Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @fahriakc Ben o kısmı belirtmek istemedim, sadece HNK elindeki tüm dosyalara bir anda mülakat verebilir. Ancak BNK, aynı anda Asya dosyalarına da baktığı için, EU için aydan aya mülakat verdiği dosya sayısı değişebilir.

• @Erdem-Yıldız Şöyle bir konu da var: Önceki iletimde belirttiğim gibi, HNK normal şartlarda dosya yükü olmadığı için, bir anda aktif olan herkese elinden geldiğince mülakat verebilir. Ama BNK, sonuçta Asya dosyalarına da baktığı için, bülten ne kadar yüksek açılırsa açılsın, yine de 'dosya yüküm var' bahanesiyle EU mülakatlarını belli bir sayıda tutabilir.

• Lise dahil 11 yıllık (eski sistem) eğitim olmasıyla ilgili sıkıntı oluyor mu ? Bildiğim kadarıyla en az 12 yıllık eğitim olması gerekiyormuş ama bizim okuduğumuz yıllarda 11 yıllık eğitim vardı, bununla ilgili yazı filan isterler mi ?

• Merhabalar. Pasaportumun süresi bitti. Yarın yeni pasaport alacağım. 2 yıllık pasaport alsam uygun olur mu?

• @rasitcenngiz merhaba burada tam ne demek istediniz ben anlayamadım, hong kong asya dosyalarına bakmıyor mu? 2026 süreci için bangkok ya da hong kong seçmek arasında farkı anlamaya çalışırken iletinizi gördüm de, o yüzden sormak istedim. Teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@didemkrbck

Ankara’da mülakata giren ve sizinle aynı durumda olan (11 yıllık lise eğitimi) @deryaasan’ın sorularını deneyimlerini okumanız yardımcı olur size.

https://yesilkartforum.com/forum/post/473920
    https://yesilkartforum.com/forum/post/473945
    https://yesilkartforum.com/forum/post/482924

• ⭐⭐⭐⭐

@yalcin61

Uzerine vize basilacak pasaportunuz, mulakat gunu itibariyle en az 8 ay gecerli olmali. Daha sonra ABD’ye göç ettiğimde TC konsolosluktan uğraşırım, yurtdışında pasaport bedeli daha ucuz, uğraşmak için bol bol zamanım olur diyorsanız 2 yıllık yeni pasaport çıkartmanız yeter Hong Kong’da gireceğiniz mülakat için.

Ama ben bunlarla uğraşmayayım, dertsiz başıma dert almayayım diyorsanız 10 yıllık pasaport sizin için mantıklı olacaktır yakın zamanda mahkeme kararı ile isim değişikliği falan yapmayacaksanız. Bol şans!

• @ATS16 İsim değişikliği falan değil ya maliyet olarak çok fazla giderim var vize alma sürecinde tasarruf olur diye sormak istedim. İleride yenilerim sıkıntı olmaz yeter ki mülakatta sorun yaşatmasın.

• @yalcin61 Ben sizin yerinizde olsam başka şeylerden tasarruf etmeye çalışırdım. Ne bileyim telefonum varsa değiştirir alt modele geçerdim, yada evde satabilecegim seyleri satardım 10 yıllık pasaport alırdım. Zaten öyle bir ayarlamislarki 2 yıllık 6bintl ise 10 yıllık 12bintl

• @Mehmet-Fatih-Aslan Sorun yaratır mı ki

• @yalcin61 Sorun olurmu bilmiyorum ama kafam rahat olsun diye öyle yapardım. Sonradan uğraşmamak için.

• @yalcin61 Merhaba. Green card çıkmış, cebinde sınırlı parası olan fakülte son sınıf öğrencisi ben olsaydım;

1. Anderson'dan kendime uyan bir muayene randevu tarihi almaya çalışır, eğer olmazsa da mazeret sınavı için sağlık raporu temin etmeye çalışırdım. Hiçbiri olmazsa 1 sonraki sömestr veya sene o dersi verip diplomamı alırım.
    2. pasaport harcına 150 dolarlık ekstra para gitmesini düşünmek yerine, Hong Kong'a ulaşım, otel (ve yiyecek) masrafımı minimize etmeye çalışırdım.

Her şey gönlünüzce olsun, inşallah isteklerinize kavuşursunuz. İyi şanslar

• @yalcin61 yalçın bey sorun olmaz da özel değilse 2 yıllık pasaportu maddi durumdan dolayı mı ısrar ediyorsunuz

• @sinatra35 Andersona yazdım fakat nicolsonun randevuyu onaylamıştım. Daha cevap vermediler fakat Anderson istediğim tarih aralığında bir randevu oluşturursa Nicolson’ undaki randevumu iptal edebilir miyim ?

• @Okan-Tuğ Bize de ayni tarihe HK dan mulakat verdiler ve mail bize de henuz gelmedi. Bakalim belki haftaici gondermis olurlar

• @yalcin61, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese selam. Bugün Dr.Nicolsondan sağluk muayenesi randevum geldi. 17 Hazirana vermişler fakat benim o tarhite final sınavlarım var ne yapmam gerekiyor? Vize görüşmem 7 temmuzda çok kötü bir tarih verdiler ne yapmalıyım ?
    Bana da ayni tarihe mulakat verdiler. Ben 23 Haziran a verebilir misiniz diye mail attim. Ama o tarihte musaitlik yok diye donus yaptilar.

• @Serapp Ben o sekilde yazdim fakat 23 haziran tarihinde musaitlik yok diye donus yaptilar.

• 12.05.2025 tarihinde hong konga dosya taşıma mailimi attım. konsolosluk randevu mailim 20.05.2025'te geldi 4 hazirana verilmiş. ben türkiyedeyim sağlık randevum yok henüz. erteleme için durumu izah edip mail attım, nicolsona' da aynı şekilde izah edip mail attım. Temmuza erteleme mümkün müdür eğer ertelenmezse sağlık raporsuz görüşmeden geri çevrilirmiyim yoksa AP yemi kalırım bilmiyorum. mülakattan sonra sağlık randevusu verilirse ne gibi durumlarla karşılanıyor. Henüz böyle bir örneğe şahit olmadım. bilgisi tecrübesi olan arkadaşlarım bana yol gösterebilirmisiniz şimdiden ilginiz için çok teşekkür ederim.

• @Sencer-Sever
    Selamlar, ilgili konsolosluk saglik raporu olmayan talihlileri mulakat icin konsolosluk binasina almadigini onceki deneyimlerde paylasanlar oldu. Siz konsolosluk ile iletisime gecerek durumunuzu anlatip, mulakatinizi yeniden planlanmasini talep edebilirsiniz. Bunu zaten yaptiysaniz konsolosluktan gelecek cevabi beklemelisiniz. Mulakat ertelemelerinin surecinizde bazi aksakliklara sebep olabilecegini unutmayiniz. Eger mali yilinizin bitimine son zamanlar kala dosya trasnferi talebinde bulunuyorsaniz, her ihtimale gore hazirlikli olmaniz surecinizin yararina olacaktir. Kolayliklar.

• Selamlar. KCC'den bana 30 temmuz diye mail gelmişti fakat numarası benden büyük olup da 9 temmuz alan arkadaşlar da var. Ankara'ya daha erken bir tarihe alabilirler mi diye sorsam yardımcı olurlar mı sizce? Zaruri bir sebebim yok sadece biraz keyfi planlamalarımı aksattığı için böyle bir düşüncem var ama absürt kaçar mı acaba?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |