Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ecear Siz bu sene kazananı olarak ; şimdiden kcc ye email atıp dosya taşımamı talep ettiniz ? Bizim numaramız da yüksek ve hongkong düşünüyoruz.Bizde şimdiden işlemlere başlasak mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TRP peki ilk başvuru sırasında evli miydiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cncncnr bu DS260 formunun bir teknik sorunu, sizinle alakalı değil.
    seçiğ işaretlediyseniz konsolosluk sisteminde görünecektir.
    diğer iş tecrübesi sorusu da hiç önemli değil, yazmanıza gerek yok.


  • @gucarslan teşekkür ederim


  • Bir sorum daha olacak. Benim formumda ana diliniz dışında başka dil biliyor musunuz diye bir soru yoktu ancak eşimin formunda bu soru vardı. Neden olabilir? Birşeyi yanlış yapmış olmaktan endişeleniyorum


  • @Fer-0 her yılın dinamikleri farklı ama Ankara'nın bu yıl da şaşırtacağını sanmıyorum. Geçen yıl bu zamanlar ben "belki bu yıl farklı olur, ilk bültenin açıklanmasını bekleyeceğim" diyip dosyamı taşımamıştım. Farklı olan hiçbir şey olmadı, daha sonra Eylül'de dosyamı yine KCC aracılığıyla current olmadan HK'ye taşıdım. Sizin case numaranız 17 bin, ilk bültende current olmamanız kuvvetle muhtemel, dolayısıyla bu yıl Ankara'nın farklı olacağına eminseniz ilk bülteni bekleyebilir, Ankara'nın performansını izleyebilir ve dosyanızı daha sonra (birden fazla defa) taşıyabilirsiniz.
    Dosyanızı bugün başka bir ülkedeki konsolosluğa taşırsanız, TR vatandaşı olduğunuz için Ankara'da işlerin iyi gitmesi durumunda tekrar Ankara'ya da taşıyabilirsiniz. Yani beklemeniz için bir sebep de yok aslında. Viyana'yı denemek isterseniz bu süreçte Schengen vizelerine başvurabilirsiniz.


  • Dosya taşıma için konsoloslukların neler talep ettiğine dair bir bilgi birikiminiz var mı örneğin hong kong çalışma veya oturum izni istemiyor tiflis çalışma izni istiyor bi de talep ettikleri her yıl değişir mi


  • @aed99 gerçekten kalabileceğiniz bir oteli/adresi yazmakta fayda var. Bu yıl Viyana ve Hong Kong KCC'ye verilen adreste kalındığına dair kanıt istemedi ama gelecek yıllarda da istemeyeceğinin bir garantisi yok.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Captan-Levi Sıkıntı olmaz, tekrar deneyin, doğru ve hızlı doldurmaya çalışın, eğer çok iş deneyiminiz, geçmişte yaşadığınız çok adresiniz vs varsa örneğin öncesinde bir word dosyası açıp oraya yazıp hızlıca copy paste yapabilirsiniz, hızlanmanıza yardımcı olur, ve en önemlisi mümkünse her sayfayı save ederek ilerleyin, siteden atılsanız da en azından o ana kadar girdiğiniz veriler uçmamış olur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cncncnr çokça cevapladığım gibi, her soru her form sahibine çıkmaz.
    bu normal.. takılmayın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @burakszgun elbette var,.
    geçmiş yılların mülakat deneyimleri bunlarla dolu.


  • @aed99 evet, konsolosluğa yakın uygun bir otelin adresini yazdık bookingten bakarak. gerçekten de gidersek kalabileceğimiz gibi hem fiyat hem de iyi bir otel olmasına dikkat ettim. mülakat için gittiğimizde ilk tercih edeceğimiz otel olarak da favorilere aldım, eğer orada kaldığımıza dair belge isterlerse gösterebilelim diye.


  • @Fer-0 evet, ds260 formunu submit ettikten bir kaç gün sonra KCCye mail atıp dosya taşıma talebinde bulunduk. bu başlığın altında ilk sayfalarda hemen yapan arkadaşları ve olumlu cevap aldıklarını görünce biz de çok geç kalmadan yapmak istedik açıkcası. başka türlü bu kadar yüksek cn'lerle ankara'dan mülakata girmemiz mümkün gözükmüyor.


  • @gucarslan Hayır Hocam.


  • Selamlar,

    Benim case numaram 20000'lerde olduğu için Ankara'da mülakat yapmamın imkansız olduğunu düşünüyorum ve dosyamı taşımak istiyorum. Bununla ilgili genel bir başlık varsa bulamadım, yanlış yere soruyorsam kusruma bakmayın lütfen.

    Özellikle tercih edilmesi, edilmemesi gereken bir ülke var mı? Mesela Bulgaristan'dan vize almam kolay olabilir ve aynı zamanda yakınlık açısından da avantajlı. Ama hemen hemen her Türk vatandaşının Hong Kong gibi vize istemeyen ülkelere dosya taşıdığını görüyoruz. Hangi ülkeyi neye göre tercih etmeliyim, bir rehber söz konusu mu bu konuda? Neden Hong Kong, neden Kazakistan değil mesela?

    Aynı zamanda yabancı ülkede yapılan mülakat esnasında ikametin o ülkede belirtilmesi gerektiğini ilk defa görüyorum. Ben çekiliş sonucu bana çıktığı gibi hemen DS formunu doldurup yolladım, ve ikametim tabi ki Türkiye'deki adresim olarak gözüküyor. O zaman bunu da değiştirmek gerekecek KCC ile iletişime geçip? Mesela Bulgaristan'da kalacağım otelin adresini sene öncesinden belirlemek pek mümkün değil gibi?

    Son olarak bana KCC'den mail gelmedi henüz. Dosya taşıma işlemleri için önce bu maili beklemem gerekmiyor mu?

    Teşekkürler şimdiden.


  • Arkadaşlar selam
    Dv2026 talihlisi arkadaşım ds260 formu submınt etmiş ancak eşi ve çocuğu kısmında kırmızı yazı ile in complete yazıyor bu sorunu nasıl çözülür

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Azizz2424 lütfen arkadaşınız foruma süreci ile alakalı soruları kendi sorup cevap beklesin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TRP o halde eşinize add applicant ile yeni bir form doldurup onu da submit etmelisiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mert-A öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız.


  • @gucarslan Yapıldı


Benzer Başlıklar

  • 180
  • 16399
  • 153
  • 83
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

164
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum