Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Semih-Yardımcı yanlış hatırlamıyorsam geçen günlerde bu konudan bahsediliyordu. Başvuru esnasında nasıl yazıldıysa green karta öyle basılıyormuş. Sonra vatandaş olunca düzeltiliyormuş. Hatta biri başvuru yaparken nasıl olsa çıkmaz deyip adını Süperman yazmış.

• Merhabalar Arkadaşlar,

Benim kendine has spesifik bir durumum var ve bununla alakalı bir sorum olacaktı, benim sıram 28xxx ve henüz DV-2026 başlamadı. Bu flood'un 4.gönderisinde süreç başlamadan da KCC'ye mail atılarak Mülakat yerimizi taşıyabildiğimizi anladım. O zaman ben şuanda KCC'ye mail atarak yeri değiştirebiliyorum değil mi doğru mu anladım?

2.sorum da bu DV sürecindeyken amerikaya taşınacağım (b1/b2 vizem var) bir arkadaşım AoS da yapabilirsin dedi? benim mülakat yerim viyanaya taşındı diyelim ki sonra current olduktan sonra dosyamı aos başlatıp oraya aldırdım, amerikada devam edebilir miyim? yoksa viyana iken viyanadan devam etmek daha mı mantıklı.

her tuşa basıp hangisi hızlı olursa o yolla denemek istiyorum, sizce nasıl mantıklı olabilir?

bana fikir verebilrseniz bu konuda sevinirim.

• @mruzum Vizeler, sağlık muayenesi tarihinden itibaren 6 aylık geçerli. Onlar da 6 ay içinde giriş yapmaları gerek.

• sofya konsolosluğuna dosya taşınmalı mı sizce

• Ds260 formu doldururken sosyal medyanız var mı diye soruyor… siz o kısma ne yaptınız ? Yazmak zorunda mıyız hepsini ? Yazmazsak sıkıntı olur mu ?

• ⭐⭐⭐⭐

@mruzum Sağlık kontrolü tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 6 ay geçerli vize basılacak pasaportlarınıza, her birinizin. Bu süre içerisinde hepinizin giriş yapmış olması gerekiyor.

Deneyimden bol birşey yok bu forumda 🙂 Öncelikle şu başlık olmak üzere bu konularda çokça deneyim paylaşıldı forumda, zamanla okuma yaparak bu konuda çokça bilgi sahibi olacaksınız, merak etmeyin. Herkesin ilk girişlerini yapmasından sonra, eşlerden birinin orada kalıp bir düzen oturtup sonradan ailesini temelli göç ettiren de var, ilk günden itibaren her adımını ailesiyle atan da, iyi okumalar.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş?_=1746992926831

• öncelikle herkese iyi forumlar benim birkaç sorum var case numberım 47XX ankara mülakatı haziran temmuz gibi gelir diye tahmin ediyorum. Fakat beenim aklıma takılan kısımlar var ben meslek lisesi ve önlisans mezunuyum eylül 2025 te tecilim bitiyor ben bunu ekstra olarak tecil ettirebiliyor muyum sürece etkisi nedir diğer bir sorum pasaport kısmına other travel işaretledim mülakat aldıktan sonra pasaportu çıkarınca formu açtırmam gerekiyor mu ?
    abd adresimi mülakatta vereceğimi belirttim aklıma takılan kısımlar bunlar.

• Arkadaşlar, ben Özbekistan vatandaşıyım. Eşim T. C vatandaşı DV2026 talihlisi. Dosyamızı Taşkente taşımak mümkün müdür acaba. Taşkent performansı sizce nasıl? Değer mi?

• @gucarslan selamlar bir sorum olacaktı

Şimdi babam almanya doğumlu 9-10 yaşlarına kadar orada kalmış kesin dönüş ile turkiyeye gelmiş sonrada hiç gitmemiş . Bize green kare çıktı cn35xx mülakat yeri ankara ds260 formunu 7 mayısta gönderdim .
    Almanya kontenjanı turkiye kontenjanina gore oldukca dusuk oldugu yazılarını okudum internette simdi diyelim onceki deneyimlere goz attigimda bize sira 2025 nisan mayis ayi gibi geldiginde almanya kontenjanı dolmuş olsa biz seçilemiyormuyuz yani kontenjan olarak almanya icin 479 gibi bi sayi okudum tr ise 4000 binlerde
    35xx bu case number ile durumumuz ne olur sizce kafam çok karıştı beklemeli mi yoksa dosya mi tasimali

• ⭐⭐⭐⭐

@Pelin-0

Asıl kazanan veya beneficiary kişinin hangi milliyetten olduğu fark etmeksizin dünyanın dört bir yanına DV mülakatı gerçekleştiren konsolosluğa (örnek Bridgetown - Barbados) dosyanızı taşıyabilirsiniz. DV2022’de bazı talihliler konsolosluk aracılığıyla Bridgetown’a dosyalarını taşıdılar ve vizelerini aldılar.

DV2025 süreci devam ederken yapılan FAM kuralı değişikliği ile oturma/çalışma izni olmaksızın veya konsolosluğun onayı olmaksızın dosyalar yurtdışı konsolosluklara taşındı talihliler tarafından. Beneficiary olarak sizin Özbekistan vatandaşlığınızın olması fam kural değişikliği sonrası (maddi manevi size artısı olmayacaksa) önemi kalmadı. Sizde Taşkent’e taşıyabilirsiniz ama dosyanıza mülakat verilip verilmeyeceği o konsolosluğun takdirinde. Bu yüzden denenmiş, tecrübe edilmiş konsolosluklara taşınması tavsiye ediliyor, forumda Taşkent’e dosya taşıma ve mülakat süreci ile ilgili de yakın bir zamana ait tecrübe yok. Karar sizin, bol şans.

• @aed99
    Merhabalar,

• Dogru anlamissiniz. Kendinize has spesifik durumunuz ile bu sorunuz arasinda bir baglanti kuramadim. Tam olarak ne demek istediniz?
    • AOS (Adjusment of Status) ve CP (Consular Proccess) farkli sekillerde green card alma surecleridir. Eger bir konsolosluk ile surece devam ederseniz CP olur, eger Amerika icerisinde USCIS ile surece devam ederseniz AOS olur. Bir kere AOS surecine girerseniz dosyanizi tekrar konsolosluklara alamazsınız. Sizin ozelinizde AOS nedir? Nasil ilerler? Sira numaraniza mulakat verilir mi? Bu sorulariniza kendiniz ilgili basliklarda vakit gecirdikte, surece hakim olduktan sonra karar verebilirsiniz.

• @ATS16 hocam mulakat yerimi direkt ds260 da viyana olarak seçsem olur mu? Yeşil pasaport sahibiyim.

• ⭐⭐⭐⭐

@vr00

Bu konu basliginin 4.iletisini tekrar okumanızı tavsiye ederim, DS260 formu doldururken kazandığınızı ogrendiginiz mektubun altında “post” yazan konsolosluktan farklı bir post’u seçmek dönüşü olmayan kötü bir seçim ve hata olacaktır.

DS260 doldururken kazandığınız mektubun “post” yazan kısmındaki konsolosluğu seçeceksiniz, daha sonra 4.iletideki dosya taşıma aşamalarını takip edeceksiniz.

• @ATS16 dediğinizi yaptım.fakat benim için hesaplayabilirmisiniz rica etsem meshur yapay zeka farklı cevaplar veriyor bilen bir kişiden duymak daha rahatlatacak tesekkurler

• ⭐⭐⭐⭐

@fatos17 hatirlayabildiginiz maksimum detay ile sosyal medya hesaplarını doldurmanızda fayda var, eksik veya hatirlayamadiklarinizi beyan etmemiş olmanız vizenizin red sebebi olmayacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐

@harun-can forumdaki arama butonuna Sofya, dosya taşıma, mülakat gibi anahtar kelimeler girerek geçmiş yıllarda Sofya’da mülakata katılan talihlilerin deneyim detaylarını (bu talihlilerin neden ve nasıl Sofya’ya taşıdıklarını irdeleyerek) okuyarak kendiniz karar vermeniz en uygunu olacaktır kendi profilinizi de düşünürek.

• ⭐⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!

• @yigit55
    Selamlar, forumda daha once defalarca cevaplanmis sorulari siklikla soruyorsunuz. Lutfen bu basligin ilk 4 iletisini dikkatlice okuyunuz. Yani sira sayilarla DV2025 basliginin ilk iletilerini dikkatlice okuyunuz lutfen, buna ragmen yine de aklinizda soru isareti olursa bu baslik altindan sorularinizi iletebilirsiniz.

• @ATS16 Selam.Sosyal medya hesap kismina url linki yoksa user name yazmaliyiz?

• Arşivli adli sicil kaydında gözükmeyen gözaltı , tutuklama veya mahkumiyetleri Ds260 formunda belirtmelimiyiz , yardımcı olursanız sevinirim .Teşekkürler..

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |