Bu başlık arşivlenmiştir. Güncel bilgiler, deneyimler ve soru-cevaplar için şu başlığı incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4583/i̇dari-i̇şlem-administrative-process-ap-süreci
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.
Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.
Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.
10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once?
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;
bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)
içermesi yeterlidir.
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
Evet, is gecmisinin, sosyal medya hesaplarinin, akraba bilgilerinin ayrintili bir sekilde istenildigi bir belge.
Isim benzerliginden dolayi AP'ye kalan bir kisinin bu bilgileri vermesi mantikli. Surec daha hizli sonuclanabilir.
@uğur dosyanizin islem gordugu anlamina geliyor. Bunun disinda yazinizdan anlasildigi kadariyla genel bir problem yok, sadece surecin bitmesini beklemeniz gerekecek. Eger isterseniz sayin orhanvegs'in dedigi gibi konsoloslukla iletisime gecebilirsiniz, ama konsoloslukla iletisime gecmek ne dosyanizin daha hizli islenilmesini saglar, ne de dosyanizda verilecek karari etkiler. Bilginize.
@civil_engineer evet o belge. amacı bilmiyorum fakat anladıgımve araştırdıgım kadarı ile bu başvuran sen misin degilmisin emin olmak istiyorlar. zannedersem isim veya soyisim benzerliği
@crazycells anladım teşekkürler sıkmayalım biz arkadaşları... ya sabır diyip bekleyelim
konsolosluk görevlisi ds5535 formunu hangi kriterlerden dolayi veriyor..mulakat sirasinda mi buna karar veriyor yoksa daha ds260 formunun incelenme asamasinda mi buna karar veriliyor.
@tottenham DV2018 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
konsolosluk görevlisi ds5535 formunu hangi kriterlerden dolayi veriyor..mulakat sirasinda mi buna karar veriyor yoksa daha ds260 formunun incelenme asamasinda mi buna karar veriliyor.
maalesef elimizde boyle bir bilgi yok. Buyuk ihtimal mulakat oncesi karar veriliyordur.
@uğur selamlar, biz vizemizi aldık, mülakatımız sizden iki gün önce idi, pasaportlar vizeli sorunsuz dosyalar ile elimizde ama sitede halen interview scheduled yazıyor o yüzden oraya pek takılmayın derim.
benim çocuğun sağlık raporu eksikti o yüzden durumu ap idi. 2 ocakta evraklar konsolosluğa ulaşmış.
mülakat sırasında ds5535 formu verilenlerin, formu doldurup geri verdikten sonra ne kadar zamanda vizelerini alıyorlar... yani bu ds5535 formu kısa süreli AP mi oluyor genelde ? saygılar...
@schadow DV2018 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem ) içinde söyledi:
benim çocuğun sağlık raporu eksikti o yüzden durumu ap idi. 2 ocakta evraklar konsolosluğa ulaşmış.
burada durumu halen ap görünüyor. Pasaport tarafımıza yaklaşık ne zaman ulaşır?
1 hafta 10 gun icinde geri gonderirler.
@tottenham evet, genellikle kisa sureli AP oluyor.
Herkese selamlar. Biz de vizemizi aldık. Biraz sıkıntılı bir süreç geçirdik. Çünkü elimizde burada bahsedilen ds5535 ya da her hangi bir takip numarası yoktu. Ki bunları bile buradan öğrendik. 15 gün dolmasına yakın mail attık, cevap dönmediler. 16.gün tekrar mail attık ve ardından aradık. Telesekreter çıkmadan 0 a basınca ancak biri ile görüşebileceğimizi Amerikadan arkadaşlar söyledi
yoksa sesli mesajı dinleyip dinleyip iyi günler deyip kapanan telefonla muhattap olduk bir kaç kez. Perşembe görevli biraz dalga geçer gibi konuştu. Hıım siz Türk aile. Biraz daha bekleyeceksiniz, süreç ne bilmiyorum, mail gelir vs vs diye... Ertesi gün ise vizeniz onaylandı 2 ocakta gelip alın dediler ve sabah pasaportu verip öğleden sonra teslim aldık. Çok şükür kısa sürdü ama her gün ay gibi geçti. Umarım bekleyen herkes bir an önce cevap alır.
@tırtık teşekkür edrim. insallah dedigin gibidir. Vizenizi aldıgınızada sevindim darısı başımıza. Bu arada https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx adresin den yaptıgım kontrollerde eşim ve cocuklarım için ready (hazır) yazmakta venim için dogal olarak idari işlem yazmakta. Bu dosyam için iyi birşeymidir bilemedim. Fikri olan varmıdır...
@uğur esinizin ve cocuklarinizin dosyasi islenmeye hazir demek, yani AP'ye kalan sizsiniz ve dosyanin kapatilmasi icin AP sonucu bekleniliyor diye dusunebilirsiniz. Bu, ne iyi ne de kotu bir sey 
arkadaşlar benim neet info olan durumum Under Review olarak değişmiş. inceleniyor bakalım ne olacak. Durumu daha önce Under Review olupta vize alan arkadaş varmıdır merak ettim yazarsa sevinirim.
21 Ağustos Turistik vizeye başvurdum. Ardından Ankara'daki siyasi kriz oldu. Vizeler askıya alındı. Şimdi normale dönüş gerçekleşti.
Bende şu an Administrative Processing kaldım. Aradan bayağı zaman geçti. Hiç bir cevap yok. Daha önce amerikada 9 yıl önce bulundum ve pasaportumda Yunanistan oturumu vardı. Formumda ise gezdiğim diğer Avrupa ülkeleri de yazılıydı. Ne diyorsunuz benim durumuma...
@uğur Net olarak bir şey söyleyemeyiz sabırla beklemeniz gerekiyor.
@petersburg turistik vize için ap süresi net değil. Yanlıs hatırlamıyorsam 15 ay sonra alanı görmüştüm. Genelde 1 ay - 6 ay arası.Gerisi biraz sansa bağlı
Herkese selam.
Biz de idari işleme kaldık. Hak sahibi olan kişi sayısı 3, 1-2-3 şeklinde sıralanmış ve muhtemelen hak sahibi olan 1 numarada Administrative Process yazıyor. Eksik belgemiz de yoktu, ayrıca bir mail veya bir dosya da yollanmadı / verilmedi. Sorun ne olabilir ?
Bekleyenler arasına biz de katılalım
Ayrıca dosyamız hala Ankara'da gözüküyor.
@dustyblue cevap için teşekkürler. Aynen, passaportlarımız hala Ankara'da. Umarım haklı çıkarsınız
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum