mülakat tarihi belli olmadığında örnek bir tarih aralığı ve adres girmek kabul edilir mi?

Adres değişikliği mümkün mü?
    – Mülakat tarihi açıklandıktan sonra farklı bir adrese geçmek istersem KCC’ye bildirmek yeterli mi?

Adresin asıl amacı nedir?
    – Bu bilgi yalnızca davetiye/planlama için mi kullanılıyor, yoksa vize basımı ya da başka bir süreçte etkisi olur mu?

Tecrübeli arkadaşların yanıtlarını bekliyorum, şimdiden teşekkürler! 🙏
    Ekran görüntüsü 2025-05-20 233751.png

• @Kamile-1

Adres bilgisi nasıl vermeliyiz çok takılıyorlar mı buna. herhangi bir bağlantımızın adresi ya da bir otel olabilir mi

• @istalin merhaba dosya taşımak için kcc yemi mail atmam gerekiyor yoksa tasimak istediğim ulkenin ülkenin abd konsoloslugunami ?

• merhaba. Kanada'da oturum iznim var. geçmişte de birkaç yıl orda yaşadığım için adli sicil kaydı almam gerekiyor doğal olarak lakin ABD resmi sayfasındaki direktife uygun olarak bu belgeyi almaya çalışıyorum ancak kimse maillerime cevap vermiyor. mülakat için Kanada'yı seçen arkadaşlar, bu hususta benimle bilgi alışverişi yaparsa çok mutlu olurum. yoksa adli sicil kaydı için 11 saat uçmak zorunda kalacağız bu gidişle.

• Eski pasaportum kayıp. Yani şu anda geçerli olan pasaportum duruyor ama eski yıllarda kullandığım pasaportum yok. Sorun olur mu mülakatlarda var mı bilen?

• @Fer-0 Merhaba. hong kong a dosya taşımak için attığınız mailde konaklama yeri olarak nasıl bir adres girdiniz? Otel adresi falan mı girdiniz yoksa bir tanıdığınızın evi falan mı? Girdiğiniz adresi geçici olarak mı yazdınız?

• Merhaba, DS 260 formunda sosyal medya hesaplarının doldurulması ile ilgili bi sorun olucak. Sosyal medya hesaplarını doldururken tamamında kullanıcı adımızı yazdık. Acaba URL uzantısını mı belirtmeliydik? Link olarak?

Teşekkürler

Benzer Başlıklar

• 16399
  • 2655
  • 83
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

166

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |