Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @gucarslan yüksek cn dediğiniz ortalama kaç ? Yani kac üstü %10 luk dilimde kendine yer bulsun diyebiliriz

• @gucarslan son 2 bültendeki sayılarla ilgili bir tahmininiz var mı? Yada son bülten kaçta kapatır.

• @gucarslan hocam selamlar işlem görmüş dosya sayısı 46 bin yazmışsınız ama zaten sene bitimi ortalama 68-70 bin dosya işleme alınıyor daha işleme alanacak ortalama 22-25 bin daha dosya var eylül ayında bir artış olacağını düşünüyorum eğer artış olmazsa bence kota dolmayacak bile nasıl 3500 vize kalıyor ona pek anlam veremedim neyse herkese bol şanslar

• @mks kcc ayarlayip konsolosluklara dosyalari transfer ediyor. suan ben dahil yeni bultenle numarasi aktif olmus kisiler kcc ile maillesip mulakat tarihlerini ogrendi. 18-19k haftaya degil ancak temmuzun 1'nde yesil olmaya baslayacak cunku bu bultende verilen vizeler 1 temmuzdan sonuna kadar verildi. Xarthisius resmi bir site degil sanirim, bu isle ugrasan birinin yapmis oldugu bi site. Xarthisius'da bir kac haftaya ready sayilarindan kac mulakat verilebildigini anlayabiliriz cunku site bence her hafta guncel verileri paylasmiyor 1-2 hafta geriden geldigini dusunuyorum.

• @gucarslan hocam bu da geriye ortalama 3500 işlem görecek vize kalmış demek. nasıl oluyor readylerin vize alacağı kesin değil kaldıkı ortalma 5 bin vize basılıyor buda 30 a geliyor 22 bin vizemiz kalıyor son iki ayda 10 bin vize basamazlar diye düşünüyorum

• @gucarslan son iki senenin sonundaki toplam işleme alınan kişi sayısı 69k ile 75k. Nasıl %90'ı doldurmuş oluyoruz 46k ile?

• @ekoko1 sizin sorunuz 2026 sayılarla oraya sırun onun dışında bana mesaj atabilirsiniz cutoff 16 bin üstü olmadan mülakat alamazsın

• @ipekc %90 kaldı diyorsa kaçta kapananacağının bir önemi yok, 3500 vize kaldı diyor o da şansa kalmış

• Selamlar. @gucarslan hocamın bilgi birikimi ve buradan sağladığı destek herkes tarafından aşikar. Tecrübe ve bilgi benim için her zaman çok kıymetlidir o yüzden kendisine duyduğum yüksek saygıyı belirterek aklımdaki bazı soru işaretlerini yazmak istiyorum. KCC'den temmuz için mülakat maili almama rağmen ankara henüz verileri girmedi diye düşünüyorum zira hala sitede NVC olarak duruyorum. O yüzden benim gibiler ready kısmında dahi değiller sanırsam. Bir diğer nokta ise issued + readylerin toplamı şu an 40.000 vize yapsa dahi buradaki toplam işlem sayılarına, verilecek vize sayısı muamelesi yapmak kafamda soru işareti oluşturdu. Zira 2024 yılında 61 bin, 2023 yılındaysa 66 bin ile bitmiş bu sayı. Sadece onaylanan vize olarak baktığımızda da 2023 53 bin ve 2024 55 bin olarak bitmiş. Hadi biz kötü senaryoyu yazıp bu yıl 50 bin vize verilecek diyelim. Şu an Issued vize sayısı 28 bin görünüyor. Bu durumda ortalama olarak onaylanacak 22 bin vize daha var dememiz doğru olmaz mı? Hadi bu readylerin tamamı onaylanacak diyelim geriye yine 10 bin vize kalıyor. Benim gibi henüz sisteme düşmemiş fakat bu ay içerisinde eklenecek kişi sayısına da 3 bin desek geriye Ağustos ve Eylül için 7 bin kalmaz mı? Peki bi de geçmiş dönemlerin mayıs ortası verilerine bakalım. 2023 yılı 20 Mayıs verilerinde 30.500 Issued, 2024 yılı 18 Mayıs verilerinde ise 25.500 Issued var. Fakat bu yılların toplam issued + readyleri yukarda söylediğim gibi. Eğer yanlış hesaplama yapıyorsam lütfen beni düzeltin ve hatta yanlış bilgi içeriyorsa yazdığımı da silin sadece anlayamadığım noktalar mevcut. Temmuz ayına mülakat almışsın seni ne bağlar diye düşünenler de olabilir. Temmuz mülakatı açıklandığında ilk gece mail gelecek sanıp gelmediği için sabaha kadar nasıl bir stres yaşadığımı yalnızca ben biliyorum. O yüzden bu kadar stresli bir süreçte olabildiğince herkese yardımcı olmaya çalışıyorum. Sevgiler...

• @istalin niye kaçta kapatacağının önemi yok.

• @ipekc 3500 vize kaldı diyor temmuz 24 oldu o 3500 vizeyi hemen kaparlar, ama sanmıyorum yinede herkes için umut var 30 a cutoff olur

• Bültende current görmediğimiz sürece kotanın 30 Eylül öncesinde dolmasının imkanı yok bu sene

• @gucarslan Temmuz sonu itibariyle 40.000 vizenin basılmış olacağı gözüküyor.
    AP+221g deki toplam 3460 dosyanın da yüksek oran koyarak 3000 ninin vize alacağını hesap edersek toplamda 43 bin vize temmuz sonu itibari ile basılmış olacak. 50.000 bin vizeden geriye 7 bin vize kalacak. ( case başına basılan vize sayısı 2.20) 3.181 case dosyasının daha vize alması gerekiyor ki toplamda 50 bin vizeyi görelim.
    şu ana kadar 1 vize basılması için 1.63 ( ortalama 1.5 dosya dosyaya 1 vize basılmış ) case dosyasının işlenmiş.
    Bu veriyle birlikte 3.180 vizenin dağıtılması için 5.210 dosyanın işlenmesi gerektiği gözüküyor.

• @istalin 3500 vize kalması imkansız değil mi ? Temmuz sonu itibari ile 40 bin vize basılmış olacağını söylemiş bu durumda kotayı 50 bin olarak alırsak 10 bin vize kalır. Bence 3500 case dosyası daha vize alacak demek istedi ki bu hesapla bile 10 bin rakamına ulaşılmıyor. Ap leri de dahil edince 3500 case dosyası ve Ap lerin de vize alması 10 bin rakamına ulaşılıyor.

• Bu ileti silindi!

• hemen kısaca size bir tahminimi söyleyeyim temmuz sonunda 39760 gibi bir vize sayısı rakamla kapatacağız geriye kaç bin vize kalıyor 12240! bu sene en fazla bir ayda 5800 bin vize basıldı onda da 6-12 bin arasıydı ve o aralıkta yoğunluk fazla diye düşünüyorum özellikle özbekler o ay çok vize aldı , ortalama 3800-4800 bir aylık vize basıldı bu bülten gidişatı ile ben kotanın dolmayacağını düşünüyorum son aya kalacak herkese mülakat atılmayacağını da herkes biliyordur arada mülakat alan almayanlar olacak bundan dolayı süreç sonunda 49-51 bin vize basıldığını görücez tahminimce ve bülten tahmini artık yapmayacağım çünkü kimse bilemez bir kaç ay önce 16 bin üstü zor diyenler vardı bakıyorum da 19 bine kadar mülakat alanlar oldu ondan dolayı bende mülakat tahmininden çok cumartesi yayınlanan verilere bakıp kaç bin vize kalacağını hesaplama kararı aldım ben dahil burada kimsenin bülten tahminin tutacağını da düşünmüyorum ondan 2 ay daha bekleyelim herkese bol şanslar 🙂

• @fahriakc aynı hesabı Avrupa bölgesi için yapar mısınız rica etsem?

• @ipekc Avrupa veya diğer kıtalar için bülten nasıl açıklanacak bilinmediğinden önce bülten tahmini yapıp onun üzerinden kalan vize tahmini yapmak gerekir ki burada bilinmeyen fazla olduğundan ( özellikle bültenin kaç açılacağı bilinmediğinden ) tahmin üzerinden hesap yapmak yanıltıcı olur. Bu sene kota sorunu yaşanmayacak diyebiliriz. Avrupa için de yüksek ihtimal kota sorunu olmayacak.

• @gucarslan Degerli paylasiminiz icin tesekkurler. Onceki senelerde islem gormus vize sayisinin 60-70 binlere ulasmis olmasi bir tarafa, en azindan yaptiginiz analizde Refused ve Ready caselere yonelik kucuk bir ayarlama yapmak gerek:

46616 vize islem gormus; ama 2862 refused ve 12177 ready. 12177 vizenin yaklasik 1/3'u ready oalrak kalacak; cunku bunlar mulakat kaciran ve surece devam etmeyen talihliler. yani 4059 vize. Bu da 46616 toplamindan 6921 vizeyi dusmemiz gerektigini gosteriyor bize. Hesabinizdaki 3500 vizeyi de bu farka eklersek 6921+3500 = 10421 vize yapar. Yani islem gormesi gereken vize sayisi 3500 degil 10421. Bu hesaba gore de surecin %90'inin degil, %80'inin tamamlandigi cikarimini yapabiliriz. Tabii AOS'ciler bu hesaba dahil degil; ama AOS'cilerin sayisini da yeni gelecek refusedlar ve mulakata gitmeyen readyler dengeleyecektir.

Bu yilin sorunu kotanin bitmesinden ziyade kotaya ulasilamayacak olmasi bence. Zira son iki ayda ciddi bir bulten ilerlemesi ve olagan ustu bir konsolosluk performansi olmadigi surece kota doldurulamayacak. Ozellikle Afrika'nin durumu iyi degil.

• @ipekc Sansiniz dusuk, numaraniz riskli; ama son bultende guncel olma ihtimaliniz yine de var. Dosyanizi mesguliyeti dusuk bir konsolosluga tasimaya calisin eger tasimadiysaniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |