Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @nazlihande 7 kilo biraz kritik bir değer. Taşıma kabı ile birlikte tartım yapıyorlar. Maksimum 8 kg olmalı. Bizim kedimiz 5.5 kg, taşıma kabı da yaklaşık 500 Gr şeklindeydi. Önerim kumaş ve genişleyen taşıma kaplarindan almanız ve dostumuza az da olsa bir diyet programı hazırlamanız. 🙂

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   B bernat 

• @debbieLA77 İnanın anlamadım $1000 neden ödeniyor ve neden bir gece kalacak?

• @AYSY33 köpekler karantinaya alınıyor çünkü Türkiye salgın hastalık riski olan ülkeler arasında. Cdc’nin verdiği hizmetlerin toplamı aslında 1000 dolar. Ama her hayvan için değişiyor sanırım. Kalma süresi de değişebiliyor. Veterinerlik hizmeti ve otel ücreti gibi düşünün.

• @thellc Merhaba, biz de DV2026 talihlisiyiz. Bizim 2 köpeğimiz var. Her şey yolunda giderse biz de köpeklerimizi götüreceğiz.

Mutlaka teyit edin ancak veterinerimiz bize "titrasyonu gidişe yakın yaptırmak zorunda değilsiniz, geniş zamanda yaptırın, artık genelde birkaç haftada geliyor ama gecikme olursa stres yaşamazsınız, titrasyondan sonra kuduz aşısı yapılmasında bir gecikme olmamış ise titrasyon geçerliliğini kaybetmez" şeklinde bir bilgi verdi. Henüz ben de araştırıyorum dediğim gibi doğruluğundan emin değilim.

Köpeğiniz büyük mü ?

• @bernat deneyiminizi okudum, biraz rahatladım çok teşekkür ederim. Çantasıyla 8.200 civarı geliyor şu an benimki ama diyet de yapıyoruz bir yandan. Birkaç ay içinde biraz daha zayıflayacağını umuyorum 🙂

• @yenidunya35 aylardır diyet maması yiyor desem 🙂 ne yaparsak yapalım belli kilonun altına inemedi, çok sınırda kaldı. Bakalım göreceğiz gelecek aylarda nasıl olacak.

• @bkio ben önümüzdeki eylülde gideceğim ama köpeğimin aşı zamanı geçtiğimiz aralıkta olduğu için o zaman aşıyı ve titrasyonu yaptırdım, 1 ay sonra da raporu geldi. Raporun 1 yıl geçerlilik süresi var. Bundan sonraki aşılarını her yıl aynı gün yaptırırsanız ömür boyu geçerliliği oluyor. Forumda maalesef gidenler geri dönmüyor sorulara cevap bulamıyoruz 🙂 benim köpeğim 15 kilo terrier, kabinde gelmesinin yollarını arıyorum. Gidene kadar ve gittikten sonra da tüm süreçte yardımcı olmaya çalışacağım arkadaşlara, çünkü inanılmaz stresli bir durum ve belirsizliklerle dolu maalesef.

• @nazlihande 8.2 sorun olmaz. Ben uçuş öncesinde 2-3 ay diyet yaptırdım fakat zaten büyük bir kedi olduğu için aslında kilosu çok değildi. Kendisi büyüktü. Yaşı da olduğu için çok da dikkatli uyguladım diyeti. Ve sonunda gayet güzel kilo verdi. Öğünlerde mama oranını azar azar düşürün. (Öncesinde mutlaka veterinerinize danışın) ben diyet mama kullanmadım. Her hafta biraz daha mama gramajını düşürdüm ve elbette hareket. Gün içinde hareketini artırmalısınız. Hoşuna gidecek çeşitli oyunlarla hareket etmesini sağlayın. Ben apartmanın merdivenlerinden sabah akşam çıkarıp, indiriyordum onu. O çok etkili oldu. Apartmanınız müsaitse bunu deneyin. Çıkmazsa en üst kata kadar kendim tasıyordum kendisi mecburen eve girmek için aşağı inmek zorunda kalıyordu :))

• @bernat Of son cümleye aşırı güldüm ve sizinle empati kurdum. Asla oynamıyor, yerinden kalkmıyordu. Son 2 aydır biraz daha kilo verince hareketlenmeye başladı. Bi 300 gr daha gitse uygun kiloya geliyor garibim ama sizinkisi gibi kendisi de iri bir kedi. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Umarım kolaylıkla hallederiz her birimiz süreçlerimizi 🙂

• Herkese merhabalar, bizim bir toy poodle ımız var. Daha öncesi Amerika-Türkiye arası problemsiz bir şekilde seyahat etti. Ancak biz ESA ya da PSD raporu çıkarmayı düşünüyoruz. Türk hava yolları ESA yı kabul ediyor mu? Etmiyorsa siz daha önce PSD raporu çıkarttınız mı? Online siteler scam gibi duruyor. Bu kou hakkında bilginiz varsa ve yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum.

• @flapjack çok teşekkür ederim yanıtınız için. Süreçte irtibatta kalırsak gerçekten çok mutlu olurum 😊

• merhaba, bende Shıba Inu cinsi köpek var. yaklaşık 10 kg kafesle birlikte muhtemelen kargo bölümünde gidecek buraya kadar tamam. Köpeğimi Çek Cumhuriyetinden getirtmiştim ve bulgaristanda aldım pasaportu ile birlikte geldi zaten. çipi de var. şu an türkiyede yaşıyorum burada çipi veterinerler görmüyor. yani sisteme bağlayamıyorlarmış öyle diyorlar. bu durumda ne yapmam gerekiyor. yeniden türk çipi mi taktırcam hayvana. Çok kafamı karıştırıyor bu durum.

• Herkese merhabalar, bizim bir toy poodle ımız var. Daha öncesi Amerika-Türkiye arası problemsiz bir şekilde seyahat etti. Ancak biz ESA ya da PSD raporu çıkarmayı düşünüyoruz. Türk hava yolları ESA yı kabul ediyor mu? Etmiyorsa siz daha önce PSD raporu çıkarttınız mı? Online siteler scam gibi duruyor. Bu kou hakkında bilginiz varsa ve yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum.

• @larayyildir Amerika’da esa ve rehber köpek raporu almak çok kolay ama Türkiye’de psikiyatristlerin esa konusunda bilgisi yok. Thy sadece İstanbul çıkışlı uçuşlarda bu raporları kabul ediyor. Devlet hastanesinde şansımı denedim maalesef vermediler. Özel bir klinikte tekrar deneyeceğim. Bu raporları alınca kilo sınırı olmuyor ama taşıma çantası konusunda bir bilgim yok. Rehber köpek olunca çantasız ve ücretsiz bir şekilde uçabiliyor.

• Bu ileti silindi!

• kedimle ilk kez uçağa bineceğim. sakinleştirici vermek gerekir mi. cok agresif bi kedi degil ancak pek emin olamıyorum

• ⭐⭐⭐

@tb19 Bitkisel olarak kullanılabilecek ürünler bulunmaktadır.. Uçuştan birkaç gün öncesinde başlanması gerektiğini söylüyorlar.. Can dostlarımızı çok uyuşturulmaması tavsiye edilmektedir, yemek yemese bile su içmesi önemlidir. Ayrıca inişte baygın olmaması da önemli bir faktör, ayılmasını beklemek istemeyiz. 😉

• @tb19 merhaba, ben iki kedimi ayrı zamanlarda getirdim ve ilk getirdiğim kedim daha stresli bir kediydi. O nedenle organik sakinleştiricilerden kullanmayı tercih ettim. Eğer kullanacaksanız (mutlaka veterinerinize danışarak) organik bir takviye yapmanızı öneririm diğer kimyasallar anestezi içeriyor ve hem tehlikeli hem de hayvan sinirsel olarak çok etkileniyor, tamamen uyuşuyor ve ayılmakta zorlanıyor. Çoğu veterinerde de satışları yasaklandı. Organik ürünler hayvanın sadece anksiyetesini hafifletiyor, tamamen uyutmuyor ya da uyuşturmuyor. Ben iki ayrı organik ürün kullandım o nedenle bu konuda biraz tecrübe edindim. Stresli olan ilk kedimi getirirken:

Yukarıda linkini paylaştıgım ürünü kullanmıştım ve uzun uçak yolculuğu gibi fazlaca stresli bir durumda asla işe yaramadığını belirtmeliyim. Evet, kısmen sakinleştirdi fakat etkisi çok kısa süreli oldu.

Diğer kedimi getirirken:

Bu ürünü kullandım ve çok memnun kaldım. Fakat bu ürünlerin tamamını veterinerimize sorarak, onun uygun gördüğü ölçü ve zamanlamaya harfi harfine uyarak uyguladım. Her kedi için vereceğiniz miktar değişecektir, bu nedenle mutlaka önce veterinerinizle görüşün. Hayvanın alerjik bir durumu olabilir, kalp ya da solunum problemi olabilir ya da bu takviyeleri almaya başka bir sebeple uygun olmayabilir. Öncelikle veterinerinize danışın, eğer kullanmasında bir sakınca yoksa, özellikle son gönderdiğim ürün gerçekten sağlıklı ve etkili bir ürün tavsiye ederim.

• @binnur Atlanta öyle bir talepte bulunmadı, daha doğrusu hala henüz onları konuşacak aşamaya gelemedik çünkü istediğimiz tarihe yer boşalmadı, ve kendilerine ulaşmak için her gün hala büyük bir çaba harcıyorum

Benzer Başlıklar

• 249
  • 35
  • 13
  • 106
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |