Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @gucarslan geçmiş yıllardaki verilere göre yüksek rakamlar çıkması arada boşluk olması tezini gösteriyor bu yüzden current sayıları dv 25 göre daha iyi ilerleyebilir. Doğru bir analizmi.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• @gucarslan donusunuz icin tesekkur ederim peki tarih olarak ne zamana tekabul eder bir on gorunuz varmi

• ⭐⭐⭐⭐

@swadze Bu başlığın ilk iletisinin bir yerinde 2023-2024 ve 2025 Excel dosyalarının linkleri var. Özellikle 2025 olmak üzere bakın mutlaka, hangi case number'lar hangi ayda aktif olmuş, mülakat tarihleri ne zamana verilmiş, onlarca/yüzlerce örnekleri var, çok faydalı bir doc. Çokça fikir edinebileceğinizi düşünüyorum, @gucarslan ın öngörüsünün yanında mutlaka kendinizin de fikir edinmesi açısından bence inceleyin 🙂

• @Scythep aslında Hong Kong isterdim ama pahalı bir yer, Thailand daha az masraflı olduğu için (bana öyle geldi) onu tercih ettim

• Merhaba,
    Birkaç yıldır DV çekilişine katılmamızın ardından bu yıl şanslılardan biri olduk. Başvurumuzu Ankara’dan yapmış olmamız nedeniyle, birçok kişi gibi biz de dosya taşıma kararı aldık. Ancak ikimiz de tam zamanlı beyaz yakalı olarak çalıştığımız için, uzun süreli yıllık izin almamızda zorluk yaşayabiliriz.
    Bu nedenle, daha önce benzer süreçleri yaşamış olan grup üyelerinin tecrübelerinden faydalanmayı umarak bazı sorularımı paylaşmak istiyorum:

Kuala Lumpur / Malezya ile ilgili sorularım:

1. ABD vatandaşı olan çocuğumuzla birlikte seyahat etmemiz gerekir mi?
      Çocuğumuz ABD ve Türkiye vatandaşı. DV başvurusunda gösterdik. Hatta formu doldurduk. Bu durumda onun da bizimle birlikte seyahat etmesi gerekir mi?
    2. Malezya geçmişimiz dosya taşımada kolaylık sağlar mı?
      8 yıl boyunca Kuala Lumpur'da yaşadık ve yaklaşık 2,5 yıl önce Türkiye’ye döndük. Malezya, konfor ülkelerimizden biri. Çocuğumuz ile birlikte orada yaşadık. ABD konsolosluğunun bu bilgiden haberi vardı. Şimdiden Kuala Lumpur’daki konsolosluğa dosya taşıma talebi için e-posta göndersek ve bu geçmişimizi de paylaşsak, olumlu bir etkisi olur mu?
    3. Kuala Lumpur için adli sicil kaydını nereden alabiliriz?
      Orada yaşamış ve belge almış olanlar bu konuda yardımcı olabilir mi?
    4. Kuala Lumpur’da akredite doktorlar ve hastaneler hakkında bilgisi olan var mı?
    5. Dosya taşıma sonrası izin planlaması nasıl olmalı?
      Onay gelmesi halinde, Kuala Lumpur için toplamda kaç gün ayırmamız gerektiğini öngörebilir miyiz?

Viyana / Avusturya ile ilgili sorularım:

1. Vizem yok ama muhtemelen sorun yaşamayız.
      DV-2026 dosyasını Viyana’ya taşırsak, CN numaramız taşındığımız ülkede “current” olduktan sonra mı seyahat planı yapmalıyız?
    2. Planlamaları ne zamana yapmalıyız?
      DV-2026 için planlarımızı Ekim 2025 sonrası yapmamız gerekiyor?
    3. Vize başvurusunda DV sürecinden bahsetmeli miyiz?
      Turistik vize başvurusunda gerçekten turistik amaçlı mı gösterilmeli, yoksa DV-2026 ile bağlantılı bir başvuru olduğunu belirtmeli miyiz?
    4. Viyana’daki süreç için ne kadar süre ayırmalıyız?
    5. Viyana’daki masraflarla ilgili daha önce paylaşılmış bir entry veya kaynak varsa linkini paylaşabilir misiniz?

Genel sorular:
    • Her iki ülke konsolosluğuna da şimdiden taşıma talebiyle mail atıp ardından karar vererek KCC’ye yazmamız mı gerekiyor?
    • CN current olmadan önce KCC’ye ülke değişikliği bildirirsek, sonradan taşınan ülkede bir problem çıkması halinde (örneğin gitmekten vazgeçersek) tekrar başka ülkeye taşıma hakkımız olur mu?
    o Örnek: Bugün Kuala Lumpur’a mail attık ve onay aldık diyelim. Kasım ayında CN KL’de current oldu ancak gidemiyoruz. Sonra Viyana’ya taşımak istiyoruz. Viyana’ya da mail attık ve taşıyabileceğimizi söylediler. Bu durumda ikinci taşımayı yapmak mümkün olur mu?
    • Enfeksiyon testini şimdiden yaptırsak, eksik olan aşıları şimdiden başlasak olur mu?

Mesajım biraz uzun oldu, farkındayım. Ancak ilk kez böyle bir süreçten geçtiğimiz için sorular detaylı ve fazla olabilir. Umarım kimseyi sıkmadan faydalı bilgiler alabiliriz 🙏
    Herkese bu süreçte başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Her şey gönlünüzce, duanızdaki gibi olsun 🌿
    Şimdiden teşekkür ederim.

• @ATS16 liseyi girmedim üniversiteyi girdim yazacaktım orda yazım hatası olmuş ama gene de hata olmaz mı teşekkürler ✨

• @gucarslan Viyana harici bir yer tavsiyesinde bulunabilirmisiniz herkesin oraya gitmek istemesi biraz endişe veriyor da bana.

• @earslann merhaba o case number lar ortalama hangi ay mualakata giriyorlar ??

• Merhabalar , banka hesabımızda para göstermek için farklı yollar olduğunu biliyorum fakat bir sorum olucak, hesabımda dolar yerine altın hesabı gösterebilir miyim veya Midas vb uygulamalar gibi hesaplarımdaki bakiyelerimi gösterebilir miyim, yardımcı olursanız çok sevinirim

• ds260 formu için kocaman "HİÇBİR KONU İÇİN , MÜLAKAT ALANA KADAR FORMUNUZU AÇTIRMAYIN!!!" yazıyor ama bu nasıl oluyor tam anlamadım. Formu doldurduğun sayfayı tekrar açıp bakmamak mı kasıt? Lütfen açıklar mısınız!

• Selamlar, 28k CN ile şimdiden KCC'ye mail atmak mantıklı mı? Yoksa ilk birkaç ay gidişata baktıktan sonra mı? Teşekkürler

• Merhabalar ben ds-260 formunu doldurdum gönderdim confirmation pagei çıkarttım fakat bundan sonra ne yapmam gerek mail mi atacaklar bazıları mail gelmiyor vs dedi çok detaylı şekilde bunu açıklar mısınız

• @sevonilo çok teşekkür ederim içimi rahatlattığınız için

• sizce şimdiden dosya taşımak mı mantıklı yoksa ankaranın perfomansına bakıp cutt-off olmadan kcc aracılığıyla taşımak mı fark edecek bir durum oluşacak mıdır acaba

• Ds260 formunu doldurduktan sonra turist vizesi ile Amerika ya girişte herhangi bir sorun yaşanıyor mu?

• Merhaba, Green Card çekilişini kazandım.
    Ancak henüz DS-260 formunu doldurmadım. 20 Mayıs’ta nikahım olduğu için, evlilik sonrası soyadı değişikliği gibi işlemlerle uğraşmamak adına başvuruyu nikah sonrasına bırakmayı planlıyorum. Case numaram 8000’lerde.
    Başvuruyu hangi ülkeden yaparsam sürecin daha hızlı ilerlemesi açısından daha avantajlı olur sizce?

Ayrıca bu süreçte danışmanlık hizmeti almaya gerek var mı, yoksa işlemleri kendim yürütebilir miyim?
    Görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

• Selamlar, 28k ile şimdiden KCC ile iletişime geçip dosya taşımak mantıklı mı yoksa ekim gibi duruma bakıp, ondan sonra mı taşınmalı? Teşekkürler

• Arkadaşlar bu sorum dv2026 ile ilgili değil de genel bir soru olacak, takdir edersiniz ki bu süreçte bol bol video izlenir araştırma yapılır. Gidiş ile ilgili heyecan ve korku karmaşası içindeyim. Giden arkadaşların çoğu, başta vefalı görünüp oraya gittikten sonra renk değiştiren tanıdıklardan müzdarip. Ben Florida Orlando düşünüyorum sebebi ise bir arkadaşımın orda olması, green cardı duyunca başta sevindi, sonra burda tanıdığın yoksa zor kolay değil bu işler filan demeler başladı. O anda kendime dedim ki "hiç kimseye değil sadece kendine güvenerek git gideceksen" Şimdi olur da ben de arkadaş sorunu yaşarsam ne yapabilirim? Birileri olmadan orda ayakta durmak ve iş bulmak durumundayım. Oto motor ustasıyım orda nerede işe başlayabilirim? Bu tarz işlerde aşağı yukarı saatlik ne kadar? Kalfalık ustalık belgelerin mevcut bu belgeler orda tanınıyor mu? Zamanla belki kendi iş yerimizi kurarım. Bilgisi olan yazabilir mi? (Dil başlangıç seviyesi geliştiriyorum)

• @ceycey12345 hocam Amerika ilk giriş deneyimler var bencede kimseye güvenmeyin. Yeni giden bir 2025 talihlisi ile konuştum. Türk birisi 13 bin dolara araba satmak istemiş ama aynı arabanın sahibi başka bir galeri, maalesef galeriden 10 bine alıp aracılık ile 3 bin dolar vurgun yapmak istemiş. O yüzden önce nasıl gideceksiniz onun planını yapın. Vizeyı alın. Amerika'ya ilk gittiginizde hemen yatırım yapmayın ben esnafım, biraz gözlem araştırma ortama alışma, kültürü tanıma dile adapte olma bu esnada gecici işler sonra zaten kendi yolunuzu çizersiniz. Kolaylıklar dilerim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |