Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ATS16 çok teşekkür ederim. Hesaplama yaptırdım aşagıdaki gibi çıktı.
    1 Ekim 2024 Tarihi Itibariyle 21 Yaşınıda oluyorsunuz.
    Gün Alma Durumu: 1 Ekim 2024 tarihinde 21
    yasini doldurmus oluyorsunuz. 22 yagindan ise 8
    Haziran 2024 Cumartesi saat 00:00 itibariyle gün almis oluyorsunuz.

• ⭐⭐⭐⭐

@gnollzy, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@alpkasimoglu, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@onuru Merhaba, söylediğiniz aşamaları yaptım uygun mudur?

İmzanızı yazmışsınız elinize sağlık. Ayrıca süreci sağlıklı bir şekilde takip edebilmek için 2026 Excel tablosuna bilgilerinizi girin lütfen.

Vize sayısı ile alakalı olarak bir şey sormak istiyorum. Vize sayı adeti bittiği için vizesini alamayan, temmuz ağustos ayları gibi mali yılı kapatıp vize verilmeyen bir DV yılı oldu mu?

40XX’ler Ankara nezdinde hep 1-2 ay atlayarak mülakat tarihi almışlar geçmişten günümüze. DV2025 için Mayıs sonu Haziran başı mülakat tarihleri verilmiş. Önümüzdeki yılda da aynı şekilde atlama yaşanırsa Temmuz-Ağustos şeklinde mülakat tarihi gelirse vize sayısı biter mi diye endişelenmemize gerek var mı?

Her yıl farklı ilerliyor. Önümüzdeki yılda neler yaşanacağını bilemeyiz. Sizi anlıyorum, Ankara'da beklerseniz ve sıranız mali yılın sonuna doğru gelirse kota tehlikesi olabileceği endişesi yaşıyorsunuz, haklısınız da.
    İmkanınız varsa dosyanızı taşıyıp Ekim-Kasım 2025 gibi vizenizi alabilirsiniz. Karar sizin.

• @ATS16 sıkıntı yaşamayız inşallah. İlk başvuruyu yaparken bilmiyordum benim ilk eşimden olan oğlum doldurdu formu. Oda üvey kardeşi eklememiş. Şuan kızımız 07.06.2003 doğumlu ve üniversitede okuyor.
    Şuan inanın içim acayip oldu. Sizin yazınızı okuyunca. DV sürecimin olumsuz geçeceği düşüncesi yerleşti aklıma ve tedirginlik oluştu

• ⭐⭐⭐⭐

@Erkan-0

Kuraya başvurduğunuz tarih itibariyle 21 yaşını doldurduysa sorun yok. Sürecinizde bol şans 🍀

Kura yonergesinde açıkca belirtilmis durumda bu husus ve kuranin ana kriterlerinden birisi.

49f29d74-3079-48fa-9aca-781926b3f165-image.jpeg

• @Serapp merhabalar. Yaş hesaplaması yaptım şöyle bi yazı çıktı.
    1 Ekim 2024 Tarihi Itibariyle Yaşniz: 21
    yaşinda oluyorsunuz.
    İnşallah sürecim mülakatım olumsuz olmaz. Vize onaylanır.

• ⭐⭐⭐⭐

@Erkan-0, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp merhabalar. Yaş hesaplaması yaptım şöyle bi yazı çıktı.
    1 Ekim 2024 Tarihi Itibariyle Yaşniz: 21
    yaşinda oluyorsunuz.
    İnşallah sürecim mülakatım olumsuz olmaz. Vize onaylanır.

Dosya numaranız harika. Önceki mesajınızı görünce tedirgin olmuştum açıkçası. Sonraki mesajlarınızı görünce rahatladım. İlk başvuruda üvey kızınız 21 yaşını doldurduğu için Sayın @ATS16 nın da belirttiği gibi sorun yok. Şimdiden hayırlı olsun.

• Merhaba, sıralamam 14 binlerde DS260 formunu dolduracaktım ama eşimin pasaportunun süresi sanırım mülakat sonrasına bitmiş olacak, pasaport süresini uzatmak için yarına randevu aldık. Pasaportun gelmesini beklemeli miyiz yoksa DS 260 ı hemen doldurup bahsettiğiniz gibi iki pasaportla mı (hem eski hem yeni ) mülakata gidelim?

• ⭐⭐⭐⭐

@Erkan-0

07.06.2003 doğumlu kızınız için DS260 formu doldurmaniza gerek yok zira hem ilk kura başvurusuna dahil olmadığı için hem de 21 yaşını doldurmuş olduğu için çeşitlilik göçmen vizesi süreciniz dışında olacak kendisi. İlerleyen zamanda kendisinin ABD’ye yanınıza gelmesini planlıyorsanız F2B vizesi sürecini ilerleyen zamanda değerlendirebilirsiniz. İlerleyen zamanlarda aşağıdaki konu başlığını inceleyebilirsiniz.

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• @ATS16 size gönderdiğim hesaplama yazısında 1 Ekim 2024 itibariyle hem 21 yaşında oluyorsunuz diyor Hemde gün alma durumu1 Ekim 2024 itibariyle 21 yaşını doldurmuş olıyorsunuz diyor. Kafam karıştı. Yazıya dikkat ettinizmi 🤔
    Gün almaya göre işlem yaparlar inşallah

• @Serapp çok teşekkür ederim.
    Gün olarak doldurmuş gözüküyor demi. Bunu göz önünde bulundururlar.
    Gerçekten çok telaşeli stresli bir süreç.
    Eşimin ds 260 formunda çocukları belirttim.
    Benimkinde üvey kızımızı belirtmedim çocuk sayısına 1 deyip geçtim. onda bi sıkıntı olurmu Dosya açtırmaya gerek varmı.

• @ATS16 çok teşekkür ederim. Bilgileriniz ve yardımlarınız çok değerli umarım süreç herkesin istediği gibi ilerler. Herkes istediğine ulaşır. 🙏

• Merhaba. 2007 yılında Work&Travel ile Amerikaya gittim. İlk gün sosyal güvenlik ofisinde ismimi yanlış yazmışlar. SSN kartım harf hatasıyla birlikte geldi. Sonrasında vergi iadesi almak için dönüş yolunda sosyal güvenlik ofisine tekrar gittim ve "İlgili kişinin ismi yanlış yazılmıştır. Bu sosyal güvenlik ofisinin hatasıdır" şeklinde bir kağıt aldım. Kağıt şuan elimde değil. Vergi iadesini bu şekilde aldım. DS-260 ı doldururken SSN var şeklinde mi doldurmalıyım?
    Teşekkür ederim.

• Arkadaslar simdi dvcharts sitesinde ankara icin 4000-8000 arasi 160 onay var simdi case numberim 7700 bu 8000 bine kadar ankara cagirmis mi demek ? nerden ankaranin son verdigi mulakat numarasini gorebilirim excel tablosunda bazi bosluklar var

• Merhaba Karadağ dosya taşıması nasıl olur fiyatlama açısından daha uygun diye düşünüyorum

• ⭐⭐

@harun-can selamlar, ankara suanda 45xx lere mulakat vermis. Diger verilen vizelerin detaylarini asagida gorebilirsiniz. Bu vizeler su sekilde alinmisti, asil talihli vizeyi farkli bir konsolosluktan aliyor, geri kalan aile uyesi icin ankaradan mulakat aliyor. Ankaranin detaylarini gormek istiyorsaniz, dvcharts sitesinin en alt tarafindan bir arama yeri var, o alana gelip ANK yazarak ankaranin verdigi mulakatlari gorebilirsiniz.

25b72cdc-03d2-4c12-83df-bb455eea8fb2-image.jpeg

• @tubazorlu merhaba. Bu saydığınız ülkeler oturum istiyor. Ve bazıları GC sonrası alınan oturumları kabul etmiyor. Deneyimleri okursanız uygunluk durumunu daha rahat anlarsınız. Çok kişinin vizesi yandı bu ülkelerde

• @harun-can Hocam 160'ın tamamı onay değil. Ready yazanlar mülakatı planlanmış olanları gösteriyor ayrıca siz tüm bölgelerin toplamına bakmışsınız. Biz EU bölgesiyiz o yüzden sadece EU'ya tıklayıp baz almanız lazım. Ankara temmuz mülakatlarının verisini henüz girmedi fakat forumdaki arkadaşlardan anladığım kadarıyla 5.000-5.100 arasına kadar vermiş gibi duruyor. Bu sayı 200-300 yukarı da olabilir anca veriler girilince anlaşılır net durum. Ufak bir tavsiye yazmak isterim, Ankara geçen yıl bile 7 bin küsürlerde bitirmiş bu yıl da sanki 6-6.500 arasında bitecek gibi duruyor ama 7'yi geçmeyeceği aşikar. Her yıl daha da yavaşladığını göz önünde bulundurursak, maddi gücünüz varsa dosyanızı taşımanızı öneririm. Eğer beklemek isterseniz de 2026 Mart-Nisan ayları gibi duruma göre dosyanızı taşıyabilirsiniz. Umarım gerek kalmaz...

• @sebt0709 merhaba. Formunuzu doldurup kaydedebilirsiniz. Mülakat sürecinde pasaport bilginizi değiştirebilirsiniz. Sorun teşkil eden bir durum değil bu.

• ⭐⭐⭐⭐

@tubazorlu, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba, Dosyamı taşımak istiyorum bende CN çok büyük . Herkes Hongkong Bangkok Viyana diyor ama Karadağ Macaristan Sırbistan gibi ülkeler neden tercih edilmiyor. Açıkçası maliyet ve yakınlık açısından daha cazip geliyorlar

Tuba hanım imzanızda CN bilgisi anlaşılmıyor, 2XXXX olmaz, son üç rakamı XXX ile belirtmeniz yararlı olacaktır.
    Ayrıca 2026 Excel tablosunda yoksunuz. Lütfen tabloya bilgilerinizi giriniz.

Bu arada keşke balkan ülkeleri kabul etse çok güzel olurdu🤗

• @onuru merhaba hangi siteden baktınız acaba sizce bana mülakat gelirmi tasimalimiyim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |