Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 518.3k 770

  • 7bin numara ankara için nasıl ankarada olur mu


  • @deebee teşekkürler. o zaman mülakat alınca formu açtıracağıma göre kcc den değil de mülakat aldığım konsolosluğa mail atacağım değil mi?


  • @ATS16 teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐

    @swadze caps lock ı kontrol ettiniz mi? Çünkü formu doldururken caps lock açık değilse siz aslında küçük yazıyor oluyorsunuz ancak sistem onu büyük olarak yazıyor. Yani siz klavyede farketmeden i harfine basarsınız ama ekranda büyük I olarak görünür, doldurduğunuz kutuda sorun yok zannedersiniz ancak o harf geri planda i dir. Valla anlatması zor, anlatamamış da olabilirim. Formu doldururken, caps lock ın açık olduğundan emin olarak, ve diğer hususlara dikkat ederek bir kez daha deneyin isterseniz.


  • merhabalar, asıl talihli benim ancak eşimin eski pasaportu yok. Sizce bu problem olur mu?

  • ⭐⭐

    @engin123 Bu ileti size yardımcı olabilir

    @Mr-Yavuz, içinde söyledi: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @greenbatu Selam, biz epey bir mailleştik. Qatar vatandaşlığı yada uzun süreli oturum izni talep ettiler, zorlasam da boşa çıktı taşımayı kabul etmediler. İsterseniz cevap olarak gelen maili sizi fw layabilirim.


  • merhaba, yazılanlardan gördüğüm kadarıyla formu doldurur dolmaz kccye mail atıp dosyasını tasıyanlar var. ben de şu an Bangkok'a taşıtmayı düşünüyorum. 4 yaşında kızım var onun için Viyana daha rahat olur diye düşünmüştük ama schengen stresine de girmek istemedik.
    Sorum şu olacak ilk olarak; hemen şimdi KCCye mail atıp dosya taşıtmak ne kadar doğru?
    bir diğeri ise; hemen Bangkok'a taşıttık diyelim, sonrasında süreç içerisinde tekrar Viyana'ya taşıtabilir miyiz? teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.


  • Formu doldurduktan sonra esimin ve cocugumun formunu doldurmadan sign and submit mi yapmak lazim yoksa onlarin formunu doldurmama izin veriyormu?

  • ⭐⭐

    @mruzum selamlar, eski pasaportu yok derken daha once pasaportumu yok yoksa daha once pasaport mu cikartmadiniz? Hong kong ozelinde mulakat esnasinda eski pasaportum yanimdaydi, isteyip istemediklerini sordum eger amerikan vizesi yoksa gerek yok dediler ve almadilar benden onceki pasaportumla ilgili belgeleri.


  • Selamlar arkadaşlar, CN 25XXX olan biriyim. Bugün mülakat yerimi hong kong'a aldım. sabah mailimi gönderdim, birkaç saate dönüş oldu. kentucky saati ile 09:40 gibi dönüş yaptılar mailime. çok hızlılar. mail içeriğimi ve gelen mail yanıtını sizinle paylaşıyorum. Herkese bu hayalinde ve yolculuğunda başarılar diliyorum. umarım hiçbir sorun yaşamazsınız:

    Gönderdiğim mail:
    Konu: Case 2026EU00025XXX – Request to Transfer Interview to Hong Kong
    İçerik:
    Dear KCC Officer,

    I am the principal applicant for Diversity Visa case 2026EU00025XXX. My DS‑260 confirmation number is 2026XXXXXXXXXXXX.

    I respectfully request that my interview be transferred to the U.S. Consulate General in Hong Kong SAR.

    New address:

    XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

    Please confirm once the change has been made, or let me know if further information is required.

    Thank you for your assistance.

    Sincerely,
    Volkan Deniz İkiz
    Date of Birth: XXXXXXXXX
    Email: XXXXXXXXX
    Phone: +90 XXX XXX XXXX

    Dönüş yapılan mail içeriği:
    Thank you for your inquiry.

    Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Hong Kong. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].
    For additional information, please refer to the following websites:
    Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov/


  • @onuru Pasaportlarımızı yakın zamanda yenilemiştik. Şimdi onun eski pasaportunu bulamıyoruz. Nisan ayında HK'da mülakata giren arkadaşların deneyimlerini okurken, verdikleri belgeler arasında eski pasaportu da teslim ettiklerini gördüm. O yüzden merak ettim açıkçası.


  • @iibrahimd rica etsem bu süreçte bana yrdımcı olurmusun bende hokhonga taşımak için mail attım fiziksel olarak bir adres istedi otomatik bir cevapla mail örneğini benimle paylaşabilirmisin

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    @mruzum Asıl talihli sizsiniz (yani başvurunun sahibi sizsiniz) eşinizin eski pasaportunun olmaması genellikle bir sorun yaratmaz. Bulamazsanız kayıp olduğunu söylersiniz

  • ⭐⭐

    @Kamile-1 Mülakat öncesi dosyada dünzenleme yapabilirisiniz. mülakatta karşınıza “neden sakladınız?” gibi bir stresli sorunun çıkmasını da önler.


  • Merhaba,
    Eşim için DS260 formunu dolduruyoruz, askerlik kısmında takıldık, bedelli askerlik yaptı,
    Branc of service
    Rank position
    Military speciality
    Bu kısımları nasıl doldurmalıyız?

    Destekleriniz mükemmel bu arada, çok teşekkürler.


  • @aysegul merhaba evet dediğiniz gibi oluyor tamda. Ama şöyle birşey var ben hem benim hemde eşimin formunu i harfi ile doldurduk sistem onları büyük I yaptı. Sizce sorun olur mu? Diğer ş,ç,ö,ğ gibi harfleri hiç kullanmadık ama.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @cerenb yok bizde de aynı sorun oldu, başka arkadaşlarda da oldu, merak etmeyin.


  • Merhaba abd de adresimiz yok, Adres konusunda tanıdığımız yok. nasıl yapabiliriz? yardımcı olabilir misiniz?


  • merhabalar. biz ds260 formunu doldururken mülakat yerini ankara yerine bangkok olarak seçtik bu problem olur mu? olursa ne yapmamız gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum