Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 518.0k 770

• @cncncnr bu DS260 formunun bir teknik sorunu, sizinle alakalı değil.
    seçiğ işaretlediyseniz konsolosluk sisteminde görünecektir.
    diğer iş tecrübesi sorusu da hiç önemli değil, yazmanıza gerek yok.

• @gucarslan teşekkür ederim

• Bir sorum daha olacak. Benim formumda ana diliniz dışında başka dil biliyor musunuz diye bir soru yoktu ancak eşimin formunda bu soru vardı. Neden olabilir? Birşeyi yanlış yapmış olmaktan endişeleniyorum

• @Fer-0 her yılın dinamikleri farklı ama Ankara'nın bu yıl da şaşırtacağını sanmıyorum. Geçen yıl bu zamanlar ben "belki bu yıl farklı olur, ilk bültenin açıklanmasını bekleyeceğim" diyip dosyamı taşımamıştım. Farklı olan hiçbir şey olmadı, daha sonra Eylül'de dosyamı yine KCC aracılığıyla current olmadan HK'ye taşıdım. Sizin case numaranız 17 bin, ilk bültende current olmamanız kuvvetle muhtemel, dolayısıyla bu yıl Ankara'nın farklı olacağına eminseniz ilk bülteni bekleyebilir, Ankara'nın performansını izleyebilir ve dosyanızı daha sonra (birden fazla defa) taşıyabilirsiniz.
    Dosyanızı bugün başka bir ülkedeki konsolosluğa taşırsanız, TR vatandaşı olduğunuz için Ankara'da işlerin iyi gitmesi durumunda tekrar Ankara'ya da taşıyabilirsiniz. Yani beklemeniz için bir sebep de yok aslında. Viyana'yı denemek isterseniz bu süreçte Schengen vizelerine başvurabilirsiniz.

• Dosya taşıma için konsoloslukların neler talep ettiğine dair bir bilgi birikiminiz var mı örneğin hong kong çalışma veya oturum izni istemiyor tiflis çalışma izni istiyor bi de talep ettikleri her yıl değişir mi

• @aed99 gerçekten kalabileceğiniz bir oteli/adresi yazmakta fayda var. Bu yıl Viyana ve Hong Kong KCC'ye verilen adreste kalındığına dair kanıt istemedi ama gelecek yıllarda da istemeyeceğinin bir garantisi yok.

• @Captan-Levi Sıkıntı olmaz, tekrar deneyin, doğru ve hızlı doldurmaya çalışın, eğer çok iş deneyiminiz, geçmişte yaşadığınız çok adresiniz vs varsa örneğin öncesinde bir word dosyası açıp oraya yazıp hızlıca copy paste yapabilirsiniz, hızlanmanıza yardımcı olur, ve en önemlisi mümkünse her sayfayı save ederek ilerleyin, siteden atılsanız da en azından o ana kadar girdiğiniz veriler uçmamış olur.

• @cncncnr çokça cevapladığım gibi, her soru her form sahibine çıkmaz.
    bu normal.. takılmayın.

• @burakszgun elbette var,.
    geçmiş yılların mülakat deneyimleri bunlarla dolu.

• @aed99 evet, konsolosluğa yakın uygun bir otelin adresini yazdık bookingten bakarak. gerçekten de gidersek kalabileceğimiz gibi hem fiyat hem de iyi bir otel olmasına dikkat ettim. mülakat için gittiğimizde ilk tercih edeceğimiz otel olarak da favorilere aldım, eğer orada kaldığımıza dair belge isterlerse gösterebilelim diye.

• @Fer-0 evet, ds260 formunu submit ettikten bir kaç gün sonra KCCye mail atıp dosya taşıma talebinde bulunduk. bu başlığın altında ilk sayfalarda hemen yapan arkadaşları ve olumlu cevap aldıklarını görünce biz de çok geç kalmadan yapmak istedik açıkcası. başka türlü bu kadar yüksek cn'lerle ankara'dan mülakata girmemiz mümkün gözükmüyor.

• @gucarslan Hayır Hocam.

• Selamlar,

Benim case numaram 20000'lerde olduğu için Ankara'da mülakat yapmamın imkansız olduğunu düşünüyorum ve dosyamı taşımak istiyorum. Bununla ilgili genel bir başlık varsa bulamadım, yanlış yere soruyorsam kusruma bakmayın lütfen.

Özellikle tercih edilmesi, edilmemesi gereken bir ülke var mı? Mesela Bulgaristan'dan vize almam kolay olabilir ve aynı zamanda yakınlık açısından da avantajlı. Ama hemen hemen her Türk vatandaşının Hong Kong gibi vize istemeyen ülkelere dosya taşıdığını görüyoruz. Hangi ülkeyi neye göre tercih etmeliyim, bir rehber söz konusu mu bu konuda? Neden Hong Kong, neden Kazakistan değil mesela?

Aynı zamanda yabancı ülkede yapılan mülakat esnasında ikametin o ülkede belirtilmesi gerektiğini ilk defa görüyorum. Ben çekiliş sonucu bana çıktığı gibi hemen DS formunu doldurup yolladım, ve ikametim tabi ki Türkiye'deki adresim olarak gözüküyor. O zaman bunu da değiştirmek gerekecek KCC ile iletişime geçip? Mesela Bulgaristan'da kalacağım otelin adresini sene öncesinden belirlemek pek mümkün değil gibi?

Son olarak bana KCC'den mail gelmedi henüz. Dosya taşıma işlemleri için önce bu maili beklemem gerekmiyor mu?

Teşekkürler şimdiden.

• Arkadaşlar selam
    Dv2026 talihlisi arkadaşım ds260 formu submınt etmiş ancak eşi ve çocuğu kısmında kırmızı yazı ile in complete yazıyor bu sorunu nasıl çözülür

• @Azizz2424 lütfen arkadaşınız foruma süreci ile alakalı soruları kendi sorup cevap beklesin.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@TRP o halde eşinize add applicant ile yeni bir form doldurup onu da submit etmelisiniz.

• @Mert-A öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız.

• @gucarslan Yapıldı

• @Mert-A bütün sorularınızın cevabını bu başlığın 4. iletisinde bulabilirsiniz.

• @ReLoad evet, o şekilde yazabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • 17 Oy
    8k İleti
    917k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k