Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.6k 953

• Kcc bir tarih verdiyse mail gelmese bile o tarihe göre hareket edilebilir sanırım. Benim asıl merak ettiğim Bangkok veya Hong Kong'a dosyasını taşıyıp hem mail almamış, hem de kcc'den mülakat tarihi öğrenememiş birileri var mı aramızda? Geçtiğimiz bültende forumdan 2 arkadaş aktif olmasına rağmen Bangkok'un yoğunluğundan dolayı aktif olduğu ay mülakata girememişti mesela. Ben de biraz endişeyle dosyamı Bangkok'tan Hong Kong'a taşıttırdım. Ama eşimle bize maliyeti neredeyse 2 katı olacak. Bu konsolosluk yoğunluğu konusundaki fikirleriniz nelerdir? Sizce Bangkok'la Hong Kong yoğunluk olarak aşağı yukarı aynı mıdır?

• @Okan-Tuğ Henüz 2nl maili gelmedi bize de, bekliyoruz

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar. Dr.Nicolsona randevu tarihimi değiştirmeleri için mail atmıştım fakat olumsuz bir dönüş yaptılar. Bu durumda başka bir kliniğe ya da verdikleri tarihe seçim yapmam gerektiğini söylediler. Verdikleri tarihte final sınavlarım var eğer gidersem mezun olamayacağım. Ne yapmam lazım yardımcı olabilir misiniz?

• @yalcin61 LİSEDENMİ

• Merhaba bugün kkc ye attığım mailden otomatik cevap geldi iletinin normale düşmesi için ne yapmam gerekiyor?

• @yalcin61 Karar senin ama elbet bir gün mezun olursun büt yaz okulu vs, bu fırsat bir daha gelmez

• @gouryella Merhaba, evet, geçen ay ben de dahil üç kişi, yanlış hatırlamıyorsam, mülakat alamadık çünkü 12 EU dosyasına mülakat verilmişti. Ama bu ay 20 EU dosyasına mülakat ataması yapılmış. BNK, kendi Asya dosyalarına da bakmakta; HNK gibi normalde boş duran bir konsolosluk değil. O yüzden her ay farklılık gösterebilir.

• @yalcin61 universitenizde mazeret sınavı var mı bilemeyeceğim eğer var ise özel hastaneden rapor alıp mazeret sınavına girebilirsiniz. ben geçen sene uyuyakaldığım için sınavı kaçırmıştım özelden rapor alıp mazeret sınavına girmiştim.

• İmza sirküleri gerekiyor mu diye mail atabileceğim bir yer var mı Viyanaya? Eğer gerekiyorsa bayağı uğraşmam gerekecek Türkiyeye gel git o yüzden emin olmak istedim

• @Kaan-Taşkın mülakat aldıysanız ertelemenizi önermem

• @rasitcenngiz Bangkok son 2 bültende EU bölgesine Hongkong dan daha fazla mülakat verdi.

• @rasitcenngiz hocam bnk sonradan gelen kişileri kabul etmediğinden dolayı eylül ayında hong kong dan daha avantajlı olacak eğer bülten yüksek açılırsa hnk dan mülakat alamayan daha çok kişi olur bangkok a göre eylül ayı yoğunluk açısından çok önemli olacak

• @fahriakc çünkü hongkokta dosya kalmadi ,

• @fahriakc Ben o kısmı belirtmek istemedim, sadece HNK elindeki tüm dosyalara bir anda mülakat verebilir. Ancak BNK, aynı anda Asya dosyalarına da baktığı için, EU için aydan aya mülakat verdiği dosya sayısı değişebilir.

• @Erdem-Yıldız Şöyle bir konu da var: Önceki iletimde belirttiğim gibi, HNK normal şartlarda dosya yükü olmadığı için, bir anda aktif olan herkese elinden geldiğince mülakat verebilir. Ama BNK, sonuçta Asya dosyalarına da baktığı için, bülten ne kadar yüksek açılırsa açılsın, yine de 'dosya yüküm var' bahanesiyle EU mülakatlarını belli bir sayıda tutabilir.

• Lise dahil 11 yıllık (eski sistem) eğitim olmasıyla ilgili sıkıntı oluyor mu ? Bildiğim kadarıyla en az 12 yıllık eğitim olması gerekiyormuş ama bizim okuduğumuz yıllarda 11 yıllık eğitim vardı, bununla ilgili yazı filan isterler mi ?

• Merhabalar. Pasaportumun süresi bitti. Yarın yeni pasaport alacağım. 2 yıllık pasaport alsam uygun olur mu?

• @rasitcenngiz merhaba burada tam ne demek istediniz ben anlayamadım, hong kong asya dosyalarına bakmıyor mu? 2026 süreci için bangkok ya da hong kong seçmek arasında farkı anlamaya çalışırken iletinizi gördüm de, o yüzden sormak istedim. Teşekkürler

• @didemkrbck

Ankara’da mülakata giren ve sizinle aynı durumda olan (11 yıllık lise eğitimi) @deryaasan’ın sorularını deneyimlerini okumanız yardımcı olur size.

https://yesilkartforum.com/forum/post/473920
    https://yesilkartforum.com/forum/post/473945
    https://yesilkartforum.com/forum/post/482924

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    520k Bakış
    Ekto OktanE
    @excan 100k Bond konusunun amacı maalesef DV Başvurucuları değil ve DV26 Veya DV27 süreçleriyle hiç alakası yok maalesef konu biraz yanlış anlaşılmış Detaylı şekilde bu konuyu incelemiş birisi olarak WSJ'nin haberi ve diğer kaynakların belirttiği üzere Yurt Dışında DOS tarafından basılan göçmen vizelerinin büyük bir kısmı Amerikan vatandaşlarının yakınlarına ait vizelerdir. Trump yönetiminin 100 bin dolarlık bond kuralı ile hedef aldığı kategori maalesef bu bölgedir. Public charge bahanesiyle maddi gücü yetmeyen orta sınıf bir çok amerikalının aile birleşimini kesmeyi planlıyorlar yasal göçün önünü kesmek için bir fikir DV'yi dahil etme olasiliklari var bu kural çıkarsa ama bu kuralın hazırlanma amacı veya hedefi DV değil Çünkü bir çok kişininde bildiği üzere DV için her mali yılda 55.000 Vize ayrılıyor bu noktada basılan göçmen vizelerininin 500 bin ve yukarısında olduğunu düşünürsek mevcut sistemde DV vizelerinin payı %10 ancak ediyor. Bu haber hala bir dedikodu net bir duyuru yok fakat geldiğimiz noktada bunun DV yasağı ile veya DV ile bir alakası yok tamamen aile temelli göç hedef alınıyor ve orayı kesmek veya kısıtlamak istiyorlar. Saygılarımla.
  • 43 Oy
    7k İleti
    560k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 17 Oy
    8k İleti
    919k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k