Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Ahmet-Sarıkurt hayırlı olsun öncelikle 🙂 dosyanızı ne zaman taşımıştınız?

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• @TuttoSPORT teşekkür ederim abi

• @isiley 1. okuldan onaylı lise diploması sureti ,
    2. QR kodu olan e devlette sorugulanabilir lise mezun belgesi,
    3. Lise transkripti. Bunları okuldan ve ilçe milli eğitim müdürlüğünden mühür imza yaptırdım. Sonra yeminli tercüme işlemi. Apostil yaptırmak size kalmış yaparsanız belgelerini artık 2 kart orjinal gibi düşünün. Hongkong belgeleri istedi yolladım. Sonra ankara Hongkong taki mülâkat için teyit amaçlı lise mezun belgesinin çıktısını istedi. Mail olarak yolladım.mülakat günü sadece lise diploması sureti ni aldı. İsteseydi hazırlıklıydım zater ama istemedi....

• @melismisirli Ekim başında taşımıştım

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 

• @ugurbocegi Merhaba, bütün sürecinizi okudum. Çok teşekkür ederim, henüz dosyasını taşımamış bir talihli olarak Hong Kong ile Bangkok arasındaki farkı çözmeye çalışıyorum. Siz bütün sürece tl veya USD cinsinden ne kadar bir bütçe ayırdınız, harcadınız acaba? Uçak biletleri vs dahil dosya taşımaya ayırmam gereken para 100 tl'nin üstünde olur mu sizce? Bir de hesapta gösterdiğim paranın içinden bu masrafları karşılamak mesele olur mu acaba ne dersiniz? Kusura bakmayın biraz fazla soruyla gelmişim 🙂

• @Scythep rica ederim. Ben tüm süreç için ortalama 15 bin dolar ayırmıştım. Ne kadarını harcadım bilmiyorum ama az kaldı 😃 şu an ABD'de işsizim ve para biriktirip araba almaya çalışıyorum. Ben süreci pek iyi yönetemedim, normalde 15 bin dolar gayet yeterli bir miktar ama ne kadar çok parayla gelirseniz o kadar iyi tabii. İşe gideceğim ama arabam yok, araba alacağım ama param yok gibi bir döngüye girdim.

Hong Kong uçak biletim 40 bin TL, otel 60 bin TL civarı tutmuştu sanırım, bir o kadar da yemeğe ve gezmeye harcamışımdır herhalde. 😃 Bu arada siz tüm bu süreçleri en az yarı yarıya daha ucuza getirebilirsiniz, ben keyfi harcadım. Bir de ben bunların öncesinde de çok farklı yollar denedim, Schengen, B1/B2 vizeleri falan derken yine bayağı masraf yaptım biraz iş gereği biraz kişisel son 1 yılda 5-6 ülke gezmem gerekti.

Hong Kong banka dökümü istemiyor, HK'de girecekseniz oradan harcamanızda bir problem yok. Diğer konsolosluklar için bir şey diyemem tecrübeleri okuyun ama genel kural son 6 ay - 1 sene hiç para çıkışı olmamış bir hesabın dökümünü görmek isterler diye düşünüyorum. Tabii mümkünse o bankadaki paranıza şimdilik dokunmamanızı, ABD'ye gelince harcamanızı tavsiye ederim.

Hong Kong bana Bangkok'dan daha garanti geldi hep, geçmiş yılların tecrübelerine bakınca. Bangkok ise daha ucuz. Tabii geçmiş senelerde Bangkok'dan vizesini alan da çok kişi oldu. Bu sizin risk iştahınıza bağlı, ben Viyana > Hong Kong > Bangkok olarak önceliklendirmiştim çünkü artık risk alabilecek durumda değildim. Bu adresten Hong Kong'un ve Bangkok'un geçmiş yıllardaki Issued, AP, 221g ve Refused istatistiklerini inceleyin.

• @ugurbocegi ha yani 15 bin dolar gibi bir rakam gösterip hesapta onun içinden mi harcama yaptınız? Yok ya ben otelden bile çıkacağımı düşünmüyorum haha. Bangkok deneyimlerini de okumam lazım, cidden maddi sebeplerden bu fırsatı değerlendirmemek bana büyük acı verir. Schengen'e başvurmayı düşünmüyorum. Teşekkür ederim cevap için, bir de 6 ay öncesinden o parayı gösterebilir miyim tam emin değilim ama kısmet, bir evim var satılıkta bu yaz satılabileceğini umut ediyorum, olursa rahatlayacagım biraz.

• @zakaria, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@RuhunGemisi Verdiğiniz ayrıntılı bilgiler için teşekkürler. Sağlık müayenesinden kaç gün sonra raporunuz çıktı?

11.04.2025 de sağlık muayenesi,17.04.2025 sağlık raporu teslimi,18.04.2025 mülakat

• @Flight101 muhteşem harika bir yazı olmuş emeğinize sağlık

• @ugurbocegi ilk aylarda o sürece giriyor insan.
    araç olmaması insanın ayağını bağlıyor.
    hangi eyalete gittiniz.
    New york New Jersey gibi yerlerde para hızlı bir şekilde tükeniyor.
    Hızlı bir şekilde işleriniz yoluna girer inşallah🙏

• @mehmetizmirli çok teşekkürler. Arizona'dayım ben. Sıcak ama sevdim buraları açıkçası. Neyse bunları da halledeceğim :)))))

• @ugurbocegi zoru halletmişsiniz bunu hayli hayli halledersiniz ☺

• @ugurbocegi Selamlar, finansal kayitlarda gosterdigim hesabimi son 1 ayda acmistim. Oradaki parayi da 2 hafta once gondermistim, bir sorunla karsilasmadim.

• @Scythep @halteran'ın yorumundan sonra anımsadım, sanırım forumda hesaba ne zaman para girişinin yapıldığının önemi yok ABD konsolosluğu için diyorlardı. Ben yine de hesapta tutmak istedim. Geçmiş deneyimlere bakın mutlaka.

Yok hayır kredi kartından harcama yaptım genellikle, vize aldıktan sonra hesabımdan harcamaya başladım. Banka hesap dökümünü almıştım ama HK'deki konsolosluk istemedi. Bu arada HK'ye aktarmalı giderseniz bile bayağı kârda oluyorsunuz. Ben dışarıdan yemek falan söylüyordum otele. Sordunuz diye söyledim, yani benim harcamalarım referans alınsın istemem ki hesaplamadım da ne kadar harcadığımı, o yüzden foruma yazmamıştım.

Otelden dışarı çıkın mutlaka. 😃 DV sürecinin en keyifli zamanları Hong Kong'da geçirdiğim zamanlardı. İyi değerlendirin ABD'ye gelince HK zamanlarını çok özlersiniz.

• @ugurbocegi her ne Kong tatil yeriydi bunu bütün HONG kongta giden herkes diyor😂

• @Serapp

En çok bu deneyimi ben bekliyorum.:) 1997 mezunuyum gecmiş yazıları da okudum. Okulumdan barkodlu mezun belgesini aldım. Okudukça aslında çözülemeyecek bir durum değil gibi ama bu deneyimlerle elimiz dolu gitmek gibisi olmaz. Telaşım ve tedirginliğim hat safhada 10 yıl başvurdum ve 10. yılımda çıktı. 4 gözle bekliyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |