Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Fer-0 Çok teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@mellykara

Büyük bir şans ile öğrendiğiniz sürecinizde, siz dosyanızı taşıyarak son mülakat dağıtımında mülakat tarihi alabildiniz mi?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• merhaba herkese 7 temmuz ıcın hongkonktan mulakat aldık sonunda bekleyen herkese sımdıden başarılar,sizlere bir sorum var mulakat tarıhını değişitirmeyı ıstemek sorun olurmuy bunu daha önce yapan varmıdır sımdınden tskler herkese.

• BANGKOK MÜLAKAT DENEYIMIM...

Herkese merhabalar. Sürecimiz uzadıgi ve sonrasında başka bir ülkeye seyahat etmek durumunda kaldığımız için anca bir müsaitlik bulup mülakat deneyimimi sizlere aktarabiliyorum. Biz DS-260 formunu doldurduktan sonra sabırla beklemeye başladık. Forum sayesinde Ankara dan mülakat alamayacağımızı farkedip dosyamızı geçmiş mülakat deneyimlerine dayanarak, KCC ye mail atarak Bangkok a taşıdık.Şubat ayında current olduk. Current olduğumuz gün 28 nisan olarak mülakat tarihimizi aldık.Mülakat tarihimizi aldıktan sonra hemen hastane randevumuzu oluşturduk. Hastane randevumuzu da 18 Nisana aldık. Sonrasında hemen şehir hastanesi enfeksiyon hastalıkları bölümüne gidip, Bumrungrad Hastanesi'nin bizden istediği aşıların listesini doktora iletip bu aşıların antikorlarını olmak istediğimizi söyledik. 1 hafta içinde sonuçlarımız çıktı. Daha sonra antikorumuzun olmadığı aşıların hepsini tedarik edip, sağlık ocağında mülakatımıza ortalama bir hafta kala yaptırıp, e nabızımıza işletip aşı listesini aile hekiminden teslim aldık. Uçuşumuza 10 gün kala e devletten tüm evrakların çıktısını alıp tercüme ettirdik. Belgeleri orjinal/fotokopi/çeviri olacak şekilde hazırladık.

HASTANE MUAYENESI

Sabah 7:30 da hastanede olduk. Önce 10. katta giriş işlemlerimizi yaptırdık. Daha sonra 15. kata çıkıp deskteki hemşilere evraklarımızı teslim ettik. Biraz bekledikten sonra Öncelikle aşı listemizi kontrol ettiler. Daha sonra göz muayenemiz gerçekleşti. Boy ve kilo ölçümü yapıldı. Daha önce su çiçeği geçirip geçirmediğimi sordu. Bayan olduğum için periyod dönemimde olup olmadığımı sordu. Daha sonra da doktor muayenesini alındık. Doktor muayenesinde doktor daha önce geçirmiş olduğunuz bir hastalığınız var mı? Kronik bir hastalığınız var mı? gibi sorular sorup Kulak, batın, boğaz muayenemizi yapıp muayene sürecimizi bitirdi. Daha sonra veznede ödeme yapıp, kan tahliline ve akciğer grafisi için yönlendirdiler. Ödemeyi kredi kartıyla yaptık. Sonuçlar için 1 saat sonra gelmemizi söylediler. 1 saat sonra gittiğimizde sonuçlarımızın normal olduğunu 22 nisan günü gelip dosyamızı alabileceğimizi ilettiler.Biz tüm eksik asilarimizi yaptırıp ,antikorumuzun olduğu asilarada aile hekiminden yazi alip onu da çevirttirdigimiz icin hic asi olmadik. O yüzden toplam 23000 baht ödeme yaptık.

1.⁠ ⁠Tdap + IPV (Tetanos, Difteri, Boğmaca ve İnaktif Polio Aşısı)
    2.	MMR (Kızamık, Kabakulak, Kızamıkçık)
    3.	Hepatit B
    4.	Grip Aşısı (Influenza) 
    5.	Suçiçeği (Chickenpox / Varicella)

MÜLAKAT GÜNÜ

Asıl tarihli eşimdi. Eşimin çok ileri seviye İngilizcesi olmasına rağmen 2025 yılında Bangkok'taki bütün talihliler tercüman Emre Bey ile gerçekleştirmişti mülakatlarını.. Kendisinin orada tercümandan öte rehber niteliğinde olması, sürece ve oradaki çalışanlara hakimiyeti sebebiyle bizim de tercihimizi bu yönde kıldı. Sabah 8'de konsolosluk binasının önünde hazır bulunduk. Daha sonra sırayla içeriye alınmaya başladık. İçeriye girdiğimizde bizi hemen ödeme için yönlendirdiler. Daha sonra evraklarımızın teslim alınması için bekledik. Asıl talihli eşim olduğu için önce onun evrakları teslim alındı. 2 adet fotoğraf, pasaport, pasaport fotokopisi, ds 260 confirmasyon sayfası,adli sicil kaydı, askerlik belgesi, üni. diploması ve transkripti, Formül A doğum belgesi ve formül B evlilik belgesi teslim alındı. Eşim 6 sene Umman da yaşadığı için oradan da adli sicil kaydı almıştık ama mülakatta almadılar bakmadılar bile..Benden de 2 fotoğraf, pasaport, pasaport fotokopisi, ds 260 confirmasyon sayfası ,adli sicil kaydı, Formul A doğum belgesi, Formul B evlilik belgesi ve Evlilik cüzdanımının fotokopisini aldı. Ve tabiki ikimizinde hastane dosyasini verdikten sonra Amerikalı görevliyle görüşmek için bekledik. Öncelikle eşime soru soruldu. Daha önce Amerika'da 1 yıl bulunduğu için nerede yaşadığını, hangi tarihlerde gittiğini sordu. Kaç yıllık evli olduğumuzu sordu. Ve sonrasında da bana sadece Amerika'ya gittiğimde ne iş yapacağımı sordu. Ve sonrasında vizelerimizin onaylandığını söyledi.Pasaportumuzu 2 hafta içinde teslim alacağını iletti. Birçok kişi 2-3 gün içinde pasaportlarını teslim almış olsa da ne yazık ki bizim pasaportlarımızı teslim almamız 3. haftaya kadar sarktı.

PASAPORT TESLIM SURECI VE ÖZEL LOKASYON SEÇME PISMANLIGI

9 mayisa kadar ready statusunde bekledi ve o gün AP ye döndü.12 Mayista da issued olduk. Palladium avm yi secmistik. DHL ofisiyle line uzerinde msjlastik 13 mayista saat 15:00 te pasaportlarimizi teslim alabileceğimiz iletildi. Pasaportlarımızı teslim almak için gittiğimizde bizi 16:30 a kadar bekletip bugun yetisemeyecegini ilettiler.Sonra biz ısrar ettik gelip biz ana merkezden teslim alalım diye. Bi yarım saat daha bekletip tamam gelin alın dediler.Atladık taksiye 1 saatten fazla yol gittik baya şehir dışında bir bölgedeydi. Ve burada da kişi başı 370 baht ödedik. Biz hastanenin karşısında bi otelde kaldık. Oradan lokasyon yakın gibi görünsede taksiyle 20 dk sürdü. Saçma sapan bir yerde. Pişman olduk orayı seçtiğimize. Konsolosluğun belirlediği lokasyonu tercih etseydik böyle bi problem yaşamayacaktık. Çünkü gönderiler önce konsolosloğun ücretsiz adresine oradan ana depoya sonrada bizim seçtiğimiz özel lokasyona dağıtılıyormuş. Gerçekten her anlamda sınandığımız bi süreç oldu. Tavsiyem kişi başı özel lokasyona 370 baht vermemeniz yönündedir..

Surecin en başından beri destek olan herkese ve forum ailesine çok teşekkür ederim..Dilerimki tüm talihliler en kisa surede vizelerini alırlar .

• Cevap: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar

Temmuz ayı için cut off noktasının 19000 olarak açıklandığını öğrendik. Case number ımız 18 binlerde olduğu ve Ankaranın performansı malum olduğu için dosyamızı taşımaya karar verdik.

Viyana ve Hong Kong olumlu geri dönüş yaptılar. Biz vize kolaylığı nedeni ile Hong Kong u seçtik.

Hong Kongda sağlık muayenesi olduktan sonra mülakata kadar bir boşluk oluyormuş. (Yaklaşık 10 iş günü kadar) Bu boşlukta civar ülkeleri gezme gibi bir niyetimiz var. Fakat bu arada sağlık muayenesi ile ilgili ekstra işler çıkar mı, Hong Konga geri dönmemiz gerekir mi bilemedik.

Hong Konga gidenler olarak geçmiş tecrübeleriniz bu hususta nasıl?

CS: 2025EU18XXX
    Mülakat yeri: Hong Kong

• Ankara Mülakat Deneyimim ve AP Sürecim
    Üzerinden epey zaman geçtiği için bazı detayları net hatırlamıyor olabilirim, bu yüzden şimdiden kusura bakmayın.

1. Sağlık Muayenem – 30 Aralık / Ankara Unganlar
      Muayeneye sadece Covid-19 aşı kartımı götürdüm. Benden kan alındı ve akciğer röntgeni çekildi. İdrar testi istemediler.
      Muayene çok kısa sürdü. Doktor, iğneleri yaparken dövmem olup olmadığını, ameliyat izim bulunup bulunmadığını sordu. 5-6 tane iğne yapıldı, o kadar.

2. Mülakatım – 15 Ocak / Ankara Büyükelçiliği
      Sabah erkenden elçiliğe gittim. Dışarıda emanetçi vardı ama eşyalarımı arkadaşıma verdiğim için sorun yaşamadım. İçeride yaklaşık 1 saat bekledikten sonra belgelerimi teslim ettim.
      Mülakat için sıra beklerken birden numaram yandı, o yüzden diğer görüşmeleri dinleyemedim ve çok heyecanlandım. Hazırladığım hiçbir şeyi söyleyemedim.

Sorulan sorular:

Nereye gidiyorsun?

Orada ne yapacaksın?

Tanıdığın var mı?

Bu 3 soruya da çok kısa cevaplar verdim, hiçbir şeyi anlatamadım. Sarı kağıdı alıp çıkmam toplamda 2 dakika sürdü.
    Başta çok karamsardım çünkü Amerika’da tanıdığım kimse yoktu. Ama bu süreçte forumdaki birçok kişinin, özellikle de Uğur abinin @gucarslan yardımları çok değerliydi. Hepsine çok teşekkür ederim.

1. AP Sürecim ve Onaylanma
      Mülakattan sonraki ilk 3 ay boyunca açıkçası hiçbir şey yapmadım, umudum da yoktu. Sonrasında okulumdaki bir hocam aracılığıyla bizim bölümden mezun, uzun zamandır orada çalışan biriyle tanıştım. Onun sürecimdeki katkısı çok büyük çünkü elçiliğe gönderdiğim en önemli belge, oraya vardığımda ücretli bir staj programına başlayacağıma dair onayıydı.

Elçiliğe gönderdiğim diğer belgeler:

Niyet mektubum: Hesabımdaki para, kendim, Amerika’da yapmayı planladıklarım, mülakat sonrası birikimlerimi artırmam ve Amerika’da edindiğim bağlantılardan bahsettim.

Hesap dökümü: Mülakatta hesabımda 13.000 $ vardı. Elçiliğe gönderdiğim belgelerde bu miktar 34.000 $ oldu (dolar ve altın hesap dökümleri).

Transkript ve haziranda mezun olacağıma dair imzalı/mühürlü belge

Abim ve babamdan destek mektupları (sadece imzalıydı, noterden onaylatmadım)

Bu belgeleri gönderdikten sonra vizem onaylandı. 🎉

Herkese sürecinde başarılar dilerim. Pasaportum henüz elime ulaşmadı, beklemedeyim. Yardımcı olabileceğim bir şey olursa mesaj atabilirsiniz.

• AP ye kalma sebebimi yazmamışım, Bana sarı kağıdı vermeden memur Amerikada yeterli bağlantım olmadığını bana sponsor gerektiğini söyledi, ve I-134 forumunu doldurmam gerektiğini söyledi. Ve sarı kağıda I-134 yazıp verdi, herkese sürecinde bol şans diliyorum.

• @Ahmet-Balcı Hocam öncelikle tebrik ederim. Yolunuz açık olsun, beklemeye rağmen olumlu sonuçlanmasına çok sevindim. Tanıdığın var mı kısmında yok mu dediniz?

• ⭐⭐⭐

@Ahmet-Balcı
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• @aliaytac41 yok dedim. Çok teşekkür ederim.

• @Flight101 çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐

@gozkan1

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• ANKARA mülakat deneyimim,
    21.05.2025 09:00 daki mülakat sürecimize eşim ve kızımla(4 yaşinda) tam 08:55 de içeriye alınarak başladık. Yanımızda sadece araç anahtarı, cüzdan ve belgeleri aldık. X-ray den geçtikten sonra ara bahçeye çıkıp ağır kapıdan içeriye girdik. İçeri girişten hemen solda 2-3 kişi bankoda sizi bekliyor oraya pasaportlarınızı veriyorsunuz. Kızımın ds260 formundaki pasaportun suresi dolmuştu benim de pasaporta ihtiyacım vardı 2 gün sonra yurt dışına çıkacaktım bu yüzden ikinci pasaportumu ve kızımın yeni pasaportunu sistemde güncellemesini talep ettim 1 dakikada halletti sonra bizi bitiren, yoran bekleme süreci başladı. Kasa sırası var oraya para yatırıp fiş ve sıra numarası alıyorsunuz ama nasıl ağır ilerliyor sıra anlatamam. Paranızı tam dolar olarak alın işleminiz kısa sürsün çünkü TL getiren birinin parasını sayarken makina takıldı sonra fazla parayı iade ederken bir daha sayıyor falan filan uzuyor işlem. Bazı durumlara şahit olduk bilgi amaçlı paylaşıyorum. Bir hanımefendi banka veya kredi kartıyla işlem yapmak istedi olmadı. Ona izin verdiler çıkıp para çeksin diye, o koşuşturmacayı yapmamak için nakit getirmenizde fayda var. Beklemeye devam, içerisi İranlı kaynıyor Türkler az ve İranlıların mülakatı uzun hele bir tanesinde saat tuttum 17 dk sürdü, Türklerin kısa maks. 3-4 dk. Çocukla bir oraya bir buraya beklerken dolaşan görevlilerle sohbet imkanım oldu, günde minimum 400 mülakat hedefini tutturuyorlar ama bunların kaçı vatandaş meçhul o yüzden Ankara'nın performansı her sene düşüşe geçecek gibi. Numaramız yandı evrak teslimi yaptık sonra mülakat için tekrar beklemeye başladık. Bir beyefendiye tam mülakata başlayacakken DS260 formunu açtırıp güncelleme yapıp ama SUBMIT tuşuna basmadığı için mülakatı olmayacağı söylendi ve öğlen 14:30 dan sonra tekrar gelmesini ve submit etmesi iletildi. Bizim numaradan önce 3 iranlı nın sırası vardı bir yarım saat de öyle bekledik artık saat 11:45 gibi numaramız yandı mülakata başladık. Sağ eli kaldırarak yemin ediyorsunuz, parmak izlerinizi veriyorsunuz sonra prosedür gereği soruları soruyor, ilk evliliğin mi deyince evet deyip üstüne yaşlı mı gösteriyorum diyerek espri yaptım ondan sonra dedi zaten bu sorular prosedür gereği vizenizi zaten onaylayacağım. ilk evliliğin mi, nereye gideceksin, tanıdığın var mı, ne iş yapacaksın bu sorular sonrası, 1 hafta sonra pasaportlarınızı ptt den alırsınız new yorlular diye espriyle söyledi. Mülakatı İngilizce veya Türkçe yapmanın hiçbir önemi yok sıra numarası önemli, ben belki erken alırlar da bekleme biter diye İngilizce istedim ama fark etmiyor 3-4 dk bitiyor mülakat aynı sorular sonuçta. Bilgi olarak hesapta 26 bin dolar vardı.
    Foruma katkılarından dolayı herkese çok teşekkür ederim, ben hep okuyucu oldum ve bilgi edindim. Şimdi yeni bir süreç başlayacak, herkesin bahtı, şansı açık olsun. Bu değerli forumda başka konularda görüşmek üzere hoşçakalın.

• ⭐⭐⭐

@tenhaa

• @Ahmet-Balcı abı hıc tanıdıgım yok dedınızde abd de ne dedı konsolosluk görevlısı sorun cıkıyormu cunku benımde tanıdıgım yokta

• @Mehmet-ynd

Süpersiniz! teşekkürler, yazdıklarınız çok kıymetli benim için.

• @tenhaa Espri iyiymiş. Biz de deneriz 🙂 Hayırlı olsun.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• @gozkan1 merhaba vizeniz için tebrik ederim umarım her şey sizin için çok güzel olur 🙂 Biz de 2026 talihlisiyiz ve dosyamızı Bangkok'a taşıdık özel lokasyon seçme işlemini anlamadım pasaport gelme süreci hakkında kafa karışıyor o durum nasıl oluyor anlatır mısınız ?

• ⭐⭐⭐⭐

@Ahmet-Faruk-Özkan, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Cevap: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar

Temmuz ayı için cut off noktasının 19000 olarak açıklandığını öğrendik. Case number ımız 18 binlerde olduğu ve Ankaranın performansı malum olduğu için dosyamızı taşımaya karar verdik.

Viyana ve Hong Kong olumlu geri dönüş yaptılar. Biz vize kolaylığı nedeni ile Hong Kong u seçtik.

Hong Kongda sağlık muayenesi olduktan sonra mülakata kadar bir boşluk oluyormuş. (Yaklaşık 10 iş günü kadar) Bu boşlukta civar ülkeleri gezme gibi bir niyetimiz var. Fakat bu arada sağlık muayenesi ile ilgili ekstra işler çıkar mı, Hong Konga geri dönmemiz gerekir mi bilemedik.

Hong Konga gidenler olarak geçmiş tecrübeleriniz bu hususta nasıl?

CS: 2025EU18XXX
    Mülakat yeri: Hong Kong

Ahmet bey öncelikle imzanızı burada tarif edildiği üzere düzenleyin.
    Sonra 2025 Excel tablosuna bilgilerinizi girin.
    Sorularınızı DV2025 Aşamaları başlığında sormalısınız.
    Kolay gelsin.

• @tenhaa Merhaba, hayırlı olsun. Yeni hayatınızda bol şans diliyorum. Bir sorum olacak , bize gelen mülakat mailinde istenen evrakların bazılarını ingilizce tercümesiyle istiyor, sizden hiç ingilizce tercümeli evrak istediler mı? ( Evlilik cüzdanın karşısında ingilizce tercüme yazıyor biz de)

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |